Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چی خوبه شبکه‌ای از تحلیلگران جزئیات انیمیشن‌ها را واکاوی می‌کنند و اطلاعات و توصیه‌های لازم را در اختیار والدین قرار می‌دهند تا آنها بر اساس نوع روش تربیتی خود، گزینش کنند. بنابراین چی خوبه به والدین آگاهی می‌دهد و گزینش را به آنان می‌سپارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، یکی از دغدغه‌های مهم والدین امروزی مواجهه درست با موضوع استفاده فرزندان از فضای مجازی است، کودکان و نوجوانان بیشتر از همه گروه‌های سنی از پدیده‌ها تاثیر می‌پذیرند، به همین دلیل محتوای ویژه کودکان و نوجوانان در فضای مجازی اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از راه‌اندازی اینترنت کودک و نوجوان و ایجاد زیرساخت لازم برای استفاده پاک از اینترنت تا پایان سال خبر داده اما اینترنت پاک و حمایت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی موضوع تازه‌ای نیست، برخی اینترنت پاک را در سایه محدود سازی تعریف می‌کنند در حالیکه کارشناسان ضمن تاکید بر قابلیت‌های آموزشی و سرگرمی اینترنت، راهکار درست را مناسب‌سازی اینترنت از راه دسته‌بندی و تولید محتوای خوب در کنار مدیریت دسترسی می‌دانند.کودکان و نوجوانان مخاطبان اصلی کارتون‌ها و بازی‌های دیجیتال هستند، نوجوانان در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند و بخش مهمی از محتوای شبکه‌های اجتماعی را تولید و منتشر می‌کنند. تحلیل و رده‌بندی سنی محتوای ویژه کودکان و نوجوانان فضای مجازی یک راهکار فراگیر جهانی است که در ایران هم چند سالی است دنبال می‌شود در همین زمینه با "حسن مداحی" کارشناس سامانه رایگان چی‌خوبه به گفتگو نشسته‌ایم. چی‌خوبه نخستین سامانه تحلیل و دسته‌بندی محتوای ویژه کودک و نوجوان در ایران است.

ذائقه محتوایی کودکان و نوجوانان، دنیای ناشناخته ما بزرگترها

برپایه آمار رسمی تا پایان سال 1398 در ایران 32 میلیون گیمر یا کاربر بازی دیجیتال داشته‌ایم که طبیعتاً الان این آمار بیشتر هم شده است. بازی‌های رایانه‌‏ای بخش جدایی‌ناپذیر زندگی کودکان و نوجوانان هستند، حتی گیمرهای کودک و نوجوان از شبکه اجتماعی ویژه‌ای به‌نام "دیسکورد" برای بازی‌های آنلاین بهره‌ می‌گیرند که برای بزرگترها نا آشناست. باید بپذیریم که در فضای مجازی نوجوانان و جوانان از ما جلوتر هستند، و در شبکه‌های مجازی زیست می‌کنند که افزون بر تعاملات اجتماعی می‌تواند همبازی‌های خود را نیز انتخاب کنند. بازی‌ها سبک‌های جدیدی دارند از سناریو، گیم‌پلی تا محیط بازی بستر انتقال مفاهیم و سبک زندگی شده‌اند.

انواع فلسفه‌های سنگین، در قالب انیمیشن‌ها به کودکان آموزش داده می‌شود. بیش از 100 جلد کتب فلسفه در رسانه‌های مختلف، گواه این ادعاست

 

 

کارتون‌ها و انیمیشن ها هم چنان نفوذ و پذیرشی در مخاطبان دارند که مانند گیم یکی از صنعت‌های سودآور دنیا به شمار می‌آیند به عنوان نمونه تنها یک انیمیشن ژاپنی به نام «pokemon» ٢ هزار میلیارد ین درآمد داشته است. کمپانی معروف «والت دیزنی» تنها با تولید چهار کارتون (انیمیشن) در سال، یک‌ششم درآمد نفتی کشوری مثل کویت را به دست ‌آورده است.

تأثیرات کارتون بر ذهن کودک

انیمیشن‌ها تأثیرات گوناگونی روی ذهن کودک دارند، انتقال مفاهیم، یادگیری مهارت‌ها، الگوسازی ذهنی، اثرات هیجانی و احساسی همچون احساس غرور، خشم، شادی، نفرت، ترس یا  افزایش وکاهش استرس یا اعتماد به نفس و... از این دست تأثیرات هستند.

یک انیمیشن گیرا و خوش ساخت به روح و ذهن مخاطب نفوذ می‌کند و می‌تواند مفاهیم فرهنگی را با ضریب نفوذ بالا به کودکان منتقل و در ذهن و رفتار آنها نهادینه کند از رژیم خوراکی مثل تمایل به خوردن شیر، میوه و سبزیجات یا فست‌فود و خوراکی‌های آسیب‌زا تا شناخت پدیده‌ها و مهارت مواجهه با چالش‌های زندگی. همانطور که "بامزی" و "ملوان زبل" مخاطبان را به خوردن عسل و اسفناج تشویق می‌کردند، باب اسفنجی همبرگر خوردن را ترویج می‌دهد. کارتون‌ها می‌توانند در مورد خطرات محیط اطراف مانند ارتفاع، آتش‌سوزی، اجاق گاز، خطر برق، عبور از خیابان‌ها نکات مهمی را به کودکان بیاموزند. کارتون‌ها در یادگیری زبان و شیوه صحبت کردن در کودک مؤثر هستند.

لزوم رده بندی سنی محتوا

اما هر کارتونی برای هر کودکی در هر سنی لزوماً مناسب نیست، محصولات انیمیشنی گاهی برای مخاطب بزرگسال ساخته می‌شوند گاهی از دید روانشناختی برای برخی کودکان با شرایط خاص روحی مناسب نیستند و گاهی مفاهیم پدر و مادرهای امروزی، بخاطر مشغله‌های زیاد و یا بخاطر مشغولیت به رسانه‌ها و فضای مجازی، فرصتی برای پرورش فرزندانشان نداشته و زمان مفیدی را به آن‌ها اختصاص نمی‌دهند. حال فرزندانی که بشدت نیازمند توجه و دریافت آموزه‌های جدید از والدین خود هستند، توسط پدر و مادر طرد شده و به تلویزیون و کارتون و تبلت ارجاع داده می‌شوند.

با توجه به اینکه فرزندان، ادراکشان نسبت به دنیای پیرامونی با مشاهداتشان شکل می‌گیرد، آموزه‌های غلط، می‌تواند تصورات غلطی را برای آن‌ها رقم بزند. همچنین انواع فلسفه‌های سنگین، در قالب انیمیشن‌ها به کودکان آموزش داده می‌شود. بیش از 100 جلد کتب فلسفه در رسانه‌های مختلف، گواه این ادعاست.

در بسیاری از کشورهای دنیا، نظام‌های رده‌بندی سنی برای تصاویر متحرک یا بازی‌های رایانه‌ای و یا هر دو وجود دارد که علاوه بر رده‌بندی سنی، هشدارهایی را به والدین می‌دهد تا انتخاب آگاهانه‌تر و مناسب‌تری برای فرزندانشان داشته باشند.

در تمام دنیا از نظام های رده‌بندی سنی استفاده می شود و در هر مجموعه فرهنگی و یا رسانه‌ای متفاوت است، مثلاً در زمینه بازی مهمترین رده بندی‌های سنی در دنیا ESRB و PEGI است و در ایران ESRA  وظیفه را به عهده دارد، یا در زمینه کتاب رده سنی در کانون پرورش فکری کودک و نوجوان صورت می‌گیرد. در زمینه فیلم و انیمیشن مجموعه‌هایی مثل "کامنسس مدیا" یا IMDB این رده‌بندی سنی رو ارائه می‌دهند.

پس این رده‌بندی سنی در دنیا بسیار معمول است تا کار را در زمینه تربیت و رشد کودک مهیا کند. هنوز در ایران برای تصاویر متحرک شامل انیمیشن‌ها و فیلم‌های سینمایی و برنامه‌های تلویزیونی، کاری انجام نشده است.

نقش سامانه چی خوبه چیست؟

چی خوبه یک سامانه رایگان است که با بررسی نظام‌های رده‌بندی سنی مختلف در جهان و بر اساس فطرت و مطابق با جامعه فعلی ایران اسلامی، الگویی برای رده‌بندی سنی انیمیشن‌ها، تحلیل محتوایی و راهنمایی برای والدین ارائه نماید. چی خوبه با یک پشتوانه علمی و با همکاری اساتید سواد رسانه به یک نظام‌نامه جامع برای تحلیل محتواهای رسانه‌ای رسیده است.

در چی خوبه شبکه‌ای از تحلیلگران جزئیات انیمیشن‌ها را واکاوی می‌کنند و اطلاعات و توصیه‌های لازم را در اختیار والدین قرار می‌دهند تا آنها بر اساس نوع روش تربیتی خود، گزینش کنند. بنابراین چی خوبه چیزی را تحمیل نمی‌کند، به پدران و مادران آگاهی می‌دهد و گزینش و مدیریت را به آنها واگذار می‌کند.

تحلیلگران چی خوبه محتوا را رده‌بندی سنی می‌کنند و بوسیله توصیف‌گرهای 9گانه (5 توصیف‌گر مثبت: رشد شخصیتی، الگوسازی مثبت، آموزشی، مهارت‌های ارتباطی، سبک زندگی؛ چهار توصیف‌گر منفی رفتارهای نامناسب، قهرمان‌سازی منفی، خشونت و ترس، بد زبانی) ارزش‌گذاری و در پایان راهنمای والدین (آنچه که والدین باید بدانند و با کودکان خود صحبت کنید) را ارائه می‌کنند.

تا به حال در سامانه چی خوبه بیش از 3000 انیمیشن سریالی و سینمایی تحلیل و بیش از 5000 شخصیت و کاراکتر انیمیشنی بررسی شده‌اند.

"چی خوبه" افزون بر تحلیل متنی، تحلیل ویدیویی هم از انیمیشن‌ها ارائه می‌کند که بخشی از آن در شبکه پویا هم پخش شد، تحلیل ویدیویی در دو گروه یکی ویژه والدین و دیگری برای فرزندان ساخته می‌شود.

بزودی سه بخش تحلیل بازی، تحلیل اپلیکیشن و تحلیل وب‌سایت‌های اینترنتی را به چی‌خوبه اضافه می‌کنیم. مهمترین هدف چی خوبه آگاهی‌بخشی و آموزش دادن به والدین است، و بر همین مبنا اصلی‌ترین مخاطب ما والدین و عمدتاً مادران دغدغه‌مند در سواد رسانه‌ای هستند.

"چی خوبه" به دنبال تعامل با مخاطبان خود است، برای همین از مقالات و محتوای تحلیل دیگران استفاده می‌کند، به دنبال فرهنگ‌سازی در خصوص رده بندی سنی است، نه القاء تفکری خاصی بر جامعه.

کالبدشکافی از "تل ماسه" (2)/ سناریوی عبور از منجی موعود و ظهور ناجی افسانه‌ایآرگو، جسدی که بزرگان هالیوود حاضر نشدند آن را احیا کنند/نقش‌آفرینی "سیا" در هالیوود با پیروزی انقلاب اسلامی ایران

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: برنامه کودک و نوجوان اینترنت برنامه کودک و نوجوان اینترنت کودکان و نوجوانان کودک و نوجوان رده بندی سنی فضای مجازی انیمیشن ها کارتون ها بازی ها چی خوبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۳۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی، در آئین اختتامیه سومین دوره ملی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز» که در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار داشت: وقتی دشمن در جنگ نرم تصمیم دارد هویت و معنویت را از ما سلب کند، باید آماده و مسلح به جنگ افزار معنوی شویم، زیرا جنگ نرم، جنگ دشواری است و تلفات آن قابل مقایسه با جنگ سخت نیست.

معاون رئیس‌جمهور افزود: این دوره‌های آموزشی با همکاری آستان قدس رضوی و آموزش و پرورش در راستای مهارت آموزی مشاوران و معلمان استان‌ها، با دلسوزی تمام برگزار شد و امیدواریم به نتایج مطلوب و با سرافرازی به سرانجام برسد.

وی گفت: چند رویداد به همت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در حال اجرا است که یکی از آنها خانواده و فرهنگ عامه است که با محورهای خانواده، رسانه مد و لباس، فرهنگ ناملموس، تربیت و موفقیت طراحی شده است و تلاش داریم الگوی ایرانی، اسلامی در خانواده‌ها احیا شود.

خزعلی بیان کرد: طرح پیشگیری از طلاق، از دیگر طرح‌های اجرایی این معاونت است که ویژه زوجین جوان طراحی شده است که ضمن حل مشکلات زوجین، آموزش‌های لازم برای تحکیم خانواده به آنان ارائه می‌شود.

به گفته وی، والدین نقش اساسی و اصلی در حفظ امنیت کودکان در برابر آسیب‌ها و تهدیدات فضای مجازی برعهده دارند، بر این اساس آنها باید سطح دانش و آگاهی خود را بالا ببرند و با آگاهی بخشی به کودکان و همراهی آنها در این محیط، از آسیب‌های این حوزه پیشگیری کنند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: یکی از مسائل مهم ما تعهد به خانواده است و از همین رو جنبش تعهد به خانواده را مطرح کردیم با امید به اینکه سبک زندگی خانواده ایرانی اسلامی هر چه بیشتر در جامعه رواج یابد.

کد خبر 6088871

دیگر خبرها

  • روز خاص ورزش با رویداد هم‌مسیر اتیسم(عکس)
  • دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیروهای وظیفه
  • تشکیل ۸ کمیته روانشناسی برای نیرو‌های وظیفه
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • «آوای ابرها» با دغدغه کودکان مظلوم غزه به جشنواره کاریبتونز کلمبیا راه یافت
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم در تهران، رشت و ماهشهر
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس