Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@02:32:44 GMT

جزییات ایجاد شهری جدید در سواحل مکران

تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۵۱۲۱۱

جزییات ایجاد شهری جدید در سواحل مکران

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، محمد رادمهر عصر امروز در نشستی خبری اظهار کرد: شهری جدید در سواحل مکران و در محدوده شهرستان جاسک ساخته می شود.

وی ادامه داد: معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه این شورا را با موضوع مکان‌یابی شهر جدید در شهرستان جاسک، را به استاندار هرمزگان ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رادمهر در ادامه تصریح کرد: در متن این مصوبه آمده است: شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ ۱۲ مهر ۱۴۰۰ موضوع مکان یابی شهر جدید در غرب شهرستان جاسک (شرق روستای گاوبندی) به مساحت ۳۵۰۰ هکتار و جمیعت‌پذیری ۲۰۰ هزار نفر مصوبه مورخ ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان هرمزگان را پیرو مباحث جلسه اول دی ۱۳۹۹ خود مورد بررسی قرار داد.

 

فرماندار جاسک افزود: با توجه به صورتجلسه مورخ ۲۸ آبان ۱۳۹۹ کمیته فنی شماره یک و نیز بازدید دبیر شورای‌عالی از منطقه، در راستای سیاست‌های کلان آمایشی کشور مبنی بر افزایش استقرار جمعیت در سواحل مکران و همسو با برنامه‌های مصوب استقرار صنایع عظیم انرژی‌بر در غرب جاسک، مکان یابی مصوب مرجع استانی مبنی بر احداث شهر جدید در شهرستان جاسک را که از میان ۷ گزینه در سطح شهرستان جاسک انتخاب شده است را واجد بیشترین نقاط قوت در محورهای محیطی و جغرافیایی- کالبدی- اقتصادی و اجتماعی- محیط دریایی و پدافند غیرعامل می‌داند.

نماینده عالی دولت در شهرستان جاسک در ادامه ابراز داشت: بنابراین ضمن تأیید کلیات مکان‌یابی مذکور، مقرر می‌شود به جهت کاهش حداکثری تبعات احتمالی استقرار جمعیت در منطقه غرب جاسک، طرح جامع شهر جدید با رعایت ملاحظات زیر توسط شرکت عمران شهرهای جدید تهیه و پس از طی مراحل تصویب استانی به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شود.

رادمهر خاطرنشان کرد: با عنایت به اینکه بخشی از اراضی پیشنهادی برای احداث شهر جدید در جنوب، با پهنه حفاظت طرح ICZM، عرصه خوریات تداخل دارد، مقرر شد عرصه‌های مذکور از محدوده شهر حذف و در حریم شهر جدید تحت حفاظت مطلق قرار گرفته و هرگونه تغییر در بستر طبیعی آنها ممنوع اعلام شود. بدین‌ترتیب محدوده شهر جدید با حذف اراضی مذکور به حدود ۲۴۰۰ هکتار کاهش می‌یابد.

وی در ادامه افزود: طرح جامع شهر در دو فاز شامل فاز اول در مساحت ۱۵۰۰ هکتار در شرقی‌ترین قسمت برای جمعیت ۱۰۰ هزار نفر برای افق ۱۴۱۵ و فاز دوم در ۹۰۰ هکتار برای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت برای افق ۱۴۲۵ در مابقی اراضی تهیه و جهت تصویب به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شد.

فرماندار جاسک در ادامه گفت: هرگونه اقدام اجرایی در فاز دوم منوط به تحقق برنامه‌های استقرار صنایع انرژی‌بر و جمعیت‌پذیری حداقل ۷۰ درصدی فاز اول و با تأیید معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی خواهد بود.

وی در ادامه افزود، طبق تبصره: تدقیق ظرفیت جمعیت‌پذیری شهر در خلال تهیه طرح جامع و بر اساس برنامه واقعی و محقق شده استقرار صنایع انرژی بر تعیین و به تصویب شورای‌عالی خواهد رسید.

محمد رادمهر در ادامه گفت: حد بستر و حریم مسیل‌های متداخل با اراضی خصوصاً در شمال‌شرقی و شرق مجدداً از وزارت نیرو (آب منطقه‌ای) استعلام شده و کلیه مسیل‌ها و حرایم آنها واقع در حد مرزی اراضی از محدوده خارج شود.
۴- با توجه به وجود شیب طبیعی زمین به طرف دریا، تهیه نقشه جامع نحوه مدیریت و هدایت آب‌های سطحی و روان آب‌های وارده به سایت در قالب اسناد طرح جامع، الزامی خواهد بود.

رادمهر ادامه داد: ضمن رعایت کلیه مفاد نامه شماره ۱۰۶۴ س / ۹۹ مورخ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان، مقرر شد فاصله لازم از مزارع پرورش میگو مطابق ضوابط دستگاه مذکور ملحوظ شود.

وی در ادامه تصریح کرد: حریم شهر در انطباق با دستورالعمل مصوب شورای‌عالی و با رعایت ملاحظات زیر تهیه شود: کلیه عرصه‌های احتمالی مرتبط با فعالیت‌های نظامی با اعلام‌نظر وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از حریم شهر مجزا شود.

وی ادامه داد: عرصه‌های شمالی محدوده شهر جدید حداکثر تا جاده ترانزیتی موجود (جاده ۹۱) در صورت وقوع در حریم، تحت پهنه حفاظت آبخیزداری و توسعه جنگل‌کاری در حریم تثبیت شود.

رادمهر در ادامه گفت: پهنه‌های جنوب محدوده شهر جدید تا نوار ساحلی (مطابق مفاد بند یک) در حریم شهر و تحت پهنه حفاظت صرف با حفظ بستر طبیعی تثبیت شوند.
-مسیر تدقیق شده راه‌آهن سراسری چابهار-بندرعباس-خوزستان و ایستگاه‌های لازم مطابق اعلام‌نظر اداره کل راه و شهرسازی استان حریم منعکس شود.

رادمهر در ادامه خاطر نشان کرد: سناریوهای مختلف اتصال شهر جدید به شبکه بزرگراهی موجود در شمال شهر به تأیید معاونت حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی برسد.

وی در ادامه گفت: به جهت عدم اخلال در توسعه آتی و درازمدت شهر جدید و حصول اطمینان از وجود فاصله کافی بین مراکز استقرار صنایع در آتی با شهر جدید، با بررسی و کنترل دقیق استانداری هرمزگان و با هماهنگی دبیرخانه ستاد توسعه سواحل مکران ضمن مرور کلیه مجوزات صادره واگذاری‌های احتمالی امکان جابه‌جایی پهنه موسوم به صنایع آب‌بر و انرژی‌بر (۱۸ ا)، با پهنه موسوم به ناحیه عملکردی تجاری (TFZ) – ظرف مدت یکماه بررسی و در صورت تأیید توسط استانداری هرمزگان، اسناد طرح ویژه مکران در این بخش توسط دبیرخانه شورای‌عالی اصلاح و مجدداً ابلاغ شود.

فرماندار جاسک خاطر نشان کرد: کلیه ملاحظات پدافند غیرعامل معطوف به استقرار فعلی جمعیت در شهر جدید و توسعه آتی آن، طی جلسه‌ای با حضور مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید، نماینده سازمان پدافند غیرعامل در شورای‌عالی و استانداری هرمزگان و دبیر شورای‌عالی بررسی و مصوبات جلسه به عنوان نظر شورای‌عالی در تهیه طرح جامع شهر مدنظر قرار خواهد گرفت.

نماینده عالی دولت در شهرستان جاسک ابراز داشت: فرآیند قانونی لازم مربوط به انتخاب نام شهر جدید با هماهنگی وزارت کشور توسط شرکت عمران شهرهای جدید طی می شود.

انتهای پیام/ 88055

منبع: فارس

کلیدواژه: محمد رادمهر فرماندار جاسک ایجاد شهر جدید در سواحل مکران هرمزگان شورای عالی شهرسازی و معماری ایران رادمهر در ادامه شهرستان جاسک استقرار صنایع راه و شهرسازی ادامه گفت سواحل مکران شهر جدید محدوده شهر مکان یابی طرح جامع حریم شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۱۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد
  • طرح جامع شهری در شهرهای کوچک بلاتکلیف مانده است