Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@19:23:54 GMT

افزایش۱۱درصدی بدهی‌عمومی عربستان

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۳۹۹۲۴

عربستان با وجود افزایش قیمت نفت به دنبال استقراض وام جدید و انتشار اوراق قرضه اسلامی است که این امر منجر به افزایش ۱۱ درصدی بدهی عمومی آن می‌شود. ناطقان: یک موسسه بین‌المللی روز سه شنبه فاش کرد که عربستان سعودی با وجود افزایش قیمت نفت، دوباره به بازارهای بدهی متوسل شده تا وام جدیدی استقراض کند.

پایگاه خبری عربی ۲۱ نوشت: قیمت نفت خام از ابتدای سال جاری تاکنون نزدیک به ۶۰ درصد افزایش یافته ، زیرا تقاضای جهانی پس از شیوع ویروس کرونا بهبود یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قراردادهای نفت خام برنت، استاندارد جهانی، معاملات روز دوشنبه را با ۶۹ سنت یا ۰.۸۳ درصد افزایش به پایان رساند و به ۸۳.۴۳ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که قراردادهای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۶۶ سنت یا ۰.۸۱ درصد بسته شد.


براساس گزارش رویترز « اینترنشنال فاینانس ریویو» که اطلاعاتی در مورد درآمد ثابت ارائه می‌دهد و متخصص در تحقیقات بازار مالی است، اعلام کرد که عربستان سعودی فروش اوراق قرضه دلاری آمریکا از جمله اوراق قرضه اسلامی را آغاز کرده است.

فروش بدهی برنامه ریزی شده شامل یک اوراق قرضه ۳۰ ساله معمولی با حدود ۳.۶ درصد و یک اوراق نه و نیم ساله یا اوراق قرضه اسلامی با حدود ۱۱۰ واحد پایه در اوراق خزانه ایالات متحده است.

روز سه شنبه، منابعی به رویترز گفتند که عربستان سعودی در حال مذاکره با بانک‌ها برای اصلاح شرایط وام ۱۶ میلیارد دلاری سررسید سال ۲۰۲۳ و احتمال کاهش حجم این وام است، در حالی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان به دنبال کاهش بدهی‌های دولتی موجود است.

چهار منبع آگاه افزودند که مذاکرات میان وزارت مالی عربستان و بانک‌ها در مراحل اولیه است و هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.

مرکز ملی مدیریت بدهی عربستان سعودی ماه گذشته اعلام کرد که این کشور ۸.۵ میلیارد ریال (۲.۲۷ میلیارد دلار) در اکتبر برنامه انتشار اوراق قرضه اسلامی صادر کرده است.

این مرکز افزود که این انتشار در دو بخش انجام می‌شود ، اولین مبلغ ۳.۹۰۵ میلیارد ریال و سررسید آن در سال ۲۰۲۹ است در حالی که دوم مبلغ ۴.۵۹۵ میلیارد ریال و سررسید آن در سال ۲۰۳۳ است.

اوراق قرضه اسلامی به گونه‌ای ساختار یافته است که برای سرمایه گذاران سودآوری ایجاد می‌کند. آنها با رعایت اصول شرع که منافع را منع می‌کند، صادر و معامله می‌شوند. ارزش اوراق در پایان دوره بازپرداخت می‌شود و خریدار پول سرمایه گذاری خود را پس می‌گیرد.

پیش از این عربستان سعودی اعلام کرد بودجه ۹۹۰ میلیارد ریالی (۲۶۳.۹۱ میلیارد دلار) آن در ۲۰۲۱، حدود ۷ درصد کمتر از هزینه‌های آن در سال جاری میلادی است. بزرگترین صادر کننده نفت دنیا به دنبال مهار کسری بودجه بزرگی است که به خاطر کاهش درآمدهای نفتی و بحران کرونا ایجاد شده است.

ریاض انتظار دارد بدهی عمومی آن در ۲۰۲۱ تا ۹۳۷ میلیارد ریال افزایش یابد. این رقم در سال ۲۰۲۰ برابر با ۸۵۴ میلیارد ریال بود.

رسانه‌ها پیش از این اعلام کردند که بدهی عربستان سعودی در شش سال گذشته ۲۱ برابر شده و این کشور از زمان به قدرت رسیدن ملک «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه سعودی ، نیم تریلیون دلار از دست داده است.

عربستان سال گذشته اقداماتی مانند سه برابر شدن مالیات بر ارزش افزوده و لغو هزینه کمک هزینه زندگی را با هدف افزایش منابع دولت که با کاهش تاریخی قیمت نفت خالی شده بود، اعمال کرد و درآمدهای غیرنفتی نیز تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا کاهش یافت. منبع: مشرق برچسب ها: افزایش بدهی ، عربستان ، بدهی عمومی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: افزایش بدهی عربستان بدهی عمومی اوراق قرضه اسلامی عربستان سعودی میلیارد ریال بدهی عمومی قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۳۹۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳

امتداد - وزارت امور اقتصادی و دارائی در نظر دارد به استناد جزء (ت) تبصره (1) ماده واحده قانون بودجه سال 1403 کل کشور (بخش اول)، و مطابق با مفاد جدول شماره‌ی (4) قانون مذکور، اولین مرحله حراج اوراق مرابحه عام در سال 1403 را در روز سه‎شنبه مورخ 11 اردیبهشت‌ماه سال‌جاری برگزار کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، در راستای عرضه‌ی «اوراق مالی اسلامی دولتی» توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی (دولت) در تواترهای هفتگی، مرحله اول حراج اوراق مرابحه عام در سال ۱۴۰۳ برای فروش به بانک‌ها، موسسات اعتباری غیربانکی و نهادهای مالی موضوع بند (۲۱) ماده (۱) قانون بازار اوراق بهادار ج.ا.ایران، در روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌گردد. لازم به ذکر است، بانک مرکزی در حراج‌های مزبور خدمات کارگزاری مورد نیاز را به وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی ارائه می‌دهد. نحوه برگزاری حراج و اوراق عرضه‌شده مطابق با جداول ذیل خواهد بود:

   


وزارت امور اقتصادی و دارایی الزامی به پذیرش کلیه پیشنهادات دریافتی یا فروش کلیه اوراق عرضه‌شده در حراج را ندارد. بانک مرکزی سفارشات دریافت شده از بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را به منظور تصمیم‌گیری به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال می‌نماید تا نسبت به تعیین و اعلام سفارش‌های برنده اقدام نماید. کارگزاری این بانک ضمن تامین‌زیرساخت معاملات، تعهدی نسبت به حجم و قیمت اوراق مالی اسلامی دولتی عرضه و فروخته شده نداشته و اوراق مزبور را در بازار اولیه به منظور تامین مالی دولت خریداری نخواهد کرد.  

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • واردات نفت هند از روسیه افزایش و از عربستان کاهش یافت
  • اختصاص ۲۱ درصد اوراق مشارکت کشور به مشهد
  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • عربستان قیمت نفت را برای آسیایی‌ها در ژوئن افزایش می‌دهد
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام