Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@09:22:18 GMT

کوچ قشلاقی عشایر به مراتع گلستان آغاز شد

تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۲۶۹۸۰

کوچ قشلاقی عشایر به مراتع گلستان آغاز شد

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان ،رضا علیپوری مدیرکل امور عشایری گلستان گفت: با سردشدن هوا عشایر استان‌های خراسان شمالی ، رضوی و سمنان کوچ قشلاقی خود را به مراتع شهرستان‌های مراوه‌تپه، گنبدکاووس و کلاله گلستان آغاز کردند.

علیپوری افزود: عشایر با ۴۵۰هزار راس دام کوچ خود را آغاز کردند و طبق روال هر سال تا پایان فروردین سال آینده در گلستان حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به شیوع کرونا گفت: طبق توافق دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان و خراسان شمالی و خراسان رضوی مقرر شد، عشایر قبل از ورود به گلستان تا حد امکان هر ۲دُز واکسن کرونا را دریافت کرده باشند.

علیپوری گفت: تیم‌های مرکز بهداشت گنبدکاووس، مراوه‌تپه و کلاله به همراه کارشناسان دامپزشکی با استقرار در مبادی ورودی عشایر کوچنده به گلستان بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی پیشگیری از شیوع بیماری کرونا نظارت کامل دارند و نیرو‌های مرزبانی و انتظامی هم امنیت عشایر را هنگام کوچ تامین می‌کنند.

او افزود: در آستانه شروع کوچ عشایر بومی و غیربومی به مناطق قشلاقی استان، راه‌های عبور عشایر در مراتع مراوه‌تپه که در جریان سیلاب‌ها تخریب شده بود با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان تسطیح و مرمت شد.

 مدیرکل امور عشایری گلستان گفت:در کوچ قشلاق ۶۹ درصد از جمعیت عشایر کوچنده و بومی گلستان در مراتع شهرستان مراوه‌تپه، ۲۵درصد در گنبدکاووس و ۶درصد در کلاله زندگی می‌کنند.

عشایر گلستان شامل یک گروه عشایر کوچنده کرد خراسان‌های شمالی و رضوی و سمنان و یک گروه عشایر بومی ترکمن استان است.

چهارهزار و ۱۲۲ خانوار عشایری شامل هزار و ۸۸۸ خانوار بومی ترکمن و ۲هزار و ۲۳۴ خانوار کوچنده با جمعیتی افزون بر ۲۳ هزار نفر در مراتع گلستان زندگی می‌کنند.

عشایر در مجموع ۷۶۷ هزار راس دام برای پرورش دارند و سال گذشته بیش از ۶ هزار تُن گوشت و ۳۲ هزار مترمربع قالی و گلیم تولید و روانه بازار مصرف کرده اند.

منبع:صدا و سیما

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عشایر خراسان شمالی عشایر گلستان کوچ عشایر مراوه تپه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۶۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز در گلستان

ایسنا/گلستان نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز گلستان با حضور تشکل‌ها و سمن‌های مرتبط با حوزه خانواده و ازدواج امروز پنجشنبه در گرگان آغاز به‌کار کرد.

حامد ملاحسنی معاون امور ورزش و جوانان گلستان در حاشیه این همایش در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ۳۰ تشکل فعال حوزه خانواده و ازدواج، جمعیت و  هویت زن در رویداد ملی جامعه پرداز که به صورت مشترک توسط وزارت ورزش و جوانان و بنیاد ملی خانواده برگزار شده است، حضور دارند.

وی هدف از برگزاری این رویداد را  شبکه‌سازی تشکل‌های حوزه خانواده و همچنین شناسایی مسأله‌های اصلی حوزه خانواده در استان برشمرد و افزود: گروه‌های شرکت‌کننده عملیات مشترکی را تعریف و طراحی کرده و میزگردها و غرفه‌های تخصصی برگزار و در نهایت تفاهم‌نامه همکاری بین هم نوشته و ایده مردمی حوزه خانواده در استان را تکمیل می‌کنند.

ملاحسنی ادامه داد: اساتید و مربیانی از سطح کشور در این رویداد حاضر هستند که به هم‌افزایی بیشتر بین گروه‌های شرکت‌کننده کمک کرده و مجموعه‌ها و گروه‌ها را برای شناخت مسائل و مشکلات جامعه هدایت می‌کنند.



معاون امور ورزش و جوانان گلستان با اشاره به حضور مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، مسئول بنیاد ملی خانواده کشور، مدیرکل امور اجتماعی استانداری و مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی گلستان در روز اول این رویداد گفت: این رویداد فردا ظهر در روستای هدف گردشگری زیارت به کار خود خاتمه می‌دهد.

ملاحسنی تصریح کرد: در این طرح بعد از شناسایی مجموعه‌های فعال مردمی در هر استان، رویدادی برای شناختن و شناساندن این مجموعه‌ها برگزار می‌شود تا با هم افزا شدن این مجموعه‌های مردمی بتوان عملیات‌های مشترکی را رقم زد.

وی گفت: اهدف کلی این رویداد شناسایی دقیق، معارفه و هم افزایی مجموعه‌های فعال مردمی در موضوع ازدواج، خانواده و فرزندآوری با محورهای اصلی خانواده ( تشکیل و تحکیم)، زن ( هویت زن) و جمعیت(فرزندآوری) است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • زندگی ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی
  • رقابت عشایر در رشته های بومی و محلی جشنواره بین المللی کوچ عشایر
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون آغاز شد
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • آغاز به کار نوزدهمین رویداد ملی جامعه‌پرداز در گلستان
  • آغاز جشنواره فرهنگی، ورزشی بازی‌های بومی محلی شهرستان لردگان
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند