Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حج و زیارت و وقف خبرگزاری فارس پنجاه‌ونهمین دوره جایزه البرز با معرفی ۴۷ دانش‌آموز به عنوان برگزیدگان سال ۱۴۰۰ به صورت محدود و با پخش از رادیو فرهنگ برگزار شد.

انتخاب صحیح رمز ماندگاری یاد و نام انسان است

در ابن مراسم حجت‌الاسلام خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: مجاهدت با مال و نفس کلید بهشت است  تا انسان به فلاح و رستگاری برسد، انسان‌ها خواه ناخواه از این دنیا می‌روند ولی انتخاب صحیح، شخص را مستمر و دائمی می‌کند و مرحوم حسینعلی البرز علاوه بر منزل، اموالش را نیز وقف علم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام خاموشی با بیان اینکه زنده یاد البرز تمامی اموال و حتی کالبد خویش را وقف کردند  افزود: این واقف عزیز جایزه علمی وقف کرد و به نوعی برای آینده برنامه ریزی کرد و فقط برای سال بعد از رحلت برنامه ریزی نداشت بلکه نگاهی بلند مدت در این خصوص ایجاد کرد.

موقوفه البرز حمایت از فعالیت‌های علمی جوانان و‌ نوجوانان است

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه وقف بنیاد البرز حمایت از فعالیت‌های علمی جوانان و‌ نوجوانان است، گفت: در نظر داریم مجدداً رقم جایزه را در سال آینده و پس از تصویب در هیئت امنای بنیاد تا دو برابر افزایش دهیم.

خاموشی سپس به‌مرور توصیه‌های امام خمینی (ره) در چهل حدیث اشاره کرد و گفت : در زمینهٔ توسعه علم و دانش خداوند در  قرآن کریم، آورده که هر فردی برمبنای شاکله خودش عمل می‌کند. امام خمینی (ره) در ۴۰ حدیث عنوان کردند: سعی کن خدا را در قیامت با اراده ملاقات کنی که اگر بی اراده محشور شوی، به چهره انسان محشور نخواهی شد. آن انگیزه و اراده، همان تعقل صحیح است که با مقدمه بی‌غل و غش فراهم شده باشد و بی شک، انسان‌های عاقل، خداجو هستند. باید موحد بود و موحد زیست تا خداوند را ملاقات کرد. درست کردن این شاکله با ایمان به خدا امکان پذیر است. اگر فردی در جایی علم‌آموزی کرده، تعقل او براساس رتبه علمی‌اش شکل می‌گیرد. اگر معلومات خودتان را در شناخت عالم افزایش بدهید، تعقلتان در آن زمینه شکل می‌گیرد.

وی در ادامه به ماجرای شهید نوجوان علی لندی و انتخابش اشاره کرد و‌ افزود: ما در زمان جنگ از این نمونه‌ها زیاد داشتی که برای انتخاب، فکر و تعقل می‌کردند و این باور از عالم بودن می‌آید که زندگی دنیا محدود است و عالم باید برای فهم بیشتر تلاش کند و آگاه باشد که این فهم بیشتر شاکله من را می سازد. وقتی این شاکله ساخته شود، شهید چمران‌ها از آن منتج می شود.

علم باید ما را به کمال و معنویت سوق دهد

رئیس سازمان اوقاف به دانش‌آموزان توصیه کرد که خدا را در کارهای خود در نظر بگیرند و با علم و دانش خود ضمن خدمت، به کمال و معنویت دست یابند و در این خصوص اظهار داشت: علم باید ما را به کمال و معنویت سوق دهد همچنان‌که واقف هم ابدی و ماندگار شده است.

وی همچنین راهکار برون رفت از مشکلات همانند تحریم‌ها و تقویت پول ملی و رشد اقتصادی کشور را اتکا به علم، دانش، جهاد و مدیریت صحیح دانست و گفت: هیچ کشوری که به کشور دیگر وابسته باشد به عزت نمی‌رسد مگر آنکه به توان داخلی و علمی خود توجه کند و شما دانش آموزان می‌توانید با تلاش و کوشش به پیشرفت دست یابید. شما آینده سازان این کشور هستید و جامعه را باید بسازید و باید برای پیشرفت کشور نقشه جامعی داشته باشید تا شاهد رشد و ارتقا باشیم.

قدمت ۶۰ جایزه البرز (نوبل ایران)

در ادامه حیدر ارشدی مدیر عامل بنیاد فرهنگی البرز با تجلیل از دانش‌آموزان، والدین آنها و تمام کسانی‌که در این مسیر گام برمی‌دارند، با بیان گوشه‌ای از تاریخچه بنیاد فرهنگی البرز و اهداف شکل‌گیری آن،گفت: در ایران زمین از دیرباز، زنان و مردان فرهیخته‌ای وجود داشته‌اند و دارند که داشته‌ها و اموال خود را بی دریغ در راه هم نوعان خویش انفاق کرده‌اند. این خدمات اعم از احداث اماکن علمی و فرهنگی، کمک به درمان بیماران، رهانیدن اسیران و زندانیان از بند و خدمات علمی و فرهنگی و... همچون صدقه جاریه  تا نسل‌ها ادامه می‌یابد. در عصر ما باید از شادروان حسینعلی البرز، مؤسس بنیاد فرهنگی البرز نام برد که خدمات آن همچنان ادامه دارد. جایزه البرز معروف به نوبل ایرانی، به عنوان قدیمی‌ترین و با سابقه‌ترین جایزه علمی کشور با پیشینه قریب به ۶۰ سال است که ریشه آن از اندیشه پاک زنده یاد حسینعلی البرز نشات گرفته است.

ارشدی تصریح کرد: جایزه البرز جایزه‌ای برخاسته از ایمان، انگیزه و اراده و امید است که در اندیشه و علم نخبگان راهنما و شوق آفرین بوده و موجب تقویت روحیه دانش پژوهی جامعه علمی می‌شود. زنده یاد البرز در سال ۱۳۴۲شمسی تمام اموال خود را با تاسیس بنیاد علمی البرز به منظور توسعه فرهنگ علم و دانش و حمایت از دانشمندان، مخترعان، دانشگاهیان و دانش آموزان برتر کشور وقف کرد تا برای تسکین آلام بشری، ارتقاء رفاه زندگی انسانی و اعتلای نام ایران در جامعه جهانی عزت و افتخار کسب کنند. بیش از نیم قرن از اقدامی که مرحوم البرز بنیان نهاد، می‌گذرد و تاکنون هزاران نخبه و پژوهنده علمی و فرهنگی ایرانی، مورد حمایت و تشویق این بنیاد قرار گرفته اند.

دبیر کل جایزه البرز  به ظرفیت علمی، فرهنگی و... این جایزه اشاره کرد و گفت: به منظور ترویج فرهنگ وقف علمی در جامعه و توجه مردم نسبت به عرصه‌های جدید وقف متناسب با نیازهای روز در جامعه، مطابق با تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ارتقاء سهم وقف در توسعه علم و فناوری و همچنین معرفی مرحوم حسینعلی البرز به عنوان چهره ماندگار وقف علمی، با هدف معرفی واقفین و خیرین به جامعه، اقدامات بیشتری در راستای معرفی این بنیاد به جامعه در دست بنیاد علمی، فرهنگی البرز قرار گرفته است.

تجلیل از دانش‌آموزان به مناسبت روز دانش‌آموز

ارشدی گفت: شیوه اجرایی نیت واقف در بنیاد البرز، به عنوان متولی باسابقه علمی ایران از طریق برگزاری سالانه مراسم ملی در دو بخش دانشگاهی و دانش‌آموزی است که در سال‌جاری مراسم جایزه البرز دانشگاهی با هدف تجلیل از دانشمندان، نوآوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور، در نیمه اول سال برگزار شد و به مناسبت ۱۳ آبان و‌ روز دانش آموز و آیین تقدیر از دانش‌آموزان برتر سراسر کشور این مراسم برگزار شده است.

دبیر کل جایزه البرز درباره فرایند انتخاب دانش اموزان برتر در جایزه البرز ۱۴۰۰ بیان داشت: پس از ابلاغ بخشنامه وزارت آموزش و پرورش، ادارات کل استانی از بین دانش آموزان واجد شرایط در هر استان، نفرات برتر را به همراه مدارک و مستندات آنها از طریق سامانه البرز معرفی کردند. با خاتمه فرایند ثبت نام و بارگزاری مدارک دانش‌آموزان و بررسی و ارزیابی مستندات ایشان از سراسر کشور، داوری و انتخاب نهایی از میان افراد  واجد شرایط معرفی شده به صورت همزمان و به تفکیک توسط هیأت انتخاب جایزه البرز در مهرماه سال جاری و با حضور قریب به ۳۰ چهره علمی و اساتید و معلمان پیشکسوت و ممتاز کشور و براساس شاخص‌ها و حدنصاب های معین، برگزار شد.

به گزارش فارس در این دوره ۴۷ نفر به عنوان برگزیده البرز دانش آموزی در سال جاری معرفی شدند، در بخش متوسطه اول ۷ آقا و ۲۰ نفر خانم و در بخش متوسطه دوم ۹ آقا و ۱۱ خانم معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش آموزان البرز دانش فرهنگ جایزه البرز موقوفه البرز بنیاد البرز حسینعلی البرز سازمان اوقاف و امور خیریه سیدمهدی خاموشی حسینعلی البرز فرهنگی البرز دانش آموزان جایزه البرز یاد البرز برگزار شد دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۸۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور پیام فرستاد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، احمد وحیدی وزیر کشور، در پی درگذشت تالم بار نخبه علمی اهل مازندران، زنده یاد سید اسماعیل نصرالهی، در پیامی این ضایعه را به جامعه علمی و فرهنگی استان مازندران و بازماندگان، تسلیت گفت.

طبق روایت فارس، متن پیام وزیر کشور بدین شرح است:

انالله و اناالیه راجعون

مصیبت درگذشت ناگهانی و تالم بار شادروان سید اسماعیل نصرالهی، جوان نخبه ملی و استانی اهل مازندران که برغم معلولیت جسمی، موفقیت مهم کسب رتبه بیست و پنج در زیر گروه علوم انسانی در کنکور سال ۱۴۰۲ را بدست آورد، موجب تاثر و تاسف فراوان اینجانب شد.

به همین مناسبت، مصیبت درگذشت سید اسماعیل نصراللهی و پدر گرامی‌اش، دکتر سید احمد نصراللهی را که در حادثه گاز گرفتگی به مشیت الهی رضایت دادند، به خانواده محترم و معزی، جامعه فرهنگی و علمی و دانش آموزان استان مازندران تسلیت عرض نموده، از درگاه خداوند سبحان برای آن پوینده و رحیل راه علم، آمرزش و رضوان الهی و برای بازماندگان صبر جمیل و اجر جزیل و برای مادر آن زنده یاد، که در حادثه گازگرفتگی آسیب دیده اند، شفا و صحت کامل مسئلت دارم.

گفتنی است، نخبه جوان اهل ساری که با وجود معلولیت شدید جسمی و حرکتی به موفقیت‌های علمی شاخصی دست یافته بود و پارسال در کنکور سراسری رتبه ۲۵ گروه علوم انسانی را کسب کرده بود، روز جمعه چهاردهم اردیبهشت بر اثر مسمومیت با گاز منواکسیدکربن در روستای پاجی از توابع بخش دودانگه شهرستان ساری همراه پدرش جان باختند.

همچنین به نقل از روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مازندران، آمده بود: ساعت ۱۱ روز/جمعه/ خبر مسمومیت سه نفر با گاز منواکسیدکربن در روستای پاجی از درمانگاه روستای محمدآباد به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران اعلام و درخواست اعزام بالگرد شد که پیرو این درخواست بالگرد اورژانس به پرواز در آمد.

در این حادثه گازگرفتگی دکتر سید احمد نصراللهی (جراح دندانپزشک) پرسنل بیمارستان امام خمینی(ره) ساری و فرزندش سید اسماعیل نصراللهی جوان نخبه و دارنده رتبه ۲۵ کنکور سال گذشته رشته علوم انسانی بر اثر نشت گاز در ویلای شخصی جان باختند.

مادر سید اسماعیل نصراللهی نیز به دلیل مسمومیت با منواکسیدکربن دچار افت سطح هوشیاری شده بود که با لوله‌گذاری در نای و انتقال سریع به مرکز درمانی امام خمینی(ره)، از مرگ نجات یافت.

زنده‌یاد سید اسماعیل نصراللهی با توجه به معلولیت شدید جسمی حرکتی پارسال پس از موفقیت در کنکور سراسری مورد توجه رسانه‌ها و مسئولان استان و کشور قرار گرفته بود. تا جایی که وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پارسال با این جوان نخبه معلول دیدار کرد.

27211

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902743

دیگر خبرها

  • برگزیده بنیاد نخبگان کرمان، کارگر نمونه کشور
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • تسلیت استاندار مازندران درپی درگذشت نخبه دارنده رتبه ۲۵ کنکور
  • وزیر کشور پیام فرستاد
  • پیام تسلیت استاندار مازندران در پی درگذشت نخبه مازندرانی
  • بنیاد ملی نخبگان درگذشت اسماعیل نصراللهی را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت ناباورانه نخبه‌ علمی کشور
  • پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت نخبه‌ علمی کشور
  • برخورد ۲ گانه‌ی آمریکا با تحولات بین المللی