Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@09:02:03 GMT

گفت‌ وگوی خردمندانه

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۵۴۹۶

گفت‌ وگوی خردمندانه

روزنامه همدلی سه شنبه ۱۸ آبان در یادداشتی به قلم محمدعلی نویدی مدرس دانشگاه، نوشت: یعنی، بحث از چیستی و ریشه سخن و کلام است و آدمی گریزی از گفت‌وگو و پرس‌وجو ندارد، چراکه صحیح‌ترین و آسان‌ترین و صلح‌آمیزترین راه زیست بشر از این طریق حاصل آمدنی و محقق شدنی است. باریک‌اندیشی و ژرف‌نگری عیان می‌کند گفت و کلام یا به تفکر و اندیشه اتصال دارد یا به هوای نفس و بی‌خردی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مکالمه و هم‌صحبتی خردمندانه با قواعد واقعیت و حقیقت هماهنگ است بدین‌جهت در سخن حق و حقیقی اختلافی نیست، خردمندان تفاوت تفسیر و تحلیل از امور و پدیدارها دارند اما از واقعیت گزارش دروغ و وارونه نمی‌دهند، گفت‌وگوی خردورزانه نیز چنین است، تلاش برای انکشاف و آشکارسازی لایه‌های ناشناخته و اثرهای پنهان پدیده‌ها و رویدادهای زندگی بشری.

بدین‌سان، گفت‌وگوی خردمندانه پرسش از ریشه‌های گفت و شنید است؛ فهم از مبانی نظرات و سخنان طرفین است. انسان ناطق در نطقش عیان می‌شود و نطق حقیقت اتصال به جان خردمند آدمی است.

وقتی، سخن گفتن گرانبار از اندیشه شد و محتوای خردمندی داشت، گفت‌وگو بر اساس قواعد منطقی و معقول پیش می‌رود و خیروبرکت و آثار نیکوی آن به همین آدمیان واقعی نه خیالی جوامع بشری، می‌رسد. خردمندان باستان ایران و یونان مثل بزرگمهر، زرتشت، هراکلیتوس، سقراط، افلاطون، ارسطو و فارابی، ابن‌سینا، ابن رشد، بیرونی و رازی و دانشمندان حوزه فرهنگی و تمدنی ایرانی- اسلامی و غیر آنان، گفت‌وگو را به‌مثابه روشی برای کشف حقیقت بکار برده‌اند.

«برای مثال، آثار باقی‌مانده از هراکلیتوس و لوگوس را مطالعه فرمایید». در گفت‌وگوی خردمندانه یک خاصیت و اثر بسیار نافع نیز وجود دارد و آن اینکه این نوع گفت‌وگو تقرب و پیوند مواضع انسانی را به همراه دارد، یعنی به انسان و جامعه انسانی خیر می‌رساند و صلح‌آمیز است و خشم و جنگ پرهیز می‌کند.

گویی، گفت‌وگوی مبتنی بر خرد و اندیشه یک‌رشته و رسن و ریسمانی است که بنی‌آدم را به هم متصل می‌کند. بنی‌آدم اعضای یکدیگرند. اگر مقوله گفت‌وگو را با نگاه اندیشه ورزانه پژوهش کنیم و بکاویم، به ساحت عقل و اندیشه و علم و دانش نزدیک‌تر خواهیم شد. گفت‌وگو یک راه و روش پژوهش، کشف، سؤال و جواب، پرس‌وجو، مشاوره، اظهار آراء و حقیقت‌جویی خواهد بود و به همبستگی اجتماعی مدد خواهد رساند.

برچسب‌ها محمدعلی نویدی ابن سینا ایران زرتشت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ابن سینا ایران ابن سینا ایران زرتشت گفت وگوی گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۵۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت

جشنواره‌ها عموما عامل انگیزشی بسیار قوی برای تولیدکنندگان آثار رسانه ای، هنری و پژوهشی هستند که این تولید کنندگان تلاش دارند تا علاوه بر محک خود در بستر جشنواره با تنوع تولید و اندیشه و دیدگاه‌های متفاوت نیز در موضوعات مورد علاقه خود بیشتر آشنا شوند و بر وجوه آموزشی موجود در جشنواره‌ها در کنار مباحث رقابتی توجه دارند.

امروز، معاونت صدای رسانه ملی به مأمن و مرکز مهم در زمینه مستندسازی تبدیل شده و حامی جدی مستندسازان است. مروری بر آثار ارائه شده در این دوره از جشنواره پژواک و اذعان داوران در این عرصه به خوبی اثبات می‌کند بسیاری از برنامه سازان پیشکسوت و جوان در حوزه مستندسازی آثار فاخر و تأثیرگذاری را ساخته و به سراغ سوژه‌های ناب برای مستندسازی رفتند. 

جشنواره مستند رادیویی پژواک محملی شده تا قالب مستندسازی در رادیو احیا شود و مستندسازان رادیویی در فضایی سالم با یکدیگر رقابت کنند. همچنین در سایر شبکه‌ها نیز فضای مناسبی برای پخش آثار شاخص و برتر مستند ایجاد کرده است. نتیجه این است که امروز، برنامه‌های مستندمحور رادیو، پرشنونده هستند و به واسطه رادیو، مستند‌ها جایگاه ویژه‌ای نزد ذائقه مردم یافته است.

از سوی دیگر جشنواره پژواک فرصتی فراهم کرده تا مردم هم در این جشنواره سهمی داشته باشند. هدف از این بخش، افزایش تعامل میان برنامه سازان و مخاطبان و از سوی دیگر شناسایی افراد مستعد در این حوزه است. همچنین آثار قابل داوری در بخش مردمی نسبت به دوره‌های گذشته به لحاظ کمی و کیفی رشد داشته و این نشان می‌دهد مردم علاقمند به این قالب از برنامه سازی هستند. ضمن این که در حوزه مردمی سعی شده گونه‌های راحت مستند (مستند روایی و گزارشی) گذاشته شود تا علاقمندان به این عرصه وارد میدان شوند. بخش مردمی جشنواره پژواک در راستای نگاه تحولی معاونت صدا مبنی بر راه اندازی نهضت تولیدات مردمی است که این نگاه به جد دنبال می‌شود.

در واقع ایجاد فضای تعاملی میان مردم و مستندسازان و احترام به نظر و علاقه شنوندگان رادیو هم از دیگر مزیت‌های این رویداد است. جشنواره مستند پژواک نیز همچون بسیاری دیگر از جشنواره‌های رادیو با مشارکت عموم مردم برگزار می‌شود. به این ترتیب که برای همه مردم این امکان فراهم شد تا بهترین فیلم‌های مستند از نگاه خود را انتخاب و در این جشنواره شرکت دهند. بدون تردید نظرات مردمی نیز به تقویت فعالیت رادیو در زمینه تولید و پخش آثار مستند کمک می‌کند. 

از سوی دیگر دوری از کلیشه‌های رایج، خلق و اجرای طرح‌های نو، تحولی عمیق در محتوا و اضافه شدن بخش‌های ویژه همچون وعده صادق و... حاصل توجه جشنواره پژواک در سومین دوره است.

مراسم افتتاحیه این جشنواره همزمان با سالروز ۸۴ سالگی رادیو برپا شد و برگزیدگان بخش‌های برنامه‌های مستمر، مستند‌های مستمر، مشاغل و مستندنگاری اعلام شدند. اکنون که به روز‌های اختتامیه نزدیک می‌شویم، قرار است برگزیدگان راویان حقیقت در بخش‌های اصلی، ویژه و مردمی اعلام شود و تندیس‌های طلایی در دستان راویان حقیقت در رادیو قرار بگیرد.

دیگر خبرها

  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت
  • گفت‌وگوی ویژه با احسان اصولی و پاسخ به مهم‌ترین سوالات
  • ۱۰ حقیقت حیرت‌انگیز درباره عنکبوت‌ها که باید بدانید
  • گفت‌وگوی تلفنی هنیه و رئیس اطلاعات مصر درباره مذاکرات/هیئت حماس به‌زودی در قاهره
  • دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با سفیر ایران در لبنان
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر در خصوص تحولات منطقه
  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم