Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر خارجه کشورمان در مصاحبه با گاردین بر لزوم تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از توافق هسته‌ای تأکید کرد.

به گزارش مشرق، معاون وزیر خارجه کشورمان در سخنانی بر لزوم تضمین آمریکا بر عدم خروج دوباره از برجام تأکید کرد.

علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در مصاحبه با نشریه انگلیسی گاردین گفت ایران نیازمند این تعهد است که آمریکا بار دیگر توافق هسته‌ای امضا شده با قدرت‌های جهانی در سال ۲۰۱۵ را ترک نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین در این مصاحبه گفت مذاکرات وین بین ایران و دیگر امضا کنندگان برجام بر سر دو مسأله برداشته شدن تحریم‌های آمریکا و نیز آثار عملی آن بر تجارت با ایران به توافقی منجر نشده است. او گفت: ما به راستی آزمایی نیاز داریم و این مسأله حل نشده باقی مانده است. این (راستی آزمایی) یکی از مسائلی است که هنوز نهایی نشده و همین مسأله برای این که توافقی امضا نشود، کافی است.

گاردین البته نوشت معاون وزیر خارجه کشورمان احتمال اینکه یک هیئتی مستقل مسئول راستی آزمایی باشد را رد نکرد.

معاون وزیر خارجه کشورمان همچنین در دفاع از لزوم ارائه تضمین از سوی آمریکا برای اجرای توافق هسته‌ای به گاردین گفت: این مسأله به یک توافق مربوط می‌شود و نه یک سیاست. در صورتی که توافق صلحی میان دو کشور وجود داشته باشد، بر روی یک معاهده تأثیر دارد. این، حقوق بین الملل است. قرار نیست قوانین داخلی آمریکا مسلط بر یک توافق بین المللی باشد. این خلاف حقوق بین الملل است.

معاون وزیر خارجه کشورمان همچنین افزود که از قدرت‌های اروپایی خواسته تا آن‌ها نیز تضمین دهند تا بدون توجه به موضع آمریکا، با ایران تجارت خواهند کرد؛ اقدامی که به نوشته گاردین احتمالا با استفاده از قانونی که تأثیر تحریم‌های آمریکا را بر شرکت‌های اروپایی که در تجارت با ایران هستند، خنثی می‌کند.

علی باقری کنی همچنین با رد این ادعا که ایران به منظور توسعه برنامه هسته‌ای خود، در ازسرگیری مذاکرات تعلل می‌ورزد، گفت: طبیعی است یک دولت جدید برای آماده کردن موضع مذاکره‌ای خود و برای اجرای گفتگوهای دو جانبه با طرف‌های دیگر، نیازمند زمان باشد.
او همچنین مذاکره در خصوص برنامه موشکی و امنیتی ایران را رد کرد و گفت: برجام چارچوب مشخصی دارد و مسائل دیگر (با آن) مرتبط نیستند. ما قصد نداریم در خصوص توانایی دفاعی و یا امنیتی خود مذاکره کنیم.

به نوشته گاردین، معاون وزیر خارجه ایران این مسأله را که موضع ایران آنچنان سفت و سخت است که دستیابی به یک توافق را در وین غیر ممکن می‌سازد را رد کرد و گفت: ما تنها می‌گوییم مطابق با برجام، تحریم‌ها بایستی برداشته شود. ما یک توافق کرده ایم و دیدگاه ما این است که این (توافق) بایستی اجرایی شود.

باقری کنی در پاسخ به این پرسش نشریه گاردین که آیا درخواست وی این است که مذاکرات به نقطه آغازین خود بازگردد نیز گفت: آنچه مهم است، این مسأله نیست که از کجا ما آغاز کرده ایم، بلکه آنچه که مهم است، آن است که ما به توافقی برسیم که نتایج عملی برای طرفین داشته باشد. هدف اصلی ما این است که تحریم‌های غیر قانومی که آن‌ها در نقض قطعنامه‌های سازمان ملل بر ملت ایران اعمال کرده اند، حذف شود. هر تحریم اعمال شده از وی ترامپ و اوباما که ناقض برجام است، بایستی برداشته شود. این توافقی است که برجام آن را ترسیم می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان مذاکرات برجام توافق هسته ای مذاکرات وین علی باقری کنی وزیر امور خارجه معاون وزیر آمریکا معاون وزیر خارجه کشورمان توافق هسته ای یک توافق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۲۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات

یکی از مسئولان حماس با تکذیب ادعاهای وزیر خارجه آمریکا علیه این جنبش درباره مذاکرات آتش‌بس اعلام کرد که ما همچنان درحال بررسی آخرین پیشنهاد مربوط به آتش‌بس هستیم و این نتانیاهو است که مانع توافق می‌شود. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه در قاهره که البته هنوز نتیجه مشخصی از آن حاصل نشده است «سامی ابوزهری» رئیس اداره سیاسی جنبش حماس فلسطین در خارج طی سخنانی در واکنش به ادعاهای اخیر «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که گفته بود «جنبش حماس مانع توافق آتش بس و تبادل اسرا می‌شود» اعلام کرد که اظهارات بلینکن کاملاً برخلاف واقعیت است.

وی در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که البته بیان این اظهارات از زبان وزیر خارجه آمریکا موضوع عجیبی نیست و در واقع او وزیر خارجه اسرائیل محسوب می‌شود نه آمریکا و این ادعاها در چهارچوب تلاش برای تحت فشار قرار دادن حماس و تبرئه رژیم اشغالگر است.

این مسئول حماس تصریح کرد که این جنبش همچنان در حال بررسی آخرین پیشنهاد مربوط به آتش بس بوده و این بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر است که مانع رسیدن به توافق می‌شود.

وزیر خارجه ایالات متحده که به اراضی اشغالی سفر کرده، امروز چهارشنبه در دیدار با «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، مدعی شد حماس تنها مقصر عدم حصول توافق آتش‌بس است و گفت که این توافق هرچه سریع‌تر باید حاصل شود.

بیلنکن در این سخنان خود گفت: حتی در این زمان دشوار هم ما مصمم به تحقق یک توافق آتش‌بس برای آزادی اسرا هستیم... جای هیچ تعلل و بهانه‌ای نیست؛ اکنون وقت (توافق) است.

خروج رهبران حماس از غزه در چارچوب توافق آتش‌بس صحت نداردرسانه عبری طرح جدید پیشنهادی به حماس را رسانه‌ای کرد

از طرف دیگر یک منبع ارشد مصری در گفتگو با شبکه خبری قاهره اعلام کرد که تلاش‌ها برای رسیدن به آتش بس در فضایی مثبت ادامه دارد و طرف مصری در حال رایزنی با همه طرف‌ها جهت حل و فصل موارد بحث برانگیز است.

یک مقام مصری نیز در گفتگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که حماس از میانجی‌های مصری و قطری خواسته تا درباره آخرین پیشنهاد مربوط به آتش بس در غزه توضیح بدهند.

در سایه تحولات اخیر مربوط به مذاکرات آتش بس غزه که در قاهره برگزار شد یک منبع فلسطینی آگاه جزئیات روند این مذاکرات و آخرین نتیجه آن را اعلام و تاکید کرد که در سند پیشنهادی جدیدی که به جنبش حماس ارائه شده شاهد عقب نشینی طرف صهیونیستی از برخی مواضع آن هستیم.

این منبع فلسطینی آگاه در گفت‌وگو با شبکه المیادین اعلام کرد که سند پیشنهادی که اخیراً به جنبش حماس تحویل داده شد شامل نکات مثبت و عقب نشینی در موضع رژیم صهیونیستی است. البته حماس همچنان باید موضوعات کلیدی به ویژه آتش بس دائمی و عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه را بررسی کند.

این منبع افزود که جنبش حماس بعد از سفری که هیئت آن اخیرا به قاهره داشت، همچنان در حال بررسی پیشنهاد جدید طرف صهیونیستی بوده و در حال انجام رایزنی‌های فشرده است و تماس دائمی با میانجی‌های مصری و قطری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گفتگوی بورل و امیرعبداللهیان در آستانه سفر گروسی؛ رئیس دیپلماسی اروپا به وزیر خارجه ایران چه گفت؟
  • بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا
  • حماس: بلینکن وزیر خارجه اسرائیل است نه آمریکا
  • امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد
  • لاپید: نتانیاهو هیچ بهانه‌ای برای رد توافق تبادل اسرا ندارد
  • بلینکن: حماس مقصر عدم حصول آتش‌بس است
  • واکنش تند حماس به ادعاهای جدید بلینکن درباره مذاکرات
  • نتانیاهو مانع دستیابی به توافق است/ تلاش آمریکا برای فشار بر حماس
  • وزیر خارجه فرانسه به قاهره می‌رود 
  • بلینکن وارد سرزمین های اشغالی شد