Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@04:38:26 GMT

رباتی که بدون سوزن واکسن می زند!

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۰۸۵۰۸

رباتی که بدون سوزن واکسن می زند!

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از نیواطلس، بسیاری از مردم، این روز‌ها واکسن کووید-۱۹ را دریافت می‌کنند و تا مدتی تزریق این واکسن را ادامه خواهند داد. پژوهشگران "دانشگاه واترلو" (UWaterloo)، یک ربات جدید را طراحی کرده‌اند که با واکسیناسیون انسان‌ها به صورت خودکار و بدون سوزن می‌تواند این روند را ساده‌تر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ربات موسوم به "کوبی" (Cobi)، توسط استارت‌آپ "کوبیونیکس" (Cobionix) ساخته شده که یک شرکت وابسته به دانشگاه واترلو است. به گفته پژوهشگران، این نخستین رباتی است که تاکنون توانسته یک تزریق عضلانی را با موفقیت انجام دهد و این کار را بدون استفاده از سرسوزن انجام داده است.

ایده پژوهشگران این است که بیماران پس از پیش ثبت نام برای واکسیناسیون آنلاین، در یک کلینیک یا مکان دیگری که از ربات کوبی استفاده می‌کند، حاضر شوند. سپس یک کارت شناسایی را به دوربینی که روی رابط صفحه نمایش لمسی قرار دارد، نشان دهند. چندین حسگر سه بعدی، حضور آن‌ها را تشخیص می‌دهند.

رباتی که واکسیناسیون را بدون سوزن انجام می‌دهد!

هنگامی که شناسه بیمار تأیید شد، کوبی یک ویال واکسن را از محل ذخیره‌سازی داخلی برمی‌دارد. سپس یک حسگر "لیدار" (LiDAR) که روی این بازوی رباتیک قرار دارد، برای ایجاد یک نقشه دیجیتالی سه‌بعدی از بدن بیمار به کار می‌رود. این نقشه، به واسطه یک نرم افزار مبتنی بر هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل می‌شود تا محل مطلوب را برای تزریق پیدا کند. کوبی پس از یافتن محل تزریق، واکسن را به صورت پرفشار از روزنه‌هایی به پهنای تار موی انسان، به بدن وارد می‌کند.

شرکت سازنده، در حال حاضر نمی‌تواند جزئیات بیشتری را ارائه دهد.

"تیم لاسول" (Tim Lasswell)، از بنیانگذاران کوبیونیکس گفت: حدود دو سال طول می‌کشد تا کوبی به بازار مراقبت‌های سلامت وارد شود. امید داریم که این ربات، امکان واکسینه شدن را برای افراد بیشتری فراهم کند و در عین حال، هزینه‌های مراقبت از سلامت را کاهش دهد. همچنین، می‌توان از آن در مناطق دورافتاده که فاقد پزشکان آموزش دیده هستند، استفاده کرد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا تزریق واکسن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۸۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟

ایتنا - بر اساس یک بررسی جدید، هیجان‌های اخیر در خصوص کشف نشانه‌هایی از حیات بیگانه در سیاره‌ای دور ممکن است نابجا‌ــ یا دست‌کم زودهنگام باشد.
طی هفته‌های اخیر، هیجان‌ها درباره یک سیاره‌ به نام کی۲‌ــ۱۸بی (K2-18b)، سیاره‌ای در فاصله ۱۲۵ سال نوری از زمین، افزایش یافت. پژوهشگران اواخر سال گذشته فاش کردند که احتمالا یک مولکول [حاوی نشانه] «حیات» را در آن سیاره مشاهده کرده‌اند.

از آن زمان، گمانه‌زنی‌ها و هیجان‌ها در خصوص آنچه ممکن است نشانه‌ای از حیات در سیاره‌ای دیگر باشد، افزایش پیدا کرده است. اما پژوهشگران هشدار دادند که این کشف و آشکارسازی «اتکاناپذیر» بود و برای تایید آنچه در این سیاره رخ داد، به تحقیق بیشتری نیاز است.

با این حال، اکنون پژوهشگران هشدار داده‌اند که این سیگنال آن قدر که در ابتدا به نظر می‌رسید، واضح نیست. این سیگنال با متان همپوشانی دارد و پژوهشگران فکر می‌کنند هنوز نمی‌شود این دو را از یکدیگر تشخیص داد و تفکیک کرد.

آن‌ها این کار را با استفاده از مدل‌های رایانه‌ای انجام دادند که هم فیزیک و شیمی مولکول و هم جو احتمالی کی۲‌ــ۱۸بی را شبیه‌سازی می‌کرد. این مدل‌ها نشان دادند که برای اطمینان از اینکه این یافته واقعا وجود دی‌متیل سولفید یا دی‌ام‌اس را نشان می‌دهد، هیچ راهی وجود ندارد.

اما این یافته‌ها تنها ممکن است نشان دهند ما هنوز نشانه‌هایی از حیات [فرازمینی] را پیدا نکرده‌ایم، نه اینکه حیات بیگانه در کل وجود ندارد. دانشمندان در حال بررسی بیشتر این سیاره با ابزارهای دیگرند و قادر خواهند بود به طور قطعی ببینند که آیا آن مولکول در آنجا وجود دارد یا خیر.

این کار با استفاده از ابزاری انجام می‌گیرد که در آشکارسازی طول‌ موج‌های فروسرخ از ابزاری که در بررسی سال گذشته استفاده شد، بهتر است.

این تحقیق که در مقاله جدیدی با عنوان «گازهای گوگرد بیوژنیک به عنوان نشانه‌های زیستی در سیارات آبی معتدل زیر نپتونی» توضیح داده شده، در آستروفیزیکال‌ژورنال‌ لترز (The Astrophysical Journal Letters) منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • تلفیق هنر دست و صنعت
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد
  • خط‌و‌نشان ستاره رئال برای بایرن با ویدئوی کوبی برایانت
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام گرفتن از زالو
  • نمونه‌برداری غیرتهاجمی‌تر از خون با الهام از زالو