Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن جلیلی در گفت‌وگو با آنا درباره راه‌کارهایی که منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی در حاشیه شهرها می‌شود، با بیان اینکه حاشیه‌نشینان بیشتر از شهرنشینان در معرض مواجه با آسیب‌های اجتماعی هستند، اظهار کرد: دولتمردان و نهادهای متولی در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی اگر منشور حقوق شهروندی را یک بار مطالعه کرده باشند متوجه خواهند شد که همه مردم ایران باید زندگی شاداب و راحتی داشته باشند و لازمه این کار هم فراهم کردن شرایط لازم برای رسیدن به زندگی راحت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از راه‌کارهایی که می‌تواند معضل حاشیه‌نشینی را تعدیل دهد، رعایت حقوق شهروندی از سوی مسئولان است. درحال حاضر امکاناتی که در شهرها وجود دارد با امکانات و تجهیزات حاشیه شهرها قابل قیاس نیست و اگر مسئولان بتوانند فرصت‌های شغلی با درآمد پایدار را در حاشیه شهرها و مناطقی که بافت فرسوده دارند ایجاد کنند، افراد کمتری برای پیدا کردن شغل به شهرها مهاجرت خواهند کرد.

وی ادامه داد: یک راه این است که نظارت‌ها و رفتارهای پلیسی را در حاشیه شهرها بیشتر کنیم که تجربه نشان داده که این راه‌کار نتیجه‌بخش نخواهد بود اما راه دومی که اکثر جامعه‌شناسان به آن اعتقاد دارند، کم کردن فاصله فرهنگی بین حاشیه‌نشینان و شهرنشینان است، به‌طوری که باید کلیه فعالیت‌های فرهنگی که در شهر انجام می‌شود را به حاشیه شهر نیز ببریم و چه اشکالی دارد ک شیه شهرها نیز سینما و سالن‌های تئاتر ساخته شود؟ متأسفانه افرادی که در روستاها زندگی می‌کنند، به‌دلیل نبود امکانات کافی و البته نبود اعتماد، حتی برای خرید اقلام خوراکی ساده نیز به شهر می‌روند و این بدان معنی است که برخی از این روستاها از نظر وضعیت اقتصادی و کسب درآمد در شرایط نامطلوبی قرار دارند. در این صورت است که افراد برای اشتغال و کسب درآمد به کلانشهرها کوچ می‌کنند اما به‌دلیل عدم توانایی در تأمین نیازهای اولیه، گرانی‌های موجود، عدم تأمین مسکن و ناسازگاری فرهنگی به حاشیه شهرها سوق داده می‌شوند.

چه تعداد حاشیه‌نشین در کشور داریم؟
این جامعه‌شناس با اشاره به زندگی حدود ۹ میلیون نفر از مردم در حاشیه شهرها تصریح کرد: البته اگر ۱۱ میلیون نفر که در بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند را نیز در نظر بگیریم، در مجموع ۲۰ میلیون نفر در مکان‌های بی‌کیفیت زندگی می‌کنند. حاشیه‌نشینان برای داشتن زندگی بهتر، امنیت و اشتغال به کلانشهرها مهاجرت می‌کنند اما همان‌طور که گفته شد به ناچار به سمت حاشیه شهرها می‌روند و متأسفانه درحال حاضر کیفیت زندگی در حاشیه شهرها فاجعه‌بار است. در واقع حاشیه‌نشینان به هزاران امید در نقطه‌ای از شهر زندگی می‌کنند اما هرگز نمی‌توانند جذب فضای شهری شوند و این مورد به دلیل عدم توانایی لازم برای هماهنگی با محیط شهری رخ می‌دهد که می‌تواند از مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نشأت گرفته باشد.

جلیلی صنعتی شدن جوامع را عاملی برای بروز معضل حاشیه‌نشینی عنوان کرد و افزود: افراد به‌دلیل اینکه می‌خواهند پیشرفت کنند به شهرها می‌آیند، غافل از اینکه این افراد از یک شهر کوچک با فرهنگی خاص به شهر بزرگ با فرهنگ مختص خود آمده‌اند و به اصطلاح با یک شوک فرهنگی مواجه می‌شوند. برخی از این افراد حتی اگر از نظر مالی نیز وضعیت مناسبی داشته باشند، به لحاظ فرهنگ متفاوتی که با مردم شهر دارند خود به خود به حاشیه شهر کشیده خواهند شد. بنابراین دولتمردان و نهادهای متولی باید اختلاف فرهنگی بین شهرنشینان و روستاییان را کاهش دهند که همان‌طور که گفته شد باید تمام رویدادهای فرهنگی که در شهر رخ می‌دهد را به روستاها و شهرهای کوچک و حاشیه‌ای نیز برد.

جوانان حاشیه‌نشین برای کسب درآمد به توزیع مواد مخدر روی آورده‌اند
وی با اشاره به وجود آسیب‌های اجتماعی متعدد در حاشیه شهرها و نوجوانانی که در معرض این آسیب‌ها هستند، گفت: برای مثال اعتیاد به مصرف مواد مخدر و توزیع انواع مواد در مناطق حاشیه‌ای بیشتر از شهرهاست و جوانان و نوجوانان به‌دلیل دسترسی آسان به مواد در این مناطق، به راحتی به سمت مصرف مواد می‌روند و در واقع کلید بروز سایر آسیب‌های اجتماعی را نیز با اعتیاد به مواد مخدر در خود روشن می‌کنند، چراکه اعتیاد سرآغاز بروز دیگر آسیب‌های اجتماعی نیز محسوب می‌شود. از طرفی قاچاقچیان مواد مخدر نیز برای توزیع مواد در شهرها به سراغ حاشیه‌نشینان می‌روند و از آنجا که در این مناطق نظارت کافی وجود ندارد و فضا باز است، احتمال اینکه به اهداف خود برسند بیشتر است و از طرفی از وضعیت مالی نامناسب حاشیه‌نشینان سوء استفاده می‌کنند و با پرداخت مبالغ ناچیزی از آنها می‌خواهند تا مواد مخدر را در شهر توزیع کنند.

این جامعه‌شناس گفت: اعتیاد به مواد مخدر، طلاق و روابط نامشروع در مناطق حاشیه شهر بیشتر از شهرهاست و مسئولان باید توجه بیشتری به این مناطق داشته باشند و شرایط را طوری رقم بزنند که جوانان حاشیه نشین نیز مانند شهرنشینان به آرزوهای خود دست یابند.

منبع: الف

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی حاشیه شهرها زندگی می کنند حاشیه نشینان میلیون نفر مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟

نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا گفت: استان شدن ورامین از موافقت با طرح تا اجرا در دولت سیزدهم کلید خورد و با توجه به پیشینه تمدنی ورامین نسبت به سایر مناطق، به عنوان مرکز استان تهران شرقی معرفی شده و دولت نیز در حال نهایی کردن آن است.

به گزارش تسنیم، حسین نوش‌آبادی با اشاره به موضوع تشکیل استان تهران شرقی گفت: حوزه انتخابیه ورامین، قرچک و پیشوا یکی از حوزه‌های پرجمعیت و از لحاظ جغرافیایی وسیع است که از نظر فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و صنعتی نیازمند ساختار جدید و تقسیمات جدید کشوری است.

وی افزود: به دلیل وجود جمعیتی بیش از ۹۰۰ هزار نفر در شهرستان‌های ورامین، قرچک و پیشوا و نیز جمعیت شهرستان پاکدشت، بیش از ۱ میلیون نفر جمعیت در جنوب شرقی استان تهران سکونت دارند که تأسیس استانداری را ضروری کرده است.

 

نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا گفت: در سفر رئیس‌جمهور به دیار ۱۵ خرداد، بحث استان شدن ورامین قطعی شده، البته استان شدن ورامین از پیش مطرح شده بود و پیگیری این موضوع در این دوره از دولت انجام شده است.

نوش‌آبادی تصریح کرد: استان شدن ورامین و موافقت با طرح، اجرا و در دستور کار قرار گرفتن این پروژه در دولت سیزدهم انجام خورده است.

وی ادامه داد: بر اساس پیگیری‌ها و رایزنی‌های فراوانی که با رئیس‌جمهور انجام شده، استان تهران به ۳ استان تهران مرکزی، تهران غربی به مرکزیت شهریار و استان تهران شرقی به مرکزیت ورامین تقسیم می‌شود.

نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های ورامین و نیز پیشینه تمدنی و تاریخی، این منطقه نسبت به سایر مناطق، ارجحیت دارد و به عنوان مرکز استان تهران شرقی معرفی شده و دولت نیز در حال نهایی کردن آن است که در نهایت به عنوان لایحه به مجلس آینده ارائه شده و استان شدن ورامین در دستور کار قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • پیش‌بینی هزینه ۴۰۰ میلیارد ریالی جهت توسعه مناطق حاشیه شهر
  • صدور هشدار هواشناسی برای ارتفاعات مازندران
  • حفر و تجهیز ۳۷ حلقه چاه آب شرب طی سال گذشته در همدان
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکستن سد کنیا را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • وضعیت زندگی مردم بعد از شکست سد را ببینید | آمار قربانیان به ۱۲۰ نفر رسید
  • مناطق حاشیه‌نشین️، بزرگترین مشکل شهر ارومیه است
  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها