Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش ایرنا، ویدا توحدی روز پنجشنبه در جریان بازدید از شهر کلاته‌خیج شاهرود در شرق استان سمنان بیان کرد: پرونده ثبت ملی این شهر ۲ سال پیش به معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور ارسال شد و هم اکنون مشاهده می‌شود که بخشی از مشکلات برطرف شده است.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: مشارکت مسئولان محلی نقش مؤثری در ثبت ملی شهر کلاته‌خیج شاهرود به عنوان شهر ملی دست‌بافته‌های سنتی و نساجی سنتی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: از ابتدای آذر ماه و در شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی، پرونده شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتایج پس از آن اعلام می‌شود.

وی تولیدکنندگان دست‌بافته‌های سنتی در شهر کلاته‌خیج شاهرود را افرادی بسیار سخت‌کوش و با گذشته پربار در حوزه صنایع‌دستی دانست و ادامه داد: بیش از ۹۰۰ نفر از بانوان این شهر به بافته‌های سنتی می‌پردازند و این تلاش باعث خرسندی است.

توحدی با بیان اینکه تمام هنرمندان این خطه برای ثبت ملی این شهر تلاش می‌کنند، تأکید کرد: توجه و حمایت مسئولان  از جمله شهرداری، فرمانداری، امام جمعه، میراث‌فرهنگی، برای شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی پرونده شهرها و روستاهای ملی صنایع‌دستی از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج معاونت صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: ثبت ملی کلاته‌خیج باعث هویت بخشی به این منطقه می‌شود و در معرفی این شهر مؤثر است.

توسعه گردشگری با ثبت ملی کلاته‌خیج

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان نیز گفت: صنایع‌دستی و بافت تاریخی کلاته‌خیج ارزشمند است و به همین دلیل موضوع ثبت ملی این شهر در دستور کار جدی این اداره‌کل قرار دارد.

حمیدرضا دوست‌محمدی با تأکید بر تقویت اقتصاد محلی افزود: ثبت ملی شهر کلاته‌خیج، زمینه‌ساز رشد گردشگری و اقتصادی این منطقه است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: حفظ هنرهای سنتی علاوه بر هویت فرهنگی، زمینه‌ساز تبدیل شهرها و روستاها به برند ملی و جهانی شده و توسعه پایدار شهری و روستایی صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: کلاته خیج شهری که سابقه تاریخی در دست‌بافته‌های سنتی دارد باید از مزایای شهرهای ملی صنایع‌دستی استفاده کند و بر این اساس نواقص را برطرف کردیم و به دنبال این هستیم این هنر را از تولید مواد اولیه تا تولید دست‌بافته‌ها به صورت بومی حفظ کرده و ترویج دهیم.

دوست‌محمدی با تأکید بر اینکه آموزش تولید دست‌بافته‌های سنتی به نسل جوان کلاته‌خیج از اهداف است، گفت: با ثبت ملی به سمت برند ملی پیش می‌رویم و زمینه‌ساز رشد گردشگری و اقتصادی این منطقه خواهیم بود.

برچسب‌ها سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها گردشگری سمنان شاهرود صنایع دستی تولید داخلی کلاته خیج وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی پروندهٔ خبری عزم دولت سیزدهم برای پایش و رونق واحدهای تولیدی و صنعتی تولید و رونق اشتغال استان سمنان گردشگری و میراث فرهنگی استان سمنان ۱۴۰۰؛ سال تولید، پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گردشگری سمنان سال تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها گردشگری سمنان شاهرود صنایع دستی تولید داخلی کلاته خیج وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی میراث فرهنگی شهرها و روستاهای ملی گردشگری و صنایع دستی معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی دست بافته های سنتی کلاته خیج شاهرود شهر کلاته خیج دست بافته ها استان سمنان ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۵۶۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته مدیر کل میراث فرهنگی اصفهان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان اصفهان با محوریت کارخانه عظیم و تاریخی ریسباف در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در نمایشگاه ایران اکسپو به سرمایه‌گذاران خارجی معرفی شد.
امیر کرم‌زاده، مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف را یکی از مهمترین و زیباترین بنا‌های صنعتی و تاریخی کشور معرفی کرد وافزود: مقرر است این کارخانه به موزه بزرگ اصفهان تبدیل شود.
نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ درتهران بزرگ‌ترین و مهم‌ترین رویداد تجاری به‌منظور نمایش توانمندی‌های صادراتی با بازار‌های بین‌المللی است که در این دوره از نمایشگاه، غرفه اصفهان به معرفی توانمندی‌های صادراتی استان با رویکرد و ارائه زنجیره ارزش‌های راهبردی به‌ویژه در بخش گردشگری و صنایع دستی و ارائه فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخت.
دراین رویداد همچنین بیش از ۱۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری گردشگری به‌ویژه ۱۲ طرح برتر گردشگری در غرفه اصفهان معرفی شد.
روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اعلام کرد: تفاهم‌نامه‌های توسعه گردشگری با ۶ استان تهران، یزد، فارس، کرمان، قم و خراسان رضوی به‌منظور تعامل و همفکری بیشتر و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان‌ها در این نمایشگاه منعقد شد.

دیگر خبرها

  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد