Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@18:26:26 GMT

شناسایی سه کانون بیماری آنگارا در خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۴۶۴۵

شناسایی سه کانون بیماری آنگارا در خراسان رضوی

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه بیماری آنگارا یک بیماری عفونی و مسری بوده و موجب تلفات زیادی در واحدهای مرغداری می‌شود گفت: از ابتداء آبان ماه سال جاری تا کنون سه کانون بیماری آنگارا در خراسان رضوی شناسایی شده است.

به گزارش قدس آنلاین، محمد رشتی‌باف  در رابطه با شیوع بیماری آنگارا اظهار کرد: این بیماری یک بیماری ویروسی است که به صورت عمودی منتقل می‌شود، یعنی اگر مرغ مادر آلوده باشد به جوجه منتقل شده و این ویروس بعد از ورود جوجه یک روزه به واحدهای مرغ گوشتی مشاهده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
وی ادامه داد: بیماری آنگارا یک بیماری عفونی و مسری بوده و موجب تلفات زیادی در واحدهای مرغداری می‌شود. این بیماری ممکن است تا ۸۰ درصد نیز خسارت به واحدها وارد کند. معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در خصوص چگونگی انتقال این ویروس بیان کرد: اگر در یک واحد مرغ گوشتی آلوده مراقبت‌ها و اقدامات ضروری صورت نگیرد، ویروس در آن‌جا باقی می‌ماند و می‌تواند همراه با نقل و انتقالات دان مرغ، کود، لاشه‌های تلف شده و وسایل مکانیکی از واحد آلوده به سایر واحدهای مرغداری منتقل شود و اینگونه انتقال ویروس به صورت افقی پدید می‌آید. رشتی باف با بیان اینکه «بیماری آنگارا اولین بار در اسفندماه سال گذشته در خراسان رضوی گزارش شد و از لحاظ آزمایشگاهی نیز مورد تایید قرار گرفت»، عنوان کرد: سیاست دامپزشکی کشور باتوجه به عدم واکسیناسیون معدوم‌سازی در واحدهای آلوده بود. خوشبختانه با تلاش‌هایی که انجام شد، مرغ‌های مادر آلوده به ویروس  در استان معدوم و نسبت به کنترل و قرنطینه واحد آلوده اقدام شد. در شهرستان‌هایی که بیماری آنگارا گزارش شده بود، با اقدامات به موقع این بیماری به صورت کامل کنترل شد. وی گفت: با توجه به سرد شدن هوا شاهد شیوع این بیماری هستیم. بنابراین لازم است از طریقه رسانه‌ها اطلاع رسانی به صورت کامل انجام شود و مرغداران نیز مراقب باشند و به محض مشاهده اولین مورد بیماری سریعا به دامپزشکی مراجعه کنند تا آزمایشات و نمونه‌برداری‌های مورد نیاز انجام شود. اگر نتایج آن مثبت بود بلافاصله اقدامات بهداشتی و ایمنی خود را انجام دهند، تا بیماری کنترل شود و به جای دیگری انتقال پیدا نکند. معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه از ابتداء آبان ماه سال جاری سه کانون بیماری آنگارا در خراسان رضوی شناسایی شده است، بیان کرد: در شهرستان‌های تربت جام، سبزوار و داورزن با همکاری خود مرغداران توانستیم واحدهای آلوده را شناسایی کرده و معدوم سازی انجام شد. همکاران ما در حال انجام اقدامات لازم و پایش مستمر در استان هستند. میزان تلفات ناشی از این بیماری از ابتداء سال تا کنون از ۶۴ میلیون جوجه‌ریزی در خراسان رضوی کمتر از ۰.۵ درصد بوده است.  وی با تاکید بر اینکه سه فاکتور توسط مرغداران برای جلوگیری از شیوع این بیماری باید انجام شود، عنوان کرد: مرغداران اگر موردی را مشاهده کردند سریعا به ما گزارش کنند تا بررسی‌های لازم انجام شود و تشخیص  از طریق آزمایشگاه انجام شود. دومین مورد مربوط به کود باقی مانده درمحیط است که کود مربوطه باید به صورت کامل از بین برود. سومین مورد مدیریت لاشه‌های آلوده است که این لاشه‌ها نباید به هیچ وجه از محیط بیرون روند و باید حتما درچاه دفن لاشه قرار گرفته و به طور کامل معدوم‌سازی شوند. انتهای پیام منبع:ایسنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مرغداري دامپزشکی بیماری آنگارا خراسان رضوی بیماری آنگارا واحدهای مرغ انجام شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۴۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، آرتروز (OA) به عنوان یکی از شایع‌ترین اشکال التهاب مفاصل شناخته می‌شود که تقریباً توسط ۳۵ میلیون بزرگسال درآمریکا با آن مواجه هستند. متأسفانه هنوز درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما تلاش‌ها برای پیدا کردن تراپی‌های جدید در حال انجام است.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید توانسته راه‌حلی جایگزین ارائه دهد که می‌تواند بیماری را سال‌ها قبل از ظاهر شدن علائم به قربانی تشخیص دهد.

متخصصان توانستند با استفاده از یک آزمایش بیومارکر خون، آغاز آرتروز زانو را تا هشت سال قبل از زمانی که یک پرتو ایکس به طور معمول پیش‌بینی می‌کرد، پیش‌بینی کنند.

تشخیص بیماری سال‌ها قبل از بروز علائم

با استفاده از هوش مصنوعی، محققان نمونه‌های سرم افراد تجزیه و تحلیل کردند تا پپتید‌های خاصی که مرتبط با پروتئین‌ها هستند و نشان‌دهنده تغییرات مولکولی زودهنگام مرتبط با آرتروزهستند، شناسایی کنند.

این آزمایش توانست تشخیص‌های سنتی را در بیماران، سال‌ها قبل از بروز ناهنجاری‌های رادیوگرافی شناسایی کند.

۶ پروتئین موجود در سرم به دانشمندان کمک کرد تا تمایز بین افرادی که به آرتروزمبتلا شده‌اند و آنهایی که تا ۸ سال بعد با احتمال ۷۷ درصد به این بیماری مبتلا می‌شوند تشخیص دهند.

ویرجینیا بایرز کراوس، نویسنده ارشد این مقاله می‌گوید: «در حال حاضر، برای نشان دادن شواهد واضح از آرتروز زانو، باید عکس‌برداری اشعه ایکس انجام دهید، و زمانی که بیماری شما در این روش تشخیص داده شود، بیماری شما برای مدتی در حال پیشرفت است.

وی افزود: آنچه آزمایش خون ما نشان می‌دهد این است که تشخیص این بیماری خیلی زودتر از مجوز تشخیص فعلی ما امکان پذیر است.

تحلیل نمونه‌های سرم ۲۰۰ زن سفیدپوست

نشانگر‌های زیستی یا بیومارکرها، تغییرات مولکولی را که در بافت مفصل اتفاق می‌افتند، قبل از اینکه آسیب ساختاری در اشعه ایکس قابل توجه باشد، نشان دادند. این امر حتی قبل از بروز علائم بالینی مانند زانو درد نیز آشکار است.

به منظور شناسایی پپتید‌های سرم از ۲۰۰ زن سفیدپوست نمونه سرم گرفته شد. نیمی از این زنان قبلاً مبتلا به آرتروز تشخیص داده شده بودند.

آنها خاطرنشان کردند که استفاده از سن و شاخص توده بدنی (BMI) برای پیش بینی آرتروزکافی نیست، زیرا ناحیه زیر منحنی (AUC) ۵۱ درصد را نشان می‌دهد و وقتی درد زانو در نظر گرفته شد، این مقدار به ۵۷ درصد رسید.

درحالی که با استفاده از تست نشانگر زیستی ناحیه زیر منحنی  ۷۷ درصد بود که نشان دهنده اثربخشی بیشتر این روش نسبت به سایر روش‌های موجود است.

با شناسایی نشانگر‌های زیستی خون که می‌توانند آرتروز را قبل از ظهور این علائم سنتی پیش بینی کنند، می‌توان مداخلات پزشکی را زودتر شروع کرد و پیشرفت بیماری را کاهش داد.

هدف محققان ابداع این راه حل برای اهداف تشخیصی بالینی و همچنین یک ابزار تحقیقاتی بود. علاوه بر این، آزمایش نشانگر زیستی می‌تواند به تولید دارو‌های موثر برای درمان آرتروز کمک کند.

کراوس خاطرنشان کرد: این مهم است، زیرا شواهد بیشتری ارائه می‌دهد که ناهنجاری‌هایی در مفصل وجود دارد که می‌توانند توسط نشانگر‌های زیستی خون قبل از تشخیص آرتروز توسط اشعه ایکس شناسایی شوند. آرتروز در مراحل اولیه می‌تواند «پنجره‌ای از فرصت» برای توقف روند بیماری و بازیابی سلامت مفاصل فراهم کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • تاخیر ۵۰۰دقیقه‌ای پرواز مشهد به تهران
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار با تاخیر ۵۰۰ دقیقه ای انجام شد
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال