Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، مسلم شجاعی دستیار ستادی معاونت گردشگری کشور گفت: کرونا، آمارها و جریان گردشگری دو سال اخیر را به گردشگری سال ۱۹۵۰ تقلیل داد و آسیبی بزرگی را به صنعت گردشگری کل دنیا وارد کرد. ایران نیز از این قائده مستثنی نبوده و تقریبا ۹۰ درصد از گردشگران ورودی را نسبت به سال ۲۰۱۹ یعنی زمان پیش از آغاز همه‌گیری کرونا از دست دادیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد دستیار ستادی معاونت گردشگری کشور، در حال حاضر بحث ایجاد زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری جزو اولویت‌های مهم نیست، چراکه با وجود کرونا و اینکه همچنان در مسیر مهار کرونا هستیم، زیرساخت‌های گردشگری ما دارای ظرفیت لازم برای پذیرش مسافران و گردشگران هستند.  

شجاعی توضیح داد: هرچند قطعاً در سطح کلان نیاز به توسعه زیرساخت‌ها داریم، اما اکنون با توجه به ظرفیت‌های خالی موجود در هتل‌ها، صندلی‌های خالی ایرلاین‌ها و ... این موضوع در اولویت نیست.

وی با بیان این مطلب که آثار و بار فرهنگی گردشگری از آثار و بار تجاری آن بیشتر است، بیان کرد: سه خط مشی کلی و در واقع رویکرد اساسی توسط معاون گردشگری کشور برای توسعه و حمایت از گردشگری در دوران کرونا پیگیری می‌شود که عبارتند از؛ تمرکز بر تقویت گردشگری داخلی و تقویت آن، حمایت اقتصادی از مراکز و تاسیسات گردشگری و تحریک تقاضا و در نهایت ایجاد حس اعتماد در بین فعالان حوزه گردشگری.

شجاعی با بیان این موضوع که در دنیا بین ۶ تا ۱۰ برابر آمار گردشگری خارجی، گردشگری داخلی صورت می‌گیرد و در ایران نیز قبل از شیوع کرونا، گردشگری داخلی در حدود سالی ۱۷۰ تا ۲۰۰ میلیون سفر را شامل می‌شد، تصریح کرد: بنابراین این موضوع اهمیت سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری داخلی را نشان می‌دهد.  

وی همچنین تاکید کرد: بر همین اساس در دوران کرونا باید تمرکز ما بر گردشگری داخلی باشد، چراکه گردشگری خارجی قطعا با رکود و عدم اعتماد بیشتری روبه‌روست.

این مقام مسئول اضافه کرد: به عنوان نمونه کشور چین علی‌رغم اینکه بالغ بر ۷۰ درصد جمعیت خود را واکسینه کرده است، اگر گردشگری قصد سفر به خارج را داشته باشد باید حتما ۲۱ روز قرنطینه شود که قطعاً تاثیر بدی بر میزان استقبال از گردشگری دارد و در سایر کشورها نیز شرایط مشابه است. لذا تاکید بر توسعه گردشگری خارجی در شرایط کرونا بیهوده است.

دستیار ستادی معاونت گردشگری کشور اظهار کرد: در ادبیات اقتصادی، گردشگری داخلی مساوی با چرخش پول و از این جیب به آن جیب کردن است و گردشگری خارجی مفهومی به معنای ارزآوری و تولید ارز دارد.

حمایت از بنگاه‌های گردشگری 

شجاعی علاوه بر موضوع توجه به گردشگری داخلی، حمایت از بنگاه‌های گردشگری با اجرای طرح‌های نظیر ارائه بسته‌های تسهیلاتی و امهال بازپرداخت نیز برای تقویت گردشگری در دوران کرونا را مؤثر قلمداد کرد.

وی بحث ایجاد اعتماد در بین فعالان حوزه گردشگری را نیز یک مسئله مهم و محوری دانست، چراکه به اعتقاد وی هم‌اکنون چیزی در حدود ۷۵ درصد از مردم به دلیل ترس از شرایط همه‌گیری کرونا از انجام سفر واهمه دارند و بنابراین باید برای انجام سفر اعتمادسازی انجام شود.

برنامه‌ریزی برای اکسپو

این مسئول در بخشی دیگر از صحبت‌های خود در پاسخ به این سؤال که آیا برنامه‌ریزی منسجمی در معاونت گردشگری برای روزهای باقی مانده از اکسپو هست یا خیر، افزود: مسئولیت اصلی برگزاری اکسپو و نمایشگاه‌های بین‌المللی بر عهده وزارت صمت قرار دارد و تصمیم‌های لازم را در حقیقت این وزارت خانه می‌گیرد.

شجاعی با بیان این مطلب که مدت زمان زیادی از انتصاب دکتر شالبافیان به عنوان معاون گردشگری وزارت نگذشته بود که ایشان برای بازدید از اکسپو عازم امارات شدند،  گفت: بر اساس آسیب‌شناسی که توسط شالبافیان از اکسپو انجام گرفت، رایزنی‌های لازم به منظور استقرار راهنمایان گردشگری به عنوان  سفیران انتقال پیام دوستی و محبت فرهنگ و تمدن ایران  انجام شد.

وی در ادامه تصریح کرد: همچنین در پی رایزنی‌های انجام شده توسط شالبافیان در همین راستا، مقرر شد دو سالن که در پاویون ایران کمتر مورد استفاده قرار گرفته به بخش خصوصی اختصاص داده شود تا بتوانند در این رویداد مهم بین‌المللی حضور داشته باشند.

بنا به گفته دستیار ستادی معاونت گردشگری کشور، همچنین سعی شده است برنامه‌ریزی لازم برای حضور استان‌های مختلف از سراسر ایران طبق جدول زمان‌بندی تدوین شده با هدف تولید محتوا و تبلیغات به منظور ایران‌شناسی جامع و کامل صورت پذیرد.

شجاعی ضمن بیان این مطلب که هر چند باید از هم‌اکنون برای اکسپو ژاپن برنامه‌ریزی کرد و اکسپو دبی را به نوعی از دست دادیم، تاکید کرد: سعی می‌کنیم در زمان باقیمانده با استقرار راهنمایان گردشگری و بخش خصوصی و به نمایش درآوردن محتوای تولیدی استان‌ها حداقل بخشی از ایرا ن‌هراسی را از بین ببریم و جذب گردشگر کنیم.  

وی با اشاره به اینکه متاسفانه سال‌هاست به دنبال ایجاد یک کمیسیون گردشگری در بدنه وزارت امور خارجه هستیم که تاکنون موفق به ایجاد آن نشده‌ایم، اظهار کرد: درحقیقت یکی از بزرگ‌ترین و بهترین برنامه‌ها در راستای بازاریابی و توسعه تبلیغات گردشگری در دنیا همین اقدام است، در واقع تشکیل چنین کمیته‌ای در وزارت خارجه سبب افزایش ارزآوری، ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی می‌شود.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: همانطور که موفق شدیم در مجلس شورای اسلامی یک کمیسیون تحت عنوان کمیسیون فرهنگی گردشگری ایجاد شود که تا کنون نتایج مثبتی نظیر معافیت مالیات ارزش افزوده برای هتل‌های یک تا سه ستاره به همراه داشت که باتوجه به تصویب این طرح در صحن علنی مجلس و تبدیل شدن به قانون، در روزهای آتی برای اجرا به هتل‌های مربوطه ابلاغ خواهد شد. در حوزه امور خارجه نیز اهداف توسعه‌ای گردشگری را دنبال می‌کنیم.

کد خبر 636653 برچسب‌ها سفر - گردشگری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر گردشگری گردشگری داخلی برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۵۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: همانطور که می‌دانید استان ایلام یکی از زیباترین استان‌های کشور با جاذبه‌های طبیعی و تاریخی به حساب می‌آید که در حصار کوه‌های زاگرس و جنگل‌های انبوه با جاذبه‌های طبیعی زیبا و متنوعش عنوان عروس زاگرس را از آن خود کرده است.

این استان چهار فصل دارای جاذبه‌های فراوان، غنی، تاریخی و طبیعی است، به نحوی که هر نقطه از آن با جاذبه‌های طبیعی مانند جنگل، کوه و دریاچه چشم هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند. اگر اهل سفر و طبیعت باشید حتماً می‌دانید که روستای طولاب از توابع دهستان میشخاص در بخش مرکزی شهرستان ایلام، یکی از روستاهای زیبای ایران است که با طبیعتی بکر و دست نخورده، آب و هوای دل انگیز و سالم، خوراکی‌های مخصوص، آداب و رسوم جذاب و اهالی مهمان نواز همواره در تمام فصول سال میزبان گردشگران بسیاری از اقصی نقاط دنیا می‌باشد.

برای بازدید از این روستای زیبا و تاریخی، باید پس از عزیمت به استان ایلام حدود ۳۰ کیلومتر را به سمت جنوب شهر ایلام طی کنید، مهم‌ترین راه ارتباطی این روستا محور ایلام_ ملکشاهی می‌باشد که با درختان زیبا و سبز زرد آلو و گردو پوشیده شده که زیبایی خاص و دل انگیزی به ارمغان آورده است.

شایان ذکر است، روستا طولاب یکی از روستاهای کوهستانی استان ایلام می‌باشد که ارتفاعات آن از درختان جنگلی از جمله درخت تنومند بلوط پوشیده، به گونه‌ای که این جنگل‌ها با باغ‌های در هم آمیخته زیبایی خاص و منحصر به فردی به این روستا داده است.

جاذبه‌های طبیعی و گردشگری روستای طولاب

محمد کریمی از ساکنان روستای طولاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای گردشگری طولاب در منطقه‌های قرار گرفته که از سه طرف با کوه محصور شده است و وجود همین کوه‌ها باعث گردیده چشمه‌های آب فراوان، مراتع سر سبز، جنگل‌ها و باغات در منطقه شکل بگیرد.

وی افزود: کوهستانی بودن منطقه در شکل گیری بافت روستا تأثیر بسزایی داشته است به گونه‌های که در حال حاضر این روستا دارای شیب نسبتاً بالایی است.

مرضیه نوری از دیگر روستاییان به خبرنگار مهر گفت: روستای طولاب به لحاظ کوهستانی بودن و بالا بودن نزولات جوی، پوشیده از جنگل‌های طبیعی است که توسط جنگلبانان محیط زیست مورد حفاظت قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این جنگل‌ها چشم اندازهای زیبایی از طبیعت روستای طولاب به نمایش می‌گذارند، افزود: سکونت در این روستا نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت دارد که ابتدا به صورت موقت و ییلاق و قشلاق و بعد از آن به صورت خانه‌های خشت و گل و سنگ به صورت سنتی و نزدیک به ۲۵ سال است که از ساختمان‌های امروزی جهت سکونت استفاده می‌کنند.

ضعف زیرساخت‌های گردشگری

مجید جباری از دیگر اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: گردشگری روستایی یا روستاگردی یکی از شاخه‌های گردشگری است که امروزه به علت جاذبه‌های طبیعی، صفا و صمیمیت روستایی‌ها خیلی رایج شده و طرفداران زیادی دارد.

وی افزود: روستای طولاب نیز با جاذبه‌های منحصر، غذاهای محلی، صنایع دستی و سوغات و محصولات کشاورزی پتانسیل بالایی در حوزه جذب گردشگر و توسعه این صنعت دارد.

این روستایی ادامه داد: با این حال موانعی از قبیل عدم دسترسی به راه ارتباطی مناسب، کمبود اقامتگاه‌های بومگردی و ضعف زیرساخت‌ها مشکلاتی را برای گردشگران و توسعه صنعت گردشگری در این روستا به همراه داشته است.

توسعه زیرساخت‌های گردشگری در روستا طولاب

فرزاد شریفی مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای طولاب به خاطر موقعیت کوهستانی و بهره‌مندی از فضای سبز و آب و هوای ییلاقی به عنوان یکی از روستاهای هدف گردشگری در استان ایلام شناخته شده است.

وی افزود: هر فصل برای این روستا زیبایی خاص خود را دارد؛ بهار با سبزیش، تابستان و هوای مطبوعش، پاییز با درختان هزاررنگش و زمستان با درختان پوشیده از برف همه و همه از جاذبه‌های دیدنی این روستا هستند، که برای گردشگران از جذابیت بالایی برخوردارند.

شریفی با بیان اینکه روستای طولاب علاوه بر ایام نوروز در سایر فصول نیز میزبان گردشگرانی از اقصی نقاط کشور خودمان و همچنین کشور عراق است، ادامه داد: متأسفانه استان ایلام در حوزه صنعت گردشگری از لحاظ زیرساخت‌ها با ضعف و مشکلاتی مواجه بوده، با این حال اقدامات اساسی در خصوص توسعه صنعت گردشگری در تمام استان به ویژه روستای طولاب لحاظ شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام ادامه داد: با اعتبار تخصیص یافته از محل اعتبارات ملی به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال، عملیات تکمیل و بهسازی راه‌دسترسی به منطقه تفریحی روستای هدف گردشگری طولاب واقع در بخش سیوان شهرستان ایلام انجام می‌شود.

شریفی در پایان گفت: به منظور اسکان و راحتی گردشگران نیز اقامتگاه‌های بومگردی و مراکز تفریحی گردشگری در این روستا راه اندازی شدند که بدون شک با تلاش‌ها و رایزنی‌های انجام شده شاهد افزایش آنان در آینده خواهیم بود.

منطقه روستایی طولاب فرصتی برای ایجاد فضاهای توریستی و گردشگری است که باید به طور اساسی مورد توجه مسئولان در دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد.

کد خبر 6089446

دیگر خبرها

  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد