Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@15:56:34 GMT

تصویب کلیات طرح شفافیت آراء بعید است

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۲۲۷۹

تصویب کلیات طرح شفافیت آراء بعید است

سمیه محمودی نماینده شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره در دستور کار قرار داشتن طرح شفافیت آراء نمایندگان مجلس، گفت: با توجه به رد کلیات این طرح مقرر شد ۵۰ نفر درخواست بررسی مجدد دهند و در کمیسیون آیین نامه داخلی تغییراتی ایجاد کنیم. اما با وجود تغییرهای اندک بعید می دانم کلیاتش رأی موافق بیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: تنها دو یا سه بند به طرح پیشین اضافه شده و تغییرهای قابل توجهی که بتواند نظر مخالفان را تأمین کند، به وجود نیامده است. ضمن اینکه طرح شفافیت آراء نمایندگان دو سوم رأی نشست علنی را نیاز دارد.

محمودی اظهار کرد: در اصلاحیه جدید طرح شفافیت آراء نمایندگان کار سخت تر هم شده است؛ پیش از این با یک تعداد امضاء، نشست مجلس می توانست غیرعلنی شود، در صورتیکه حالا گفته شده باید ۵ دقیقه علت غیرعلنی کردن صحن را توضیح دهند و این موضوع چندان جالب نیست.

طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان خوب نوشته نشده بود

وی با اشاره به رد کلیات طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس گفت: پیشتر گفته بودم متن این طرح جامع و کامل نیست. پیشنهادم در کمیسیون آیین نامه داخلی این بود که باید با آسیب شناسی دست به اصلاح زده می شد و حداقل برای تصمیم گیری از هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان دعوت می کردیم تا کمبودهای قانون را بیان می کردند.

سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس افزود: مخالف اصل طرح نیستم اما متن آن خوب نوشته نشده بود و محدودیت هایی را ایجاد می کرد.

وی اظهار کرد: البته قرار بود نمایندگان در صحن علنی به کلیات رأی موافق دهند و به صورت دو شوری به کمیسیون آیین نامه داخلی بازگردد تا جزئیاتش اصلاح شود، اما رأی نیاورد؛ اگرچه بسیاری از مواد طرح به دو سوم آراء صحن نیاز نداشت.

بیشتر بخوانید

نظارت نماینده بر نماینده/ چرا طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان رد شد؟

محمودی گفت: یکی از دلایل رد کلیات طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، این بود که محدودیت‌هایی ایجاد شد و برایشان پیش بینی وجود نداشت. در این طرحِ رد شده، نماینده پس از ۴ سال نمایندگی رها می شود و از او حمایت صورت نمی گیرد. یا اینکه یک پزشک می توانست طبابت کند و نماینده هم باشد اما یک مهندس ۴ سال محدود و پروانه کارش طبق قانون دچار مشکل می شد. آیا برای این دسته از نمایندگان می توان کاری انجام داد؟

سخنگوی کمیسیون آیین‌نامه داخلی مجلس اضافه کرد: در محتوای طرح مذکور مثلاً اگر یک نماینده برای خانواده درجه یک خود سفارش می کرد، محل ایراد بود اما اینکه خودت بستگان هم محدود شوند، تصمیم درستی نیست.

وی یادآوری کرد برای در دستور کار قرار گرفتن مجدد طرح اصلاح قانون نظارت و رفتار نمایندگان باید ۵۰ نماینده درخواست دهند و تصویب شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان مجلس یازدهم در ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ کلیات طرح شفافیت آراء نمایندگان و در ۱۲ آبان ۱۴۰۰، کلیات طرح اصلاح و الحاق موادی به قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس را رد کردند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجلس یازدهم شفافیت آراء شفافیت آرا نظارت بر رفتار نمایندگان طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان طرح شفافیت آراء نمایندگان کمیسیون آیین نامه داخلی نمایندگان مجلس کلیات طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۲۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»

به گزارش «تابناک» به نقل از فرارو، علی کریمی فیروزجائی در نشست علنی یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه مجلس شورای اسلامی بیانیه بیش از ۱۶۰ تن از نمایندگان با موضوع تقدیر و تشکر از فرماندهی محترم فراجا و مردم عزیز ایران اسلامی در همراهی با اجرای طرح عفاف و حجاب را قرائت کرد.

با این اوصاف، به نظر می‌رسد بیش از ۱۰۰ تن از نمایندگان مجلس حاضر به حمایت از طرح «نور» نشده اند.

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون حقوقی مجلس: بعید است بررسی قانون مهریه به مجلس یازدهم برسد
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • بهترین راه برای حمایت از کارگران اصلاح «قانون کار» است
  • موافقت با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»