Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر دارایی سابق افغانستان در مصاحبه ای مقامهای فاسد دولت قبلی کشورش را که "سربازان شبح" را درست کردند و از طالبان پول میگرفتند مقصر سقوط این دولت دانست.

به گزارش ایسنا، خالد پاینده وزیر دارایی سابق افغانستان به بی.بی.سی گفت که اکثریت تعداد ۳۰۰۰۰۰ سرباز و مامور پلیس ثبت شده در  دفاتر دولت سابق افغانستان وجود نداشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تاکید کرد که این پرسنل ناموجود به لیست های رسمی اضافه شدند تا ژنرال ها بتوانند حقوقهای آنها را به جیب بزنند.

طالبان در ماه اوت به سرعت کنترل افغانستان را همچنان که نیروهای آمریکایی پس از ۲۰ سال از این کشور خارج شدند به دست گرفتند.

پاینده که به دنبال پیشروی های این گروه افراطگرا استعفا داد و کشور را ترک کرد، گفت گزارشهایی که نشان دهنده تعداد بسیار بیشتر نیروهای امنیتی در برابر نیروهای طالبان هستند، درست نیستند.

او به اد باتلر مجری بی‌بی‌سی گفت: برای انجام حسابرسی، از رئیس یک استان ‌پرسیده میشد که چند نفر حقوق بگیر دارید و بر اساس آن می‌توانستند حقوق و هزینه‌های جیره‌بندی را محاسبه کنند و آنها همیشه متورم می‌شدند.

وزیر دارایی سابق افغانستان گفت که این ارقام احتمالا بیش از شش برابر افزایش یافته و شامل فراری ها و کشته هایی است که هرگز ذکر نشدند زیرا برخی از فرماندهان کارت های بانکی آنها را نگه داشته و حقوق آنها را برداشت می کردند.

از مدت ها قبل در مورد تعداد نیروهای نظامی افغانستان مناقشه وجود داشته است.

گزارش سال ۲۰۱۶ بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) مدعی شد که "نه آمریکا و نه متحدان افغان آن نمی دانند که واقعاً چند سرباز و مامور پلیس افغان وجود دارد، چه تعداد از آنها در واقع برای انجام وظیفه در دسترس هستند، یا به طور کلی ماهیت واقعی قابلیت های عملیاتی آنها چیست".

"سیگار" در یک گزارش جدیدتر خود به ابراز "نگرانی های جدی در مورد اثرات مخرب فساد... و زیر سوال رفتن داده ها در مورد میزان واقعی نیروها" پرداخت.

پاینده گفت، سربازانی که واقعا وجود داشتند اغلب به موقع دستمزد دریافت نمی کردند، در حالی که ژنرال هایی وجود داشتند که از دو جا پول می گرفتند - یعنی هم حقوق دولتی خود را می گرفتند و هم از طالبان پول میگرفتند  تا بدون جنگ تسلیم شوند.

او گفت: احساس کلی این بود که ما نمی توانیم این را تغییر دهیم و کارکرد و کارکرد والی ها به همین صورت است. همه می گویند آب از بالا دست آلوده است یعنی بالادستی ها در این کار دخالت دارند.

او گفت که فکر نمی کند اشرف غنی رئیس جمهور قبلی افغانستان "فساد مالی" داشته است. پاینده در پاسخ به مطرح شدن اتهام وجود فساد در وزارت دارایی افغانستان گفت: "من تا حدی با آن موافقم، اما مطلقا با این که این مسائل وجود داشته موافق نیستم."

وی افزود که غرب خودش "جزء" برخی از شکست‌ها در افغانستان بوده است و دخالت آمریکا و ناتو در این کشور را به عنوان "یک فرصت بزرگ از دست رفته" توصیف کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان ارتش افغانستان وزارت دارایی افغانستان وزیر دارایی سابق افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۹۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 

سید روح‌الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی طالبان دیدار و درباره آخرین وضعیت روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور بحث کردند.

حسینی به نقاط مشترک فراوانی که میان ایران و افغانستان از جمله دین، زبان، فرهنگ، تاریخ، ادبیات، جغرافیا، نژاد، مرز و ... وجود دارد، به وجود منافع مشترک ناشی از این نقاط اشتراک اشاره کرد و افزود: متاسفانه باید اعتراف کرد که با این حد از نقاط اشتراک، میزان حضور ایران در عرصه‌های فرهنگی و علمی در مقایسه با برخی دیگر از کشورها از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

رایزن فرهنگی ایران در پایان ضمن تأکید دوباره بر ضرورت نگاه عمیق به مقوله فرهنگ، خواهان تعیین تکلیف اتاق‌های ایران‌شناسی در دانشگاه‌های «کابل»، «ابوریحان»، «پروان» و «تعلیم و تربیت» گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • تعداد جان‌باختگان سیل در افغانستان افزایش یافت
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • کشمکش وزارت‌های دارایی و دفاع آلمان بر سر افزایش بودجه نظامی
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست