Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، برای تهیه ماهی خیلی تازه باید سر تور صیادان حاضر شد و ماهی را از کنار دریا خرید، اما ماهی‌های تازه صید شده در بازار ماهی‌فروشان هم عرضه می‌شود، پس بهتر است با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی، ماهی مورد نیاز را از بازار محلی یا فروشگاه‌های پروتئینی تهیه کنید و اگر هم تازه نبود، فقط دقت کنید که فاسد نباشد چون طبخ ماهی به روش کدبانوهای مازندرانی مزه لازم را حتی به ماهی یخ‌زده هم تزریق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرز تهیه لوبیا و گوشت؛ غذای محلی کاشان

این که ماهی را از سر تور صیادان تهیه کرده باشید یا از بازار، باید پس از تمیز کردن فلس ماهی و شستن آن، به اندازه دلخواه برش زده و با کمی نمک، سرخ کنید. دلبخواهی می‌توانید مقداری زردچوبه و فلفل را با نمک مخلوط کرده و به دو طرف برش ماهی بزنید. این روش را بیشتر کدبانوهای ساحل نشین مازندران انجام می دهند.  

سبزی پلو هم با ترکیب سبزی شوید و برگ سیر، تهیه می‌شود. اما در کنار سادگی تهیه سبزی پلو با ماهی، مواد دیگری برای تهیه ماهی شکم‌پر استفاده می‌شود که تهیه آن کمی روند طولانی‌تری دارد اما بانوان مازندرانی در ایامی که فصل انواع سبزی صحرایی و سبزی تازه محلی است این مواد را تهیه کرده و در فریزر نگهداری و به وقت خوردن ماهی، مصرف می‌کنند.

سبزی شکم‌پری معمولا در شکم ماهی جای داده می‌شود، برای تهیه این غذا، زنان مازندرانی ترجیح می‌دهند از ماهی ماده استفاده کنند تا فضای بیشتری برای کار داشته باشند. در دیگر مواقع و به ویژه برای ماهی سرخ کرده، ترجیح بر این است از ماهی نر استفاده کنند چون گوشت بیشتری دارد.

در شرق و مرکز و همچنین غرب مازندران از سبزی‌های تقریبا یکسانی برای تهیه سبزی شکم‌پری استفاده می‌کنند اما سبزی تهیه شده در ۲ منطقه شرق و مرکز و غرب مازندران، متفاوت است و هر یک، طعم خاص خود را دارد.

اناریجه، برگ سیر، شوید، اوجی، زولنگ، سرسم، شنبلیله، جعفری، گشنیز و تره سبزی‌های معطر و صحرایی است که برای تهیه مواد ماهی شکم‌پر در مرکز و شرق مازندران استفاده می‌شود.

اناریجه ماده غالب سبزی شکم‌پری است و تره، اوجی، شنبلیله، جعفری و گشنیز تقریبا به یک میزان استفاده می‌شود و از نظر کمیت، در رده دوم قرار دارند و بعد مابقی سبزی‌ها؛ اناریجه، اوجی و زولنگ از سبزی‌های صحرایی و خودرو در مازندران هستند و بهار فصل رویش این سبزی‌هاست، در دشت، صحرا و اطراف جنگل، این سبزی‌ها می‌رویند و از نعمت‌های طبیعی منطقه به شمار می‌آیند.

این سبزی‌ها را پس از پاک کردن و شستن، خرد کرده و می‌پزند. رب انار، گردو، تخم انار خشک آسیاب شده از موادی است که به این سبزی اضافه می‌شود تا سبزی شکم‌پری آماده شود.

در غرب مازندران هم از همین سبزی‌ها اما با نام‌های دیگری مانند چوچاق، خارواش، ترش واش و انگیسون به همراه سیر، گشنیز، نعنا، رب انار و مغز گردو برای تهیه سبزی شکم‌پری استفاده می‌شود.

در برخی مناطق مازندران به سبزی شکم‌پری، تو دلی هم گفته می‌شود.

بعضی از بانوان مازندرانی بنا بر سلیقه و ذائقه خانواده، اشپل یا همان تخم ماهی را به همراه این سبزی در شکم ماهی قرار می‌دهند، ماهی را دوخته و در تابه بزرگ به آرامی می‌پزند. برخی دیگر از زنان مازندرانی ترجیح می‌دهند ماهی را سرخ کرده و سبزی را در کنار آن قرار دهند که روش ساده‌تر و راحت‌تری است.

عطر برنج مازندران و سبزی‌های معطر در کنار طعم لذیذ ماهی، لحظات نابی را برای خانواده رقم می‌زند.

اگر ماهی سفید دم دست ندارید از هر ماهی دیگری هم می‌توانید برای تهیه این غذای خوشمزه استفاده کنید.

مازندرانی‌ها ماهی را با سیر سرو می‌کنند خواه سیر خشک و تازه باشد یا سیر ترشی که زن کدبانوی مازندرانی آن را تهیه کرده است.

کد خبر 636766 برچسب‌ها آشپزی توصیه‌ها و آداب ماهی غذاهای محلی فرهنگ غذایی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ماهی غذاهای محلی فرهنگ غذایی استفاده می شود برای تهیه سبزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۲۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند

به گزارش خبرآنلاین ،پوست سبزیجات اغلب سرشار از آنتی اکسیدان، فیبر و سایر مواد مغذی ضروری است و ما بدون فکر کردن به آن، آنها را پوست می گیریم.

سلامت نیوز در خبری نوشت:با این حال، دور انداختن پوست برخی از سبزیجات می تواند شما را از محتوای غذایی کلی سبزیجات محروم کند.

سبزیجاتی که هرگز نباید آنها را پوست بگیرید

سبزیجات بخشی ضروری از یک رژیم غذایی سالم هستند، زیرا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای تغذیه بدن و حفظ سلامتی هستند. پوست برخی از سبزیجات گنجینه ای از مواد مغذی ضروری را برای بدن فراهم می کند. از این رو، به جای پوست کندن سبزیجات، درباره فواید سلامتی خوردن چند سبزی با پوست یاد بگیرید.

در اینجا ۴ سبزی که به طور ایده آل نباید قبل از خوردن پوست آنها را جدا کنید آورده شده است:

۱. سیب زمینی

سیب زمینی جزء اصلی دستور های غذایی و پوست آن منبع غنی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. آنها حاوی پتاسیم بیشتری نسبت به گوشت هستند که برای سلامت قلب و عملکرد عضلات ضروری است.

در واقع، پوست سیب زمینی مملو از آهن است که به حمایت از عملکرد گلبول های قرمز خون کمک می کند. از این رو، باقی ماندن پوست روی سیب‌زمینی نه‌تنها بافت لذت‌بخشی به آن می دهد، بلکه محتوای غذایی آن را نیز افزایش می‌دهد. اطمینان حاصل کنید که آنها را به درستی می شویید تا همه آلودگی ها قبل از پخت و پز پاک شوند.

۲. هویج

پوست هویج برای خوردن کاملا بی خطر و در واقع مفید است. پوست یا لایه ی نازک سطح هویچ، حاوی مواد مغذی متعددی از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C، B۳، فیبر غذایی و فیتونوترینت‌ها است. این مواد مغذی به دلیل تقویت سیستم ایمنی و نقش آنها در حفظ سلامت پوست و بینایی شناخته شده اند.

همچنین محتوای بتاکاروتن که به هویج رنگ نارنجی پر جنب و جوش می دهد به بهبود هضم و سلامت کلی کمک می کند.

۳. خیار

خیار را هم باید با پوست آن بخورید. پوست خیار سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K است که برای جلوگیری از لخته شدن خون و سلامت استخوان ها ضروری است.

پوست خیار همچنین منبع سیلیس است، ترکیبی که از سلامت پوست، مو و ناخن حمایت می کند.

پوست خیار را در سالاد یا میان‌وعده‌های خود بگنجانید تا تغذیه‌ای بیشتری داشته باشید و هیدراته بمانید.

۴. کدو سبز

هم گوشت و هم پوست کدو سبز فواید زیادی برای سلامتی دارند، مانند هضم بهتر، بهبود خلق و خو و استخوان سازی.

پوست کدو منبع فوق العاده ای از فیبر رژیمی، ویتامین C و پتاسیم است. چه در حال تفت دادن کدو باشید یا کباب کردن یا افزودن آن به غذاهای دیگر، باقی گذاشتن پوست کدو سبز یک راه عالی برای افزایش ارزش غذایی آن است.

بنابراین، اکنون می دانید کدام سبزیجات را هرگز نباید پوست بگیرید؛ اما مطمئن شوید که قبل از خوردن یا استفاده از این سبزیجات برای پخت و پز، آنها را کاملا بشویید تا آلودگی ها و آفت کش های آن را از بین ببرید!

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900663

دیگر خبرها

  • جریمه ۶ میلیاردی سزای گرانفروشی سبزی در اردبیل
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • قیمت قورمه سبزی نجومی شد
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • تلاش فدراسیون کبدی برای ادامه همکاری با «مازندرانی»
  • وقتی هوش مصنوعی از هر چیزی توپ درست کنه! (عکس)
  • طلای ووشوکاران مازندرانی در پیکار‌های انتخابی جام جهانی