Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران یونسی چهارشنبه در نشست خبری اظهار داشت:  کارخانه مجتمع دخانیات قرق شهر علی‌آبادکتول به عنوان یکی از کارخانه های مهم تولید محصولات توتون  کشور دارای سه هزار متر مربع سوله است که بخشی از آن در حوزه تولید محصولات توتون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به زیرساخت‌های مناسب مجتمع دخانیات قرق برای رونق تولید و ممانعت از خام فروشی گفت که این کارخانه زمینه توسعه جدید از جمله استقرار ۲ دستگاه ماشین تولید سیگارت را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی بخش سیگارت‌سازی مجتمع دخانیات قرق از سال ۹۱ فعال شده و اکنون دارای چهار خط تولید است که دو خط آن پس از بازسازی تا ۲ ماه آینده به مدار تولید باز خواهد گشت.

مجتمع دخانیات قرق علی آباد با فعالیت  "جور و دسته‌بندی توتون" از سال ۱۳۵۲ و وجود گرمخانه های مدرن عمل آوری توتون با ۱۰۰ دستگاه، جزو سومین سایت برتر دنیا به شمار می رود.

لزوم حمایت دولت برای رونق تولید توتون

مدیر مجتمع دخانیات گلستان گفت: افزایش سطح زیرکشت توتون در استان به حمایت دولت در بخش اعمال افزایش مالیات برخرمن های ورودی توتون و تشویق بیشتر در حوزه صادرات این محصول بستگی دارد.

وی افزود: بازار کشورهای اوراسیا از جمله تاجیکستان، قزاقستان، روسیه و آذربایجان، مشتری توتون تولیدی استان گلستان بوده و به همین دلیل ظرفیت خوبی برای سرمایه‌گذاری در این بخش وجود دارد.

یونسی ادامه داد: یکی از مزایای اعمال افزایش مالیات بر خرمن‌های ورودی توتون توسط گمرک آن است که می‌تواند ظرفیت تولید کارخانه های فرآوری این محصول را در کشور با استفاده از تولید داخلی دوچندان کرده و فرصت شغلی به وجود بیاورد.

براساس اعلام کارشناسان، هر هکتار کشت توتون ظرفیت ایجاد فرصت شغلی برای ۵ تا ۱۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم دارد.

برآورد تولید ۲ هزار تن توتون

مدیر مجتمع دخانیات گلستان گفت: امسال تولید ۲ هزار و ۵۰ تن توتون از سطح هزار و ۲۸۷ هکتار مزرعه زیر کشت این محصول در شهرستان های مینودشت، علی آباد و گرگان برآورد می شود.

وی ادامه داد: در سال زراعی جاری برای کشت توتون با هزار و ۴۴۶ بهره بردار قرارداد بسته شده و علاوه بر پرداخت ۴۹ میلیون و ۸۳۱ هزار ریال بابت کشت، توزیع سموم و دریافت هزینه آن در زمان تحویل محصول و توزیع ۱۰۰ دستگاه ماشین دوخت توتون ارایه شده است.

به گفته وی بیشترین سطح زیر کشت توتون گلستان در منطقه بخش مرکزی و دوزین شهرستان مینودشت است.

گفته می‌شود استان گلستان حدود ۶۵ درصد توتون ایران را تولید می کند و ارقام "ویرجینیا" و "بارلی" در شهرستان های علی آباد و گرگان و "باسما " در مینودشت از لحاظ کیفیت جزو بهترین‌ توتون‌های تولیدشده ایران است.

کشت دیم و نیاز کم به آب، درآمد و اشتغال بالا، خرید تضمینی و وجود بازار مصرف داخلی و خارجی از مهمترین مزایای کشت این محصول است.

دوره کشت و برداشت توتون که با اندکی ارفاق حدود یک سال یعنی از ماه اسفند که در خزانه بذرباشی شده تا زمان انتقال به زمین و مراحل داشت و حداقل پنج مرحله برداشت آن تا بهمن سال آینده، به طول می‌انجامد، درآمد نسبتا خوبی برای بهره بردار دارد.

فعالیت هشت کمیسیون خرید توتون

مدیر مجتمع دخانیات گلستان گفت: امسال  هشت کیسیون خرید توتون در شهرستان های گرگان، علی‌آباد، مینودشت و بخش دوزین از توابع مینودشت دایر شده و توتون بهره برداران را نرخ گذاری و خریداری می‌کند.

وی همچنین از پرداخت بهای برگ توتون تحویلی توسط این شرکت در چند روز آینده خبر داد و گفت: سال گذشته پرداخت بهای محصول به بهره برداران تاخیر طولانی داشت.

به گفته وی امسال هر کیلوگرم توتون رقم باسما ۷۳۰ هزار و ۵۰۰ ریال و ارقام "ویرجینیا و "بالی" ۳۹۶ هزار ریال نرخ گذاری شده است.

استان گلستان با ۱.۹ میلیون نفر جمعیت ۶۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد و تولیدات بخش کشاوروزی این استان شمالی سالانه پنج میلیون و ۴۰۳ تن است.

برچسب‌ها استان گلستان صنعت و معدن و تجارت گرگان کشاورزی سرمایه گذاری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان گلستان صنعت و معدن و تجارت گرگان استان گلستان صنعت و معدن و تجارت گرگان کشاورزی سرمایه گذاری دخانیات گلستان مجتمع دخانیات استان گلستان کشت توتون علی آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۱۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز

مهرداد عباد عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره مزیت ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز که جز مصوبات مجلس یازدهم است گفت: متأسفانه بخش خصوصی طی سال‌های اخیر نقش چشمگیری در صنایع بالا دستی نفت و گاز نداشته و البته اجازه ورود به داده نمی‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: شرکت‌های خصوصی تاکنون نتوانستند در این حوزه فعالیت داشته باشند که رهبر معظم انقلاب نسبت به این مساله تأکیدات ویژه‌ای داشتند که باید بخش نفت و گاز را به بخش خصوصی سپرده شود؛ به عنوان مثال زمانی که قرار بود بهره برداری از پارس جنوبی را به ستاد اجرایی فرمان امام سپرده شود، مقام معظم رهبری اعلام کردند که برای بهره‌برداری از این حوزه‌ها باید بخش خصوصی ورود کند.

این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در ادامه تاکید کرد: پروژه پارس جنوبی ۲۹ سال در جریان است، ابتدا آن را به توتال سپردند، بعدازآن بهره برداری به چینی‌ها دادند و سپس آن را به ستاد اجرایی فرمان امام ارجاع دادند. بخش خصوصی پتانسیل، سرمایه و تخصص دارد مخصوصاً در حوزه نفتی در حوزه گازی هم مسئله علم فوق سرد که یک حوزه خیلی گسترده‌ای است و بخش خصوصی در این حوزه کار می‌کند، وجود دارد ولی علم بهره برداری از گاز توسط بخش دولتی در کشور ما خیلی محدود است.

این عضو کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی توضیح داد: اگر به بخش خصوصی یک چاه گاز بدهند توانایی این را دارد که از آن گاز اقدام به خالص سازی پروپان، بوتان، اتان و … است. ولی این توانایی در دولت وجود ندارد و سالیان سال است یا گاز را می‌سوزانند و یا به صورت خام به فروش می‌رسانند. در عدم فروش خام فروشی گاز بخش خصوصی می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

عباد گفت: در حوزه نفتی هم در حوزه ساخت پالایشگاه و پتروشیمی مناقصه‌ها برگزار می‌شود و در انتها به دلیل روابطی که وجود دارد شرکت‌های دولتی و خصولتی موفق می‌شوند این پروژه‌ها را بگیرند، و بخش خصوصی در این حوزه‌ها ناکام می‌ماند.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه شرکت‌های خصوصی در داخل کشور داریم که می‌توانند پالایشگاه بسازند توضیح داد: حتی برخی از شرکت‌های خصوصی ایرانی در ونزوئلا مشغول پالایشگاه سازی هستند چرا نباید بتوانند در داخل کشور اقدام به این کار کنند.

عباد ادامه داد: متأسفانه بهره‌وری شرکت‌های دولتی فعال در حوزه نفت و گاز ما خیلی پایین است. یکی از دلایل آن این است که دلسوزی لازم برای بهره برداری از میادین نفت و گاز ندارند. وقتی بهره بردار کار برای خودش باشد قطعاً تلاش بیشتری برای سود بیشتر انجام خواهند داد.

این عضو کمیسیون گفت: شرکت‌های خصوصی راندمان تولید بالاتری دارند مشکل ما در بخش دولتی بهره برداری کننده از میادین نفت و گاز راندمان پایین است، ولی با مجوز مجلس در برنامه هفتم برای ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز، این سد برطرف می‌شود و بخش خصوصی می‌تواند راندمان تولید و کیفیت تولید را در این بخش بالا ببرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بهره‌وری را بالا ببریم قطعاً می‌توانیم به سود و توسعه بیشتری در میادین نفت و گاز دست پیدا کنیم. بخش دولتی در این سال‌ها نتوانسته اقدام به خالص سازی گاز کند در صورتی که امر بخش خصوصی در این حوزه ورود کند می‌تواند با به روز کردن تجهیزات پالایش نفت و گاز می‌تواند تمام گازهای فلر را جمع کند و خالص سازی و به سیستم وارد کند.

عضو کمیسیون انرژی با اشاره به اینکه از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در بهره برداری از میادین نفت و گاز ورود کنند ادامه داد: در صنایعی که کشور به آنها نیاز دارد و آنها صنایعی دارند که منجر به توسعه کشور می‌شود مثل صنعت نفت و گاز، شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان را باید در این حوزه وارد کنیم.

کد خبر 6096150

دیگر خبرها

  • افزایش ۴ میلیارد مترمکعبی تولید گاز پارس جنوبی با کاهش دوره تعمیرات اساسی 
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز
  • چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • کارگران ستون فقرات تولید در کشور هستند