Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@23:16:20 GMT

قیمت جوجه یک‌روزه دو برابر نرخ مصوب شد

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۵۰۱۲

قیمت جوجه یک‌روزه دو برابر نرخ مصوب شد

مشاورعالی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی خاطر نشان کرد: سازمان پشتیبانی امور دام قیمت مصوب فروش جوجه یک‌روزه را ۶۰۰۰ تومان اعلام کرد این درحالیست که در بازار غیررسمی جوجه یک‌روزه ۱۲۰۰۰تومان است.

به گزارش مشرق، محمدعلی کمالی سروستانی در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش نرخ فروش جوجه یک‌روزه در بازار غیررسمی را تایید می‌کنید؟ گفت: در آبان سال جاری میزان تولید جوجه روند افزایشی به خود گرفت و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان ماه میزان تولید به حدود ۱۲۰ میلیون برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با قیاس میزان تولید مهر نسبت به آبان، بیان کرد: میزان تولید آبان نسبت به مهر رشد چشمگیری داشته است. در مهر میزان تولید ۱۰۳ میلیون بود. از سوی دیگر در آبان ۶ میلیون جوجه حاصل از تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار وارداتی به تولید داخلی اضافه شد. اما متاسفانه باوجود افزایش تولید شاهد افزایش نرخ جوجه در بازار رسمی هستیم و نرخ آن به ۱۲ هزار تومان رسیده است.

این فعال اقتصادی با اشاره به لزوم ورود دستگاه‌های نظارتی در زمینه کنترل قیمت‌، گفت: قیمت تمام شده تولید جوجه یک روزه بسیار پایین‌تر از این نرخ است از این‌رو این قیمت توجیهی ندارد و نباید این نرخ به مرغدار تحمیل شود. متاسفانه فاکتوری نیز در اختیار مرغدار قرار نمی‌دهند و این احجاف در حق تولیدکننده است ما از دستگاه‌های نظارتی انتظار داریم که در این زمینه ورود کنند و به این موضوع سروسامان بدهند.

وی با اشاره به افزایش تمایل مرغداران در جوجه‌ریزی، بیان کرد: تولیدکنندگان و پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی آمادگی خود را برای جوجه‌ریزی نشان  دادند و همین مسئله منجر به سوءاستفاده و افزایش نرخ شد. در کنار این مسائل شایعه اعلام قیمت‌های جدید فضا را برای تولید مناسب‌تر کرد از این‌رو تولیدکنندگان مرغ گوشتی امیدوار بودند که در فضای اقتصادی مناسب‌تری جوجه ریزی کنند.

کمالی سروستانی ادامه داد: در استان‌های جنوبی کشور با سرد شدن هوا، پرورش‌دهندگان مرغ تمایل بیشتری به جوجه‌ریزی پیدا می‌کنند؛ همه این عوامل دست به دست هم دادند تا قیمت جوجه در بازار غیررسمی بالا برود.

به گفته وی، بیشتر جوجه‌ها در بازار غیررسمی به‌فروش می‌رسد.

این فعال اقتصادی با اشاره به عدم ورود دستگاه‌های نظارتی به‌عنوان مدعی العموم برای کنترل قیمت‌ها، بیان کرد: مرغداران با زحمت جوجه‌ مورد نیاز را خریداری می‌کنند و این نگرانی برای آنها وجود دارد که اگر شکایتی به دستگاه‌های نظارتی ببرند در لیست سیاه دلال‌ها و کسانی‌که واسطه مرغ مادر هستند قرار بگیرند و دیگر به آنها جوجه داده نشود و گرفتار شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که قیمت جوجه یکروزه در بازار رسمی چقدر است؟ گفت: قیمت جوجه از ابتدای سال ۴۲۰۰ تومان بود اما سازمان پشتیبانی امور دام درنرخ‌گذاری اخیر بر اساس مرغ زنده ۱۹۷۰۰تومانی قیمت جوجه یکروزه را ۶۰۰۰ تومان اعلام کرده است. این در حالیست که جوجه یک‌روزه در بازار غیررسمی ۱۲ هزار تومان بفروش می‌رسد یعنی ۲ برابر گران‌تر از نرخ رسمی.

این فعال اقتصادی بابیان اینکه قیمت جوجه وارداتی به کشور وارد می‌شود کمتر از ۱۲۰۰۰ تومان تمام می‌شود، بیان کرد: نرخ جوجه وارداتی حداقل ۳۸۰۰ تومان است و تولیدکنندگان مرغ مادر نیز بخشی از هزینه‌های تولید را با ارز ترجیحی تامین می‌کند( آنها برای خرید ذرت و کنجاله ارز ترجیحی دریافت می‌کنند). پس با بررسی همه عوامل به این نتیجه می‌رسیم که نباید با این نرخ جوجه به مرغدار عرضه شود.

وی در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد شما برای سامان دادن به نحوه نرخ گذاری در این بازار پرتنش چیست؟ گفت: فعالان بخش خصوصی از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کردند که مجوز ایجاد سامانه معاملات و خرید و فروش جوجه را راه‌اندازی کند تا همانگونه که واردکنندگان نهاده موظف هستند کالای وارداتی خود را در این سامانه ثبت کنند فروشندگان جوجه یکروزه در یک بازارگاه جوجه خود را ثبت کنند تا اینگونه همه چیز روشن باشد.

کمالی سروستانی در پایان تصریح کرد: اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی برای ایجاد راهبری این سامانه اعلام آمادگی کرده است تا شاید با این سامانه مرغداران بتوانند به حق و حقوق خود برسند.

منبع: ایلنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان ارز بخش خصوصی خرید و فروش وزارت جهاد کشاورزی جوجه جوجه یک روزه قیمت گرانی دستگاه های نظارتی بازار غیررسمی جوجه یک روزه میزان تولید جوجه ریزی قیمت جوجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۵۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر با بیان اینکه ایران از واردات مرغ اجداد بی نیاز شد گفت: احیا سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر در راستای موارد سازی و افزایش تولید در حال انجام است - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حالی که در گذشته بیش از 90 درصد مرغ اجداد جوجه‌یک‌روزه از کشور‌های دیگر تامین می‌شد سازمان اقتصادی کوثر که مجری نگهداری و تولید آرین در کشور است اعلام کرد که ایران با دانش متخصصان از واردات اجداد از کشور‌های غربی بی نیاز شد و در زمره هشت کشور دارنده این فناوری استراتژیک قرار گرفت.

فخاری رئیس این سازمان حتی اعلام کرده است که ظرفیت صادرات به کشور‌های دوست دیگر فراهم شده است. ضریب تبدیل در مرغ آرین از 2.2 به 1.7 کاهش یافته است که با توجه به ارزانی جوجه یک‌روزه آرین نسبت به جوجه نژاد راس و سلامت بیشتر این محصول پروتئینی رقابت نژاد ایرانی را با سویه‌های وارداتی وارد مرحله جدی‌تری کرده است.

مالزی خریدار مرغ آرین ایران شد

وی در تبیین اجمالی شیوه‌هایی که منجر به کاهش ضریب تبدیل در این نژاد شده است، بیان داشت: به‌گزینی ژنتیکی و تغییر روش‌های پرورش در بخش GGP، اجداد و مرغ مادر نقش مهمی در این تحول ایفا کرد.

در سال 1400 بیش از 90 درصد بازار جوجه‌یک‌روزه کشور متعلق به سویه راس، آربوراکرز و کاپ بوده که از طریق واردات مرغ اجداد از دو شرکت بزرگ اصلاح نژادی آویاژن و کاپ تامین شده است.

نژاد مرغ ایرانی آرین یا همان لاین ایرانی پس از سال‌ها دوباره احیاء شده است، فعالان دامپروری بهره وری نژاد مرغ آرین را پایین می‌دانند، اما منتخصصان کشور می‌گویند که کار اصلاح نژادی پایان نیافته و ادامه دارد.

 ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر به عنوان مجری مرغ لاین آرین در این ارتباط  اظهار داشت: واردات دستگاه جوجه‌کشی که نقش بزرگی در تولید گوشت مرغ و تخم مرغ دارد تحریم شد و این دستگاه را دیگر به ایران نفروختند، این اتفاق باعث شد همکاران ما تصمیم بگیرند که این وابستگی را قطع کنند، لذا از دل تهدید و تحریم تلاش‌ها برای کسب خودکفایی شکل گرفت و با نوآوری و خلاقیت نه تنها دستگاه جوجه‌کشی مرغ بلکه دستگاه جوجه‌کشی بوقلمون را نیز تولید کردند و مایه خرسندی است که دستگاه ایرانی تولید شده راندمان تولید را بهبود بخشیده و در بخش خصوصی نیز مورد استقبال واقع شده است.

وی افزود: با تولید لاین مرغ آرین ضریب امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور بالا رفته است و به جرأت می‌گوییم امروز تمام مرغ اجداد مورد نیاز کشور در سازمان اقتصادی کوثر تامین می‌شود و در تامین این کالای راهبردی که تولید گوشت مرغ به آن بستگی دارد دیگر نیازی به واردات از کشورهای دیگر نداریم.

فخاری ادامه داد: در راستای  به جریان انداختن اموال و دارایی‌های متروکه، راکد و یا بلااستفاده به نفع تولید، مولدسازی سیزده فارمِ غیر فعال تولید مرغ مادر، در حال انجام است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • صادرات مرغ گرم افزایش می‌یابد
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ۱۳ مزرعه غیر فعال تولید مرغ مادر آرین احیا می‌شود
  • پهپاد ارزان قیمت راهی بازار مصرف می شود
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»