Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@17:24:07 GMT

بیم و امید مدیریت کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۵۰۸۸

بیم و امید مدیریت کرونا

در ادامه یادداشت ۱۷ آبان ۱۴۰۰ روزنامه رسالت به قلم محسن پیرهادی می خوانیم: خیلی وقت بود دنیای مدرن، آب شدن تولید ناخالص داخلی کشورها ( GDP ) را به خاطر شیوع بیماری به خود ندیده بود تا اینکه گونه جدیدی از ویروس تاجدار کرونا (کووید ۱۹)، دنیا را مبهوت خود کرد و تلفات میلیونی گرفت و کماکان می‌گیرد. امواج کرونا و انواع سویه های آن، نظام های درمانی دنیا را به‌هم‌ریخته است و آمار مرگ‌ومیر سینوسی آن، نشان از تغییر رفتار این پدیده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین‌باره گفتنی‌هایی هست:

۱. پس از کش‌وقوس فراوان، آزمون‌وخطاهای بسیار و تغییر دولت، امروز روال تأمین و تزریق واکسن به نقطه مطلوبی رسیده و چهارپنجم جمعیت بالای ۱۲ سال کشور حداقل یک دز واکسن را دریافت کرده اند و سه پنجم این جامعه آماری هر دو دز واکسن را تزریق نموده‌اند. با شیوع دلتا و زمزمه های دلتاپلاس، تزریق دز سوم برای افراد بالای ۵۰ سال نیز آغازشده که این امر، لازم و حیاتی است. اخبار حاکی از عدم توانایی تأمین واکسن دیگر به گوش نمی رسد و همین امر باعث ارتقای امنیت روانی جامعه شده است. اما از آن‌سو بعضی گزاره ها بذر نگرانی را در دل مسئولان و مردم می کارد؛ به‌عنوان‌مثال، میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در اماکن عمومی به پایین تر از ۵۰ درصد رسیده و این امر که ناشی از ایمنی پنداری پس از واکسیناسیون است باعث شکننده شدن سیر نزولی بیماری در کشور خواهد شد.

۲. با رصد آمار کشته های ناشی از کرونا در کشورهای اروپایی و اوج گیری مجدد تعداد مرگ‌ومیر و رسیدن به حدنصاب ۲۴۰۰۰ نفر تلفات هفتگی به این نتیجه می رسیم که صرف واکسیناسیون، ایمنی صددرصدی ایجاد نمی کند

و علاوه بر لزوم تزریق دزهای جدید و بوستر، لزوم رعایت پروتکل ها و احتیاط های فردی و جمعی بیش‌ازپیش حس می شود. هرچند روند فرسایشی این بیماری، وجود محدودیت‌های پی درپی و اعمال دستورالعمل هایی که کسب‌وکار یا روال عادی زندگی را مختل می کند، همگان را خسته و کلافه کرده اما باید باتدبیر و حوصله، رفتاری متناسب با تغییرات عملکردی این ویروس اتخاذ شود تا شاهد تلفات کمتر و مهار این بیماری شویم.

۳.سیر نزولی بیماری در کشور و کاهش آمار تلفات عزیزان هم‌وطن، متأسفانه در بعضی استان ها متوقف‌شده و در چند استان نیز روند افزایشی به خود گرفته است. این امر هشدار ورود به پیک ششم ابتلا به کروناست که باید توسط تمام مسئولان و مردم جدی گرفته شود. رعایت دستورالعمل های بهداشتی در کنار ترغیب جاماندگان از واکسیناسیون و احیانا تکمیل فرآیند تزریق دزهای بعدی می تواند مانع ورود به موج جدید و یا تسریع در عبور از آن شود.

۴. بازگشایی مدارس، دانشگاه ها و در مراحل بعدی آن ورزشگاه‌ها و اماکن عمومی ازاین‌دست، هم لازم است هم خطرناک؛ چنانچه تمهیدات پذیرش این حجم مخاطب وجود نداشته باشد قطعا معایب آن از منافعش بیشتر می شود ولی با تدابیر هر جزء می توان از این گردنه خطرناک نیز عبور کرد. مسئله کرونا نه یک متولی دارد نه یک مخاطب؛ مسئولان قطعا باید در خط مقدم این جبهه تلاش شبانه روزی کنند تا هزینه جانی و مالی مدیریت این بلای عظیم برای مردم کمتر شود؛ از طرفی کل مردم نیز باید همدلانه مثل همه سختی ها و بزنگاه ها در کنار هم باشند و اجازه تخطی به احدی ندهند. 

منبع: روزنامه رسالت برچسب‌ها ویروس کرونا مدارس پروتکلهای بهداشتی واکسن کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مدارس پروتکلهای بهداشتی ویروس کرونا مدارس پروتکلهای بهداشتی واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۵۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از این تعداد سه هزار و ۱۷۲ دوز واکسن سرخک به جمعیت ایرانی و ۴۴۴ دوز واکسن سرخک به جمعیت اتباع غیر ایرانی تزریق شده است.

دکتر زهرا نهبندانی افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون نیز نظام مراقبت بیماری سرخک در تمامی سطوح بهداشتی و درمانی در حال اجراست و تا کنون موفق به شناسایی ۵۸ مورد مشکوک به سرخک شده است که از این تعداد نتیجه ۱۱ مورد سرخک مثبت بوده که ۹ مورد ایرانی و ۲ مورد غیرایرانی بودند.

تزریق حدود ۱۵۶ هزار دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی در سال گذشته

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سال گذشته در مجموع ۱۵۵ هزار و ۷۵۳ دز واکسن سرخک به جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی تزریق شد.

نهبندانی افزود: از این تعداد ۱۳۷ هزار و ۳۲۰ دوز واکسن به جمعیت ایرانی و ۱۸ هزار و ۴۳۳ دوز واکسن به جمعیت اتباع غیر ایرانی تزریق شده است.

وی با بیان این که سال گذشته ۵۶ مورد مثبت سرخک ثبت و گزارش شده است که ۳۷ مورد آن از جمعیت بومی ایرانی و ۱۹ مورد از جمعیت اتباع بوده است ادامه داد: واکسیناسیون سرخک برای تمامی نوزادان در یک سالگی و ۱۸ ماهگی و بدون محدودیت برای تمامی افراد ایرانی و غیر ایرانی انجام می‌شود.

مدیر گروه پیشگیری و درمان بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:از جمله برنامه‌های این دانشگاه در راستای ریشه کنی سرخک در سالهای گذشته و سال جاری می توان به واکسیناسیون معمول سرخک، واکسیناسیون سرخک اتباع خارجی در مبادی ورودی مرزهای زمینی و هوایی در صورت نیاز، اجرای برنامه تکمیلی ایمن‌سازی سرخک در حاشیه شهر و مناطق پرخطر و مراکزی که محل تجمع اتباع باشد در سال ۱۴۰۱، پیگیری احوال اطرافیان موارد مثبت سرخک از نظر بیماری و واکسیناسیون افراد در معرض خطر بیماری در خصوص افرادی که با موارد سرخک مثبت در تماس بودند اشاره کرد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های علوم پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

بر اساس اعلام اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، مشهد بعد از تهران دارای بیشترین شمار مهاجران خارجی است و نزدیک به ۴۰۰ هزار تبعه خارجی دارای مدارک شناسایی و اقامت شامل کارت آمایش، گذرنامه، گذرنامه خانواری و برگه سرشماری هستند که مشخصات آنها در سامانه سیام وزارت کشور ثبت شده است و به عنوان اتباع قانونی در مشهد اقامت دارند.

همچنین حدود ۳۰۰ هزار تبعه خارجی فاقد مدرک هویتی در مشهد شناسایی شده اند که افراد دارای گذرنامه با تاریخ منقضی شده نیز در این میان هستند و به عنوان اتباع غیرمجاز تلقی می شوند که البته در ماه های قبل حدود ۱۰۰ هزار نفر از این تعداد به کشورشان بازگردانده شدند.

 
 

دیگر خبرها

  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • تزریق و تلقیح بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان
  • واکسیناسیون ۵ هزار حجاج گلستانی در حال انجام است
  • بیش از سه هزار و ۵۰۰ دوز واکسن سرخک در خراسان رضوی تزریق شد