Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران گفت: حجم تجارت خارجی کشور در هفت ماهه امسال ۵۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد مناسبی برخورد بوده که به نوعی تراز تجارتی مثبت شده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،  احمد ذاکری شنبه شب در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل گمرک بازرگان در ماکو با تاکید بر انسجام و هماهنگی در فعالیت سازمان‌ها و نهاد‌های مستقر در مرز به منظور ایجاد زمینه مناسب برای تسهیل تجارت به ویژه صادرات، اظهار داشت: کاهش هزینه صادرات و ایجاد سرعت لازم در رساندن کالا به مشتریان خارجی سبب حفظ و گسترش بازار‌های صادراتی کشور خواهد شد و به تبع آن تولید داخلی و اشتغال نیز رونق خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه با اشاره به اقدامات و برنامه‌های گمرک در ارتباط مبارزه با ویروس همه گیر کرونا، بیان کرد: فعالیت‌های اقتصادی در گمرکات کشور در دوره شیوع ویروس کرونا نه تنها متوقف نشد، بلکه کارکنان گمرکات کشور در خط مقدم جبهه اقتصادی به صورت شبانه‌روزی مشغول فعالیت بودند و از هیچ تلاشی فروگذار نکردند و گواه آن نیز این است که عده‌ای از همکاران به این بیماری منحوس دچار شدند و تعدادی هم جان خود را از دست دادند.

معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران با اشاره به جایگاه خوب گمرک بازرگان، اظهار داشت: عمده کشو‌های که به نوعی در زمینه واردات و هم در صادرات مورد هدف ما هستند، یکی از آن‌ها کشور ترکیه است که مرز بازرگان توانسته پل ارتباطی ایران با ترکیه باشد.

ذاکری با اشاره به اینکه آذربایجان غربی در بحث تجارت خارجی از استان‌های مهم و نقش‌آفرین کشور است، افزود: باید به ایجاد و توسعه زیرساخت‌ها در گمرکات مرزی از جمله بازرگان که دارای ظرفیت‌های تجاری بالایی است، کمک شود.

وی با اشاره بر لزوم توسعه و تقویت زیر ساخت‌های گمرک بازرگان به عنوان یکی از گمرکات مهم مرزی، اظهار داشت: گمرک بازرگان بعد از بندرعباس دومین مرز فعال نسبت به سایر مرز‌های کشور است و تلاش می‌کنیم از این ظرفیت در راستای توسعه اقتصادی کشور حداکثر بهره را ببریم.

معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ایران در ادامه با بیان اینکه در بخش زیر ساخت‌ها و نیروی انسانی باید نگاه ویژه‌ای به مرز بازرگان داشته باشیم تا بتوانیم در انجام ارائه رویه‌ها با مشکل روبرو نشویم، گفت: در بخش بازرگان ۲ دستگاه ایکس ری فعال داریم و یک دستگاه دیگر نیز بزودی در این مرز با همکاری صنایع دفاع اجرایی خواهد شد و تا ظرف یکسال نیز به بهره برداری خواهد رسید.

ذاکری با اشاره به اینکه در بخش عمرانی فاز اول گمرک بازرگان ۱۳میلیارد ریال هزینه شده است، ادامه داد: طرح فاز دوم مرزبازرگان نیز از فردا با ۴۰۰میلیارد ریال آغاز خواهد شد.

نقش گمرک بازرگان در نظام اقتصادی و تجارت بین المللی ایران

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در این آیین با بیان اینکه گمرک بازرگان به عنوان ویترین ورودی کشور نیازمند ساماندهی و رسیدگی است، گفت: نقش این گمرک در نظام اقتصادی و تجارت بین الملل کشور بی بدیل است.

محمدرضا عبدالرحیمی افزود: خدمت در نظام مقدس جمهوری اسلامی امانتی است که پذیرفتن مسوولیت در این نظام از مهمترین امانت‌ها است.

وی با بیان اینکه چالش‌های نظام تجارت بین المللی و اقتصادی کشور، گمرکات را در خط مقدم و صف رویایی با این مشکلات قرار داده است، اضافه کرد: انتظارات مردم و حاکمیت از یک سو و غلبه بر چالش‌ها و محدودیت‌هایی که به نظام اقتصادی ایران وارد شده نقش گمرکات را در بهبود و توسعه اقتصادی بیش از پیش نمایان کرده است.

عبدالرحیمی از مسوولان گمرک خواست تا با رویکرد تسهیل گرایانه قانونی در حل مشکلات مردم تلاش کند، اگرچه صیانت از بیت المال و اقتصاد ملی وظیفه همه ما است.

وی از آغاز عملیات فاز دوم توسعه ساماندهی گمرک بازرگان طی روز‌های آتی خبر داد و تصریح کرد: گمرک بازرگان و پایانه آن تابلو و ویترین کل کشور است که ساماندهی داخلی آن که در معرض دید تمامی تجار و مسافران داخلی است از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه عملکرد گمرک بازرگان در هفت ماهه سال جاری رشد قابل توجهی داشت، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۲۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی از گمرک بازرگان و یک و نیم میلیارد دلار گاز یعنی روزانه ۳۰ میلیون مکعب به کشور ترکیه صادر شده است

وی اضافه کرد: در این مدت ۷۷۰ میلیون دلار از طریق گمرک بازرگان به کشور واردات صورت گرفته که عملیات ترخیص ۳۵۰ میلیون دلار از کالا‌ها در خود مرز بازرگان و ۴۱۸ میلیون دلار از سایرگمرکات ترخیص شده است.

عبدالرحیمی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۳۸ میلیارد تومان از محل درآمد عوارض گمرکی به خزانه واریز شده که این مبلغ تا پایان سال به ۵۰۰ میلییارد تومان می‌رسد.

مرز بازرگان از قطب‌های مهم اقتصادی کشور است

ناظر گمرکات آذربایجان غربی و مدیرکل گمرک ارومیه نیز در این آیین با اشاره به وظایف گمرک، گفت: گمرک باید در چهارچوب قوانین و مقررات، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های اداری مرتبط با صادرات، واردات و ترانزیت را اجرا کند، زیرا مجری سیاست‌های اقتصادی دولت است.

توحید آذربد با اشاره به نقش گمرک در توسعه و تقویت ارتباطات بین‌المللی حوزه تجارت خارجی، افزود: با توجه به اینکه مرز بازرگان از قطب‌های اقتصادی کشور است و به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه صادرات و ترانزیت به شمار می‌رود، فعال کردن این مرز در رونق اقتصادی و اجتماعی منطقه بسیار حائز اهمیت است.

وی اظهار داشت: روزانه ۸۰۰دستگاه کامیون بطور متوسط از بزرگترین مرز زمینی کشور در مرز بازرگان تردد می‌کند.

امام جمعه ماکو نیز در این آیین ضمن تقدیر از مدیرکل قبلی و آرزوی توفیق به مدیرکل جدید، گفت: انتظارمی رود، مدیرکل جدید گمرک بازرگان به خوبی این منطقه را مدیریت کند و در راستای تسهیل سازی در مسیر قانونی خدمات ارزشمند ارائه دهد.

حجت الاسلام سید محمد هاشمی ادامه داد: مسوولیت یک فرصتی است برای خدمت، فرصت‌ها به تندی می‌گذرد و باید مسوولان از این ظرفیت‌ها به نحو شایسته‌ای در راستای خدمت به مردم استفاده کند.

در پایان این مراسم، "رامین ظهیری" به عنوان سرپرست جدید اداره کل گمرک بازرگان معرفی و از تلاش‌های "مجتبی بازگیر" مدیرکل سابق قدردانی شد.

گمرک بازرگان یکی از مبادی سه‌گانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار می‌رود که به صورت شبانه‌روزی در شمال آذربایجان‌غربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشور‌های اروپایی به شمار می‌رود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجان‌غربی قرار دارد.

گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راه‌اندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بین‌المللی مابین ایران و ترکیه است.

آذربایجان‌غربی ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با ترکیه، عراق و نخجوان دارد. برچسب ها: احمد ذاکری ، تودیع ، معارفه ، مدیرکل گمرک ، معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک ، صادرات ، تجارت ، حجم تجارت

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: تودیع معارفه مدیرکل گمرک معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک صادرات تجارت حجم تجارت معاون توسعه مدیریت و منابع گمرک گمرک بازرگان گمرک بازرگان آذربایجان غربی اقتصادی کشور تجارت خارجی میلیون دلار مرز بازرگان بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟

سید روح اله لطیفی، همزمان با دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، اظهار داشت: قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، لطیفی افزود: ایران می‌تواند به واسطه نیاز این قاره به سوخت و انرژی، فنّاوری و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی، سرمایه‌گذاری و طراحی و ساخت امور زیر بنایی از جمله معدن، سد، راه‌سازی و پروژه‌های عمرانی، اورهال کردن پالایشگاه‌ها، استخراج گاز، بازار مصرف مناسب مواد غذایی و محصولات صنعتی، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی همراه با توانمندی کشورمان در صادرات خدمات فنی و مهندسی در این قاره فرصت‌ها ضمن حفظ شئونات انسانی و حفظ منافع توأمان کشورمان و کشور‌های آفریقایی حضور پیدا کند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ پراکنش صادراتی کشور به این قاره از نکات قابل توجه بود و صادرات در شرق، غرب، شمال و جنوب این قاره به صورت خاصی توسعه پیدا کرد و ۳۹ کشور از این قاره، مقصد صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم بودند.

لطیفی گفت: با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشور‌های الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ بودیم.
وی در خصوص هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار هفت مقصد نخست صادرات کالا‌های ایرانی به صورت مستقیم به این قاره بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت بیان داشت: ۵۱ درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی، شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات کشورمان را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف‌پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب‌بازی از دیگر کالا‌های صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

لطیفی در خصوص واردات از قاره آفریقا، توضیح داد: در سال گذشته ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشور‌های قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

وی گفت: ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم، و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتاً روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین‌آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا تاکید کرد: عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان، مستمر و فراگیر و موانع جابه‌جایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است که رفع این موانع با اراده دولت‌ها و پیگیری بخش خصوصی تا حدودی به تجارت ایران با این قاره شتاب خواهد داد.

دیگر خبرها

  • ۲۵۰۰ بازرگان خارجی برای بازدید از اکسپو به ایران آمدند
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟