Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@14:45:17 GMT

مشکلات کرمانشاه حاصل عدم تعامل بین صنعت و دانشگاه

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۴۵۷۱۳

مشکلات کرمانشاه حاصل عدم تعامل بین صنعت و دانشگاه

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: دانشگاه‌ها و مراکز علمی به عنوان نقطه مرکزی ایجاد تحول نقش اساسی را در توسعه و پیشرفت جامعه ایفا می‌کنند، به‌طوری‌که دولت‌ها با اتاق فکر قرار دادن آنها می‌توانند نیازهای کشور را با مسئله محوری شناسایی و برای رفع آن راهکار عملی ارائه دهند. ارائه راهکارهای علمی و عملی توسط صاحب‌نظران و نخبگان دانشگاهی علاوه بر نگرش مثبت به دانش داخلی، موجب توجه به مبحث تولید داخلی و اشتغال پایدار خصوصاً تضمین تثبیت زنجیره تعهد و تخصص در بین دانش آموختگان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه‌ها علاوه بر رسالت اصلی خود که همان تربیت نیروی متخصص و کارآفرین است، به‌طور مستقیم و غیرمستقیم نقش تأثیرگذاری نیز بر توسعه کشور دارند که با برنامه‌ریزی مناسب و ایجاد رشته‌های متناسب با ظرفیت‌ها و استعدادهای منطقه‌ای و بومی زمینه توسعه کار و اشتغال را فراهم می‌آورند و این امر موجب تحول، افزایش ماندگاری نیروهای بومی متخصص و توسعه و رشد اقتصادی شهرهای کوچک می‌شود که همان محور سند بالادستی گام دوم انقلاب است.

این تحول و توسعه اقتصادی منوط به ارتباط صنعت و دانشگاه است، اما متأسفانه امروزه شکاف قابل توجهی بین صنایع و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های دانشگاه‌ها و مراکز علمی وجود دارد. تعامل بین صنعت و دانشگاه و همچنین موضوع ارتباط آن با رکن اساسی یعنی جامعه اقتصادی همواره با مشکلاتی مواجه بوده و آن‌طور که باید در این حوزه کارهای بزرگی به انجام نرسیده است.

یکی از مشکلات زیربنایی و ساختاری نبود این ارتباط، جزیره‌ای عمل کردن مسئولان مربوطه است، دانشگاه در حال تربیت نیروی انسانی غریبه با صنعت بومی و تکنولوژی‌های مورد نیاز آن حوزه است و صنعت هم بدون بهره‌گیری از دانش نیروهای فارغ التحصیل دانشگاهی در حال تولید صنعت خود است. این امر در استان کرمانشاه با وجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خدادادی و همچنین آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی نمود بیشتری دارد.

اما علت اصلی افزایش فاصله دانشگاه و صنعت از یکدیگر را می‌توان تفاوت ماهیت این ۲ نهاد که یکی علمی و دیگری اقتصادی است، بیان کرد. در بین نهاد سوم یعنی دولت با مداخله مؤثر می‌تواند به صورت تسهیل کننده و تثبیت کننده عمل کند. متأسفانه این مداخله در کرمانشاه تنها محدود به ارائه برنامه‌هایی بر روی کاغذ از سوی مسئولان مربوطه شده است، تا جایی که رئیس سابق دانشگاه رازی کرمانشاه در نشست خبری با گلایه‌مندی اظهار کرد: با وجود دعوت‌های فراوان از استاندار کرمانشاه، وی تمایلی برای حضور و برقراری ارتباط با این دانشگاه ندارد.

عدم توجه به اهمیت مقوله تعامل بین صنعت و دانشگاه در کنار جامعه، استان کرمانشاه را با رشد روزافزون بیکاری جوانان، مشکلات شهری و عقب‌ماندگی‌های اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی مواجه کرده است، به‌طوری که کرمانشاه در حال حاضر جز توسعه نیافته‌ترین و بیکارترین استان‌های کشور طی سالیان متوالی است.

دولت سیزدهم که به دنبال پیشرفت علمی و تحول بر پایه علم در جامعه است، از همان ابتدا برنامه خود را برای ساختن ایران قوی، حرکت قوی در تولید علم بیان کرد و با قرار دادن دانشگاه‌ها به عنوان نقطه مرکزی ایجاد این تحول، تغییرات مدیریتی قوی و کارآمد و آشنا به مسائل دانشگاه و جامعه آغاز کرده است که نمونه آن را در جهت تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت با رویکردی تحول گرایانه و مسئله محور و با در نظر گرفتن مسائل و مشکلات حاد این استان، می‌توان به انتصاب رؤسای دانشگاه‌های رازی و صنعتی کرمانشاه اشاره کرد.

آفت اصلی در کرمانشاه حاکم بودن نگاه جزیره‌ای است

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به انتصاب رؤسای دانشگاه‌های رازی و صنعتی کرمانشاه، گفت: این ۲ انتصاب از اولین انتصاب‌های دولت آیت‌الله رئیسی در این استان بود که وزارت علوم با توجه به قطع ارتباط مؤثر بین صنعت و دانشگاه در کرمانشاه در گذشته، برای تحول آفرینی، اقدام به بکارگیری ۲ چهره برجسته انقلابی و دانشگاهی کرد.

محمدامین بهرامی به بیان مسائل و مشکلات استان کرمانشاه خصوصاً معضل بیکاری جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی پرداخت و افزود: کرمانشاه طی چندین سال متوالی جز رده‌های نخست بیکاری در کشور بوده است که می‌توان ریشه آن را در گسستگی و نبود ارتباط سازنده بین دانشگاه و نخبگان با جامعه یافت.

وی تأکید کرد: با یک برنامه‌ریزی جامع و با در نظر گرفتن مسائل و شرایط کرمانشاه در دانشگاه‌های رازی و صنعتی و نیز دیگر دانشگاه‌های این استان می‌توان فضای کرمانشاه را از این حالت رکود و وضع موجود خارج کرد.

دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی کرمانشاه با بیان اینکه نگاه رؤسای جدید دانشگاه‌های رازی و صنعتی توجه به حل مسائل استان است، تاکید کرد: دانشگاه باید در خدمت استان و در راستای حل مشکلات کرمانشاهیان گام بردارد.

ارتباط سازنده بین صنعت و دانشگاه با انتصاب مسئولان تحول‌گرا امکان پذیر است

بهرامی تصریح کرد: برقراری ارتباط سازنده صنعت با دانشگاه در این استان در جهت حل مسائل کرمانشاه با انتخاب‌های بعدی از جمله انتصاب استاندار و مسئولانی که در حوزه صنعت و اقتصاد فعال هستند، امکان‌پذیر است اما به شرطی که همگی به عنوان یک جبهه مشترک وارد عمل شوند.

وی بر حاکم شدن نگاه جبهه در این استان تاکید کرد و گفت: آفت اساسی کرمانشاه طی سالیان گذشته حاکم بودن نگاه جزیره‌ای بود که هر مسئولی در هر جایگاهی، وظایف خود را صرفاً محدود به آن جایگاه می‌دانست، در حالی‌که با توجه به فضا، پتانسیل‌ها و عقب افتادگی‌های این استان ضرورت داشت با یک نگاه و برنامه‌ریزی جامع و مکمل‌سازی، نگاه جبهه‌ای بر استان حاکم می‌شد.

بهرامی با تاکید بر اینکه انتخاب رؤسای این ۲ دانشگاه مؤثر استان به شایستگی انجام شده است، تصریح کرد: دکتر دودمان‌تیپی و احمدی علاوه بر اینکه از چهره‌های مورد تأیید تشکل‌های مختلف دانشگاهی هستند، دارای مواضع مشخص انقلابی نیز هستند.

بخشی از بار علمی جنبش نرم‌افزاری کشور بر دوش دانشگاه‌های کرمانشاه است

یکی از اساتید دانشگاه‌های استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: دولت انقلابی آیت‌الله رئیسی با رسالت امیدآفرینی بعد از حدود یک دهه ناامیدی در جامعه عمومی نخبگان می‌بایستی یک سری برنامه‌های تحولی را در جامعه پیاده سازی کند که متناسب با گام دوم انقلاب و تحقق دولت اسلامی باشد.

اکبر ویسمرادی با بیان اینکه تحقق این برنامه‌های تحولی نیازمند پشتیبانی علمی و جنبش نرم‌افزاری تولید علم از طرف حوزه دانشگاه‌ها است، اظهار کرد: با وجود شتاب سریع این برنامه‌ها در دهه ۹۰، متأسفانه این سرعت طی هشت سال اخیر در سایه عدم خودباوری دولت وقت کاهش پیدا کرد.

وی با اشاره به انتصاب رؤسای دانشگاه‌های رازی و صنعتی کرمانشاه، افزود: بخشی از بار علمی جنبش نرم‌افزاری کشور بر دوش دانشگاه‌های این استان به ویژه این ۲ دانشگاه کلیدی و مؤثر است و به‌همین دلیل این انتصابات شایسته به فال نیک گرفته می‌شود.

این استاد دانشگاه کرمانشاه به نگاه تحولی دولت سیزدهم اشاره و ابراز امیدواری کرد: با این نگاه شاهد تحول و جهش علمی در سطح دانشگاه رازی و صنعتی و نیز سایر فضاهای علمی و نخبگانی این استان خواهیم بود.

کرسی‌های آزاد اندیشی سرلوحه برنامه‌های تحولی دانشگاه‌های کرمانشاه قرار بگیرد

ویسمرادی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در ترویج کرسی‌های آزاد اندیشی، تاکید کرد: رؤسای جدید دانشگاه‌ها با شهامت و خودباوری انقلابی این کرسی‌ها را سرلوحه برنامه‌های تحولی در دانشگاه‌ها قرار بدهند که با این کار می‌توان موتور پیشران جامعه علمی کرمانشاه را به حرکت درآورد.

وی با تأکید بر اینکه خروجی‌های فضای علمی دانشگاه‌ها در فضای عمومی جامعه مؤثر است، تصریح کرد: رؤسای جدید دانشگاه‌ها در بحث عملیات‌سازی علم باید خط ارتباطی بین صنعت و دانشگاه را پُررنگ کنند.

ویسمرادی گفت: همچنین باید طراحی نظام ترویج روحیه جهادی در بین دانش آموختگان و اساتید این دانشگاه‌ها با راهکارها و عملیاتی نمودن الگوهایی از جمله محرومیت زدایی فرهنگی و اجتماعی، تخصصی‌گرایی و سازندگی اجرایی شود که این امر می‌تواند تضمین تثبیت زنجیره تعهد و تخصص دانش آموختگان این دانشگاه‌ها را در پی داشته باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که با کوشش انقلابی رؤسای جدید و تیم‌های زیرمجموعه این ۲ دانشگاه، جامعه علمی استان کرمانشاه می‌تواند سهم مؤثری در پیاده سازی گام دوم انقلاب ایفا کند.

جایگاه دانشگاه‌های کرمانشاه به حاشیه کشیده شده است

یکی از دانشجویان دانشگاه‌های کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر نقش و جایگاه دانشگاه به حاشیه کشیده شده بود و آنچنان به نظریه‌های نو و حرف‌های تازه دانشگاهیان و نخبگان به‌عنوان کنشگران جامعه توجه نمی‌شد.

وی با اشاره به مسائل این استان خصوصاً مسئله بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی، اظهار کرد: پیوند خوردن صنعت و علم تحولات شگرفی را موجب می‌شود به‌طوری که با کمک دانشگاه‌ها و با به کارگیری علم و فناوری روز در حوزه صنعت می‌توان گام‌های مؤثری برای رفع مشکلات استان و حل معضل بیکاری در کرمانشاه برداشت.

وی با تاکید بر اینکه نیاز امروز جامعه کرمانشاه حضور افراد کوشا، متعهد و انقلابی در عرصه مدیریتی است، تاکید کرد: انتصاب ۲ فرد شناخته شده دانشگاهی و دارای روحیه انقلابی علاوه بر اینکه فضای دانشگاه‌ها را متحول می‌سازد، می‌تواند به توسعه و پیشرفت این استان کمک شایانی کند.

کد خبر 5346828

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری کرمانشاه دانشگاه رازی کرمانشاه دانشگاه رازی ریاست دانشگاه رازی کرمانشاه دانشگاه صنعتی کرمانشاه جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی ویروس کرونا بوشهر گرگان آمار کرونا خطبه های نماز جمعه واکسن کرونا لیگ برتر فوتبال ایران بارش باران کرمانشاه عکس استانها اردبیل شیوع کرونا ایلام استانداری تهران دانشگاه های رازی و صنعتی دانشگاه های کرمانشاه بین صنعت و دانشگاه برنامه های تحولی استان کرمانشاه دانش آموختگان رؤسای جدید دانشگاه ها برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۵۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد

به گزارش صدای ایران از ایسنا،محمدعلی زلفی‌گل روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در حاشیه گفتگو با برخی دانشجویان دانشگاه یاسوج در محوطه این دانشگاه در جمع خبرنگاران افزود: اساتید چشم و چراغ دانشگاه و جامعه هستند که همواره از توان علمی و تخصصی این نخبگان برای پیشرفت کشور بهره خواهیم برد.

وی اظهارکرد: به طور یقین هیچ اخراجی بدون دلیل و با نگاه سیاسی و یا بدون توجه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های آنها نبوده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: استادان سرمایه‌های جامعه و افتخار جامعه دانشگاهی هستند و یک سری قوانین و مقررات وجود دارد که هر کسی آن را رعایت کند، هیچ مشکلی برایش پیش نمی‌آید.

زلفی گل تصریح کرد: برای نمونه یک عضو هیات علمی باید نظم کلاس، اداری و حرفه‌ای را به طور کامل رعایت کند، چنانچه یک عضو هیات علمی نتواند ترفیع سالانه‌اش را بگیرد شامل رکود علمی می‌شود.

وی ادامه داد: به‌هرحال باید تبدیل وضعیت اعضای هیات‌علمی توسط مرجع ذی‌صلاح بررسی و تأیید شود.

وزیر علوم بیان کرد: تعداد کمی از اساتید در سطح دانشگاه‌ها اخراج شدند و بدون تردید مشکلاتی در زمینه آموزش، پژوهش و موارد دیگری داشتند، خیلی از این افراد بازنشسته بودند که جزو افراد اخراجی قلمداد شدند.

دیگر خبرها

  • وزیر علوم : موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • حل مشکلات جامعه با نسخه دانشگاهیان ممکن است
  • وزیر علوم: جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • جوسازی‌های ایجادشده در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند