Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@04:14:15 GMT

در فصول سرد سال چه غذا‌هایی مصرف کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۷۶۸۴

در فصول سرد سال چه غذا‌هایی مصرف کنیم؟

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عنایت لله کلیج مدیرگروه تغذیه و بهبود جامعه مرکزبهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: تغذیه، یکی از عوامل موثر در تعادل مزاج افراد در فصول مختلف است و افراد در فصول سرد سال باید از غذا‌هایی با طبع و ماهیت گرم بهره بگیرند و با توجه به اینکه در شش ماهه دوم سال هوا به تدریج سرد می‌شود، ایجاد تغییر مناسب در رژیم غذایی ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه از امام رضا (ع) نقل شده است سردی‌ها را در فصل گرم و گرمی‌ها را در فصل سرد مصرف کنید، افزود: در فصل معتدل بهار و پاییز مصرف غذا‌های خیلی گرم و خیلی سرد توصیه نمی‌شود و رعایت این نکات برای افراد مسن بسیار با اهمیت است، زیرا با افزایش سن، مزاج افراد سردتر می‌شود و پرهیز از غذا‌های سرد ضروری است.

بیشتر بخوانید

مصرف میان وعده‌های غذایی را جدی بگیرید

کلیج اضافه کرد: در فصل سرما، نوشیدن آب سرد مضر است و بهتر است که از نوشیدنی‌هایی که طبع گرم دارند مانند آویشن، بابونه و استوخودوس استفاده شود چرا که مزاج افراد در این فصل خشک است و باید از مصرف غذا‌هایی که خشکی بدن را افزایش می‌دهد پرهیز کرد مثل گوشت‌های مانده و ادویه جات با گرمی زیاد.

او اظهار داشت: همچنین در فصول سرد سال، باید از مصرف آب سرد پرهیز شود؛ با توجه به شیوع زیاد بیماری تنفسی فوقانی بهتر است که از نوشیدن آن پرهیز شود.

کلیج تصریح کرد: زیاده روی در مصرف میوه‌ها در فصل سرما مضر است و مصرف میوه‌های مناسب این فصل مانند سیب و گلابی توصیه می‌شود.

او گفت: غذا‌هایی که با گرمی معتدل تهیه و مصرف می‌شود مانند گوشت، گوشت بره، مرغ منجمد، شیرینی‌هایی که از مغز بادم و پسته تهیه شده باشد مفید است.

کلیج بیان کرد: باید به مصرف غذا‌هایی مانند سیر، غذا‌های حاوی ادویه زیاد مانند سوسیس، کالباس، و غذا‌های حاوی نمک زیاد مانند انواع شورها، غذا‌های حاوی آب غوره، سرکه و آبلیمو که منجر به کاهش رطوبت بدن می‌شود دقت کرد.

او افزود: همچنین خیار، خربزه و گوشت گاو باید در فصول سرد سال، کمتر مصرف شود.

کلیج اضافه کرد: مصرف انار در این فصل مفید است، اما نوشیدن آب در شب مفید نیست و در اوایل صبح نوشیدن آب ولرم توصیه می‌شود.

او اظهار داشت: مصرف گوشت بره، شتر، گندم، نخود و لوبیا، سیب، میوه‌های شیرین و آبدار مانند انار، کشمش، بادام، زرده تخم مرغ، شیره خرما و انگور، به، سبزیجات، دارچین، هل، انجیر، شیر با عسل، شیر برنج، فرنی و کنجد در فصول سرد سال توصیه می‌شود.

کلیج ادامه داد: مصرف غذا‌های آماده و حاضری، غذا‌های فریز شده، انواع کنسرو، انواع سس، پنیر پیتزا، چای پررنگ، قهوه، کاکائو، گوشت گاو و گوساله، ماهی شور و دودی، آبغوره، سرکه، دوغ و گوجه فرنگی باید به حداقل برسد.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مرکز بهداشت رژیم غذایی تعادل مزاج فصول سرد فصول سرد سال مصرف غذا غذا هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مفید و ضروری مانند ویتامین‌های A، D، E، K و ویتامین‌های گروه B است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم‌مرغ یک غذای سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد تصور با تصور اینکه زرده تخم‌مرغ مملو از چربی ناسالم است آن را مصرف نمی‌کنند، اما نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که زرده تخم‌مرغ سرشار از انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۱۰ ویتامین مهم است، به طوری که مصرف دو تخم‌مرغ تا ۳۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تأمین می‌کند، در ادامه به بررسی ویتامین‌های موجود در زرده تخم‌مرغ می‌پردازیم:

ویتامین A

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین A یا رتینول است که باعث بهبود سلامت شبکیه چشم می‌شود و به محافظت در برابر شب کوری و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند؛ ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۱۴۴۲ واحد بین‌المللی ویتامین A است، مصرف کافی این ویتامین به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین D است، ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۲۱۸ واحد بین‌المللی این ویتامین است؛ مصرف کافی ویتامین D به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین E

زرده تخم‌مرغ حاوی اشکال مختلفی از ویتامین E از جمله آلفا-توکوفرول است که با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است؛ ۱۷ گرم زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۴۳۹ میلی‌گرم ویتامین E است، این ویتامین از سلامت پوست حمایت می‌کند و باعث بازسازی سلول‌ها و همچنین محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورابنفش و پیری زودرس می‏‌شود.

ویتامین K

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین K به شکل فیلوکینون است که به فعال شدن فاکتورهای انعقاد خون کمک می‌کند؛ ۱۷ گرم تخم‌مرغ حاوی ۰.۱۱۹ میکروگرم ویتامین K است، مصرف کافی ویتامین K برای حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر شکستگی و جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها ضروری است.

ویتامین B۲

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین است که در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله تولید گلبول‌های قرمز خون، حفظ سلامت پوست، چشم‌ها و سیستم عصبی نقش دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ بزرگ می‌تواند ۰.۰۹۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ بدن را تأمین کند، مصرف کافی ریبوفلاوین مانع بروز علائمی مانند خستگی، ضعف و اختلالات پوستی می‎‌شود.

ویتامین B۶

زرده تخم‌مرغ حاوی پیریدوکسین، شکل فعال ویتامین B6، است که نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۰۶۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد شناختی، بهبود خلق‌وخو و کاهش خطر بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب ضروری است.

ویتامین B۱۲

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین B۱۲ است که عمدتاً در غذاهای حیوانی یافت می‏‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ایفا می‌کند؛ هر زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۳۳۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که برای جلوگیری از بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و اختلالات شناختی ضروری است.

ویتامین B۹

زرده تخم‌مرغ حاوی فولات، شکل طبیعی ویتامین B۹، است که برای حمایت از رشد جنین در دوران بارداری بسیار مهم است؛ ۶۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۸۰ میکروگرم فولات است که برای سلامتی بسیار مفید است و کمبود آن باعث کم‌خونی، نقایص مادرزادی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‎‏‌شود.

ویتامین B۵

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین B۵ یا اسید پانتوتنیک است که نقش بسیار مهمی در تولید اسیدهای چرب، کلسترول و هورمون‌های استروئیدی ضروری دارد، این ویتامین از تبدیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی پشتیبانی می‌کند و باعث حفظ سلامت پوست، مو و ناخن می‌‎‏شود.

ویتامین B۸

تخم‌مرغ دارای ویتامین B۸ است که یک ویتامین ضروری برای باروری است، این ویتامین که با نام اینوزیتول نیز شناخته می‌شود، نقش مهمی در سیگنال‌دهی سلولی، انتقال عصبی و متابولیسم چربی دارد؛ ویتامین B۸ به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، لوبیا، میوه‌ها و غلات یافت می‎‏‌شود.

کد خبر 747379

دیگر خبرها

  • کندوان یکطرفه شد
  • کندوان یک‌طرفه شد
  • سیب زمینی جوانه زده قابل مصرف است؟
  • آبشار دائمی «باران کوه»؛ طبیعتی جذاب برای تمامی فصول
  • فصول مناسب برای سفر به مشهد چه زمانی است؟
  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • بررسی آخرین وضعیت روستاهای برده میش و کپه‌کند بخش مرکزی مهاباد
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ