Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@14:20:56 GMT

مسکو: ادعاها درباره آتش‌بس قره‌باغ، پوپولیستی است

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۵۱۰۲

مسکو: ادعاها درباره آتش‌بس قره‌باغ، پوپولیستی است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه در آستانه یک ساله شدن امضای توافق آتش‌بس جنگ بر سر قره‌باغ کوهستانی اعلام کرد که مسکو به دنبال حق انحصاری برای ارتباط با ارمنستان و جمهوری آذربایجان نیست.

بنا بر گزارش رسانه‌های روسیه، در بیانیه وزارت خارجه روسیه به مناسبت یک‌سالگی توافق آتش‌بس امضا شده توسط سران مسکو، ایروان و باکو آمده است: «روسیه در ارتباط با ارمنستان و (جمهوری) آذربایجان مدعی انحصار نیست، اگرچه ما پیوندهای دوستی دیرینه و نزدیک و شراکت گسترده در تمام سطوح با این کشورها و مردمانشان داریم».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش خبرگزاری تاس، وزارت خارجه روسیه تاکید کرد: «ما طرفدار استفاده موثر از پتانسیل فعلی جامعه بین‌المللی با توجه کافی (در نظر گرفتن) واقعیت‌های تغییر یافته منطقه‌ای هستیم».

در ادامه این بیانیه تصریح شد که یک سال از تصویب بیانیه سه جانبه سران مسکو، ایروان و باکو (توافق آتش‌بس جنگ بر سر قره‌باغ کوهستانی) می‌گذرد.

وزارت خارجه روسیه سپس برخی ادعاهای مطرح شده در فضای اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی درباره مواضع مسکو در قبال قره باغ کوهستانی، ارمنستان و جمهوری آذربایجان را رد کرد.

به گفته مسکو،  طبق اطلاعات ادعایی در شبکه‌های اجتماعی و منابع آنلاین، «تلاش‌های حافظ صلح روسیه ظاهرا با هدف «جدا کردن ناگورنو-قره‌باغ (قره باغ کوهستانی) و تحویل دادن آن (به جمهوری آذربایجان) و تبدیل ارمنستان به یک "کشور تحت‌الحمایه" بوده است».

وزارت خارجه روسیه با رد ادعاهای مذکور تصریح کرد: «این اظهارات پوپولیستی است، به طور واضح نشان‌دهنده صدور نسخه توسط بیگانگان است و هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد».

بنا بر اعلام این وزارتخانه، توافق‌نامه‌ها و سازوکارهای سه‌جانبه پیشنهاد و آغاز شده توسط روسیه به طرفین (ارمنستان و جمهوری آذربایجان) تحمیل نشد بلکه اساس این توافقات و ساز و کارها توازن تأیید شده منافع است و در آنها نگرش بسیار محترمانه به حاکمیت و منافع دو کشور لحاظ شده است.

وزارت خارجه روسیه البته افزود: «امکان توافق بر سر برخی از ابتکارات ما حاصل نشد و این موضوع، طبیعی است. از سوی دیگر توافقی که قبلا تأیید شده است، همان طور که خودشان (مقام‌های باکو و ایروان) گفته‌اند، به سختی به دست آمده و در عمل به طور موثر اجرا شده است».

بیانیه وزارت خارجه روسیه در آستانه یک ساله شدن آتش‌بس جنگ بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در شرایطی منتشر شده که به رغم این توافق، تنش‌ها در منطقه ادامه دارد.

نهم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۹ آبان ۱۳۹۹) جنگ سال گذشته بر سر قره باغ کوهستانی با توافق آتش‌بس به امضای نیکول پاشینیان، الهام علی اف و ولادیمیر پوتین سران ارمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه  پایان یافت و و مسکو به عنوان میانجی این توافق نقش بسزایی ایفا کرد.

مسئولان جمهوری آذربایجان بخصوص الهام علی‌اف مدتی پس از امضای توافق آتش‌بس قره‌باغ به تنش‌آفرینی مرزی و توسل به اظهارات جعلی برای زمینه‌سازی ایجاد «کریدور زنگه‌زور» روی آوردند و «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم در سفر چندی قبل خود به جمهوری آذربایجان هم این ادعاها را بیان کرد.

اوایل آبان ماه «ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه به ادعاهای علی اف و اردوغان درباره کریدور ادعایی زنگه‌زور واکنش نشان داده بود.

زاخاروا گفته بود: «بهترین چارچوب برای رسیدگی به این اختلافات، نشست‌های معاونین وزرای امور خارجه روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان است که تاکنون هشت نشست را برگزار کرده‌اند. معتقدیم که اقدام صحیح، پایبندی به اعلامیه‌ها و گام‌هایی است که توافقات سه‌جانبه درخصوص بازگشایی تمامی مسیرهای حمل‌ونقل و اقتصادی در قفقاز جنوبی اجرا شوند».

ادعاهای جمهوری آذربایجان و تکرار این ادعاها توسط اردوغان در شرایطی مطرح شده که در توافق آتش‌بس، ارمنستان پذیرفته که مسیرهای بسته حمل و نقل بین بخش غربی جمهوری آذربایجان با جمهوری خودمختار نخجوان را باز کرده و امنیت حمل و نقل در مسیرهای مذکور را تضمین کند اما در هیچ کجای آن از ایجاد یک کریدور در امتداد مرز ارمنستان با ایران که باعث حذف این مرز و محروم‌شدن ایران از دسترسی به مسیر ترانزیتی جمهوری ارمنستان می‌شود، حرفی زده نشده است (جزئیات بیشتر).

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: روسیه وزارت خارجه روسیه ارمنستان قره باغ ارمنستان و جمهوری آذربایجان وزارت خارجه روسیه قره باغ کوهستانی توافق آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۵۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد

سخنگوی کرملین گفت مراحل اولیه امضای توافق میان مسکو و کی‌یف طی شده بود اما لندن مانع آن شد.

به گزارش ایسنا، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت با وجود فشارهای غرب، چین می‌تواند از منافع ملی خود حفاظت کند و روسیه به تقویت همکاری خود با این کشور ادامه خواهد داد.

در روز جمعه «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا گفت چین نمی‌تواند به دنبال تقویت همکاری خود با اروپا باشد و درعین‌حال از بزرگ‌ترین تهدیدی که امنیت اروپا را نشان رفته (روسیه) ‌حمایت کند.

پسکوف در واکنش به تلاش‌های آمریکا برای قطع ارتباط پکن و مسکو گفت: «چین یک کشور کاملا مستقل است، کشوری قدرتمند که توان دفاع و حفاظت از منافع خود را دارد. چین شریک نزدیک ماست و همکاری‌های خود را افزایش خواهیم داد.»

او همچنین گفت مخالفت کی‌یف با ادامه‌دادن مذاکرات صلح در استانبول به‌دلیل فشارهای مستقیم انگلیس صورت گرفته است.

پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا مسکو پس از نشست صلح استانبول در ۲۰۲۲ خواسته‌های جدیدی از اوکراین داشت، گفت: «به‌خوبی می‌دانیم که مراحل اولیه امضای توافق طی شده بود. همچنین همه به‌خوبی می‌دانند چه چیزی باعث شد اوکراینی‌ها به مذاکره ادامه نداده و امضای توافق را نهایی نکنند. به گفته نمایندگان اوکراین که در مذاکرات حضور داشتند، این اتفاق در نتیجه فشار مستقیم لندن افتاد.»

سخنگوی کرملین همچنین با بیان اینکه روسیه از حفظ ارتباطات میان ایروان و باکو استقبال می‌کند، گفت این گفت‌وگوها برای حل‌وفصل کامل مناقشات میان طرفین ضروری هستند.

او در پاسخ به اعتراضاتی که برخی شهروندان ارمنستان در مخالفت با امتیاز ارضی اخیر این کشور به جمهوری آذربایجان برگزار کرده‌اند، گفت: «نمی‌خواهیم دراین‌باره اظهارنظر کنیم. می‌دانید که ما طرفدار تداوم تماس‌های باکو و ایروان هستیم. ما معتقدیم این گفت‌وگوها برای تنش‌زدایی و حل‌وفصل نهایی مناقشات و حصول توافق بر سر معاهده صلح، ضروری هستند.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسکو: انگلیس مذاکرات صلح اوکراین را خراب کرد
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • نشست معاونان وزرای خارجه و نمایندگان ویژه بریکس در مسکو با حضور علی باقری
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!
  • پشت‌پرده توافق اخیر ارمنستان و آذربایجان/ چرا پوتین و اردوغان مخالفند؟
  • علی‌اف: فرانسه، هند و یونان در حال تسلیح ارمنستان علیه آذربایجان هستند