Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان رئیس گروه کنترل بیماری‌های واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان از مراجعه دیر هنگام و یا عدم مراجعه برخی خانواده‌ها برای واکسیناسیون کودکانشان اظهار نگرانی کرد و گفت: مراجعه به موقع خانواده‌ها در کنترل بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرخک موثر است.

جلال‌الدین بطحایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به شیوع کرونا طی دو سال گذشته برخی خانواده‌ها برای واکسیناسیون کودکانشان ممکن است تاکنون مراجعه نکرده باشند و یا در مهلت زمانی مقرر اقدام نکرده باشند و این در حالیست که واکسن کودکان علیه بیماری‌های مختلف در مهلت تعیین شده توسط مجموعه علوم پزشکی اثربخشی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از شهروندان در خواست کرد: در مهلت زمانی تعریف شده برای واکسیناسیون کودکان در مراحل مختلف اقدام کنند چرا که مراکز خدمات سلامت بهداشت به صورت روزانه در حال ارائه خدمات بوده و خانوده‌ها باید نسبت به واکسیناسیون کودکانشان حساسیت نشان دهند.

بطحایی مراجعه به موقع خانواده‌ها را در کنترل بیماری‌ها بسیار موثر خواند و اضافه کرد: واکسن سرخک MMR بوده که در دو نوبت برای کودکان تزریق می‌شود و خانواده‌ها در مدت زمان تعریف شده در دفترچه بهداشت کودکانشان می‌توانند به مراکز بهداشت محله خود اقدام کنند، در غیر این صورت ریسک بیماری افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه هیچ مورد مثبتی از سرخک در همدان تاکنون نداریم، گفت: موارد سرخک در قسمت جنوب و جنوب شرقی کشور مشاهده شده که کمپین مقابله با این بیماری در جنوب تشکیل شده و به صورت ویژه نسبت به واکسیناسیون در گروه سنی ۹ ماه تا هفت سال انجام شده است.

بطحایی با بیان اینکه واکسیناسیون هیچ گاه به صورت ۱۰۰ درصد ایمنی نمی‌دهد؛ تصریح کرد: از هر ۱۰۰ نفر دریافت کننده یک نوع واکسن ممکن است ۹۰ درصد ایمنی ایجاد کند و ۱۰ نفر در ریسک ابتلا به بیماری قرار گیرند، بنابراین  توصیه می‌شود خانواده‌ها به موقع برای واکسن کودکانشان اقدام کنند تا شاهد بروز بیماری نباشیم.

وی به علائم بیماری سرخک اشاره کرد و گفت: این بیماری به صورت تب و بثوارت ظاهر می‌شود که خانواده‌ها در صورت مشاهده چنین علامتی باید به پزشک مراجعه کنند و پزشکان در صورت شک به سرخک باید فرد مبتلا را برای نمونه برداری به مراکز خدمات سلامت هدایت کرده تا نمونه از وی گرفته شود و به تهران نمونه ارسال می‌شود و به این ترتیب ابتلا به سرخک بعد از نتایج آزمایشگاهی اعلام می‌شود.

بطحایی با بیان اینکه سرخک تنها مختص کودکان نیست، گفت: احتمال بروز سرخک در گروه سنی بالاتر وجود دارد همچنین در مورد کشندگی این بیماری نمی‌توان اظهار نظر کرد چرا که برخی افراد بیماری‌های زمینه‌ای داشته و ممکن است علاوه بر سرخک به بیماری دیگری مبتلا شوند که به این ترتیب ریسک مرگ در این افراد افزایش می‌یابد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سرخک استانی علمی و آموزشی واکسیناسیون کودکان خانواده ها بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۰۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین

مهدی جلوخانی مدیرکل دامپزشکی قزوین گفت: واکسینه شدن این تعداد طیور روستایی در فاز دهم طرح واکسیناسیون با به کارگیری از توان نیرو‌های دولتی و با اولویت روستا‌های اطراف مزارع صنعتی طیور و روستا‌های با جمعیت بالای طیور بومی صورت گرفت.

وی ادامه داد: در راستای اجرای برنامه‌های پیشگیرانه دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور با هدف پیشگیری و کنترل بیماری نیوکاسل در جمعیت طیور روستایی، مرحله دهم واکسیناسیون در جمعیت طیور بومی استان اجرا شد.

جلوخانی با اشاره به اهداف عمده این طرح گفت: ارتقا سطح ایمنی طیور بومی، پیشگیری از وقوع بیماری و همچنین کاهش انتشار ویروس بیماری نیوکاسل از مخازن طبیعی به واحد‌های صنعتی و همچنین کاهش کانون‌های این بیماری در مزارع صنعتی و کمک به تولید و معیشت روستاییان از اهداف طرح واکسیناسیون طیور روستایی بود.

به گفته این مسئول، بیماری نیوکاسل یکی از مهمترین بیماری‌های ویروسی در طیور است که ضمن ایجاد تلفات در جمعیت طیور، خسارات اقتصادی زیادی را در واحد‌های پرورش نیمچه‌های گوشتی و مزارع مرغ تخمگذار به دنبال دارد.

وی افزود: مهمترین راه پیشگیری از بروز این بیماری انجام برنامه واکسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی و امنیت زیستی در پرورش و نگهداری طیور است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • همدان نیازمند کارگر و کارمند در بخش خصوصی
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور