Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:46:25 GMT

آسیبهای بلاگری بر روان کودکان از زبان یک جامعه شناس

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۷۸۸۱۷

آسیبهای بلاگری بر روان کودکان از زبان یک جامعه شناس

ایسنا/آذربایجان غربی یک جامعه شناس گفت: استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی به آن ها آسیب جدی وارد می کند.

منصوره ایزدی در گفت وگو با ایسنا افزود: استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی با عنوان بلاگری به شخصیت کودکان آسیب میزند و مسیر رشد طبیعی کودکان را مختل می کند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه در سال های اخیر و با گسترش فضای مجازی حضورکودکان در فضای مجازی توسط خانواده ها به دلیل داشتن برخی استعداد ها و شیرین کاری ها بیشتر شده است، تصریح کرد: والدین با ثبت لحظه به لحظه زندگی کودک در فضای مجازی و کسب درآمد از این طریق، دنیای کودکی را از آنها می گیرند که این خود نوعی کودک آزاری است‌.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایزدی یاد آور شد: والدین با استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی به او یاد می دهند که برای دیده شدن و مفید بودن در جامعه فقط باید به تشویق بیرونی که همان فالوو و لایک کردن است، دست یافت.

این مدرس دانشگاه با تاکید به اینکه فضای مجازی معمولا مناسب با سن کودکان نیست، خاطر نشان کرد: هدف خانواده ها از مدل و بلاگر شدن کودکان خود در فضای مجازی بیشتر به دلیل مالی و دیده شدن در اجتماع و به نوعی مشهور وچهره شدن کودک به هر قیمتی است.

این جامعه شناس با تاکید به اینکه رشد شخصیتی، اجتماعی، عاطفی، علمی و جسمی فرد در سن کودکی رخ می دهد و وظیفه والدین برآورده کردن بستر رشد این زمینه ها است، اظهار کرد: متاسفانه برخی والدین با ناآگاهی در تلاش هستند با مدل کردن و آرایش کردن فرزندان خود در فضای مجازی، شخصیت کودکان را دچار آسیب کرده  که این خود موجب بلوغ زودرس در کودکان می شوند.

وی یاد آور شد: استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی درجهت لایک کردن و جذب فالور  اسیب زاست و او را از دنیای کودکی دور می کند.

این مدرس دانشگاه درخصوص معایب حضور کودکان به عنوان بلاگر در فضای مجازی نیز افزود: کاهش اعتماد بنفس کودکان، مختل کردن روند طبیعی رشد کودک، بلوغ زود رس، تشویق به مصرف گرایی و ظاهربینی در کودکان، ایجاد اضطراب و افسردگی کودک از جمله معایب استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی است.

وی با اشاره به اینکه با حضور کودکان در فضای مجازی حریم خصوصی کودکان از بین می رود، ادامه داد: این احتمال وجود دارد کودک بعد از بزرگ شدن احساس و رضایتی از این که والدین تمام زندگی او را در معرض دید عام قرار داده اند نداشته باشند و او را با مشکلات زیادی در زندگی آینده همراه کنند.

این جامعه شناس با تاکید به اینکه در برخی کشورها قوانین سخت در خصوص حضور کودکان در فضای مجازی به عنوان بلاگر وجود دارد، خاطر نشان کرد: باید در کنار تدوین قوانین بازدارنده  درخصوص فعالیت کودکان در فضای مجاز ی، ارگان های همچون آموزش و پرورش باتولید محتوا در فضای مجازی  و دادن آموزش های مناسب به خانواده ها آنها را  از معایب حضور کودکان به عنوان بلاگر در فضای مجازی آگاه سازند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی حضور کودکان جامعه شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۸۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت

اکنون رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور می‌گوید که اگرچه در سه نوبت اسامی روانشناسان زرد طی ادوار گذشته توسط سازمان شناسایی و منتشر شد و این اتفاق در ظاهر خوب بود، اما نتیجه خوبی نداشته، چراکه هنوز این روانشناس‌نماها به کار خود ادامه می‌دهند.

طبق ماده پنج قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، مشاوران و روانشناسان برای هرگونه اشتغال در حرفه خود باید دارای‌ پروانه از سازمان نظام روانشناسی باشند.

اما خرداد سال ۱۴۰۱ بود که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور اسامی افراد غیر روانشناس و بدون مجوز را در قالب سه لیست منتشر کرد که در نوبت اول ۱۴۴ نفر، نوبت دوم ۶۱ نفر و در نوبت سوم ۲۱۹ فرد یا صفحه مجازی که به صورت غیرقانونی در حیطه روان‌شناسی فعالیت می‌کردند را شامل می‌شد؛‌ این اعداد رقمی بالغ بر ۴۵۶ فرد یا صفحه مجازی بود که نه تنها مجوز و پروانه اشتغال از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره نداشتند بلکه برخی تحصیلات مرتبط با روانشناسی نیز نداشتند.

در همان زمان رئیس وقت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه اسامی اعلام شده از بین ۴۵۰۰ روانشناس‌نما شناسایی شده منتشر شده و اسامی باقی روانشناس‌نماها به زودی منتشر می‌شود، از ارسال این اسامی به قوه قضائیه خبر داد و گفت: هم اکنون بر قوه قضائیه واجب است به این موضوع ورود کرده، این افراد را فرا بخواند و احضار کند.

اما، علی فتحی آشتیانی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با اشاره به فعالیت روانشناسان نماها اظهار می‌کند: در سه نوبت اسامی روانشناسان زرد طی ادوار گذشته توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور شناسایی و منتشر شد؛ این اتفاق در ظاهر خوب بود، اما نتیجه خوبی نداشت چراکه هنوز این روانشناس نماها به کار خود ادامه می‌دهند.

وی افزود: اگرچه این روانشناس نماها معرفی شدند اما اتفاق خاصی درخصوص توقف فعالیت آن ها نیفتاده است، این در حالی است که مهم‌ترین عاملی که می‌تواند بر توقف فعالیت روانشناس‌نماها اثرگذار باشد، ارتقای سواد سلامت روانی جامعه است، به عبارتی دیگر مردم باید به قدری آگاهی‌شان افزایش پیدا کند تا بتوانند روانشناسان واقعی را از روانشناس نماها تشخیص دهند.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور ادامه داد: افزون بر آن مردم می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، روانشناسان دارای پروانه را شناسایی کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • پیام تبریک روز مشاوره ۱۴۰۳ + متن، عکس و استوری روز روانشناس
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • چرا باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت