Web Analytics Made Easy - Statcounter

موز یکی از میوه های محبوب و پرخاصیتی است که مصرف آن در هر سنی به تمام افراد توصیه میشود. این میوه خواص فراوانی برای سلامتی دارد ، اما بسیاری از مردم از خواص پوست موز اطلاعی ندارند و آن را به راحتی دور می ریزند. انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های موجود در پوست موز برای سلامتی و زیبایی مفید است و کاربردهای مختلفی برای نظافت و امور منزل نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ پوست موز ضد قارچ و باکتری است و سرشار از آنتی اکسیدان ها، آنزیم های مفید، ویتامین های B6 ،B12، منیزیم و پتاسیم و فیبر می باشد. بیش از چند دهه است که در اغلب کشورهای همچون هندوستان، از پوست موز به عنوان یک ماده مغذی و دارویی استفاده می شود.

پوست موز را به صورت مخلوط با آب میوه، شیر موز، پخته و سرخ شده می توان استفاده کرد ، موزهای رسیده تر ، به دلیل وجود یک هورمون طبیعی گیاهی به نام اتیلن ، پوستی با بافت نرم تر و شیرین تری دارند. این هورمون در فرآیند رسیدن میوه ها ترشح می شود ، اتیلن پس از واکنش با قند و فیبر موجود در پوست موز، قند مرکب را به قند ساده تبدیل می کند، به همین دلیل موز رسیده شیرین تر است. هورمون های دیگر سبب تغییر رنگ پوست موز از سبز یه زرد می شوند.

فیبر و پتاسیم و اسید آمینه تریپتوفان پوست موز بیش از گوشت آن است. همچنین حاوی لوتئین است که یک آنتی اکسیدان محسوب می شود. این آنتی اکسیدان نقش مهمی در حفظ سلامت چشم دارد. اسید آمینه تریپتوفان با افزایش سطح هورمون سروتونین که یک ناقل عصبی در مغز است و بر خلق و خو تأثیر می گذارد، باعث کاهش افسردگی می شود.

مواد مغذی یک موز متوسط :

20 درصد ویتامین ب6 :تبدیل غذا به انرژی توسط این ویتامین

12 درصد پتاسیم ، موثر در توسعه سلول ها، بافت ها و اندام های بدن

8 درصد منیزیم ،موثر در تولید انرژی بدن و تنظیم فشار خون و گلوکز

17 درصد ویتامین ث :سبب رشد سلول های ایمنی برای محافظت از بدن

12 درصد فیبر :کمک به هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به دیابت

علاوه بر این موارد حاوی ویتامین b12 نیز می باشد.

خواص پوست موز برای پوست و بیماری های پوستی

1. درمان سوزش پوست، کبودی و آلرژی

پوست موز می تواند در درمان ناراحتی های پوستی مانند سوزش پوست، کبودی و آلرژی موثر باشد. فقط کافیست برشی از پوست موز را به مدت یک شب بر روی پوست آسیب دیده بگذارید و از مشکلات پوستی رهایی پیدا کنید.

2. درمان پسوریازیس

پسوریازیس باعث ایجاد ضایعاتی در ناحیه آرنج و زانو یا حالت پوسته پوسته شدن در پوست سر میشود. افراد مبتلا به این بیماری می توانند لایه داخلی موز را بر روی قسمت های آسیب دیده مالش دهند. این روش درمانی برای بیماری پسوریازیس مفید است و باعث بهبودی خواهد شد.

3. درمان خشکی و خارش بیش از حد

اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان هایی نظیر لوتئین در پوست موز ، از پوست محافظت کرده و با آب رسانی به آن از خشکی و خارش جلوگیری می کند.

روز دوبار محل مورد نظر را با قسمت داخلی پوست موز ماساژ داده و نیم ساعت صبر کنید. سپس با آب سرد بشویید.

روش دیگر استفاده از روغن زیتون است. قسمت داخلی پوست موز را با کمی روغن زیتون به محل مورد نظر بمالید و در طول روز چندبار این عمل را تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

 

4. کاهش سیاهی و پف زیر چشم

خاصیت مرطوب کنندگی و پتاسیم موجود در پوست موز به از بین رفتن سیاهی و پف دور چشم کمک می کند. فیبر سفید داخل پوست موز را با کمک کشیدن یک قاشق به داخل آن جمع آوری کنید و با 1 یا 2 قاشق غذاخوری ژل آلوورا تازه مخلوط کنید، سپس این خمیر را به آرامی اطراف چشم های خود بگذارید.

5. کاهش چین و چروک پوست

موز خود یک ماسک مناسب برای پوست و مو است. علاوه بر خود موز ، پوست آن هم به عنوان یک ماسک طبیعی کاربرد دارد. پوست موز موجب هیدراته شدن پوست می شود. برای تهیه این ماسک ، پوست موز را با زرده ی تخم مرغ مخلوط کرده و به مدت 5 دقیقه روی پوست صورت خود قرار دهید و سپس با آب ولرم صورتتان را بشویید . با تکرار این کار در طی چند هفته شاهد تغییرات خوبی بر روی پوست خود خواهید بود.

6. کاهش لکه های پوستی

قسمت داخلی پوست موز برای رفع لکه های پوستی بسیار مفید می باشد. ویتامینهای مفید آ، ب، ث و ایی در پوست موز به ترمیم لکه های پوست کمک می کند. علاوه بر این با خاصیت آنتی اکسیدانی بالا، لکه های سیاه پوست نیز کاهش می یابد.

به آرامی قسمت داخلی پوست موز ( فیبر سفید آن) را به مدت پنج تا ده دقیقه روی پوست خود ماساژ دهید. سپس اجازه دهید که این فیبر ها به مدت 20 دقیقه روی صورت شما باقی بماند. تکرار 2 یا 3 بار این کار در روز موجب محو شدن لکه های پوستی می شود.

7. تسکین دهنده جای نیش پشه

جای نیش پشه و دیگر حشرات بسیار دردناک و آزاردهنده است. برای تسکین این درد ، قسمت داخلی پوست موز را به مدت پنج دقیقه روی ناحیه نیش خورده ماساژ دهید. بعد از پانزده دقیقه استراحت، محل مورد نظر را با آب سرد بشویید. در صورت نیاز این عمل را تکرار کنید.

8. درمان جوش

برای از بین بردن جوش ،تکه ای از پوست موز را برش داده و به آرامی روی محل جوش به مدت 5 تا 10 دقیقه ماساژ دهید. فقط اطراف جوش را با آب گرم و پنبه پاک کنید تا مواد پوست موز روی جوش خشک شود. برای کمتر شدن جوش ، این عمل را حداقل 3 بار در روز انجام دهید.

9. محو کردن خطوط خنده و چین و چروک

پوست موز به کشیدگی و محکم کردن پوست صورت کمک می کند.آنتی اکسیدان لوتئین موجود در پوست موز افزایش سن را به تاخیر می اندازد و موجب نرمی و درخشندگی پوست می شود. قسمت داخلی پوست موز را روزی یک بار به صورت خود زده و 20 تا 30 دقیقه به آن اجازه استراحت بدهید.بعد با آب ولرم آن را بشویید.

10. سلامت دندان ها با پوست موز

به جای از بین بردن جرم دندان به جای مراجعه به دندان پزشک و استفاده از روشهای جرم گیری متداول ، بهتر است از ابتدا به فکر سلامتی دندان ها و سفیدی آنها باشید.

پوست موز خاصیت اسیدی کوچکی دارد ، در صورت استفاده در طول روز دیگر نیاز به مسواک و دهان شویه نخواهید داشت.

پوست موز سرشار از کلسیم است که با برطرف کردن مشکلات دندان و لثه ها، از تغییرات در دندان ها جلوگیری می کند.

پوست موز جرم و لکه های روی دندان ها را از بین می برد. پوست موز را روی دندان های خود بکشید تا دچار پوسیدگی مربوط به دهان و دندان نشوید.

پوست موز باعث از بین رفتن تمام آلودگی ها و باکتری های دهان و دندان می شود. پوست موز را روی قسمت های مختلف دهان و دندان خود قرار دهید.

11. سفید کردن دندان با پوست موز

مواد معدنی موجود در پوست موز مانند پتاسیم، منیزیم و منگنز توسط دندان ها جذب شده و سبب سفید شدن آنها می شود. استفاده از پوست موز از شیوه های آسان و طبیعی مراقبت دندان ها به شمار می رود.

 

مراحل سفید کردن دندان ها :

1- برشی از پوست یک موزه رسیده و سیاه نشده را جدا کنید.

2- قسمت داخلی پوست موز را طوری روی دندانها بکشید که لایه ای سفید رنگ روی دندانهای شما را بپوشاند.

3- از تماس لبها با خمیر موز روی دندانها جلوگیری کنید چرا که موز از روی دندان ها پاک می شود.

4- پس از گذشت 10 دقیقه با یک مسواک خشک، بصورت دورانی و بسیار آرام دندان های خود را به مدت یکی دو دقیقه مسواک بزنید.

5- سپس با استفاده از خیس کردن مسواک ، دندان های خود را بار دیگر از خمیر موز تمیز کنید. در صورت تمایل می توانید از خمیر دندان خود استفاده نمایید.

7- با تکرار این کار روزی یک بار و حداقل تا 2 هفته ، شاهد سفید شدن دندانهای خود خواهید بود.

 

درمان زگیل

زگیل ها زائده های پوستی برروی پوست بدن می باشند که توسط ویروس پاپیلومای انسانی ظاهر می شوند. در اکثر موارد، زگیل ها بر روی انگشتان، نزدیک ناخن ها و یا برروی دست ها ظاهر می شود. برخی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی موجب بروز زگیل تناسلی می شوند.

در مطلب درمان زگیل با طب سنتی در بخش سلامت نمناک گفتیم که از پوست موز ، می توان به عنوان روشی طبیعی برای حذف زگیل های پوستی استفاده نمود. در ابتدا زگیل و پوست اطراف آن را با آب و صابون شستشو دهید .با برشی از پوست تازه موز ، روی زگیل را بپوشانید.

از برش دیگر پوست موز به صورت ضرب در روی زگیل استفاده نمایید و روی آن را با دستمال تمیز و یا گاز پانسمان کنید. به مدت یک هفته ، هرروز پوست موز را تعویض کنید. بعد از یک هفته زگیل نرم شده و شروع به کوچک شدن و از بین رفتن می نماید.

از بین بردن میخچه

آنزیم ها و آنتی اکسیدان های سرشار موجود در پوست موز به شما کدر درمان میخچه کمک می کنند. برای این کار مراحل زیر را انجام دهید :

برشی بزرگتر از اندازه میخچه از پوست موز جدا کنید و قسمت داخل آن را روی میخچه قرار دهید.

با باند یا نوار روی آن را شب تا صبح بپوشانید.

صبح روز بعد پوست موز را بردارید.

تکرار این کار به مدت چند هفته موجب درمان میخچه می شود.

 

خواص پوست موز در طب سنتی

خاکستر پوست موز برای بند آوردن خونریزی مفید است.

اگر پوست موز را بسوزانید و گرد سوخته انرا بر محل زخم بریزید به التیام و خشکیدن زخم کمک میکند.

خاکستر پوست موز در درمان ترک پا مفید است.

پوست موز تسکین دهنده خارش میباشد .پوست موز را نرم بکوبید و با مقدار مساوی سرکه و آبلیمو مخلوط نموده و روی محل مورد نظر قرار دهید.

سروتونین موجود در پوست موز برای توازن حالت روحی بسیار مهم و حیاتی است.کمبود این ماده شیمیایی در مغز ، عامل اصلی ابتلای فرد به افسردگی می باشد..

عصاره پوست موز با بازسازی سلول های شبکیه، از آسیب ناشی از نور به شبکیه چشم را محافظت می کند.

دمنوش پوست موز

موز علاوه بر دارا بودن خواص و ویتامین های فراوان برای سلامت بدن، زیبایی و پوست و مو ؛ می تواند به عنوان یک داروی خواب آور قوی و برطرف کننده بی خوابی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. برای درمان بی خوابی و بدخوابی مزمن ، کارشناسان نوشیدن چای موز را توصیه می کنند.

به نظر کار کارشناسان قرص های خواب آور اثر کوتاه مدت دارند ومصرف طولانی مدت آنها به دلیل وجود ترکیبات مضر در آنها موجب بی خوابی و پایین آوردن کیفیت خواب شوند. از عوارض دیگر مصرف قرص های خواب آور می توان به یبوست، سرگیجه ، مشکل در تمرکز، دل درد ، ضعف، لرزش دست و اختلال در دم و بازدم بدن را نام برد.

منیزیم یک ماده مفید برای رفع مشکلات خواب است و موز و پوست آن سرشار از منیزیم هستند. برای تهیه چای از موزهای کاملا ارگانیک و عاری از هرگونه مواد شیمیایی و آفت کش استفاده کنید.

10 دقیقه زمان برای تهیه چای کافی است.

مواد مورد نیاز عبارتند از:

 

موز ارگانیک :یک عدد دارچین :مقدار دلخواه آب :به میزان لازم

دستور تهیه :

دو طرف پوست موز را جدا کنید ، سپس پوست آن را بگیرید. موز را به همراه پوست جدا شده داخل ظرف حاوی آب جوش به مدت 10 دقیقه بجوشانید. با استفاده از یک صافی ، چای را درون لیوان بریزید و در آخر کمی دارچین به چای اضافه کنید و قبل از خواب آن را بنوشید.

البته می توانید پوست موز را 20 دقیقه یا بیشتر داخل فر قرار دهید تا خشک شود سپس با آن چای دم کنید.

چای موز ترکیبی طبیعی و موثر برای رفع مشکلات مربوط به خواب است. چای موز باعث آرامش اعصاب و احساس خواب آلودگی در افراد و زود به خواب رفتن آنها بشود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موز ویتامین پوست شیر قند گوشت سلامت مغز انرژی رشد درمان مشکلات روغن زیتون چین و چروک مو ماسک حشرات پنبه چین پزشک جرم موزه ویروس طب سنتی گاز طب افسردگی زیبایی چای مواد شیمیایی موز ویتامین بیماری میوه پوست موز قسمت داخلی پوست موز آنتی اکسیدان ها پوست موز محل مورد نظر لکه های پوست پوست موز پوست موز روی دندان دقیقه روی قرار دهید قسمت داخل روی پوست دندان ها 10 دقیقه بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن‌درد می‌گیریم؟

به گزارش صدای ایران از ایسنا، با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

* مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

* کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

* آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

* دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آنها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آنها را سفت کند و حرکت آنها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.


* روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

* درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آنها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

* آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

* پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

* سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

* تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آنها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

* بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

* اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

* پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

*دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

 درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)


دیگر خبرها

  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • درمان سرمازدگی حیوانات + بررسی علائم و اقدامات لازم
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی