Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مرتضی ضرابی روز دوشنبه در حاشیه نشست تخصصی که به مناسبت هفته جهانی بانک خون بند ناف که در بیمارستان تخت جمشید کرج با حضور گروهی از پزشکان متخصص زنان و زایمان این بیمارستان برگزار شد، در گفت وگو با خبرنگاران افزود: بانک خون بند ناف رویان  سال ۱۳۸۴ به منظور تامین سلول های بنیادین برای مصارف درمانی راه اندازی شد که با ذخیره سازی بیش از ۱۷۰ هزار نمونه خون بند ناف، این فرآورده در موارد مختلف مورد استفاده قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رویان در سراسر کشور ۳۱ دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف دارد، اظهار داشت: این بانک ها نمونه ها را جمع آوری و بلافاصله به بانک خون بندناف رویان در تهران ارسال و در این بانک جداسازی سلول های بنیادین و ذخیره سازی انجام می شود.

وی به مهمترین کارکردهای سلول های بنیادین خون بند ناف اشاره کرد و گفت: این سلول ها در درمان بیماری های بدخیم به خصوص بیماری هایی که منشاء خونی دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

ضرابی افزود: خون بند ناف و جفت به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می شود در حالیکه سلول های بنیادینی که در خون بند ناف وجود دارد سلول هایی خون ساز است که می تواند به سلول های بنیادین خونی تبدیل شوند.

وی تصریح کرد:  کسانی که دچار بیماری های خونی همچون تالاسمی، انواع سرطان های خونی، بیماری های مادرزادی و بیماری های نقص سیستم ایمنی هستند  با استفاده از سلول های بنیادین خون بند ناف درمان می شوند.

انجام بیش از ۲۵۰ پیوند با استفاده از سلول های بنیادین خون بند ناف

مدیرعامل بانک سلول های بنیادین خون بند ناف پژوهشگاه رویان گفت: تاکنون در کل کشور بیش از ۲۵۰ پیوند با استفاده از سلول های بنیادین خون بند ناف انجام شده که سهم رویان از نمونه های خون بندناف حدود ۱۰۰ نمونه بوده که برای بیماری های خونی از این سلول ها استفاده شود.

ضرابی  افزود: در زمان حاضر از سلول های بنیادین خون بند ناف افزون بر  درمان بیماری های خونی در درمان بیماری های غیرخونی هم استفاده می شود ولی این درمان هنوز در مرحله کارآزمایی بالینی است.

وی با بیان اینکه متخصصان  معتقد هستند که ظرفیت درمان بیش از ۸۰ نوع بیماری از طریق این سلول ها وجود دارد، اظهار داشت: کارآزمایی بالینی در درمان بیماری هایی همچون فلج مغزی در اطفال، اوتیسم، sma، دیابت نوع یک، آرتروز و سکته های قلبی در حال انجام است و اکنون مراحل یک و ۲ آن انجام شده است.

درمان بیماری های غیرخونی با استفاده از سلول درمانی

ضرابی با بیان اینکه کارآزمایی بالینی درمان بیماری های غیر خونی در مرحله بسیار خوبی است، اظهار امیدواری کرد که  طی سه تا پنج سال آینده  این بیماران از سلول بنیادین بند ناف استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه ایران بزرگترین ذخیره سلولی را در سطح خاورمیانه دارد، گفت: دانش ذخیره سازی سلول های بنیادین در کشور ما به طور کامل بومی است و اکنون درخواست هایی از سوی کشورهای همسایه برای راه اندازی بانک خون بند ناف در آن کشورها داریم حتی نمونه هایی از خارج از کشور به کشور ما آمده و ذخیره سازی شده است.

وی افزود:  اطمینان و اعتماد در کشورهای همسایه برای ذخیره سازی خون بند ناف  نوزادان این کشورها  در ایران به وجود آمده است .

مدیرعامل بانک سلول های بنیادین خون بند ناف پژوهشگاه رویان تصریح کرد: خوشبختانه جایگاه خوبی در زمینه ذخیره سازی داریم ولی در زمینه کاربرد و استفاده از سلول های بنیادین باید تلاش های بیشتری کنیم.

راه اندازی نخستین پژوهشگاه محصولات زایمانی دنیا در ایران

ضرابی به برنامه های توسعه ای رویان اشاره کرد و گفت: درصدد هستیم بتوانیم منابع سلول های بنیادین را استفاده کنیم و علاوه بر استفاده از این سلول های بنیادین که از مغز استخوان، خون محیطی و خون بند ناف گرفته می شود بانک پالپ دندان شیری را به زودی راه اندازی کنیم.

وی افزود: درصدد هستیم تا به زودی پالایشگاه محصولات زایمانی را راه اندازی کنیم یعنی آن چیزی که بعد از تولد نوزاد به عنوان زباله همچون خون بند ناف، بافت بند ناف، پرده ها و مایع جنینی دورریخته می شود قابل فرآوری شود و در پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.

وی با بیان اینکه این پالایشگاه در نوع خود در دنیا بی نظیر خواهد بود، اضافه کرد: زیرساخت های این پالایشگاه آماده شده و بخشی از آن تا پایان سال بهره برداری می شود ولی به طور کامل در سال آینده راه اندازی خواهد شد.

شرکت فناوری بن یاخته های رویان از سال ١٣٨٤ ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بندناف نوزادان تازه متولد شده را آغاز کرده و تا کنون موفق به ذخیره سازی بیش از ١۷۰ هزار نمونه شده است.

این بانک با داشتن ٣۱ نمایندگی در استان های مختلف کشور توانسته است، با استاندارد سازی فرآیند جمع آوری و فریز نمونه های خون بندناف و همچنین مراکز پیوند علاوه بر درمان بیماری های بدخیم و نجات جان انسان ها و افزایش چشمگیر امید به زندگی در کشور، از خروج ده ها هزار دلار ارز برای تامین سلول از سایر کشورها جلوگیری کند.

برچسب‌ها مرتضی ضرابی تالاسمی نوزاد سرطان خون فلج مغزی پژوهشگاه رویان استان البرز دیابت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرتضی ضرابی تالاسمی نوزاد مرتضی ضرابی تالاسمی نوزاد سرطان خون فلج مغزی پژوهشگاه رویان استان البرز دیابت سلول های بنیادین خون بند ناف استفاده از سلول های بنیادین استفاده از سلول درمان بیماری بانک خون بند ناف سلول ها راه اندازی خون بندناف ذخیره سازی نمونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۷۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس الرت، محققان توانسته اند اتصالات عصبی به نام سیناپس‌ها را با استفاده از همان آب و مواد نمکی که مغز از آن استفاده می‌کند شبیه سازی کنند؛ پیشرفتی که به رشته نوظهور «یونترونیک» که ترکیب زیست شناسی و الکترونیک است کمک می‌کند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه اوترخت در هلند و دانشگاه سوگانگ در کره جنوبی، از عملکرد مغز انسان که از ذرات باردار به نام یون‌های محلول در آب برای انتقال سیگنال‌ها در نورون‌ها استفاده می‌کند، الهام گرفته اند.

یکی از ویژگی‌های مهم توانایی مغز برای پردازش اطلاعات، انعطاف پذیری سیناپسی است که به نورون‌ها اجازه می‌دهد تا قدرت اتصالات بین خود را در پاسخ به تاریخچه ورودی تنظیم کنند.

این دستگاه که جدید «ممریستور یونترونیک» نام دارد، میزان بار الکتریکی را که قبلا از آن عبور کرده است «به یاد می‌آورد» و ما را به ساخت سیستم‌های مصنوعی با قابلیت تقلید از مغز ابرقدرت انسان نزدیک‌تر می‌کند.

«تیم کامسما» «Tim Kamsma» فیزیکدان نظری از دانشگاه اوترخت، می‌گوید: این دستاورد نشان دهنده یک پیشرفت حیاتی به سمت رایانه‌هایی است که نه تنها می‌توانند الگو‌های ارتباطی مغز انسان را تقلید، بلکه از همان محیط نیز استفاده کنند.

ممریستور یونترونیک به شکل مخروط با محلول آب و نمک در داخل آن، فقط ۱۵۰ در ۲۰۰ میکرومتر عرض دارد (عرض حدود سه یا چهار تار موی انسان در کنار هم). تکانه‌های الکتریکی باعث حرکت یون‌ها در کانال مخروطی شکل شده و تغییرات در بار الکتریکی منجر به تغییر در حرکت یون می‌شود. تغییر در چگونگی رسانش الکتریسیته سیناپس را می‌توان اندازه گیری و رمزگشایی کرد تا دریابیم سیگنال ورودی چه بوده که این نشان دهنده نوعی حافظه است.

طول کانال بر مدت زمان حفظ حافظه ممریستور تأثیر می‌گذارد و این نشان می‌دهد می‌توان کانال‌ها را برای کار‌های خاصی طراحی کرد دقیقا مانند آنچه در مغز وجود دارد. فیزیک دان‌ها همچنین در تلاش برای یافتن روش‌های مختلف ترکیب این سیناپس‌های مصنوعی هستند.

اگرچه هنوز این دستگاه و به طور کلی یونترونیک، در مراحل بسیار اولیه هستند، اما با توجه به تولید نسبتا سریع و ارزان، این طراحی جدید می‌تواند برای طیف وسیعی از کاربرد‌های آینده مقیاس پذیر باشد.

مجریان این طرح می‌گویند اگرچه سیناپس‌های مصنوعی قادر به پردازش اطلاعات پیچیده بر اساس مواد جامد هستند، اما ما اکنون و برای اولین بار نشان دادیم که این شاهکار با استفاده از آب و نمک نیز قابل اجراست. ان‌ها به طور موثر رفتار عصبی را با استفاده از سیستمی تکرار می‌کنند که از محیطی مشابه مغز استفاده می‌کند.

این پژوهشگران امیدوارند با الگوبرداری از مغز، به جای تکیه بر فرآیند‌ها و اجزای الکتریکی سنتی و رایج، بتوان با رایانه‌ها به ظرفیت و کارایی مغز نزدیک شد.

نتایج این تحقیقات در نشریه PNAS منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمونه‌های دریایی ایران در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران ذخیره می‌شود
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • هر اقدامی علیه ایران با بزرگترین پاسخ روبرو می‌شود
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • آیا صدام حسین واقعا «دیوانه خاورمیانه» بود؟
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بندناف نوزاد در هرمزگان