Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی، جزئیاتی از برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان دبستانی و پیش دبستانی را اعلام کرد. 

به گزارش ایسنا، سیدجواد حسینی در نشستی خبری درباره عملکرد این سازمان در زمینه اجرای برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی گفت: سال گذشته برنامه سنجش پیش دبستانیها به علت کرونا با توقف روبه رو شد اما امسال دوباره در دستورکار قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: زمانبندی امسال ما برای سنجش پیش دبستانی ها به علت تاخیر یک ماهه شروع به کار سیدا، با تاخیر مواجه شد. به همین علت علی رغم آنکه هدف گذاری کرده بودیم ۵۰ درصد نوآموزان پیش دبستانی را سنجش کنیم این آمار تا کنون به ۲۰ تا ۲۲ درصد رسیده است. 

حسینی افزود: علاوه بر این، ثبت نام در دبستان منوط به سنجش سلامت است، اما سنجش در دوره پیش دبستانی اجباری نیست، درحالی‌که بسیار ضرورت دارد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه برنامه سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان از سال ۷۱ آغاز شده است و در آن زمان نرخ پوشش دانش آموزان 1.5 درصد بود که در سنوات گذشته روند صعودی و کمی داشته است گفت: این آمار در سال ۹۸ به ۹۷.۸ درصد پوشش رسید. در سال ۹۹ که سال کرونا هم بود علی رغم پیش بینی ها مبنی بر ریزش آمارها، نرخ پوشش به ۹۸.۹ درصد رسید. برای سال ۱۴۰۰ نیز تا کنون بیش از ۹۹.۲۲ درصد از دانش آموزان در برنامه سنجش شرکت کرده اند که رکورد خوبی است و جای خوشحالی دارد.

وی درباره روند نوبت گیری و انجام سنجش در استان ها اظهار کرد: تقریبا در یک استان یعنی سیستان و بلوچستان کمتر از ۹۹ درصد نوبت گیری انجام شده و آمار در استان های دیگر بالغ بر ۹۹ درصد بوده است. هماهنگی های لازم در استان سیستان و بلوچستان انجام شده تا این رقم به میانگین کشوری برسد.

حسینی با اشاره به اینکه امسال دو قلمرو مهم و اثرگذار به طرح سنجش اضافه کردیم گفت: امسال سنجش شایستگی های حرکتی انجام شد که نتیجه آن تهیه و اجرای بسته تحولی سواد حرکتی در معاونت تربیت بدنی بود. دوم غربالگری نوآموزان پنج تا هفت ساله پیش دبستانی با رویکرد نوآموزان در معرض یادگیری است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: شمار مراکز اختلال یادگیری به ۸۰۰ مورد رسیده و دانش آموزانی که با اختلال یادگیری شناسایی می‌شوند به این مراکز معرفی می شوند. معمولا وقتی مشکل پیدا می‌شود و به سطح ۳ مداخلات می رسد افراد به مراکز معرفی می شوند. یک علت مهم سنجش پیش دبستانی نیز مداخله بهنگام است تا قبل از آنکه کودک به سطح ۳ مداخله برسد آنها که نشانگانی از مشکلات ویژه یادگیری دارند یا در معرض هستند، شناسایی شوند.

وی با بیان اینکه پنج استان و بیش از ۵۵۰۰ نوآموز به طور آزمایشی تحت غربالگری مشکلات ویژه یادگیری هستند گفت: رویکرد مدرسه محوری و والدین محوری در این برنامه داریم که بر این اساس خانواده ها و معلمان مداخلات اولیه را انجام می دهند. آموزش به والدین و معلمان در دستورکار قرار دارد. این برنامه از سنوات آینده با اصلاح اشکالات می تواند عمومیت پیدا کند. 

حسینی با بیان اینکه یک کار دیگر که امسال دنبال می‌شود و البته از سال گذشته آغاز شده بود، راه اندازی یک پایگاه سنجش دائمی آکوستیک در هر مرکز استان است اظهار کرد: این مراکز ایجاد می‌شوند تا در طول سال بتوان بازماندگان از سنجش را نیز سنجش کرد. ایجاد مراکز خدمات جامع سنجش و توانبخشی نیز در برنامه های ما است که تاکنون در ۱۰ استان افتتاح شده است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با اشاره به اینکه برنامه سنجش پیش دبستانی ها از سال ۹۴ به مجموعه سنجش سلامت اضافه شده است گفت: سنجش نوآموزان پیش دبستانی سال گذشته افت شدیدی به علت کرونا پیدا کرد. برای امسال و تا کنون ۱۰۱ هزار نوآموز در سنجش شرکت کرده اند. تا کنون حدود ۲۲ درصد مشمولان پیش دبستانی در طرح شرکت کرده اند که هدف گذاری ما روی ۵۵ درصد بوده است.

به گفته وی مهلت ثبت نام در طرح سنجش پیش دبستانی تا ۱۰ آذر خواهد بود و به طور کلی فرایند سنجش پیش دبستانی ها را حداکثر تا آخر آذر ادامه می دهیم. 

حسینی ادامه داد: مجموع دانش آموزانی که تا کنون به عنوان اختلال یادگیری به ۸۰۰ مرکز ویژه اختلال یادگیری مراجعه کرده اند بیش از ۴۹ هزار نفر بوده است. 

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی آماری از سنجش سال ۱۴۰۰ نیز ارائه کرد و گفت: در ارزیابی سال ۱۴۰۰ که طی آن بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوآموز دبستانی سنجش شده اند که از این میزان ۱۶۵ هزار و ۴۰۵ نفر ارجاع هوش شده اند. ۲۴ هزار و ۹۵ نفر ارجاع گوش، ۶۴ هزار و ۸۹۵ نفر ارجاع بینایی، ۲۹۹۲ ارجاع جسمی حرکتی و ۱۰۸۱ نفر اوتیسم در مرحله غربالگری شناسایی و به مراکز تخصصی ارجاع شدند. 

وی درباره ارائه خدمات توانبخشی نیز گفت: ارائه خدمات توانبخشی در چند قلمرو انجام می‌شود، نخست خدمات درون مدرسه ای است. حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ نیروی توانبخشی در مدرسه داریم. دوم خدمات برون مدرسه ای است. این تعداد نیرو در داخل مدارس تکافوی نیاز را نمی‌کند. اکنون به ازای هر ۱۵۰ دانش آموز یک نیرو داریم که کافی نیست. سال ۹۹ تقریبا هفت میلیارد تومان برای خدمات برون مدرسه ای و برای سال ۱۴۰۰ حدود ۱۰ میلیارد تومان تخصیص دادیم. برای سال جدید طرح مرکز- مدرسه یا منزل-مدرسه را درنظر داریم تا ازنزدیکترین مراکز توانبخشی و بهزیستی هم خدماتی بگیریم.

حسینی افزود: برنامه دیگر خدمات حمایتی است که از سال ۹۴ تا کنون بیش از ۴۱ هزار نفر را شامل شده و به ۱۸ قلم خدمت درمانی و حمایتی افزایش یافته است. برای امسال ۱۰ میلیارد تومان نیز برای این طرح درنظر گرفته شده است. همچنین نهضت مشارکت توان افزایی در دست اجراست که ۱۰۵ قلم تجهیزات آموزشی و توانبخشی را دربرمی‌گیرد. سال گذشته ۱۴۵ میلیارد تومان از محل کمک های مردمی به این امر اختصاص یافت. ۳۶۱ هزار تبلت نیز در قالب طرح هدایت تهیه شد که بیش از هزار میلیارد تومان برای آن جمع آوری شد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی همچنین با بیان اینکه یکی از چرخش های تحولی خوب حرکت به سمت فراگیرسازی است گفت: آموزش و پرورش استثنایی باید پیشروی آموزش و پرورش عادی باشد. باید از یکسری برنامه ها تبعیت کنیم که یکی از آنها طرح تلفیقی و فراگیر سازی است و به خروج از تنوع مدارس کمک می‌کند. اکنون ۲۰ هزار و ۵۰۰ مدرسه پذیرا داریم. توفیق ۸۲ برابری در این طرح داشته ایم اما به لحاظ کیفی رضایت نداریم. راه اندازی سامانه ندای همراه برای ارتقای کیفیت و پاسخگویی به اولیاء، دانش آموزان و معلمان طرح تلفیقی انجام شد. در شورای آموزش و پرورش استثنایی ایجاد شورای نظارت بر طرح تلفیقی را تصویب کردیم که شیوه نامه‌اش در آینده نزدیک ابلاغ می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سنجش سلامت نوآموزان دانش آموز رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی سنجش پیش دبستانی اختلال یادگیری میلیارد تومان برنامه سنجش سنجش سلامت انجام شد سال ۱۴۰۰ تا کنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۱۴۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس

استاندار فارس به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف ۶۴ پروژه کلان استان در چهار سال آتی اشاره کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدهادی ایمانیه در نشست خبری ضمن تبریک روز معلم و کارگر، با اشاره به نمایشگاه اکسپو یکی از مشکلات اصلی کشور را نبود بازاریابی مناسب دانست و اظهار داشت: به منظور ساماندهی این مسئله روز گذشته در نمایشگاه اکسپو تهران از پلتفرم بازاریابی توانمندی‌های تولیدی رونمایی شد که این پلتفرم کمک خواهد کرد که تولیدات استان از جمله صنایع دستی به راحتی در معرض دید متقاضیان داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی و ایجاد بازارچه صنایع دستی در تمام شهرستان‌های فارس هستیم، افزود: اگر بتوانیم این مهم را عمیاتی کنیم تولیدکنندگان دلگرم به و عرضه محصولات تولیدی خود می‌شوند و از هزینه‌های آنها نیز از جمله در بحث اجاره مکان کاسته خواهد شد.

استاندار فارس عنوان کرد: بحث ایجاد شهرک صنایع دستی در کنار نمایشگاه بین‌المللی واقع در شهرک گلستان شیراز در دستور کار است که با رفع موانع پیش‌رو در روزهای آتی شاهد آغاز عملیات اجرایی این شهرک خواهیم بود.

ایمانیه با اشاره به صدور 2 میلیون و 200 هزار دلار صنایع دستی استان فارس به خارج از کشور در سال 1402، گفت: این استان موفق شد که سال گذشته در زمینه صنایع دستی رتبه برتر کشور را کسب کند.

وی بیان کرد: ثبت شهر خشت به عنوان شهر حصیربافی، افتتاح و راه‌اندازی 35 کارگاه تولیدی صنایع دستی در سال گذشته از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی در استان است.

استاندار فارس با اشاره به نامگذاری سال 1403 با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: تمام دستگاه های اجرایی استان ملزم هستند برنامه‌های خود را برای تحقق این شعار اعلام کنند.

ایمانیه افزود: هیچ دستگاه‌ها و مجموعه‌ای نمی تواند ادعا کند که با شعار سال ارتباطی ندارد و هر کدام می‌توانند به سهم خود کمک کنند که این شعار به نحو مطلوب عملیاتی و محقق شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی های انجام شده برای تکمیل و تعیین تکلیف 64 پروژه کلان استان در چهار سال آتی تصریح کرد: در جلسه‌ای با حضور امام جمعه شیراز، اکثر نمایندگان منتخب جدید و مسئولان قضایی استان، همه هم قسم شدند که برای به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها طی چهار سال آتی تلاش کنند.

استاندار فارس ادامه داد: منتظر مشخص شدن سه کرسی باقیمانده نمایندگی مجلس در استان هستیم و پس از آن جلسه‌ای با حضور آیت‌الله دژکام نماینده ولی‌‍فقیه در فارس ، نمایندگان استان در مجلس و سایر متولیان امر در تهران خواهیم داشت که راه‌های عملیاتی شدن این پروژه‌ها بررسی و تصمیم‌گیری شود.

وی بیان کرد: در انتخاب این 64 پروژه نگاه کلان استانی و حتی ملی داشته‌ایم و تلاش شده پروژه‌هایی انتخاب شوند که منافع آن برای تمام استان و حتی کشور باشد.

ایمانیه، گفت: در سفر دوم هیئت دولت به فارس (مهرماه 1402) 201 تفاهم‌نامه به ارزش پنج هزار و 500 میلیارد ریال در استان منعقد شد که برای عملیاتی شدن هر بخش جلسات هفتگی در استان برگزار می‌شود.

استاندار فارس در خصوص دستاوردهای این استان در حوزه گردشگری در سال 1402 عنوان کرد: از جمله این دستاوردها می‌توان به رتبه نخست ستاد اجرایی خدمات سفر کشور، رتبه نخست اسکان، رتبه نخست ثبت آثار تاریخی جهانی و ملی، رتبه نخست ستاد اربعین، رتبه نخست شهرها و روستاهای جهانی ثبت شده در زمینه صنایع دستی، رتبه سوم کشور در تعداد مراکز درمانی و بیمارستان‌های دارای مجوز پذیرش بیماران بین‌المللی و گردشگران سلامت و رتبه دوم کشور در زمینه پذیرش بیماران بین‌المللی اشاره کرد.

ایمانیه گفت: استان فارس دارای 77 کاروان سرا، یک هزار و 465 اثر ثبت ملی، 12 اثر ثبت جهانی، سه هزار و 100 بنای گردشگری و ابنیه تاریخی دارای ثبت ملی، جهانی، تپه و محوطه، 69 هتل فعال، 20 هتل در حال ساخت، 91 هتل آپارتمان فعال، 165 بوم‌گردی دارای مجوز و 134 مهمان‌پذیر است.

وی خاطرنشان کرد: سال 1402 مجوز احداث بیمارستان وزارت نفت به نام شهدای نفت نیز در شهر سلامت اخذ شد و هم اینک در شهر سلامت مشغول احداث زیرساخت ها هستیم که سرمایه گذاران می توانند با مراجعه به مدیریت شهر سلامت برای انعقاد تفاهم نامه اقدام کنند و پس از انعقاد تفاهم نامه، زمین تحویل آنها خواهد شد.

استاندار فارس گفت: راه‌اندازی دفتر گردشگری سلامت در کشور عمان، آغاز فعالیت انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت و صدور 700 کارت صلاحیت برای تسهیل‌گران گردشگری سلامت و اعطای 85 فقره مجوز کار در حوزه سلامت برای شرکت‌های خدمات مسافرت هوایی از دیگر اقدامات در زمینه گردشگری به ویژه گردشگری سلامت است.

ایمانیه با اشاره به حضور 10 هیئت تجاری خارجی در این استان در سال 1402، افزود: در جریان حضور این هیئت‌ها که نسبت به سال 1401 رشد 30 درصدی داشته 6 تفاهم‌نامه همکاری نیز منعقد شده است.

وی گفت: عمده تمرکز ما بر روی کشورهای حوزه خلیج فارس،آسیای میانه و عراق است و ارتباط با 2 کشور چین و روسیه را نیز دنبال می‌کنیم.

انتهای پیام/424/

دیگر خبرها

  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند
  • بیش‌ از ۷۰ درصد مردم از عملیات وعده صادق احساس غرور کردند
  • مهلت انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد تمدید شد
  • سنجش ۱۷ هزار نوآموز در چهارمحال و بختیاری
  • گران شدن ورزش به معنای تحمیل هزینه های بیشتر درمانی در آینده است
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • سنجش سلامت بیش از ۱۸ هزار نوآموز استان همدان