Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام هادی صادقی گفت: زندان در بیشتر اوقات، باعث تشدید جرائم می‌شود؛ البته زندانبان‌ها برای امور تربیتی زحمت می‌کشند ولی وجود زندانیان در کنار یکدیگر در برخی مواقع بدآموزی‌هایی هم دارد‌. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حجت‌الاسلام هادی صادقی، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور صبح امروز در برنامه "سلام تهران" با بیان اینکه روز گذشته، نوزدهمین سالروز تأسیس شوراهای حل اختلاف به دست مرحوم آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی، رئیس اسبق قوه قضائیه است، اظهار کرد: روش‌های بسیاری برای حل اختلاف بین مردم وجود دارد که مشهورترین آنها دادگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما 17 راه آسان‌تر برای این کار موجود است که در کل دنیا هم اجرا می‌شود.

وی افزود: در دادگاه با رأی قاضی، یک نفر محکوم و طرف مقابل پیروز می‌شود که این مسأله عموماً تداوم نزاع‌ها را به دنبال دارد. در صورتی که اگر به جای حکم کردن، سازش ایجاد کنیم، مشکلات مردم به صورت ریشه‌ای حل خواهد شد.

معاون فرهنگی رئیس دستگاه قضا اظهار کرد: حُسن دوم شوراهای حل اختلاف این است که مراحل و الزامات قانونی دادسرا در این شوراها لازم به اجرا نیست. یعنی تشریفات دادگاه، در این شوراها وجود ندارد و رأی به آسانی صادر می‌شود. البته اصل عدالت، حق دفاع و دادخواهی درباره هر دو طرف رعایت می‌شود اما بازه زمانی برای صدور رأی در شوراهای حل اختلاف کوتاه‌تر است، در نتیجه مردم زمان، انرژی و هزینه کمتری را برای حل مشکلات خود صرف می‌کنند.

این مقام قضائی با اشاره به اینکه شوراها می‌توانند به هر پرونده نزاعی ورود کنند، تصریح کرد: معمولاً طرفین دعاوی بر سر کمتر از 20 میلیون تومان لازم است که به شوراها مراجعه کنند. همچنین یکی از مهمترین کارهای شوراهای حل اختلاف، انجام امور حسبیه است که جزء وظایف دولت به شمار می‌آید.

وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه در خصوص تأثیر شوراهای حل اختلاف بر کاهش تعداد پرونده‌های قضائی، بیان کرد: آمار پرونده‌های ورودی اولیه به دستگاه قضا، 10 میلیون در سال است که از این تعداد، 4 میلیون و 400 هزار، به عبارتی 45 درصد پرونده‌‌ها به شوراها می‌آید. در نتیجه اگر شوراها نبودند، هم حجم کاری دستگاه قضا بیشتر می‌شد و هم مردم وقت، انرژی و هزینه بیشتری را برای رسیدگی به امور صرف می‌کردند.

مردم قاضی خود را انتخاب کنند

رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف با بیان اینکه از سال گذشته در صدد توسعه مراکز حل اختلاف با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی هستیم، ادامه داد: در این طرح، داور یا قاضی خصوصی توسط خود مردم انتخاب می‌شود. جذب داوران از شب گذشته آغاز شده است و داوطلبان برای ثبت نام باید به سایت جهاد‌ دانشگاهی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه داوران به میانجی‌گری هم خواهند پرداخت، مطرح کرد: میانجی‌گری در امور کیفری رخ می‌دهد؛ یعنی در جرم‌هایی مانند ضرب و شتم، توهین و ... میانجی‌گر راه حل مسأله را پیدا و بدون مراجعه به دادسرا، از شخص مرتکب جرم می‌خواهد که اشتباه خود را جبران کند. به یاد داشته باشیم که زندان در بیشتر اوقات، باعث تشدید جرائم می‌شود. البته زندانبان‌های ما برای امور تربیتی زندانی‌ها بسیار زحمت می کشند، اما وجود زندانیان در کنار یکدیگر، در برخی مواقع بدآموزی‌هایی هم دارد‌.

مشارکت هنرمندان و ورزشکاران برای حل نزاع بین مردم

معاون فرهنگی رئیس عدلیه کشور با اشاره به راه‌اندازی ستاد ملی صبر، عنوان کرد: صبر اختصار سه واژه صلح، بخشایش و رضایت است‌. تمام مردم به خصوص ریش سفیدان و شیوخ عشایر، روحانیون، هنرمندان و ورزشکاران در این ستاد مشارکت دارند تا فرهنگ عفو و دست گیری ایرانیان را احیا و بین مردم اجرا کنند.

آغاز ثبت‌نام برای آزمون داوری و میانجی‌گری مرکز توسعه حل اختلاف

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قصاص زندان شورای حل اختلاف قوه قضائیه قصاص زندان شورای حل اختلاف قوه قضائیه شوراهای حل اختلاف مرکز توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۸۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس شورای عالی استان‌ها به شفافیت و درستکاری شورا های شهر تاکید کرد و ادامه داد: ۱۲۷ هزار شورا در سراسر کشور مشغول خدمت به مردم هستند که کوچک‌ترین کم‌ و کاستی آن‌ها مورد نقد مردم قرار می‌گیرد.

شهرام دبیری روز شنبه، هشتم اردیبهشت ماه در همایش شوراها به مقام و جایگاه شورا در نظام مردم سالاری تاکید کرد و گفت: امام خمینی(ره) در جهت ارج نهادن به مردم سالاری به شورای انقلاب دستور تدوین آئین‌نامه تشکیل شوراها برای اداره شهر و روستا ها را دادند و در این راستا نیز یک فصل از قانون اساسی مربوط به شوراها است. 

وی تصریح کرد: شوراهای شهر و روستا به تمامی مشکلات، موانع و نارسایی‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم رسیدگی می‌کنند و مردم انتظارات زیادی از عملکرد صحیح و متعهدانه شوراهای اسلامی دارند.

وی بیشترین مشکل را خطاهای ناشی از عدم اشرافیت به قانون و مقررات اعضای شورا دانست و افزود: در شورای عالی استان طرحی برای آموزش تمامی اعضای شوراها و نظارت بر روند این دوره‌ها در دست بررسی است و در این راستا نیز از مجموعه و اعضای شورای فعال تقدیر و قدردانی کرده و از افرادی که در این حوزه کم‌کاری داشته‌اند مورد تذکر قرار می‌گیرند.

دبیری تصریح کرد: شوراهای عالی استان، شهر، بخش و روستا در اسرع وقت در صحنه‌های مختلف از جمله در سیل، زلزله و موارد بحرانی در کنار مردم حضور پیدا کرده و پیگیر حل مشکلات مردم از طریق شهرداری، فرمانداری و بنیاد مسکن هستند.

وی به نقش شوراهای روستا در حل مشکلات و اختلافات روستاییان تاکید کرد و افزود: در گذشته کدخدای روستا مشکلات و اختلافات را حل می‌کردند ولی امروزه شاهد تحقق این امر به وسیله‌های شوراهای روستا هستیم و همچنین شوراهای شهر نیز ۳۴ وظیفه از جمله انتخاب شهردار دارند.

رییس شورای شهر کلانشهر تبریز از نداشتن درآمد پایدار شهرداری‌ها ابراز گلایه‌مندی کرد و گفت: درآمد پایدار شهرداری‌ها حدود ۱۵ درصد است ولی در کل دنیا ۸۰ درصد درآمدهای پایدار شهرداری ها از طریق عوارض تامین می‌شود. 

وی تحقق شعار سال را وظیفه شوراها دانست و تصریح کرد: یکی از وظایف شوراها برنامه‌ریزی برای مشارکت مردم در امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی است که مطابقت کاملی با تحقق شعار سال دارد و در این راستا نیز باید قدم‌هایی خوبی در این زمینه برداریم.

دبیری تاکید کرد: در برخی از موارد ابزار های اجرایی شورای شهر تعیین نشده‌ است که از مجموعه دولت و استانداری خواستار همکاری و همیاری از طریق فرمانداری‌ها هستیم.

یحیی صدیق جهانی، نماینده شورای برتر استان در این همایش با اشاره به شعار های سالیان گذشته به نقش مردمی در پیشبرد اهداف نظام اسلامی تاکید کرد و افزود: اقتدار نظام جمهوری اسلامی همواره وابسته به حضور و نقش مردم در همه عرصه‌ها است.

وی اقدامات شورای اسلامی روستای علی بیگلو شبستر تشریح کرد و افزود: آسفالت ریزی، جدول‌گذاری، تجهیز معابر ورودی و خروجی روستا به دوربین‌های مداربسته در راستای افزایش امنیت اجتماعی روستاییان، احداث شهرک‌های صنفی و واحدهای کوچک صنفی، احداث بازارچه، احداث واحدهای مسکونی و واحدهای سازمانی برای اقشار نیازمند و محروم، انتقال دامداری‌ها داخل روستا به خارج محدوده طرح هادی روستایی و مدیریت فاضلاب روستا از جمله اقدامات شورای اسلامی با مشارکت مردمی است.

باقر فلاحی، نماینده شورای برتر استان به تعامل لازم میان اعضای شورا تاکید کرد و گفت: رضایتمندی، اعتماد و اطمینان مردم شهرستان عجبشیر نسبت به شورای شهر و شهرداری مثال زدنی است و این به عنوان سرمایه اجتماعی بزرگ برای ما محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد:  دولت باید موانع و مشکلات اداری را در راستای مشارکت مردم در جهش تولید را برطرف کنند. 

وی به تدوین طرح جامع هویت شهری تاکید کرد و افزود: ما در اکثر شهرها شاهد معضلاتی همچون ترافیک و سدمعبر هستیم که با اجرای این طرح می‌توانیم از اتلاف منابع بیت‌المال جلوگیری کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شوراهای شهر تنها شورای شهرداری نباشند
  • افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان
  • لزوم حمایت شوراها از شهرداران/ نفوذ از بیرون سبب ایحاد اختلاف در شورا می‌شود
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۹ اردیبهشت «روز شوراها»
  • شوراها به‌عنوان نماد مردم سالاری تقویت شوند
  • از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای کمک به شوراها استفاده می‌کنیم
  • ۱۲۷ هزار شورا در کشور مشغول خدمت به مردم هستند
  • عملکرد شوراها قابل دفاع است
  • شوراها در گره‌گشایی از مردم پیشتاز باشند
  • ۱۴۶۰ نفر عضو شوراهای شهر و روستای استان بوشهر هستند