Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید احمد مقدسی رئیس انجمن گاوداران در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به استمرار چالش تامین‌ نهاده های دامی اظهار کرد: بنابر آمار تا ۱۵ مهر دامداران سهمیه نهاده خود را گرفتند و در ۱۵ روز دوم تنها کنجاله سویا تخصیص دادند که آن هم بارگیری نشده است.

او افزود: با توجه به پرداخت بهای سهمیه تخصیصی و عدم بارگیری، دامداران به سبب کمبود نقدینگی امکان خرید نهاده از بازار آزاد را ندارند که با استمرار این روند گاوها تلف خواهند شد؛ چرا که تمامی مصوباتی که برای حمایت از دامدار دادند، تا وقتی ارز آن تامین نشود، ابتر می ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدسی قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا در بازار آزاد را حدود ۸ هزار تومان، یونجه و جو را ۶ هزار تومان و ذرت را بالای ۶ هزار تومان اعلام کرد و گفت: اختلاف قیمت نهاده دولتی با بازار آزاد ۳ تا ۴ برابر است که تمامی این عوامل بر قیمت تمام شده بی تاثیر نیست.

رئیس انجمن صنفی گاوداران قیمت تمام شده هر کیلو دام سنگین را ۷۷ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر قیمت خرید هر کیلو دام از دامدار ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان است که اخیرا وزیر جهاد کشاورزی مصوب کرده که پشتیبانی امور دام با نرخ ۵۹ هزار تومان بخرد که هنوز عملیاتی نشده است.

او ادامه داد: علی رغم انباشت دام در واحدهای دامداری جای این سوال مطرح است که چرا وزارت صمت صادرات را ممنوع اعلام کرده است؟ در حالی که این دام ها سرمایه های کشور است که به دلیل شرایط خشکسالی و نبود علوفه در مرتع، دامداران با ضرر اقدام به فروش دام‌ خود می کنند که با استمرار این روند آینده روشنی پیش روی تولید نیست.

رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه زنگ خطر نابودی صنعت گوشت و شیر کشور به صدا درآمده است، بیان کرد: بارها به مسئولان اعلام کرده ایم که به قیمت گوشت وارداتی از دامداران داخل گوشت را بخرند چرا که به مراتب کیفیت بالاتری دارد.

او با اشاره به اینکه آمار دقیقی از انباشت دام نداریم، گفت: برآوردها حاکی از آن است که بالای ۳۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در واحدهای دامداری انباشت شده است که راهی به غیر از خرید حمایتی از سوی دامدار به منظور تامین ذخایر استراتژیک یا صادرات نیست.

مقدسی قیمت کنونی خرید هر کیلو شیرخام از دامدار را ۶ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم آنکه قرار بود به کارخانه هایی که اقدام به خرید شیرخام با نرخ ۶ هزار و ۴۰۰ تومان می کنند، اجازه صادرات شیرخشک و کره داده شود، اما این مصوبه هنوز اجرایی نشده است که طی نامه ای به ستاد تنظیم بازار خواستار اجرای این مصوبه شدیم.

رئیس انجمن صنفی گاوداران در پایان با بیان اینکه قیمت تمام شده هر کیلو شیرخام بالای ۶ هزار و ۴۰۰ تومان است، تصریح کرد: با توجه به افزایش هزینه های تولید نمی توان برآورد دقیقی داشت که تولید تا پایان سال به چه رقمی می رسد، اما با استمرار این روند صنعت نابود خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دام سبک قیمت شیرخام واردات گوشت رئیس انجمن هزار تومان ۶ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سید علی طاهری اطاق‌سرا اظهار داشت: یکی از شرکت‌های بزرگ کشور برنج‌های در انبار مانده کشاورزان را در دو ماه گذشته خرید و این اتفاق به افزایش قیمت برنج ایرانی انجامید.

بیشتر بخوانید: قیمت جدید برنج اعلام شد

وی از افزایش قیمت برنج ایرانی خبر داد و گفت: اوایل اسفند سال گذشته قیمت برنج ایرانی سیر افزایشی پیدا کرد و به طور مثال قیمت نوع طارم آن به طور تدریجی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان در هر کیلو نیز بالا رفت؛ این سیر افزایشی قیمت تا پس از تعطیلات عید و ۱۰ روز گذشته هم ادامه داشت، اما از حدود ۱۰ روز پیش تاکنون قیمت‌ها تثبیت شده و تغییری نداشته است.

وی افزود: در پی این افزایش قیمت برنج طارم از حدود ۶۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان در هر کیلو تغییر یافت البته این قیمتی است که از کشاورزی خرید می‌شود و برنج طارم بسته‌بندی شده که به دست مصرف‌کننده نهایی در سراسر کشور می‌رسد ۱۱۰ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان در هر کیلو است.

طاهری ادامه داد: دلیل افزایش قیمت این است که یکی از شرکت‌های بزرگ کشور حجم زیاد برنجی که در سال گذشته به دلیل مازاد برنج در بازار در انبارها مانده بود را از کشاورزان خرید و در طول ۱۰ تا ۱۵ روز کاری هم پول برنج خریداری شده را پرداخت کرد، در نتیجه این افزایش تقاضا برای برنج قیمت آن چنان که شرح داده شد، افزایش یافت.

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل اظهار کرد: این شرکت در نشستی که با یکی از وزارتخانه‌ها داشت بر سر خرید برنج‌های انبار شده به توافق رسید و در ابتدای امر و اوایل اسفند برنج را با قیمت ۶۸ هزار تومان تا ۷۰ هزار تومان در هر کیلو از کشاورزان می‌خرید، اما هر قدر خرید این شرکت ادامه پیدا می‌کرد قیمت کشاورزان برای برنج بالاتر می‌رفت و تا ۹۵ هزار تومان در هر کیلو هم پیش رفت تا اینکه سرانجام خرید آن ۱۰ روز پیش متوقف شد.

وی خاطرنشان کرد: بیشتر خرید این شرکت از برنج‌کاران مازندرانی بود، اما از گیلانی‌ها هم خرید کرد.

گرانی برنج در پی افزایش نرخ دلار

طاهری افزایش نرخ ارز را هم بر افزایش قیمت برنج ایرانی موثر دانست و گفت: افزایش اخیر قیمت ارز که به گران شدن برنج‌های وارداتی انجامید نیز در افزایش تقاضا برای برنج ایرانی و بالا رفتن قیمت آن تاثیر داشت. با افزایش نرخ ارز قیمت برنج‌های خارجی ۱۰ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان بالا رفت.

وی افزود: با این حال حدود ۲۵ درصد کشت پارسال هنوز فروخته نشده و در انبارها مانده که البته این بخش متعلق به تاجران است نه کشاورزان.

رییس اتحادیه برنج‌فروشان شهر بابل پیش‌بینی کرد که در فصل برداشت برنج امسال قیمت‌ها مانند سال گذشته سرکوب نشود و توضیح داد: با این حال متاسفانه قیمت کشت برنج از ۴۰ میلیون تومان در هر هکتار در سال ۱۴۰۲ به ۵۰ میلیون تومان در سال جاری افزایش پیدا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: قیمت مطلوب برنج‌کار برای هر کیلو برنج با وجود هزینه‌ای که باید برای کشت برنج خرج شود رقمی حدود ۱۲۰ هزار تومان در هر کیلو است، اما برای این قیمت تقاضایی وجود ندارد در نتیجه برنج‌کار مجبور است از سود خود کم کند تا بازار را از دست ندهد به نظر می‌رسد امسال برنج از برنج‌کار با قیمتی بین ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان خریداری شود.

طاهری از وضعیت خوب ذخایر آبی خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان برداشت همین وضعیت برقرار باشد و مشکل تامین آب نداشته باشیم.

وی در نهایت برآورد کرد که محصول برنج امسال از شالیزارهای مازندران به بیش‌تر از یک میلیون تن برسد.

منبع: ایلنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228858 برچسب‌ها قیمت کالا

دیگر خبرها

  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار
  • قیمت طلا به ۲۳۳۱ دلار رسید
  • با خرید امتیاز نهضت ملی گرفتار نشوید؛ احتمال سلب پروژه مسکن
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • نحوه خرید بلیط چارتر به مقصد دبی
  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • قیمت انواع میوه یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد