Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل سازمان ساتبا از ارسال ۳۲ هزار مگاوات تقاضای سرمایه گذاری در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر خبر داد و گفت: ظرفیت خدادادی تولید ۱۴۰ هزار مگاوات برق بادی و خورشیدی داریم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمود کمانی، مدیرعامل سازمان انرژی­‌های تجدیدپذیر و بهره­‌وری انرژی برق (ساتبا)، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدا تا الان در مجموع 900 مگاوات ظرفیت در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر احداث شده که از این رقم 310 مگاوات نیروگا9ه بادی، 390 مگاوات نیروگاه خورشیدی و بقیه در حوزه نیروگاه‌های برق‌آبی کوچک، زیست توده و توریبن انبساطی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به طور متوسط 30 درصد برق جهان از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود و در برخی کشورها تا 80 درصد برق آن کشور از انرژی تجدیدپذیر تأمین می‌شود؛ همچنین کل جهان به سمت توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حرکت هستند و در برخی کشورها سال 2030، در برخی سال 2040 و در برخی دیگر سال 2050 به عنوان سال پایان استفاده از سوخت‌های فسیلی برای تولید برق اعلام شده است.

کمانی با اشاره به برنامه احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دولت سیزدهم گفت: این عدد در مقایسه با ظرفیت‌های کشور و میزان استفاده کشورهای دیگر  متوسط جهانی از انرژی تجدیدپذیر، رقم بالایی نیست.

معاون وزیر نیرو تصریح کرد: ایران 100 هزار مگاوات ظرفیتع تولید برق از انرژی خورشیدی و 40 هزار مگاوات ظرفیت تولید برق از انرژی بادی دارد و می توانیم پیک روز را از انرژی خورشیدی و پیک شب را با انرژی بادی تأمین کنیم؛ یعنی در شرایطی که 140 هزار مگاوات ظرفیت خدادادی تولید انرژی برق از باد و خورشید داریم، هنوز به ظرفیت 1000 مگاواتی در این بخش نرسیده ایم.

وی ادامه داد: مسیر خرید تضمینی برق دیگر قابل ادامه نیست چرا که منابع مالی آن را در اختیار نداریم، اما برای 900 مگاوات نیروگاه در مدار بهره برداری و تمام سرمایه گذارانی که تاکنون قرارداد منعقد کرده اند و پروانه گرفته‌اند، مسیر خرید تضمینی برق انجام می‌شود اما برای احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر، از محل ماده 12 قانون رقع موانع تولید و با استفاده از سوخت صرفه‌جویی شده و اعطای حواله سوخت، طی 3 تا 4 سال هزینه‌های سرمایه گذاری و سود سرمایه گذار بازگشت داده خواهد شد و 6 تا 7 سال زمان تعهد سرمایه گذار است و پس از آن تا 20 سال می تواند برق تولیدی نیروگاه را در بورس به قیمت روز به فروش برساند.

کمانی با بیان اینکه "متعهد شده‌ایم تا پیک تابستان 1401 به میزان 500 مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر به مدار بهره برداری وارد کنیم"، گفت: از محل عوارض قبوض برق که سهم توسعه انرژی تجدیدپذیر است در سال جاری 1000 میلیارد تومان آورد مالی خواهیم داشت که این رقم، صرف هزینه‌های خرید تضمینی برق می‌شود.

وی افزود: نمی توان قول بدهم که ظرفیت 10 هزار مگاواتی تولید برق از انرژی تجدیدپذیر در طی 4 سال محقق شود؛ اما تلاش می کنیم سازوکارها اجرایی شده و این برنامه محقق شود؛ اگر سازوکارها انجام نشود و سازمان‌های مختلف از قبلی سازمان برنامه و بودجه و وزارت نفت همکاری لازم را انجام ندهند و در واقع امکان بازگشت سرمایه برای سرمایه گذار فراهم نشود، قطعا این برنامه محقق نخواهد شد.

معاون وزیر نیرو با اشاره به فراخوانی که برای جذب سرمایه احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید تجدیدپذیر منتشر شده، گفت: تا امروز 32 هزار مگاوات تقاضای سرمایه گذاری به ساتبا ارسال شده و پیش بینی می کنم این درخواست‌ها به 50 هزار مگاوات برسد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: انرژی تجدیدپذیر مگاوات نیروگاه 10 هزار مگاوات سرمایه گذاری مگاوات ظرفیت تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۲۷۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود

به گزارش خبرنگار مهر، احمد بنافی صبح چهارشنبه در دیدار با مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر اظهار کرد: ایجاد نیروگاه برق خورشیدی مختص مصارف شرکت سیمان دشتستان یک ضرورت است.

وی اضافه کرد: همچنین ایجاد خط تولید دوم این شرکت نقش مهمی در افزایش تولید و تقویت اشتغال خواهد داشت که پیشنهاد می‌شود این موضوع دنبال شود.

فرماندار دشتستان بیان کرد: آماده همکاری در راستای توسعه و تقویت شرکت سیمان دشتستان و سرمایه‌گذاری این هلدینگ در شهرستان دشتستان هستیم.

کد خبر 6093862

دیگر خبرها

  • نقره و خودروهای برقی/ نقش فلز نقره در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر!
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • خراسان شمالی آماده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود