Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-03@13:04:30 GMT

تهران در دوران کرونا ساکت‌تر شد؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۴۱۱۵

تهران در دوران کرونا ساکت‌تر شد؟

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، الهام کریمی کارشناس صوت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: ارزیابی تغییرات زیست‌محیطی در طول یک بیماری همه‌گیری جهانی مهم است. چراکه فرصتی برای نظارت بر نحوه تأثیر تغییرات رفتاری بر شرایط محیطی محلی و منطقه‌ای است.

او گفت: از آن‌جا که صدای ناشی از ترافیک جاده‌ای بیشترین سهم را در زمینه آلودگی صوتی دارد، با شیوع ویروس کرونا، اجرای برنامه‌های قرنطینه سراسری و وضع قوانین ترافیکی و به دنبال آن کاهش تردد وسایل نقلیه، آلودگی صوتی نیز تحت تأثیر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمی اظهار کرد: با اعلام ورود ویروس کرونا به کشور در اوایل اسفند سال ۹۸ و اعمال محدودیت تردد در شهر از طرف دولت در قالب دورکاری کارمندان دولت و تعطیلی مراکز تجاری از اواسط اسفند، میانگین تراز صوتی ایستگاه‌های ثابت سنجش صوت نیز در طول روز و شب تحت تأثیر قرار گرفت و نسبت به 2 سال قبل از آن روند نزولی را نشان داد.

کاهش میانگین تراز صوتی در چهارشنبه‌سوری پارسال

کارشناس صوت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: طبق نتایج ثبت‌شده توسط ایستگاه‌های این شرکت، میانگین تراز صوتی از ۱۵ تا ۲۹ اسفند 98 در مقایسه با سال‌های ۹۶ و ۹۷ در دوره زمانی روز به‌طور میانگین حدود یک تا دو دسی‌بل و در دوره زمانی شب (۲۲  تا ۷ صبح) حدود ۲ تا ۳ دسی‌بل کاهش یافت. این روند در فروردین سال ۹۹ نیز ادامه داشت و با توجه به شرایط جوی و بارش‌های تند بهاری کاهش سطح تراز صوت نسبت به دوره مشابه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ در حدود یک دسی‌بل کاهش را نشان داد.

وی با بیان اینکه در مناسبت‌های ‌خاص مانند چهارشنبه‌سوری که هر سال شاهد افزایش تراز صوت ایستگاه‌های صدا هستیم نیز تغییرات سطح صدا چشمگیر بود، گفت: نکته جالب درمورد مقایسه میانگین تراز صوت در مراسم چهارشنبه‌سوری دو سال گذشته این است که میانگین تراز صوت طی مراسم چهارشنبه‌سوری (حدود ساعت ۱۸ تا ۲۲) در سال ۹۸ به دلیل همزمانی با شروع گسترش ویروس کرونا و سختگیرانه‌تر بودن قرنطینه، نسبت به همان ساعات در سال ۹۷ بین 2 تا 4 دسی‌بل کاهش یافته بود ‌اما در سال ۹۹ با عادی‌تر شدن شرایط برای مردم، میانگین تراز صوت در تهران نسبت به سال ۹۷ یک تا 3 دسی‌بل کاهش و نسبت به سال گذشته یک تا دو دسی‌بل افزایش یافت.

کاهش آلودگی صوتی در سایر کشورها

این عضو انجمن علمی هوای پاک ایران با اشاره به اینکه اثرات کووید-۱۹ مانند دو روی یک سکه است، تصریح کرد: در طول سال ۲۰۲۰، مقالات تحقیقاتی زیادی وجود داشت که ثابت کرد شرایط محیطی و اقلیمی به دلیل قرنطینه یا محدویت‌های ترافیکی در مقیاس بزرگ در حال بهبود است. به عنوان نمونه شهر دوبلین ایرلند دارای ۱۲ ایستگاه سنجش صوت است که در دوره پیش از قرنطینه، ۹ ایستگاه در۶۰ درصد زمان مورد بررسی، میانگین ساعتی تراز صدا بالاتر از حد استاندارد ۵۵ دسی‌بل و در زمان قرنطینه تنها سه ایستگاه در این شرایط بوده‌اند.

وی اضافه کرد: در تایوان هم تفاوت‌هایی در آلودگی صوتی قبل و هنگام شیوع  COVID-۱۹ مشاهده شد. در شهر کانپور (Kanpur) هند هم با استفاده از داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط حسگرهای محیطی قابل حمل، میانگین سطوح نویز قبل از قرنطینه در بازه ۴۴.۸۵ تا ۷۹.۵۷ دسی‌بل و در حین قرنطینه در محدوده ۳۸.۵۵ تا ۵۷.۷۹ ثبت شد. همچنین میزان آزاردهندگی صدا در مناطق مسکونی، صنعتی و آرام حدود ۴۰ درصد کاهش یافت.

راهکارهای کاهش آلودگی صوتی

عضو انجمن علمی هوای پاک ایران با بیان اینکه با توجه به اثرات منفی مواجهه با صدای بالاتر از حد استاندارد بر سلامت و ایمنی افراد، نظارت دقیق بر وضعیت آلودگی صوتی در مناطق پرخطر بسیار مهم است، تاکید کرد: نصب ایستگاه‌های سنجش صدا در سراسر شهرها و ایجاد یک پایگاه داده پایش نویز مناسب می‌تواند به ارزیابی سطح صدا، شناسایی جوامعِ در معرض سطوح بالای آلودگی صوتی، بررسی اثربخشی استراتژی‌های کاهش آلودگی صوتی کمک کند. از این طریق می توان سلامت جامعه را ارزیابی کرد و تدابیر مناسب مدیریتی را برای حفاظت از سلامت شهروندان و محیط زیست اندیشید.

وی اضافه کرد: اجرای برنامه‌های قرنطینه سراسری و محدودیت‌های سفر باعث کاهش ترافیک و استفاده از بوق شد. بنابراین بسیاری از جنبه‌های دوره قرنطینه را می‌توان برای ابداع سیاست‌ها و دستورالعمل‌های جدید برای کاهش آلودگی صوتی در نظر گرفت. اگرچه اعمال قرنطینه یا حذف ترافیک از شهرها برای طولانی‌مدت امکان پذیر نیست اما استراتژی‌های مدیریت سختگیرانه ترافیک می‌تواند اثرات منفی آلودگی صوتی را کنترل کند.

کارشناس صوت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: راهکارهایی مانند سیاست خودداری از بوق زدن، جایگزینی حمل‌ و نقل شخصی موتوری با حالت حمل‌ و نقل فعال مانند پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری برای سفرهای کوتاه، مدیریت پارکینگ و محدود کردن وسایل نقلیه پر سر و صدا و انجام اقدامات آرام کننده ترافیک می‌تواند علاوه بر کاهش آلودگی صوتی، انتشار گازهای گلخانه‌ای را هم کاهش دهد.

کریمی گفت: ایجاد مسیرهای ویژه دوچرخه‌سواری و پیاده‌راه‌های مناسب، افزایش امنیت مسیر، انتخاب مسیرهای با آلودگی صوتی کمتر مانند انتخاب معابر فرعی و آرام، ایجاد کمربندهای سبز در اطراف معابر و گنجاندن فضاهای سبز در شهرها باعث تشویق و افزایش انگیزه شهروندان در استفاده از حمل و نقل فعال خواهد شد.

عضو انجمن علمی هوای پاک ایران گفت: در حال حاضر در بسیاری از کشورها با جداسازی مسیرهای دوچرخه‌سواری و پیاده‌روی با کمک رنگ‌های متنوع و شاد، تابلوهای مفهومی و آموزشی و عبور از مسیرهایی با چشم‌اندازهای زیبا بر جذابیت مسیر افزوده و موجب مشارکت هر چه بیشتر شهروندان در این راستا شده‌اند.

کد خبر 636816 برچسب‌ها آلودگی صوتی كرونا در ايران تهران شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آلودگی صوتی كرونا در ايران تهران شهر میانگین تراز صوت کاهش آلودگی صوتی چهارشنبه سوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۴۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام هشدار نارنجی بارندگی در استان سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️   ایرج مصطفوی گفت: فعالیت سامانه بارشی از پنج شنبه تا شنبه هفته پیش رو ، بخصوص از اواخر وقت جمعه ، سبب بارش باران گاهی رگبار و رعدوبرق و احتمال تگرگ و مه آلودگی، در غالب نقاط، وزش بادشدید و کاهش دما بین ۳ تا ۵ درجه  می شود .

بر اساس هشدار  نارنجی هواشناسی، بارش‌های رگباری سبب جاری شدن رواناب و سیلاب نقطه ای، مه آلودگی، یخبندان و کاهش دید و اختلال تردد خواهد شد.
باتوجه به این هشدار هواشناسی، کنترل و لایروبی شبکه‌های آبراه ها‌ی استان و لایروبی جوی‌ها، پاک سازی دهانه پل‌ها، عدم صعود به ارتفاعات و نواحی کوهستانی، اجتناب از اسکان چادر‌های مسافرتی در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها و عدم چرای دام در نواحی مرتفع و نیز خودداری از قرار گرفتن و پارک خودرو زیر ساختمان‌های در حال ساخت و سازه‌های نا ایمن و مراقبت از گلخانه‌ها توصیه می‌شود.

دیگر خبرها

  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین/ تراز تجاری مثبت ماند
  • صادرات ۴.۱ میلیارد دلاری نفت/ تراز تجاری مثبت شد
  • اعلام هشدار نارنجی بارندگی در استان سمنان
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است