Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@15:58:12 GMT

بازار داغ سلبریتی‌های مجازی در اینستاگرام

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۳۲۸۷

بازار داغ سلبریتی‌های مجازی در اینستاگرام

بسیاری از سلبریتی‌های مجازی برای جذب فالوور دست به هر اقدامی می‌زنند و محتواهای کذبی را بارگذاری می‌کنند.

به گزارش مشرق، این‌ روزها با پیشرفت علم و فناوری و رواج استفاده از شبکه‌های اجتماعی در میان مردم، می‌توان گفت که به نوعی طرز فکر و عقده انسان‌ها هم دستخوش تغییر شده و هر خبر دروغ یا درستی در این شبکه‌ها منتشر می‌شود، کاربران در همان لحظه اول آن را باور می‌کنند و شاید همان خبر را دست به دست بچرخانند تا فکرهای دیگر هم به سمت درست بودن این رویداد کشیده شود؛ اما واقعیت چیست؟ متاسفانه یا خوشبختانه بیشتر مردم در شبکه اجتماعی همچون اینستاگرام کم یا بیش فعالیت دارند و از این برنامه به خوبی سر درمی‌آورند، در این میان افراد شاخصی در اینستاگرام هستند که از آنها به نام سلبریتی‌های مجازی یاد می‌شود، چنین شخصیت‌هایی کافی‌ست خبر یا عکسی را در صفحه خود بارگذاری کنند انگار حرفشان حجت است و بس! بسیاری از افراد بدون اینکه فکر کنند سریعا تحت تاثیر قرار می‌گیرند و از آن یک بت می‌سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد از اول که سلبریتی مجازی نبودند! در ابتدا با استفاده از اسم‌های عجیب و غریب صفحه‌ای برای خود ایجاد می‌کنند و بعد از هر طریقی فالوور جذب می‌کنند تا با این تعداد فالوور، تبلیغات زیادی انجام دهند و پول خوبی هم به جیب بزنند، برای مثال اگر در جامعه اتفاقی رخ دهد، آنها با یک نگاه دیگر این اتفاق را بررسی می‌کنند و محتوایی عجیب و غریب را در صفحه خود در قالب پُست یا اِستوری آپلود می‌کنند و اصلا به عواقب آن هم تعجب نمی‌کنند! این اشخاص با پروبال دادن به آن موضوع برای کسب فالوور، درآمد یا شهرت، آن رفتار یا عمل را از تابو اجتماعی بودن به موضوعی دم دستی تبدیل می‌کنند و طبیعتا این امر باعث می‌شود که جامعه نسبت به اسیب‌ها بی‌حس شود و در اتفاق‌های بعدی که ممکن است رخ دهد، با بی‌تفاوتی جامعه روبرو شویم.

این تمام قصه نیست؛ سلبریتی‌های مجازی یا همان شاخ‌های اینستاگرامی برای جذب فالوور تنها به انتشار اخبار اجتماعی کذب روی نمی‌آورند و گاهی از خودشان هم مایه می‌گذارند، برای مثال یک شب تصمیم می‌گیرند که به دروغ با یکی از همین همکاران مجازی خود ازدواج کنند یا خودکشی کنند و یا حتی هر عیب و ننگی را به خود وارد کنند تا برای مردم این موضوع جالب شود و آن‌ها را فالو کنند! دقیقا اسم این کار کسب فالوور به هر قیمتی است! ین افراد برای این که بتوانند به هدف خود برسند یک سناریوی از پیش تعیین شده را بازی می‌کنند.

حالت و چگونگی کار آن‌ها متفاوت است، اما هدف همه آن‌ها یکی است. برخی‌ها از طریق راه اندازی گفتگوهای اینترنتی این کار را انجام می‌دهند و از آن طریق سعی می‌کنند تا نظر کاربران را جلب نمایند و برخی دیگر هم با کلیپ‌های از پیش ساخته شده سعی در سرگرم کردم مخاطبان دارند. آن‌ها این کارها را انجام می‌دهند تا تعداد فالوورهای خود را افزایش دهند و در نهایت به هدف خود یعنی درآمد و افزایش مخاطب برسند.

انجام چالش های مختلف برای جذب فالوور

حتی به تازگی، فرد معتادی که سابقه حبس با جرم‌های مختلف دارد با راه‌اندازی پیجی در اینستاگرام و ساخت چند کلیپ نامناسب سعی در بالا بردن فالوور داشت. این معتاد سابقه‌دار در آخرین کلیپ خود سعی داشت با خودکشی نمایشی فالوور بیشتری جذب کند که با حضور پلیس ارشاد تحویل اورژانس اجتماعی داده شد، اما متاسفانه با افراد ایرانی ساکن در کشورهای دیگر همچون ترکیه برخورد خاصی نمی‌شود.

انجام چالش های مختلف برای جذب فالوور هم یکی از راهکار های فعالان شبکه های اجتماعی است. از خوردن مواد غذایی نا متعارف و لوازم آرایش تا انجام کارهای خطرناک  از اقداماتی است که این روزها در اینستاگرام می توانید مشاهده کنید.

کارشناسان معتقدند که فضای مجازی خانه خاله نیست که هرکس هرچیزی بنویسد و منتشر کند وکسی کاری به کارش نداشته باشد. بر اساس ماده ۱۸ قانون جرایم رایانه‌ای، نشر اکاذیب در فضای مجازی و با استفاده از داده‌های رایانه‌ای جرم تلقی شده و قابل تعقیب و مجازات است. در این مورد هم اولویت اصلی با اعاده حیثیت از فردی است که اکاذیب نسبت به وی منتشر شده است و سپس نوبت به مجازات فرد خاطی می‌رسد. البته نشر اکاذیب در فضای مجازی جزو جرایم قابل گذشت محسوب شده و فقط با شکایت شاکی خصوصی رسیدگی به آن آغاز و با گذشت شاکی، رسیدگی به آن به اتمام می‌رسد.

هایده صابری، روانشناس، اظهار کرد: در دنیای امروز، امکان دسترسی آسان همه افراد جامعه به رسانه‌های اجتماعی وجود دارد، این در حالی است که در دهه‌های گذشته، صرفا صاحبان قدرت امکان دسترسی به تمامی رسانه‌ها را داشتند و همین موضوع باعث شده است که کنترل محتوا  بالاخص در فضای مجازی دشوار شود.

وی گفت: چهره شدن و کسب درآمدهای راحت و سرسام آور در فضای مجازی در این روزها باعث شده که بسیاری از نوجوانان و جوانان به راه اندازی صفحه‌ای برای خود و کسب و کارهایی این چنینی روی آورند، اما باید توجه داشت که الگوپذیری نادرست می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری برای آن‌ها و جامعه به همراه داشته باشد که این مستلزم نظارت دقیق خانواده‌ها و مسئولان است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان شاخ اینستاگرام فضای مجازی فناوری سلبریتی های مجازی برای جذب فالوور فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۳۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنانی که در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند

 جدیدترین پرونده در دست بررسی توسط پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ مربوط به فردی است که با ایجاد یک پیج در اینستاگرام با عنوان مادر، اقدام به جلب نظر زنان تحت عنوان کمک به موسسات خیریه از آنها اخاذی می‌کرده است.

به گزارش ایرنا، جامعه هدف در این پرونده که توسط ماموران آگاهی تهران کشف شد، زنانی بودند که تحت تاثیر یک صفحه اینستاگرامی کمک مالی برای امور خیریه و انجام نذورات خیرات می‌کردند غافل از اینکه خود طعمه اخاذی بزرگتری شده‌اند.

یکی از این زنان که خود طعمه این اخاذی کثیف است، در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: این مرد شیاد صفحه‌ای به نام مادر در اینستاگرام ایجاد کرد و از زنانی که بطور معمول بالای ۶۰ سال سن داشتند می‌خواست که وارد پیج شوند و به بهانه نذورات و خیرات برای مادران و پدران آسمانی مبالغی را پرداخت کنند؛ زنان نیز احساساتی شده و کمک مالی می‌کردند.

او ادامه داد: پس از مدتی این مرد با افرادی که به نیت خیر کمک می‌کردند تماس می‌گرفت و می‌گفت که خیریه مراسم قدردانی برای آنها ترتیب داده است؛ مرد شیاد با این زنان قرار گذاشته و آنها را با ون به جاده‌های خاکی جنوب تهران و اطراف بهشت زهرا (س) می‌برد و در آنجا این زنان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بیهوش می‌کرد.

به گفته این زن، این افراد که مورد ضرب و شتم مرد شیاد قرار می‌گرفتند، هنگامی که به هوش می‌آمدند با این جمله مواجه می‌شدند که عکس شما را گرفته‌ام و اگر اعتراضی داشته باشید تصویرتان را در اینستاگرام پخش می‌کنم.

او می‌افزاید: او سپس اقدام به درخواست وجه نقد و اخاذی از زنان به صورت مداوم می‌کرد و زن‌هایی که به دام این مرد شیاد افتاده بودند، به دلیل ترس و اضطراب ناشی از حفظ آبروی خود مجبور به پرداخت وجه نقدی روزانه به او می‌شدند.

دیگر خانمی که مورد اخاذی قرار گرفته هم به خبرنگار ایرنا می‌گوید: ما را مجبور می‌کرد که در فلان تاریخ در مکانی خاص حضور داشته باشیم و مبلغ روزانه را به صورت نقد به او بدهیم؛ بطور میانگین هفته‌ای پنج میلیون تومان از هر زن به صورت نقدی اخاذی شده و این ماجرا تقریبا ۲ سال طول کشید.

او می‌گوید: این فرد را ما می‌دیدم اما ۲ زن دیگر به نام‌های مستعار زهرا و ندا هم به این فرد کمک می‌کردند و مدعی بودند که احضار روح می‌کنند و شما فلان مقدار طلا دارید و باید آن را به ما بدهید تا عکس‌تان در شبکه‌های مجازی منتشر نشود.

این شهروند افزود: شگرد این فرد، ایجاد رعب و وحشت بود و گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی با عنوان اخلاقی تشکیل می‌داد اما دقیقا بر عکس آن اعمال و موارد منافی اخلاق انجام می‌داد.

به گفته این زن، طلا و جواهرات و هر چیزی که یک زن به عنوان اموال مادی داشت را طلب می‌کرد و می‌گرفت.

او این را هم گفت که این مرد شیاد زنان را مورد ضرب و شتم قرار می‌داد و حتی به یک زن که سابقه سکته مغزی داشت هم رحم نکرد و از پشت به سر او ضربه زد و بیهوشش کرد.

این زن که علاقه‌ای به افشای نامش ندارد، ادامه داد: پول‌هایی که از ما می‌گرفت را برای خانواده‌اش خرج می‌کرد و حتی به سفرهای مختلف می‌رفت و می‌گفت با پولت رفتم مشهد؛ البته همسرش هم همدستش بود.

او یادآوری می کند: ما را مجاب به پخش مشروبات الکی و مواد مخدر هم می‌کرد؛ از سوی دیگر لیستی از زنان متاهل‌ها و نوه‌دارها و اموال‌شان تهیه کرده بود.

همه دروغ می‌گویند جز من!

متهم مردی ۴۳ ساله است که منکر تمام این قضایا شد و به خبرنگار ایرنا گفت: من اخاذی نکرده‌ام؛ من فقط پیج اینستاگرامی عزاداری برای پدران و مادران داشتم.

او افزود: همه این حرف‌ها دروغ است و شاکی‌ها دروغ می‌گویند.

متهم اضافه کرد: از وقتی پدرم فوت کرد یعنی پنج سال پیش این پیج را در اینستاگرام زدم و دلنوشته‌های خودم را می‌نوشتم و اصلا پولی از کسی بابت انتشار مطالب نمی‌گرفتم.

پلیس: در حال شناسایی دیگر اعضای باند هستیم

افسر پرونده اما با اشاره به اینکه تمامی شواهد و قرائن نشان از شیاد بودن این متهم دارد، گفت: پنج نفر از این مرد تاکنون شکایت کرده‌اند.

او ادامه می‌دهد: بقیه هم شاکیان هم به مرور شکایت خود را ثبت خواهند کرد البته پرینت حساب‌ها کاملا مشخص است.

مامور آگاهی تهران بزرگ یادآوری می‌کند: دستگاه پوز و دیگر موارد هم کاملا مشخص و ضمیمه پرونده شده است.

او اضافه کرد: این فرد سرکرده باند است و قطعا همدست دارد که در حال شناسایی آنها هستیم ضمن اینکه این پرونده سوژه‌های دیگری هم دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سرمایه هلدینگ خلیج فارس نباید خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود
  • (عکس) چرا صفحه اینستاگرام همسر سابق مهدی قایدی بسته شد؟
  • سلبریتی های مترو سوار؛ هالیوودی هایی که ممکن است آن ها را در مترو ببینید (+عکس)
  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • سندروم فتوشاپ سازی از سلبریتی‌ها
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • سلبریتی ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی
  • زنانی که در دام «پیج اینستاگرام مادر» افتادند
  • ترفند وحشتناک این متهم برای اخاذی از زنان در اینستاگرام ؛ جزئیات ماجرا را ببینید | ویدئو