Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی پیرهادی گفت: بررسی های کلی نشان می دهد که حدود 13 هزار نفر در موضوع دست فروشی در شهر تهران فعالیت دارند و گزارشات حاکی از آن است که از این میان 30 درصد تقریبا دارای شغل با سوابق بیمه ای هستند و در کنار آن به امر دست فروشی روی آورده اند .

مهدی پیر هادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در جلسه رسمی این کمیسیون، بر ضرورت ساماندهی وتوانمندسازی مهارتی دستفروشان آنان تاکید کرد و گفت: شهرداری تهران یا شورای اسلامی تهران در این خصوص طرحی تهیه و به دولت ارایه کند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بررسی های کلی نشان می دهد که حدود 13 هزار نفر در موضوع دست فروشی در شهر تهران فعالیت دارند و گزارشات حاکی از آن است که  از این میان 30 درصد تقریبا دارای شغل با سوابق بیمه ای هستند و در کنار آن به امر دست فروشی روی آورده اند .

پیرهادی ادامه داد: به همین میزان نیز از سایر شهرها و شهرک های اطراف تهران جهت امرار معاش اقدام به بساط گستری و دست فروشی می کنند و به عبارت دقیق تر بخش عمده از اینگونه فعالیت ها بصورت بساط گستری انجام می شود.

وی افزود: حتی در راسته بازارها و محورهای اصلی پرتردد برخی صاحبان کسب و کار از شیوه بساط گستری برای بازاریابی و فروش کالای خود استفاده می کنند و متاسفانه در برخی مکان ها شاهد آن بوده ایم که در پشت صحنه افراد و یا گروه های ، فضاهای عمومی معابر و مکان ها را بصورت موردی به افراد دست فروش در قبال اخذ وجه معرفی می کنند .

رییس کمیسیون سلامت تاکید کرد: لذا پرداختن به این پدیده و رفع معضلات آن و ساماندهی دست فروشان تهران و ارتقای توانمندی ایشان باید با درایت و هماهنگی همه دستگاه های اجرایی و نهادهای مرتبط  صورت بپذیرد .

پیرهادی ادامه‌داد: قوانین و دستورالعمل های سه دهه گذشته مدیریت شهری از منظر حقوقی ممانعت ها و ضوابط ایجابی را در بر دارد و مصوباتی نیز در شورای شهر برای کمک و ساماندهی دست فروشان وجود دارد که با تاکید بر تکریم ایشان و کمک به معیشت خانواده های این قشر درصدد هستیم با تقویت دستورالعل هایی اصلاحی و در قالب لایحه ای از شهرداری و یا بصورت طرح، خلاء های قانونی برطرف گردد و در صورت لزوم پیشنهادات عملیاتی تری برای تصویب نهادهای بالادستی و وزارت کشور ارایه دهیم که نیازمند کارشناسی همه جانبه با همکاری دستگاههای اجرایی می باشد. 

پیرهادی با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری تهران، تاکید کرد: بخشی از فعالیت دستفروشی ریشه در مسائل فرهنگی و اجتماعی دارد که ساماندهی آن، نیازمند فرهنگ سازی است و حتی استفاده از ظرفیت قانونی مشاغل خانگی برای کارآفرینان خلاق و گسترش فرهنگ کارآفرینی اجتماعی می تواند جهت گیری مناسب تری به ایجاد ظرفیت های شغلی جدید بدهد. و کنترل پدیده دست فروشی بدهد. 

وی، فرهنگ سازی در این حوزه را وظیفه مدیریت شهری،  نخبگان فرهنگی، و شهروندان دانست و خاطرنشان کرد: مدیریت شهری در این خصوص مسئولیت ویژه‌ای دارد و باید به طور جدی  به موضوع فرهنگ سازی به منظور توانمند سازی دستفروشان بپردازد. 

وی با بیان اینکه شهرداری تهران می تواند از ظرفیت های گروه های مردم نهاد، NGO ها،  مجموعه های فرهنگی از جمله فرهنگسراها و سرای محلات برای توانمند سازی دستفروشان استفاده کند، گفت: شهرداری با ارائه طرحی میتواند ضمن شناسایی مهارت‌های دستفروشان برای آنان دوره‌های مختلف آموزشی گذاشته و به مرور زمان با توانند شدن خانواده هایی که امرار معاش آنها از طریق دستفروشی است، شاهد کاهش این پدیده باشیم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه  در این میان حدود پنج هزار نفر از دست فروشان در بانک اطلاعاتی و سامانه دست فروشان شرکت ساماندهی شهرداری تهران شناسایی و نامگذاری کرده اند، گفت:  در 38 بازارچه محلی و منطقه ای در کل 22 منطقه شهر تهران بطور هفته ای و بصورت روز بازار و نظامند فعالیت دارند و سعی شده است در یک فرایند شفاف این کار صورت گیرد .

وی تاکید کرد که نباید در کنار اینگونه اقدامات شاهد توسعه و گسترش دست فروشی در سطح شهر بازهم از طریق این افراد باشیم و سیما و منظر پایتخت و نظم شهری به هم بخورد و گاها نیز برخی افراد سودجو و گروه ها از این پدیده سودجویی کنند. 

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران افزود: همکاری صنوف، نیروی انتظامی ، مراجع قضایی ،وزارت کار و دیگر سازمان ها ضرورت دارد 

 و انتظار می رود در راستای ساماندهی و توانمندسازی و هم برای کاهش پدیده دستفروشی مورد توجه جدی تر دستگاه‌های متولی قرار گیرد .

وی ابراز امیدواری کرد که  بتوان در کنار توجه به اقتصاد خانواده ، چهره شهر نیز در خور پایتخت اسلامی باشد.

وی تاکید کرد: در جلسه خاص دیگری که به طور ویژه برگزار خواهد شد بصورت عملیاتی به این موضوع رسیدگی می شود.

 کرامت دستفروشان را به بهانه ساماندهی خدشه دار نکنیم 

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در حوزه دستفروشی با ۲ موضوع روبرو هستیم ، یادآور شد: در بحث دستفروشی با افراد و دستفروشانی روبرو هستیم که شهروندانی گرفتار هستند و زندگی روزمره و امورات خود را از راه دست فروشی اداره می کنند و  در بخش دیگر با دستفروشانی روبرو هستیم که به صورت مجموعه ای و ساماندهی شده‌، دستفروشی می کنند‌ و باید کرامت دستفروشان را به بهانه ساماندهی خدشه دار نکنیم.

 پیرهادی افزود: دستگاه‌های متولی تلاش کنند تا حداقل امکانات را برای این بخش از شهروندان پایتخت در نظر بگیرند و کرامت افراد دستفروش نیازمند را حفظ کنند. 

وی با تاکید بر این موضوع که ساماندهی و توانمندسازی دستفروشان وظیفه شهرداری به تنهایی نیست، گفت: در قالب کمیته مصوب به این موضوع با اخذ نظر و همکاری همه سازمان ها به ویژه استانداری تهران  انشالله انجام خواهد شد.

منبع : افکار نیوز

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تاکید بر ضرورت ساماندهی شورای اسلامی شهر تهران کمیسیون سلامت مدیریت شهری دست فروشان دست فروشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۸۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز گفت: طی شش ماه گذشته، ۱۷ واحد غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات بر اساس آرای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و دستور مراجع قضایی پلمب شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، پژمان شفیعی امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ اظهار کرد: طی شش ماه گذشته، ۱۷ واحد غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات بر اساس آرای کمیسیون بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و دستور مراجع قضائی پلمب شد.

وی افزود: در نیمه دوم سال گذشته، ۱۵۰ اخطار کتبی برای واحدهای جمع‌آوری و فروش ضایعات صادر شده که از این میزان ۱۷ مورد به‌طور کامل پلمب و به سایرین جهت جمع‌آوری و انتقال به حریم شهر تذکر داده شده است.

رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز با بیان اینکه رعایت نکردن موارد بهداشتی به‌عنوان تهدیدی علیه بهداشت عمومی، دپوی حجم انبوهی از پسماندها و انتشار بوی نامطبوع، تجمع حشرات و آلودگی صوتی در محدوده مناطق مسکونی از دلایل تذکر و پلمب واحدهای جمع‌آوری و فروش ضایعات بوده است، تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های مردمی و بررسی کارشناسان سازمان، موارد مرتبط با مشاغل مزاحم شهری پیگیری و رصد می‌شود.

شفیعی با اشاره به اینکه ساماندهی مشاغل مزاحم شهری در دو بخش کوتاه‌مدت و بلندمدت پیگیری و دنبال می‌شود، اضافه کرد: در بخش اول ساماندهی و خروج از محدوده مرکزی و در بخش دوم احداث سایت‌های ساماندهی خارج از محدوده شهری در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان می‌توانند موارد مرتبط با مشاغل مزاحم شهری را از طریق سامانه ۱۳۷ شهرداری شیراز اطلاع‌رسانی و پیگیری کنند.

کد خبر 748755

دیگر خبرها

  • لزوم ساماندهی وانت‌های میوه فروشی در سنندج
  • پلمب ۱۷ انبار غیرمجاز جمع‌آوری و فروش ضایعات در شیراز
  • عزم ملی برای حل مشکلات پایتخت شکل بگیرد/ضرورت استفاده از ظرفیت معتمدین محلات در سایر کلانشهرها
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ضرورت ساماندهی شرکت‌های تابعه و مولدسازی اموال صندوق بازنشستگی مس/دغدغه‌های‌ بازنشستگان عزیز باید رفع شود
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • بافت تاریخی کرمان سرمایه مادی و معنوی است
  • اجرای پویش «پای کار ایرانیم»در پایتخت
  • هوای تهران در وضعیت «قابل قبول»
  • ترافیک سنگین در محورهای شمال شرق پایتخت