Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر لهستان، پوتین را به دلیل مسئله بحران مهاجران در مرز بلاروس با لهستان مقصر دانست؛ از طرفی کمیسیون اروپا، رهبر بلاروس را به جرم "وعده‌ها و فریب‌های دروغین به مهاجران" متهم کرد.

به نقل از بی‌بی‌سی‌، ماتئوس موراویکی، نخست وزیر لهستان گفت که رهبر اقتدارگرای بلاروس که متحد نزدیک ولادیمر پوتین، رئیس جمهوری روسیه است، بحران را تنظیم و هدایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس این ادعا را رد کرده که مهاجران را برای انتقام از تحریم‌های اتحادیه اروپا، به مرز این اتحادیه می‌فرستد.

ویدئوهای منتشر شده حاکی از این است که جمعیت عظیمی از مردم در حصارمرزی بلاروس با لهستان چشم به راه و منتظر ایستاده‌اند. برخی از آن‌ها سعی می‌کنند با استفاده از بریدن سیم‌خاردارهای مرز، بریدن شاخه درختان و با زور و اجبار از مرز رد شوند؛ در حالی که نگهبانان لهستانی آن‌ها را با گازاشک آور سرکوب می‌کنند.

بسیاری از مهاجران مردان جوان هستند، اما در بین آن‌ها زنان و کودکان نیز دیده می‌شوند که عمدتا از خاورمیانه و آسیا هستند. آن‌ها در چادرهایی درست در داخل بلاروس برای خود کمپ زده‌اند که از طرفی بین نگهبانان لهستانی و از طرف دیگر بین نگهبانان بلاروسی گیرافتاده‌اند.

دست کم ۲ هزار مهاجر در شرایط یخبندان در مرز گیر کرده‌اند. در طول شب، دمای هوا در مرز به زیر صفر می‌رسد و تعداد زیادی از مهاجران در هفته‌های اخیر فوت کردند.

موراویکی، نخست وزیر لهستان، در طول یک جلسه اضطراری پارلمان پس از بازدید سربازان در مرز گفت: این حمله‌ای که لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس انجام می‌دهد، مغز متفکر آن در مسکو است و آن مغز متفکر رئیس جمهور پوتین است.

وی رهبران روسیه و بلاروس را به اجازه دادن ورود مهاجران به بلاروس و کشورهای اتحادیه اروپا و بی‌ثبات کردن این اتحادیه متهم کرد.

موراویکی موقعیت کنونی را چنین توصیف می‌کند: این نوعی از جنگ است که در آن مردم به عنوان سپر انسانی استفاده می‌شوند.

وی افزود که لهستان با نوعی "بازی صحنه‌ای" روبه‌رو است که برای ایجاد هرج و مرج در اتحادیه اروپا طراحی شده است و این اولین بار در این ۳۰ سال است که امنیت مرزی لهستان تا این حد وحشیانه مورد حمله قرار گرفته است.

لهستان از ترس اینکه مبادا بلاروس آتش این جریان‌ها را داغ‌تر کند، نیروهای بیشتری را در مرز مستقر کرده و نسبت به تشدید احتمالی مسلحانه اوضاع هشدار داده است.

لهستان، لیتوانی و لتونی که بخشی از اتحادیه اروپا هستند، در ماه‌های اخیر شاهد افزایش تعداد افرادی بوده‌اند که تلاش می‌کنند به طور غیرقانونی از بلاروس وارد کشورهایشان شوند. لیتوانی در مرز خود با بلاروس وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده است.

لهستان متهم شده است که برخلاف قوانین بین‌المللی پناهندگی، مهاجران را ازمرزبلاروس به عقب رانده است. خبرنگاران و آژانس‌های امدادی از دسترسی به این منطقه منع شده‌اند.

"شوان" کُرد ۳۳ ساله در یک تماس ویدئویی با بی‌بی‌سی گفت که "نه بلاروس و نه لهستان، هیچکدام به ما اجازه ورود نمی‌دهند."

او گفت: هیچ راهی برای فرار وجود ندارد. لهستان به ما اجازه ورود نمی‌دهد. هر شب هلیکوپترها را می‌فرستند و نمی‌گذارند که ما بخوابیم. ما خیلی گرسنه هستیم. این‌جا آب و غذا یافت نمی‌شود. بچه‌های کوچک، پیرمردها و پیرزن‌ها و خانواده‌ها در این شرایط به سر می‌برند.

اتحادیه اروپا، ناتو و آمریکا همگی بلاروس را برای تشدید این بحران متهم می‌کنند. همچنین کمیسیون اروپا، لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس را متهم کرده است که مهاجران را با "وعده‌های دروغین و اقدام غیرانسانی‌"اش جذب کرده است.

بروکسل می‌گوید که اقدامات لوکاشنکو علیه تحریم‌های اتحادیه اروپا است؛ تحریم‌هایی که پس از "انتخابات مجدد جعلی و سرکوب اعتراض‌های توده‌ای" از جانب اتحادیه اروپا اعمال شد.

فعالان معتقدند که از مردم به عنوان مهره در بازی‌های سیاسی بین بلاروس و همسایگانش در اتحادیه اروپا استفاده شده است.

همچنین آلمان از اتحادیه اروپا درخواست کرد تا درخصوص این مسئله تمهیداتی را بیاندیشد و به امنیت مرز لهستان کمک کند.

کمیسیون اروپا در حال حاضر به دنبال افزایش تحریم‌ها از جمله "شرکت‌های هواپیمایی کشورهای ثالث" است که در پرواز مهاجران به بلاروس نقش دارند و همچنین در حال بررسی پروازها به مینسک از کشورهایی مثل سوریه، ایران، قطر و روسیه و تعدادی کشورهای آفریقای شمالی است.

/ ایسنا

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کمیسیون اروپا اتحادیه اروپا رئیس جمهوری تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۶۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا چهاردهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب می‌کند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند تا ماه جولای چهاردهمین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب خواهد کرد.

وب‌سایت «یوروآبزرور» می‌گوید به سند این تحریم‌های دست یافته که نشان می‌دهد این بسته نه آزادی رفت و آمد دیپلمات های روسی در اتحادیه اروپا را محدود می کند و نه واردات گاز طبیعی مایع، سوخت هسته ای یا آلومینیوم روسیه را ممنوع می کند.

به نوشته این وب‌سایت این بسته ۵۲ شرکت دیگر از روسیه و سایر کشورهای مظنون به ارسال کالاهای ممنوعه به مسکو را هدف قرار خواهد داد. کالاهای ممنوعه به ویژه شامل اجزای هواپیماهای بدون سرنشین است.

علاوه بر این، بسته جدید تحریم‌ها ممنوعیتی را در سراسر اتحادیه اروپا در مورد کمک‌های مالی روسیه به احزاب سیاسی اروپایی و بنیادهای سیاسی اروپایی، سازمان‌های غیردولتی و ارائه‌دهندگان خدمات رسانه ای پیشنهاد می‌کند.

پیش‌نویس تحریم‌های جدید همچنین بنادر اتحادیه اروپا را از حمل و نقل گاز مایع روسیه به کشورهای غیر اتحادیه اروپا منع می‌کند، کشتی‌هایی را از بنادر اتحادیه اروپا که به دور زدن تحریم‌های روسیه کمک می‌کنند ممنوع می‌کند، و همچنین محدودیت‌های موجود اتحادیه اروپا در حمل و نقل هوایی روسیه و واردات هلیوم و مواد معدنی روسیه را تشدید می‌کند.

والدیس دامبروسکیس، معاون اجرایی کمیسیون اروپا (EC)، بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، پیشتر گفته بود که اتحادیه اروپا برای مذاکره در مورد چهاردهمین بسته تحریم ها علیه روسیه با مشکل مواجه است و افزود که به احتمال زیاد شامل محدودیت های جدیدی نخواهد بود. اما فقط برای مقابله با اقدامات روسیه برای غلبه بر محاصره تحریم ها تلاش می کند.

اتحادیه اروپا درست پس از تصویب بسته سیزدهم که در ۲۳ فوریه تصویب شد، تدوین چهاردهمین بسته تحریم ها علیه مسکو را آغاز کرد. این محدودیت ها شامل ۱۰۶ شخص حقیقی و ۸۸ شخص حقوقی از روسیه و تعدادی دیگر از کشورها از جمله هند، قزاقستان، چین، صربستان، تایلند، ترکیه و سریلانکا بود.

کد خبر 6100595

دیگر خبرها

  • شنبه؛ جلسه سرنوشت‌ساز داوران معترض UWW
  • تاکید پوتین بر لزوم تعمیق همکاری‌ها در منطقه اوراسیا
  • مذاکره پوتین و پاشینیان درباره روابط اقتصادی و امنیت منطقه
  • راهپیمایی کارکنان نهادهای اروپایی در حمایت از فلسطین
  • پوتین: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در برابر تحریم‌های جدید کارآمد است
  • اتحادیه اروپا چهاردهمین بسته تحریمی علیه روسیه را تصویب می‌کند
  • این کشور در اروپا مسئول نظارت بر تلگرام شد!
  • با سقوط اوکراین آمریکا وارد جنگ می شود؟/ اوکراین: ترور زلنسکی توسط روسیه خنثی شد/ تهدید بلاروس به اقدام نظامی علیه لهستان
  • واکنش اتحادیه اروپا به حمله اسرائیل علیه رفح
  • برگزاری کنفرانسی برای مهار مهاجران در دانمارک