Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا علیپوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این تراکتورها امروز در مراسمی با حضور مسوولان جهادکشاورزی گلستان و مدیران شهرستانی در مراوه‌تپه میان جامعه عشایری استان توزیع شد.

وی، قیمت تمام شده هر دستگاه تراکتور را ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون ریال اعلام و اضافه کرد: ۲۰ درصد قیمت آورده اولیه عشایر یا تعاونی عشایری است و بقیه آن را بانک کشاورزی به متقاضیان تسهیلات پرداخت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته علیپوری خرید تراکتور با قیمت یارانه‌ای کمک بسیار خوبی به عشایر گلستان برای انجام امورات مرتبط با دامداری و کشاورزی است.

مدیرکل امور عشایری گلستان یادآور شد: سال گذشته ۲ حلقه چاه آب با اختصاص ۴۱ میلیارد ریال در محدوده محل استقرار عشایر استان حفر و خط انتقال آب به محل مخازن در روستای کرند گنبدکاووس و قره‌دام مراوه‌تپه احداث شد.

وی تصریح کرد: ۲ دستگاه آب‌شیرین‌کن نیز که توسط سازمان امور عشایری کشور خریداری شده است برای نصب در محل ۲ مخزن انتقال آب شهرستان‌های مرزی گنبدکاووس و مراوه‌تپه به این اداره کل تحویل شد.

علیپوری اضافه کرد: هم اکنون آبرسانی به عشایر گلستان در مناطق قشلاقی و ییلاقی استان به‌ صورت سیار و هر روز با ۱۱ دستگاه تانکر ۱۰ هزار لیتری انجام می‌شود.

وی بیان داشت: با بهره‌برداری کامل از این چاه‌ها علاوه بر کاهش حداقل ۱۰۰ کیلومتری مسافت آبرسانی، هزینه‌ عشایر برای خرید و حمل آب آشامیدنی کاهش خواهد یافت.

مدیرکل امور عشایری گلستان با اشاره به آغاز کوچ قشلاقی عشایر کوچنده خراسان شمالی و رضوی و سمنان به مراتع استان از چند روز پیش، گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای این استان شمالی برای تردد آسان عشایر، ۷۰ کیلومتر از ایلراه‌های عشایری واقع در مراوه‌تپه را تسطیح کرد.

علیپوری به تامین نهاده‌های دامی مورد نیاز عشایر گلستان اشاره کرد و افزود: از ابتدای امسال تا کنون هشت هزار و ۸۵۰ تن کنسانتره و ۲ هزار و ۲۲۰ تن جو یارانه‌ای میان عشایر استان توزیع شده و طبق برنامه‌ریزی تا آخر سال در مجموع حدود ۱۵ هزار تن نهاده دیگر توزیع خواهد شد.

وی از توزیع ۸۰۰ تن آرد یارانه‌ای میان جامعه عشایری بومی و کوچنده گلستان درسال جاری خبر داد و اضافه کرد: ماهانه ۱۰۰ تن آرد بین عشایر استان توزیع می‌شود ضمن اینکه از ۲ هفته آینده توزیع سهمیه ماهانه ۱۲۵ لیتر نفت سفید و ۴۶ کیلوگرم گاز مایع برای هر خانوار عشایری آغاز خواهد شد.

گلستان یکی از استان‌های عشایری کشور است که چهار هزار و ۱۲۲ خانوار عشایری شامل هزار و ۸۸۸ خانوار بومی ترکمن و ۲ هزار و ۲۳۴ خانوار کوچنده با مجموع جمعیت افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع این استان زندگی می‌کنند.

جامعه عشایری گلستان را ۲ تیپ از عشایر کوچنده کُرد خراسان‌های شمالی و رضوی و تعداد محدودی از سمنان و عشایر بومی ترکمن استان تشکیل می‌دهند که در مجموع ۷۶۷ هزار راس دام برای پرورش در اختیار دارند و  قلمرو زیستی آنان ۳۵۰ هزار هکتار از مراتع سه شهرستان گنبدکاووس، مراوه‌تپه و کلاله است.

برچسب‌ها زندگی عشایری گنبدکاووس گلستان مراوه تپه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: زندگی عشایری گنبدکاووس گلستان زندگی عشایری گنبدکاووس گلستان مراوه تپه عشایر گلستان مراوه تپه یارانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۱۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکلات عشایر ضروری است

ایسنا/لرستان معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد گفت: رفع مشکلات قشر عشایر ضروری است.

مسلم مرادی امروز، یازدهم اردیبهشت‌ماه در جلسه شورای عشایری که در منطقه عشایری کولیدر بروجرد برگزار شد، اظهار کرد: سعی بر این است تا بخشی از مشکلات عشایر زحمت‌کش را که بخش عمده تولید را بر عهده دارند، حل شوند.

وی خاطرنشان کرد: عشایر مستقر در منطقه عشایری کولیدر مشکلاتی در حوزه آب، راه و مخابرات دارند که در جلسه امروز مطرح شد تا پیگیری‌های لازم برای حل بخشی از آنها صورت گیرد.

فرماندار بروجرد اضافه کرد: معرفی جاذبه های گردشگری و توسعه صنایع دستی در جامعه عشایری در جلسه امروز با حضور مدیران کل امور عشایر لرستان و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شد و تسهیلاتی در این زمینه در نظر گرفته شده است که به عشایر داوطلب فعال در این حوزه پرداخت خواهد شد.

مرادی بیان کرد: تیم‌های پزشکی، پیراپزشکی و دامپزشکی در این منطقه عشایری همزمان با جلسه شورای عشایری حضور دارند تا خدمات مورد نیاز عشایر ارائه دهند.

وی تصریح کرد: عشایر قشری تولیدکننده هستند که رفع مشکلات آن‌ها ضروری است و تداوم فروش دام در بین عشایر، به‌مرور منجر به بیکار شدن و مهاجرت آن‌ها به حاشیه شهرها می‌شود.

معاون استاندار لرستان ادامه داد: ظرفیت‌های خوبی در عرصه منابع طبیعی در مناطق عشایر وجود دارد که باید در حفظ و بهره‌گیری مناسب از آن بیش از گذشته کوشا باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توزیع ۳۶۲۷ دستگاه لوازم سرمایشی وگرمایشی میان مددجویان کمیته امداد
  • کوچ بهاره عشایر در خراسان شمالی آغاز شد
  • جامعه عشایری سومین جامعه استان کرمانشاه
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • ۱۸ درصد جمعیت جامعه عشایری ایلام در شهرستان آبدانان زندگی می‌کنند
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان