Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان نشان دادند که نوعی فرمولاسیون نانویی از نانوذرات که رفتار شبیه آنزیم دارند، می‌تواند مانع از تشکیل برخی از پلاکت‌های دندانی شود.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شواهد علمی زیادی به ارتباط بین کم‌خونی ناشی از فقر آهن و پوسیدگی شدید دندان اشاره می‌کند. اینکه این ارتباط همبستگی یا مسببی است، هنوز مشخص نیست، البته هر دو بیماری با رژیم غذایی نامناسب مرتبط هستند و در افرادی که در محیط‌های فقیر و با شرایط پزشکی نامطلوب زندگی می‌کنند، شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اکنون، تحقیقات دانشگاه پنسیلوانیا، با همکاری دانشگاه ایندیانا، نشان می‌دهد که درمان تایید شده توسط FDA برای کم‌خونی و فقر آهن، برای درمان، پیشگیری و حتی تشخیص پوسیدگی دندان قابل استفاده است. این روش درمانی، ترکیبی از یک محلول حاوی نانوذرات اکسید آهن به نام فروموکسی‌تول و پراکسید هیدروژن است که به همراه ابزاری شبیه به دندان مصنوعی روی مینای دندان قرار داده شده و کار درمان انجام می‌شود.

نتایج این مطالعه که در مجله Nano Letters منتشر شد، نشان داد که استفاده دو بار در روز از فروموکسی‌تول، که پراکسید هیدروژن موجود را فعال می‌کند، به طور قابل‌توجهی تجمع پلاک‌های مضر دندانی را کاهش داده و اثر هدفمندی بر حذف باکتری‌هایی دارد که تا حد زیادی مسئول پوسیدگی دندان هستند. این نوع از نانوذرات با خواص آنزیم مانند گاهی اوقات به عنوان “نانوزیم” شناخته می‌شوند و به طور فزاینده‌ای در کاربرد‌های زیست پزشکی و زیست محیطی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

هیون (میشل) کو، استاد دانشکده دندانپزشکی دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید: «ما دریافتیم که این رویکرد هم دقیق و هم مؤثر است. این بیوفیلم‌ها، به ویژه آن‌هایی که توسط استرپتوکوک موتانس تشکیل شده و باعث پوسیدگی می‌شوند را مختل می‌کند و همچنین میزان پوسیدگی مینای دندان را کاهش می‌دهند. این اولین مطالعه‌ای است که در یک محیط بالینی انجام شده است که ارزش درمانی نانوزیم‌ها را در برابر یک بیماری عفونی نشان می‌دهد.»

این کار بسط مقاله منتشر شده در Nature Communications است که در آن کو و همکارانش، از جمله دیوید کورمود از دانشکده پزشکی پرلمن پن، نشان دادند که درمان با نانوذره اکسید آهن-پراکسید هیدروژن می‌تواند از تجمع بیوفیلم و پوسیدگی دندان در مدل حیوانی جلوگیری کند.

در این پروژه دانشمندان می‌خواستند قدم منطقی بعدی را بردارند و کار روی انسان را انجام دهند. در یک مطالعه تصادفی، آن‌ها از ۱۵ شرکت‌کننده خواستند که از یک دستگاه متحرک مانند دندان مصنوعی استفاده کنند.

شرکت‌کنندگان در این مطالعه چهار بار در روز یک محلول حاوی قند را روی دستگاه استفاده کردند و از وعده‌های غذایی با قند بالا و میان‌وعده‌های مصرف شده در طول زندگی روزمره تقلید کردند. از شرکت‌کنندگان خواسته شد که نمونه‌های مینای دندان را مسواک نزنند، بلکه دندان‌ها را با این دستگاه دو بار در روز شستشو دهند. شرکت‌کنندگان به سه گروه تقسیم شدند، یک گروه از فروموکسی‌تول و سپس شستشوی پراکسید هیدروژن، گروه دوم با محلولی که مواد غیرفعال فروموکسی‌تول را فراهم می‌کند و گروه سوم تنها از آب برای شستشو استفاده کردند.

پس از ۱۴ روز، محققان بیوفیلم‌هایی را که روی نمونه‌های مینای دندان جمع شده بود، تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها دریافتند که این روش به شدت رشد بیوفیلم‌های حاوی S.mutans را کاهش می‌دهد و می‌تواند این باکتری را از بین ببرد. سایر باکتری‌ها که معمولاً در دهان یافت می‌شوند تحت تأثیر درمان فروموکسی‌تول-پراکسید هیدروژن قرار نگرفتند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نانوذرات فناوری نانو آنزیم فرمولاسیون نانویی پراکسید هیدروژن مینای دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۱۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۴ اصفهان

مدیر منطقه ۴ شهرداری اصفهان از نصب ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در سطح این منطقه خبر داد و گفت: عملیات نصب این پلاک‌ها تا پایان خرداد به پایان می‌رسد.

محسن زمانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: یکی از خدماتی که شهرداری این کلان‌شهر با همکاری سازمان فاوا و شرکت پست استان برای شهروندان در نظر گرفته است، نصب پلاک‌های آبی هوشمند است.

وی با بیان اینکه در گذشته پلاک‌ها دارای رنگ‌ها، اندازه‌ها و ابعاد مختلفی بوده است، افزود: در حال حاضر با طراحی پلاک‌های جدید، استانداردسازی لازم انجام شده و از نظر زیباشناسی طراحی‌های لازم صورت گرفته است.

مدیر منطقه ۴ شهرداری اصفهان تصریح کرد: در الگوی جدید، پلاک منازل با استفاده از نقشه‌های مکان‌مند در اختیار شهرداری و اطلاعات و داده‌های شرکت پست همسان‌سازی و سپس راستی‌آزمایی شده و پلاک‌های آبی رنگ دارای بارکد هوشمند پستی تهیه و طراحی شده است.

زمانی با اشاره به اینکه از طریق این بارکدهای روی پلاک‌های آبی رنگ هوشمند، اطلاعات عمومی ملک قابل بازخوانی است، گفت: این امر می‌تواند به ارائه خدماتی که متناظر به اطلاعات و مشخصات مکان‌مند ملک است کمک شایانی کند.

وی ادامه داد: این خدمت برای راهنمایی مسیر، مکان‌یابی و ارائه خدمت با کیفیت‌تر نهاد و ارگان‌های خدمت‌رسان به شهروندان کمک می‌کند.

مدیر منطقه ۴ شهرداری اصفهان با اشاره به مزیت‌های پلاک‌های آبی رنگ هوشمند گفت: چنانچه هرگونه تغییر کاربری در ملک اتفاق افتد، اطلاعات توصیفی پلاک به‌صورت خودکار بر اساس اطلاعات موجود در دیتابیس شهرداری به‌روزرسانی می‌شود و نیازی به تعویض و تغییر پلاک نیست.

وی اضافه کرد: در حالت کلی، اصل موضوع مزیت پلاک‌های هوشمند، اطلاعات عمومی ملک است که در پایگاه‌های اطلاعاتی شهرداری اصفهان به‌نوعی در بطن پلاک‌ها نهفته و توسط گوشی‌های هوشمند قابل بازخوانی است و حتی شهروند می‌تواند اطلاعاتی مانند کد نوسازی، نقشه‌های هوایی، عوارض نوسازی، میزان عقب‌نشینی و سرویس‌های سایر ارگان‌های خدمت‌رسان مانند آب، برق، گاز و اورژانس را مشاهده کند.

زمانی با بیان اینکه تعداد کل پلاک‌های این منطقه بالغ بر ۵۰ هزار عدد است، گفت: تاکنون ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در سطح منطقه ۴ نصب شده است و عملیات نصب این پلاک‌ها تا پایان خرداد به پایان می‌رسد.

وی تصریح کرد: برای این طرح که در کل شهر اصفهان در حال اجراست، معاونت برنامه‌ریزی، سازمان فاوا و سازمان زیباسازی در معاونت خدمات شهری شهرداری اصفهان دخیل هستند.

کد خبر 749218

دیگر خبرها

  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • ببینید/ ماجرای پلاک آویخته بر گردن شمسایی چه بود؟
  • فقر، مشتری ثابت دندان‌پزشکی زیرپله‌ای
  • مصرف عسل چه کمکی به سلامت دهان و دندان می‌کند؟
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • نصب ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۴ اصفهان
  • اولین جایگاه سوخت هیدروژن برای کامیون ها افتتاح شد
  • صد و شصتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند