Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:45:25 GMT

۸۰درصد فضای سبز نیشابور با آب شُرب آبیاری می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۰۵۶۶

۸۰درصد فضای سبز نیشابور با آب شُرب آبیاری می‌شود

علیرضا اخویان روز یکشنبه در نشستی خبری افزود: ۳۰درصد از آب شُرب شهرستان نیشابور در شبکه آب‌رسانی هدر می‌رود و از ۷۵۰ کیلومتر شبکه آب‌رسانی این شهرستان ۲۵۰ کیلومتر فرسوده با قدمت بیش از ۴۰ سال بوده و میزان مصرف آب در نیشابور یک و نیم برابر استاندارد کشور است.

وی ادامه داد: پارسال به علت فرونشست و رانش زمین، چاه‌های آب روستاهای یک‌لنگه و کاریزصباح در نیشابور از مدار خارج شد و برای پیشگیری از این حوادث اکثر چاه های آب نیشابور ویدئومتری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر شرکت آبفا نیشابور گفت: طی چند سال گذشته در این شهرستان چشمه و قنات هفت روستا خشک شده و علاوه بر این پنج روستا هم از آب با کیفیت برخوردار نیستند که با تانکر آب‌رسانی می‌شوند.

اخویان افزود: سرانه مصرف آب در شهرها و روستاهای نیشابور به ترتیب ۲۲۰ و ۱۸۰ لیتر در شبانه‌روز است و پارسال از ۶۰میلیارد ریال اعتبارات آبفای شهرستان نیشابور ۱۰ درصد اختصاص یافت با این حال طی این‌ مدت افزون بر ۶۰۰میلیارد ریال طرح در نیشابور توسط آبفا اجرا شده است‌.

وی ادامه داد: تعداد مشترکان آب شهری و روستایی در نیشابور افزون بر ۱۶۰ هزار و تعداد انشعاب فاضلاب هم بیش از ۵۹ هزار مورد است و پارسال ۷۲ کیلومتر اصلاح و توسعه شبکه در کل شهرستان نیشابور و ۲هزار فقره نوسازی انجام شده است.
 

نیشابور ۲۸۰ لیتر برثانیه کمبود آب شرب دارد
مدیر امور منابع آب شهرستان نیشابور هم گفت: پارسال در نیشابور توان‌ تولید آب شرب ۷۲۰لیتر بر ثانیه بود که با حفر پنج حلقه چاه جدید و جا به جایی هشت حلقه چاه دیگر این میزان به هزار و ۲۰ لیتر در ثانیه افزایش یافته اما هنوز با کمبود ۲۸۰ لیتر برثانیه رو به رو هستیم و شرایط بسیار شکننده و ناپایدار است.
سعیدرضا خجسته‌پور افزود: برای حفظ وضع موجود سال آینده باید چند حلقه چاه دیگر کف‌شکنی و جا به جا شود که بابت حفر هر چاه یک‌ونیم میلیارد تومان نیاز است.
وی ادامه داد:طبق آخرین آمار افزون بر ۲هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح شهرستان نیشابور وجود دارد که از این‌میزان تعداد چاه‌های غیرمجاز ۶۰۸مورد دارای پرونده بوده و از این تعداد ۱۲ حلقه چاه، نیمه عمیق و عمیق است و بیشترین‌ تعداد چاه‌های غیرمجاز در دهستان بینالود و بخش سرولایت است.
مدیر امور منابع آب شهرستان نیشابور گفت: طی ۱۰ سال گذشته بیش از ۵۰درصد قنات‌های نیشابور خشک شده است و در حال حاضر ۹۲۴رشته قنات فعال در این شهرستان وجود دارد که ۱۲ درصد آب شرب نیشابور را تامین‌ می‌کند و سالیانه ۶۶میلیون مترمکعب از این قنات‌ها برداشت می‌شود.

خجسته پور افزود: کل آب تجدیدپذیر در آبخوان دشت نیشابور سالیانه ۳۹۵ میلیون مترمکعب است که از این میزان ۵۳ میلیون مترمکعب آن از آب‌های سطحی تامین‌ می‌ شود و در مجموع سالیانه ۵۷۶ میلیون متر مکعب از منابع آب سطحی و زیرزمینی دشت نیشابور برداشت می‌گردد و از این‌میزان سهم‌ کشاورزی و آب شرب به ترتیب ۸۸درصد و ۹درصد و مابقی سهم صنعت و خدمات است.
وی ادامه داد: کل منابع آبی نیشابور شامل هزار و ۱۵۸ حلقه چاه آب در دشت نیشابور است که از این تعداد ۱۴۷ حلقه چاه آب کشاورزی با میانگین برداشت سالانه ۲۳۴ میلیون متر مکعب و ۱۳۸حلقه چاه آب شرب شهری و روستایی با میانگین برداشت سالانه ۲۴میلیون متر مکعب و ۴۵ حلقه چاه در بخش صنعت و  ۱۲۸حلقه چاه در بخش خدمات است.
مدیر امور منابع آب شهرستان نیشابور گفت: میزان کسری مخازن آب زیرزمینی نیشابور سالانه ۱۳۴ میلیون مترمکعب است که موجب شده هر سال به طور میانگین سطح آب در مخازن آب زیرزمینی یک‌متر و ۲۰سانتیمتر اُفت کند که با تلاش‌های صورت گرفته طی چند سال گذشته برای فرهنگ‌سازی و نصب کنتورهای هوشمند اضافه‌ برداشت‌ها حدود ۵۰درصد کاهش یافته اما با این‌حال بیش از ۱۷۵ میلیون مترمکعب کسری مخزن از محل منابع آب زیرزمینی داریم.
خجسنه‌پور افزود: به همین خاطر در نیشابور کل برداشت آب از قنوات به کمتر از ۱۲درصد و از چشمه‌ها به کمتر از پنج درصد رسیده و موجب شور شدن سفره های آب زیرزمینی شده و کیفیت آبخوان به شدت کاهش یافته است.
وی ادامه داد: از دیگر تاثیرات سوء این اضافه برداشت‌ها کاهش شدید آبدهی چاه‌هاست که موجب شده سالیانه بیش از ۱۰۰حلقه چاه کف شکنی یا جابه‌جا شود که هزینه سنگینی را تحمیل می‌کند، همچنین شکاف‌های بیش از ۳۶ کیلومتری در دشت نیشابور پدید آمده و سالیانه ۸۶میلیمتر کل دشت نیشابور در حال نشست است که این‌میزان ۲۰برابر میانگین‌ جهانی است.

مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

برچسب‌ها معاونت آب و آبفا وزارت نیرو نیشابور فضای سبز شرکت آب منطقه ای

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نیشابور فضای سبز نیشابور فضای سبز شرکت آب منطقه ای شهرستان نیشابور میلیون مترمکعب دشت نیشابور آب زیرزمینی میلیون متر منابع آب حلقه چاه آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۰۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام

اصغر باباخانی مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام اظهار کرد: یکی از وظایف اداره کل غله و خدمات بازرگانی، تأمین، ذخیره و خرید محصولات اصلی و استراتژیک در کشور است.

وی با تاکید بر اینکه، گندم، دانه‌های روغنی، برنج و شکر اصلی‌ترین کالاهای استراتژیک هستند، خاطرنشان کرد: استان ایلام به عنوان تولید کننده گندم با کیفیت بالا به ویژه در شهرستان‌های حوزه جنوب به عنوان یکی از چهار استان تولید کننده کیفی گندم در سطح کشور از لحاظ درصد پروتئین و گلوتن است.

باباخانی تصریح کرد: اداره کل غله و خدمات بازرگانی بنا به ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت خرید گندم از کشاورزان را در سال جاری برعهده دارد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام تصریح کرد: هم اکنون ۱۷ سیلو در بخش خصوصی با ظرفیت بالغ بر ۴۳٠ هزار تن و تعداد ۲۳ مرکز مباشر تعاون روستایی آمادگی دارند تا تمام محصول گندم را از تمامی کشاورزان عزیز تمام شهرستان ها خریداری و ذخیره کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز برداشت گندم در حوزه جنوب استان خبر داد و گفت: هم اکنون برداشت گندم در شهرستان‌های مهران، دهلران و آبدانان آغاز شده و تاکنون ۱٠٠ هزار تن گندم از سطح مزارع شهرستان های مذکور برداشت شده‌ که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ برابر افزایش نشان می‌دهد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ایلام گفت: همچنین پیش بینی میشود تا پایان برداشت در کل استان ۴٠٠ هزار تن گندم برداشت و از این میزان ۳۵٠ هزار تن خرید تضمینی شود.

باباخانی با اشاره به اینکه بر اساس قیمت مصوب در سال جاری هر کیلو گندم معمولی ۱۷ هزار و ۵٠٠تومان و گندم دروم ۱۸ هزار تومان از کشاورزان خریداری خواهد شد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی در راستای کشت قراردادی اقدام به راه‌اندازی اپلیکیشن کشت قراردادی کرد.

وی با توجه به باز شدن سامانه پرداخت، اسامی کشاورزانی که گندم خود را تحویل داده اند برای دریافت وجه به بانک عامل(کشاورزی) معرفی شده است، گفت: کشاورزان با توجه به سامانه بارشی در سطح استان نسبت‌ به برداشت گندم خود هیچگونه عجله ای نداشته باشند و اداره کل غله و خدمات بازرگانی تا آخرین محموله برداشت را از کشاورزان خریداری خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان سبزوار
  • برداشت گل محمدی از گلستان‌های کاشان + تصاویر
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • آغاز عملیات سمپاشی ١٠ هزار دریچه فاضلاب در نــیــشــابــور
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • پیش بینی برداشت ۴٠٠هزار تن گندم از مزارع استان ایلام
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور