Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان نانوسیستمی ارائه کردند که می‌تواند عفونت‌های قارچی را هدف قرار داده و آن‌ها را از بین ببرد، این سامانه به انتقال موثر دارو به سلول‌ها کمک می‌کند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کریپتوکوکوز نئوفورمانز (Cryptococcus neoformans) به‌عنوان یک قارچ بیماری‌زای رایج انسانی، یک پاتوژن قارچی مهاجم و تهدیدکننده زندگی است که در سراسر جهان دیده شده و سالانه باعث مرگ حدود ۷۰۰۰۰۰ نفر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریپتوکوکوز نئوفورمانز فقط یک عفونت با درگیری چند اندام نیست، بقای داخل سلولی و تکثیر خارج سلولی قارچ نیز نقش مهمی در عفونت‌زایی دارد. از آنجایی که تجمع کافی دارو در اندام‌ها و سلول‌های هدف هنوز دشوار است، برای درمان این عفونت‌ها به یک راهبرد مؤثر انتقال دارو نیاز است.

محققان به تازگی یک سیستم پاسخگوی زیستی میکرو به نانو (MTN) را گزارش کردند که به‌طور موثر کریپتوکوکوز نئوفورمانز را از داخل بدن پاک می‌کند. این راهبرد بر اساس مطالعه جدید محققان ابداع شده است مطالعه‌ای که در آن بیان بیش از حد ماتریکس متالوپروتئیناز ۳ (MMP-۳) در ریزمحیط‌های عفونی (IMEs) و پروتئین ترشح شده اسیدی و غنی از سیستئین (SPARC) در چندین سلول هدف دیده شده است. در این سیستم MTN، از آلبومین سرم گاوی (BSA) که یک لیگاند طبیعی SPARC است، برای تهیه نانوذرات (NPs) استفاده شد و سپس با ترکیب یک پیوند‌دهنده ویژه (لینکر) که عمدتاً از یک پپتید متصل به BSA تشکیل شده بود با یک پپتید پاسخ‌دهنده به MMP-۳ این میکروکره‌هایی ساخته شد. این سیستم MTN پس از تزریق داخل وریدی توسط کوچکترین مویرگ‌های ریه به صورت مکانیکی جذب می‌شوند. این نانوذرات بر اساس بیان بیش از حد SPARC، بافت ریه، مغز و ماکروفاژ‌های آلوده را هدف قرار دادند، به اهداف متعدد رسیدند و به درمان کارآمد دست یافتند.

محققان در این پروژه یک راهبرد قابل تنظیم ایجاد کرده‌اند که در آن میکروکره‌ها به صورت نانوذرات در IME‌ها در می‌آیند و ممکن است به ویژه در مبارزه با عفونت‌های قارچی پیچیده موثر باشند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عفونت قارچی فناوری نانو انتقال دارو عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۷۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر زینب محسنی افشار گفت: عفونت سیستم ادراری یکی از عفونت‌های ناشی از وجود میکروارگانیسم‌های عفونت زا در کلیه‌ها و مجاری ادراری و مثانه است که متاسفانه در افراد شیوع بالایی دارد به طوری که ۱ تا ۲ درصد کودکان و ۲۰ درصد زنانی که در سن باروری هستند را درگیر می‌کند.

به گفته این پزشک متخصص مردان، افراد مسن، بیماران دچار ضعف ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای یا اختلالات عملکردی، آناتومیک ادراری نیز در خطر بالای عفونت ادراری قرار دارند.

دکتر محسنی افشار با بیان اینکه عفونت‌های ادراری بسته به محل درگیری ممکن است تظاهرات متنوعی داشته باشند گفت:عفونت‌های ادراری تحتانی اغلب با تکرر و سوزش ادرار، نیاز شدید و فوری به دفع ادرار، کدر شدن یا تغییر رنگ ادرار و درد سوپراپوبیک تظاهر می‌یابد، در حالی که عفونت‌های ادراری فوقانی علاوه بر علائم ذکر شده ممکن است با تب، لرز، درد پهلو‌ها و کمر تهوع، استفراغ و تغییر هوشیاری ظاهر شوند.

وی بهترین راه کنترل عفونت ادراری در جامعه را پیشگیری از آن دانست و گفت: اقداماتی همچون نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب، رعایت بهداشت، پرهیز از استفاده از لباس‌های تنگ و نایلونی می‌تواند از ابتلا به عفونت‌های ادراری پیشگیری کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟