Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:18:04 GMT

باشگاه ادبیات مشهد افتتاح شد

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۱۳۶۰۱

باشگاه ادبیات مشهد افتتاح شد

ایسنا/خراسان رضوی باشگاه ادبیات مشهد با هدف آموزش و خوانش شعر و با حضور جمعی از پیشکسوتان عرصه شعر و ادب خراسان افتتاح شد.

جلیل فخرایی، شاعر خراسانی، در آیین افتتاح باشگاه ادبیات مشهد که شامگاه شنبه، ۱۵ آبان، در فرهنگسرای بهشت برگزار شد، در خصوص افتتاح این باشگاه اظهار کرد: باشگاه ادبیات مشهد با هدف آموزش و خوانش شعر و برنامه‌های آموزشی دیگری فعالیت خود را آغار می‌کند تا نسل جدید و فرهنگ عمومی شهر پوشش داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: تمام فعالیت‌های ادبی خانه‌های فرهنگ و فرهنگسراها زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است و بسترسازی، برگزاری و به نوعی سخت‌افزار چنین اقداماتی بر عهده شهرداری مشهد است.

علیرضا حیدری، عضو شورای سیاست‌گذاری شعر خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: فرهنگسرای بهشت با مدیریت آقای ملایی بسیار فعال بوده و فعالیت‌های مؤثری در زمینه ادبیات در این فرهنگسرا صورت می‌گرفته است. در حال حاضر نیز با افتتاح باشگاه ادبیات مشهد این فعالیت‌ها تداوم خواهد یافت، به گونه‌ای که ذیل عنوان باشگاه ادبیات و با هدف مشاعره و آموزش، فعالیت خواهد داشت. برگزاری چنین جلسات و محافلی زمینه تولد شاعران بزرگی را ایجاد می‌کند که در ادامه محافل ادبی گذشته و با عناوین گوناگونی مانند باشگاه، خانه، پاتوق و کافه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه در این خصوص این است که چنین محافلی در گذشته نوعی هدف گردشگری را نیز به دنبال داشت؛ به طوری که بزرگانی از کشورهای افغانستان، تاجیکستان تلاش می‌کردند در این مجالس شرکت کنند. امیدواریم این باشگاه در جهت پرورش اشعار و شاعران خوب مؤثر واقع شود. 

حیدری عنوان کرد: علاوه بر باشگاه ادبیات مشهد، خانه ادبیات نیز در شهر مشهد احداث خواهد شد و برنامه‌ریزی‌های آن صورت گرفته است، اما متاسفانه شیوع ویروس کرونا روند تأسیس خانه ادبیات را با مشکلاتی مواجه کرده، در حالی که مدیریت هنری خانه هنرمندان اقدامات لازم در این زمینه را پیگیری می‌کند. نشست اولیه احداث خانه ادبیات برگزار شد و آقای حسین لعل‌بذری پیگیر اقدامات لازم در این راستا است. 

عضو شورای سیاست‌گذاری شعر استان خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌ریزی در زمینه ایجاد خانه ادبیات، اضافه کرد: در این خصوص جلساتی با حضور تعدادی از شاعران استان برگزار شده و اساسنامه‌ای تنظیم و تدوین شد؛ سپس مجمعی در فرهنگسرای رسانه ایجاد شد و بر این اساس افرادی برای هیأت‌مدیره خانه ادبیات نامزد شدند اما متاسفانه شیوع ویروس کرونا روند انجام کارها را با مشکلاتی روبه‌رو ساخت. با این وجود در حال حاضر تلاش می‌شود تا برنامه‌ریزی‌ها در این زمینه به سرانجام برسد. با تأسیس خانه ادبیات، چشم‌انداز خوبی در زمینه ادبیات پیش‌بینی شده است. 

حیدری بیان کرد: متولی باشگاه ادبیات مشهد فرهنگسرای بهشت است و خانه ادبیات مشهد فعالیت کلان‌تر و وسیع‌تری در مقایسه با باشگاه ادبیات شهر دارد. در واقع خانه ادبیات به عنوان صنفی در راستای حمایت از شعر و ادبیات عمل خواهد کرد.

ایجاد خانه ادبیات مشهد در راستای حمایت از اهالی شعر و ادب

حمید عشقی، دبیر انجمن‌های ادبی خراسان رضوی نیز در این مراسم عنوان کرد: تمام صنف‌های هنری مانند نقاشی، سینما و تئاتر صنفی دارند که در راستای حمایت کلان از هنرمندان اقدام می‌کنند، اما متاسفانه در حوزه شعر و ادب هیچ متولی وجود ندارد که تمام جوانب این هنر را در نظر بگیرد. به گونه‌ای که در صورت شکایت و یا آسیب‌دیدگی اهالی شعر و ادب هیچ صنفی از این قشر دفاع نمی‌کند. 

وی با بیان اینکه دو سال گذشته درخواستی داده شد تا اداره شعر و ادب در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایجاد شود و بودجه‌ای اختصاصی دریافت کند، افزود: اماکنی به عنوان خانه‌ انجمن‌های ادبی مشهد پیشنهاد داده شده است که از جمله آن‌ها می‌توان خانه فرخ را نام برد که متاسفانه در زمینه قیمت توافقی حاصل نشده است و در حال حاضر امیدواریم خانه استاد قهرمان به عنوان خانه ادبیات مشهد خریداری شود. 

عشقی خاطرنشان کرد: به این ترتیب شهرداری ایجاد خانه انجمن‌های ادبی و پس از آن خانه ادبیات مشهد را پیگیری می‌کند تا صنفی در این خصوص شکل بگیرد و از اهالی شعر و ادب حمایت شود. پیشنهاد داده‌ایم که میزبانی جشنواره بین‌المللی شعر فجر توسط خراسان رضوی ارائه شده است و امیدواریم میزبانی این جشنواره در اختیار استان خراسان رضوی قرار گیرد.

مسئولان به دنبال جلب رضایت مردم و هنرمندان پایتخت هستند

محمد نیک خورمیزی، یشکسوت شعر آیینی نیز در این مراسم اظهار کرد: شعر ارزان‌ترین هنر است، زیرا هر فردی با داشتن قلم و کاغذ می‌تواند شاعر شود. با این حال برنامه‌های این حوزه اغلب در تهران اجرا می‌شود. بر اساس جدیدترین اخباری که اطلاع دارم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته که ۱۴۰ میلیارد بودجه وزارت ارشاد برای حمایت از انجمن‌های ادبی در نظر گرفته شده است. من فکر نمی‌کنم که از این بودجه، مبلغی به مشهد اختصاص پیدا کند، زیرا مسئولین در پی جلب رضایت مردم و هنرمندان پایتخت هستند. بنابراین ایجاد خانه ادبیات شهر بر عهده شورای شهر و معاونت فرهنگی و هنری شهرداری مشهد است. 

وی گفت: متأسفانه خیابان‌ها و کوچه‌هایی از شهر به نام شاعران بزرگی چون استاد قهرمان که شهرت جهانی در زمینه شعر دارند، نام‌گذاری نشده است؛ به شکلی که نام‌گذاری بولواری به نام اخوان ثالث نیز پس از صحبت‌های ما انجام شد. همچنین حمایت از شعرا و انجمن‌های ادبی شهر مشهد نیز لازم است توسط شهرداری و شورای شهر صورت بگیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شعر ادبيات مشهد خراسان رضوي خانه ادبیات مشهد انجمن های ادبی خراسان رضوی ایجاد خانه شعر و ادب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۳۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • پیش دبستانی و دبستان خیرساز در بخش رضویه مشهد افتتاح شد
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • کشف ۲۶ فقره سرقت از منازل یکی از شهرک های مشهد
  • کشف ۲۶ فقره سرقت از منازل شهرک سیدی مشهد
  • کمبود ۳۰ درصدی فضای ورزشی در کهریزک/ خانه کشتی افتتاح می‌شود
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • کودکان با شعر زندگی موفق‌تری خواهند داشت
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر