Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز شنبه  در مصاحبه‌ای مخالفت خود را با فروش جنگنده‌های «اف-16» به ترکیه ابراز کرد.

 به گزارش فارس،به نوشته روزنامه «اکاثی مرینی»، «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در جریان بازدید از یک پایگاه هوایی به مجله نیروی هوایی گفت: «من شخصاً از فروش جنگنده اف-16 به ترکیه حمایت نمی‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

او گفت: «من واقعاً یک مشکل دارم. این ترکیه‌‌ای نیست که ما آرزویش را داریم، از آن نوع متحد ناتو نیست که بتوانیم پیش برویم و برخی از پیچیده‌ترین تجهیزات جنگی را به آن  کشور بدهیم.»

او همچنین گفت که ترکیه در کشورهایی مانند لیبی تحریم‌های سازمان ملل متحد را نقض کرده است. ترکیه همچنین حمایت ایالات متحده از گروه شبه ‌نظامی کرد یگان‌های مدافع خلق در شمال سوریه را تهدید کرده و این گروه را تروریست خوانده و آن را از مرز عقب می‌راند. درحالیکه ایالات متحده تلاش می‌کند با یگان‌های مدافع خلق برای مبارزه با داعش هماهنگ شود.

در ماه اکتبر، ترکیه برای ارتقای نیروی هوایی خود درخواست خرید 40 فروند جنگنده اف-16 از آمریکا کرد. این اقدام همزمان با معامله اخیر یونان برای خرید جت‌های «رافال» و ناوچه‌های فرانسه انجام شد.

این معامله که میلیاردها دلار ارزش دارد، همچنان از طریق فرآیند فروش نظامی خارجی که منوط به تایید وزارت خارجه ایالات متحده و همچنین کنگره ایالات متحده است که می تواند معاملات را مسدود کند، در حال انجام است.

«رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرده که خواهان اعتبار 1.4 میلیارد دلاری است که قبلاً به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم اف-35 پرداخت شده بود. ترکیه در سال 2019 با خرید سامانه دفاع موشکی «اس-400» ساخت روسیه از آن پروژه حذف شد.

ترکیه تهدید کرده است که در صورت رد درخواست خود از آمریکا، از روسیه جنگنده خریداری خواهد کرد. «اسماعیل دمیر» رئیس صنایع دفاعی ترکیه اخیرا گفت:«اگر ایالات متحده پس از وضعیت هواپیماهای "اف-35"، قرارداد اف-16 را تایید نکند، ترکیه بدون جایگزین نخواهد ماند. موضوع هواپیماهای "سوخو-35" و "سوخو-57 " ممکن است در هر زمانی دوباره ظاهر شود».

اردوغان در 31 اکتبر با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد تا حمایت او را بابت قرارداد اف-16جلب کند. بایدن نیز گفت که حداکثر تلاش خود را در این مسیر انجام خواهد داد.

کنگره آمریکا قرار است درباره فروش جنگنده اف-16 به ترکیه تصمیم گیری کند. زمانی که این پیشنهاد به کنگره برسد برسد، ممکن است همچنان مانعی برای اجرای آن باشد.

باب منندر، قانونگذار دموکرات نیوجرسی این قدرت را دارد که فروش نظامی خارجی را متوقف کند. در اوایل ماه نوامبر، ده‌ها تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه‌ای به «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا، با فروش جنگنده‌های اف-16 به ترکیه مخالفت کردند. این نامه دو حزبی به ابتکار «کریس پاپاس»، نماینده دموکرات از نیوهمپشایر و برخی دیگر تهیه شده بود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۵۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد

این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند.مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند.

جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند.

«کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید.

شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • جنگنده‌های آمریکا از پایگاه امارات به قطر منتقل شدند
  • تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو
  • بگویید «کنست آمریکا»!
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • یک جنگنده اف - ۱۶ آمریکا در نیومکزیکو سقوط کرد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • یک جنگنده اف-۱۶ آمریکا در نیومکزیکو سقوط کرد