Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@01:17:39 GMT

سفیر سابق آمریکا در سوریه: اسد جنگ را برد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۵۹۸۵

سفیر سابق آمریکا در سوریه: اسد جنگ را برد

پس از سفر اخیر وزیر امور خارجه امارات عربی متحده به دمشق، سفیر سابق آمریکا در سوریه تصریح کرد که سیاست‌های واشنگتن در سوریه شکست خورده و رئیس‌جمهور سوریه پیروز شده است.

به گزارش مشرق، «رابرت فورد» سفیر سابق آمریکا در سوریه، شامگاه (پنجشنبه)، در گفت‌وگو با شبکه «فرانس۲۴» به آخرین تحولات سوریه پرداخت.

بیشتر بخوانید: وقتی امارات و آمریکا فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند

سفیر سابق آمریکا در این خصوص گفت:‌ «معارضان سوریه به تکه‌های متعددی تبدیل شده‌اند و سیاست آمریکا در یکپارچه‌سازی این گروه‌های معارض شکست خورده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رابرت فورد اضافه کرد: «دولت بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه همچنان هست و بر ۷۰ درصد خاک سوریه از جمله شهرهای بزرگ تسلط دارد. معارضان مسلح قادر نیستند اسد را کنار بزنند».

فورد در ادامه اذعان کرد «به رغم آنکه اقتصاد سوریه ویران شده است، اما در پایان این اسد بود که در جگ داخلی پیروز شد».

وی با اشاره به عادی شدن روابط برخی از کشورهای عربی با دمشق، اظهار داشت: «من بر این باورم که کشورهای عربی و نه فقط امارات بلکه مصر و اردن نیز اذعان کرده‌اند که دولت سوریه همچنان باقی است و به قدرت خود ادامه می‌دهد».

سفیر سابق آمریکا همچنین اذعان کرد که «دولت سوریه همچنان باقی است و کشورهای عربی باید برای همزیستی با آن راهی بیابند».

رابرت فورد در ادامه بیان کرد: «هیچ سیاستمدار آمریکایی نیست که طرح بازگردانی روابط دیپلماتیک با دمشق را تأیید نکند. آمریکا وضعیتی دارد که با [وضعیت] کشورهای عربی همسایه سوریه متفاوت است».

فورد همچنین اذعان کرد که واشنگتن فهمیده است که جلوگیری از تلاش برخی کشورهای عربی برای ایجاد راهی به منظور همزیستی با دولت سوریه دشوار است؛ با این حال خاطرنشان کرد که این به این معنا نیست که آمریکا از تلاش کشورهای عربی برای همزیستی با دمشق خوشحال است. 

سفیر سابق آمریکا در اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه امارات به دمشق و دیدار با او با رئیس جمهور سوریه، تأکید کرد که «واشنگتن قادر نیست یک جایگزین برای این راهبرد عربی ارائه کند».

وی همچنین اعمال تحریم‌ علیه کشورهای عربی که روابط خود را با دمشق به حالت عادی‌ باز گردانده‌اند، دور از ذهن دانست و خاطرنشان کرد که دولت بایدن هم‌اکنون بر پرونده آسیا متمرکز شده است.

رابرت فورد در بخش پایانی اظهاراتش نیز اقرار کرد: «آمریکا مسئول رخدادهایی است که در سوریه روی داده است» و اضافه کرد: «ما برای گروه‌هایی که طرح ایجاد یک راهکار مذاکره‌ای را قبول داشتند، سلاح ارسال کردیم».

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که سه‌شنبه هفته جاری، منابع خبری گزارش دادند که «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر امور خارجه امارات پس از گذشت حدود ده سال در صدر هیأتی بلندپایه وارد دمشق شده و با «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه دیدار و گفت‌وگو کرده است.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به سفر وزیر خارجه امارات به سوریه به نارضایتی واشنگتن را از این گام ابراز گرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص گفت: «آمریکا روابط خود با رژیم اسد را عادی‌سازی یا ارتقا نخواهد بخشید و از انجام این اقدام توسط دیگر کشورها نیز حمایت نمی‌کند».

یک روز پس از انتشار این گزارش، پایگاه‌های متخصص در رصد حرکت هواپیماها خبر دادند که یک هواپیمای بحرینی صبح روز چهارشنبه در فرودگاه بین‌المللی دمشق فرود آمده است.

این گزارش‌ها در حالی منتشر شدند که رسانه‌ها پیش از این نیز خبر داده بودند که «خالد الحمیدان» رئیس سازمان اطلاعات عربستان سعودی در صدر هیأتی بلندپایه وارد دمشق شده و با مقامات ارشد این کشور گفت‌وگو کرده است.

از سوی دیگر، «عبدالله دوم» شاه اردن نیز پس از مدت‌ها با رئیس‌جمهور سوریه گفت‌وگویی تلفنی داشت و درباره مسائل مختلفی با او رایزنی کرد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان پیروزی بشار اسد واشنگتن دولت بایدن دولت سوریه سوریه سفیر سابق آمریکا رئیس جمهور سوریه کشورهای عربی خارجه امارات رابرت فورد امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۵۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی

در دیدار «محمدحسن حبیب ‌الله‌زاده»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا با خانم «زهرا زومروت سلجوق»، مدیرکل سازمان آموزش و تحقیقات آماری، اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی پیرامون توسعه همکاری‌ها میان ایران با این سازمان گفت‌وگو و تبادل نظر شد.

 به گزارش ایسنا ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با اشاره به اهمیت استفاده از نتایج تحقیقات این مرکز و تبادل و انتقال تجربیات کشورهای اسلامی در حوزه‌های مربوطه، خواستار افزایش همکاری‌ها و بهره‌ مندی بیشتر کشورمان از خدمات این نهاد سازمان همکاری اسلامی شد .

 وی همچنین بررسی امکان تعریف پروژه‌های مشترک با سازمان آموزش و تحقیقات آماری، اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی و نیز مشارکت در پروژه‌های آن مرکز را از دیگر زمینه‌های افزایش همکاری‌ها دانست.

خانم زهرا سلجوق، مدیرکل سازمان آموزش و تحقیقات آماری، اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی نیز با برشمردن برخی از زمینه‌های کاری آن مرکز در حوزه‌های مختلف، برای افزایش همکاری‌ها با کشورمان در زمینه‌های مورد نیاز، اعلام آمادگی کرد .

وی با اشاره به برخی از پروژه‌های مرکز آموزش و تحقیقات آماری، اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی، حوزه‌های فعالیت این سازمان را شامل طیف وسیعی از فعالیت‌ها با درخواست کشورهای عضو دانست و با اشاره به تجارب ارزشمند کشورمان در برخی از حوزه‌های فعالیت این مرکز بین المللی، آمادگی این نهاد برای  ارتقای همکاری و مناسبات کشورمان را اعلام کرد .

براساس این گزارش، مرکز آموزش و تحقیقات آماری، اقتصادی و اجتماعی کشورهای اسلامی یکی از نهادهای تخصصی وابسته به سازمان همکاری اسلامی (OIC) است که بر اساس مصوبه هشتمین نشست وزرای امور خارجه سازمان کنفرانس اسلامی (طرابلس) تاسیس و از اول ژوئن ۱۹۷۸ فعالیت خود را در آنکارا آغاز کرد.

 مهمترین وظایف این نهاد جمع آوری، پردازش و انتشار آمار و اطلاعات اقتصادی - اجتماعی برای استفاده کشورهای عضو، مطالعه و ارزیابی تحولات اقتصادی و اجتماعی در کشورهای عضو به منظور ارتقای همکاری میان کشورهای اسلامی و نیز سازماندهی برنامه های آموزشی متناسب با نیازهای کشورهای عضو و اهداف کلی سازمان همکاری اسلامی  است .

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • راهپیمایی در کشورهای عربی و غربی در حمایت از غزه
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • عکس| تصاویری از کنسرت خواننده عصر جدید در کشورهای عربی/خوانندگی احسان یاسین در تونس
  • بالانسر ایران و اسرائیل
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • وزرای دفاع عضو شانگهای حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات سازمان همکاری اسلامی
  • محکومیت حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • روایت مقام سابق موساد از «زیرساخت باور نکردنی دور زدن تحریم‌ها در ایران»