Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته‌ای که گذشت، با این که شاخص کل روند صعودی داشت و نهایتا با رنگ سبز به کار خود پایان داد، اما بیش از دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد.

خبرگزاری میزان - روزنامه هفت صبح نوشت: سایه بازار خرسی همچنان بر سر تالار شیش‌های سنگینی می‌کند. گاهی پیش می‌آید که شاخص کل بورس برای یکی دو روز رنگ سبز به تن کند و نور امید بر دل هر کدام از ما بتابد و دست به خرید سهام بزنیم، اما بعد از چند روز دوباره همان آش است و همان کاسه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر مرتبه که بازار صعودی می‌شود، نمی‌تواند به سقف قبلی خود برگردد و این مورد به خوبی ثابت می‌کند که در یک بازار خرسی قرار داریم و روند نزولی که از تابستان شهریورماه شروع شده همچنان ادامه دارد. در چنین حالتی تنها تحت یک شرایط خاص می‌توانیم به ادامه دار بودن رنگ سبز گاه و بیگاه بورس امیدوار شویم. اگر هرکدام از این شرایط محقق نشده است، بهتر است فعال کل سرمایه را به سهام تبدیل نکنیم و تنها بخشی از پول هایمان را به بورس برگردانیم تا در صورتی که روند صعودی بعد از یکی دو روز به مدار نزولی افتاد، چندان متضرر نشویم و همینطور اگر روند صعودی ادامه دار بود، از سود سهامداری محروم نباشیم.

هرموقع صف‌های خرید از فروشنده‌ها جلو زدند

رقابت صف‌های خرید و فروش یک هفته است داغ شده و روز چهارشنبه بالاخره شاهد جلو افتادن ارزش صف‌های خرید از ارزش صف‌های فروش بودیم، ولی همچنان فاصله نزدیکی بین صف‌های خرید و فروش وجود دارد و حتــی در بعضی از روز‌های سبز هفته گذشته هم فروشنده‌ها برنده بودند. برای مثال در روز دوشنبه با وجود جهش بیش از ۲۰ هزار واحدی شاخص بورس، تعداد صف‌های فروش ۹۴ نماد و تعداد صف‌های خرید ۷۰ نماد بود. عجیبتر اینکه ارزش صف‌های فروش به ۵۰۰ میلیارد تومان و بیش از سه برابر مجموع ارزش صف‌های خرید رسید. تا زمانی که صف‌های خرید سبقت نگرفته فاصله معناداری از صف‌های فروش نداشته باشند، نمی‌توان با اطمینان سهام خرید.

هرموقع ارزش معاملات به بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد رسید

تا زمانی که ارزش معاملات به رقم قابل قبولی نرسد، به هیچ وجه نمیتوان به تغییرات قیمت‌ها و شاخص کل اعتماد کرد. درست مثل اینکه چند نفر در میدان فردوسی کنار هم بنشینند و با معاملات بین یکدیگر قیمــت دلار را تعیین کنند. بورس با حجم معاملات پایین شرایط مشابهی دارد و زمانی می‌توان به تغییرات روند شاخص و قیمت‌ها اعتماد کرد که تعداد افراد بیشتری در فرآیند کشف قیمت‌ها همراهی کنند. در هفته گذشته ارزش معاملات روزانه بورس تهران بین سه تا پنج هزار میلیارد تومان بود. بورس در دوران رونق خود شاهد معاملات ۳۰ هزار میلیارد تومانی بود. در چنین شرایطی احتمالا باید ارزش معاملات روزانه به حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان برسد تا بتوانیم نسبت به تغییر روند بورس امیدوار باشیم.

هرموقع شاخص هم وزن رشد کرد

شاخص کل به تنهایی نمی‌تواند نشان دهنده روند صعودی بازار باشد. ممکن است شاخص کل تنها تحت تاثیر چند نماد خاص به مدار صعودی افتاده باشد. چنین صعودی ادامه دار نخواهد بود، چراکه بدون همراهی نماد‌های کوچک و شاخص هم وزن. در عرض دو یا سه روز شاهد افزایش آمار معاملات در نماد‌های کوچک و تغییر قیمت پایانی آن‌ها خواهیم بود. همین موضوع می‌تواند حکم ترمز سنگین را برای روند صعودی بازار داشته باشد. هفته گذشته در تمام روز‌ها به جز روز چهارشنبه، شاخص هم وزن عملکرد بدتری نسبت به شاخص کل داشت و در نهایت بازدهی هفتگی زیر صفر را تجربه کرد.

هرموقع قیمت صندوق‌های ETF به ارزش NAV نزدیک شد

صندوق‌های سرمایه گذاری ETF آینه تمام نمای بازار سرمایه هستند. بررسی روند قیمت آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی ما را در پیش بینی آینده بورس کمک کنند. زمانی که قیمت واحد‌های صندوق‌های سرمایه گذاری اختلاف زیادی با ارزش NAV پیدا می‌کند، به این معناست که سرمایه گذار‌های این صندوق‌ها آینده بورس را نزولی پیش بینی می‌کنند. برای همین حاضر هستند قیمت صندوق هــا پایین‌تر از ارزش فعلی شان باشد. زمانی که شاخص کل در آستانه روند صعودی قرار می‌گیرد، پیش بینی‌ها تغییر می‌کند. برای همین اختلاف بین قیمت و ارزش واحد‌های صندوق‌های سرمایه گذاری ETF کمتر می‌شود چراکه سرمایه گذار‌های آن‌ها نسبت به روند صعودی امیدوار شده و برای همین حاضرند پول بیشتری برای خرید این واحد‌ها بپردازند.

صندوق‌های ســرمایه گذاری بزرگ مثل آگاس، کاریس، اطلس. ســرو، ارزش و کاردان از جمله صندوق‌هایی هستند که می‌توان با توجه به تغییرات قیمت آن ها، روند آینده بازار را پیش بینی کرد. برای مثال قیمت واحد‌های صندوق سرو روز چهارشنبه هفت هزار و ۲۵۰ تومان بود و این در حالی اســت که این واحد‌ها هفت هزار و
۴۰۰ تومان می‌ارزند.

هرموقع خروج پول از بورس متوقف شد

خیلی از کارشناسان شــرایط این روز‌های بازار سرمایه را حاصل از بی اعتمادی سهامداران می‌دانند. اما این شاخص کیفی چطور قابل اندازه گیری است؟ نگاهی به روند تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی به خوبی نشان می‌دهد که چطور حتی در روز‌های سبزرنگ بازار سرمایه شاهد خروج پول از بازار توسط سهامداران حقیقی هستیم.

برای مثال در همین هفته ای که گذشت، با این که شاخص کل روند صعودی داشت و نهایتا با رنگ سبز به کار خود پایان داد، اما بیش از دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. موضوعی که نشان می‌دهد رشد شاخص بورس در نیمه دوم هفته گذشته، بیشتر به خاطر تزریق پول توسط حقوقی‌ها بوده. تجربه نشان می‌دهد چنین رشدی چندان پایدار نمی‌ماند و برای رشد پایدار لازم است تا خریداران حقیقی پا به میدان بگذارند.

بیشتر بخوانید: قیمت پایه عرضه خودرو در بورس توسط شورای رقابت تعیین می‌شود

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: بورس اخباراقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بورس میلیارد تومان هزار میلیارد ارزش معاملات ارزش صف صف های خرید صف های فروش هفته گذشته روند صعودی شاخص کل صندوق ها پیش بینی واحد ها رنگ سبز روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۵۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • تحلیل روند بازار سهام در هفته‌ای که گذشت
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!