Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه جامعه خبرگزاری فارس: از خط ملی اعتیاد با شماره چهاررقمی ۰۹۶۲۸ چه می‌دانید؟ چند درصد معتادان و خانواده‌های آن‌ها در ایران از وجود خط تخصصی ویژه اعتیاد خبردارند؟ خط ملی اعتیاد از اسفند ۱۳۸۷ برای ارائه خدمات پیشگیری از اعتیاد طی تفاهم‌نامه همکاری میان ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی کشور آغاز به کارکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما فکر می‌کنید در شش ماه گذشته چند نفر با خط ملی اعتیاد تماس گرفتند؟ رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از آمار تماس‌های مخابره شده با خط ملی اعتیاد از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان مهرماه خبر داد و گفت: در شش ماه ابتدایی سال، ۲۸۱ هزار و ۲۷۶ نفر با خط ملی اعتیاد تماس گرفتند. ۸۲ درصد تماس‌گیرندگان خانم‌ها بودند؛ خانم‌هایی که بیشتر آن‌ها مادر یا همسر افراد معتاد بودند.

*سؤالات پرتکرار از خط ملی اعتیاد

اما شایع‌ترین سؤالات تماس‌گیرندگان با خط ملی اعتیاد شامل چه مواردی بوده است؟ دکتر «فاطمه رضوان مدنی» دراین‌باره گفت: درخواست کمک و راهنمایی در مورد راغب کردن فرد معتاد برای درمان، درخواست دستگیری فرد معتاد به علت آزار و اذیت خانواده و درخواست راهنمایی برای انتخاب مرکز ترک اعتیاد به ترتیب بیشترین سؤالات از کارشناسان خط ملی اعتیاد را به خود اختصاص داده است.

 

*۱۳ سال بدون همراهی رسانه‌ها در معرفی خط ملی اعتیاد

بر اساس آمار، در ایران حدود دو میلیون و 800 هزار نفر معتاد وجود دارد. از طرفی، تعداد افراد جامعه که با این پدیده از طریق اعضای معتاد خانواده خود درگیر هستند چند برابر معتادان است، اما عدد ۲۸۱ هزار تماس با خط ملی اعتیاد در شش ماه نشان می‌دهد که اکثر افرادی که با معضل اعتیاد درگیر هستند اصلاً از وجود چنین خطی اطلاع ندارند!

سؤال اینجاست چرا باوجود گذشت ۱۳ سال از راه‌اندازی خط ملی اعتیاد هنوز قریب به‌اتفاق معتادان از وجود آن بی‌خبر هستند. رئیس مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور دراین‌باره گفت: اطلاع‌رسانی در خصوص این سامانه باید تقویت شود. سازمان بهزیستی در تمام مراکز تابعه در خصوص خط ملی اعتیاد اطلاع‌رسانی می‌کند. تیزرهایی را آماده کرده و در سایت سازمان منتشر کرده است. اما این کافی نیست و رسانه‌ها هم برای معرفی خط ملی اعتیاد باید پای‌کار سازمان بهزیستی باشند. صداوسیما هم نقش مهمی در این خصوص دارد که البته بهایی به این موضوع از طرف صداوسیما داده نشده است.

*رایگان مشاوره بگیرید

بد نیست بدنید خط ملی مشاوره اعتیاد هرروز از ساعت 8 تا 20 آماده پاسخگویی و مشاوره به افرادی است که درباره پیشگیری از اعتیاد، مواد اعتیادآور و احتمالاً شیوه‌های درمان، اطلاعات تخصصی نیاز دارند. تماس با این مرکز، از تمام نقاط دور و نزدیک کشور بدون شماره‌گیری کد انجام می‌شود.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اعتیاد سازمان بهزیستی معتاد صدا و سیما خط ملی اعتیاد سازمان بهزیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۱۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره خدماتی که از سوی این سازمان به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو ارائه می‌شود، توضیحاتی داد.

به گزارش ایلنا، نرجس‌خاتون اسعدی خلیلی، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور، در پاسخ به این سؤال که چه تعداد خانواده دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی است، گفت: «دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقاء سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.»

وی با بیان اینکه این سازمان پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت، نسبت به تحت پوشش قرار دادن تمام خانواده‌های نیازمند دارای فرزند دو قلو و بیشتر پشت نوبت دریافت خدمات اقدام کرد، ادامه داد: در حال حاضر ۴۱ هزار و ۵۰۰ خانوار دارای فرزند چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره حمایت‌هایی که از سوی سازمان بهزیستی به این خانواده‌ها ارائه می‌شود؟ تصریح کرد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری، در حال حاضر حدود ۴۱ هزار خانواده دارای فرزند دوقلو در دهک درآمدی ۱ تا ۵ تحت پوشش سازمان هستند.

وی ادامه داد: همچنین خانواده‌های دارای فرزندان سه قلو و بالاتر در دهک درآمدی ۱ تا ۷ نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفته و از خدمات بهره‌مند می‌شوند.

اسعدی خلیلی خاطرنشان کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار بوده و همچنین خدمات غیر مستمر به خانواده‌های دارای فرزند چند قلو نیز ارائه می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به خدمات غیرمستمر به خانواده‌های دارای فرزند چندقلو تصریح کرد: دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نسبت به ثبت اطلاعات کودکان واجد شرایط دریافت شیرخشک در سامانه سلامت وزارت بهداشت (جهت دریافت شیرخشک رایگان) اقدام می‌کند. همچنین این خانواده‌ها از کمک هزینه ودیعه مسکن، وام اشتغال و خدمات مشاوره‌ای بهره‌مند می‌شوند.

دیگر خبرها

  • معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی /جزییات این طرح چیست؟
  • معتادان متجاهر بهبود یافته پاکبان می‌شوند
  • انجام ۲۷۲ عملیات امداد و نجات توسط آتش نشانی شیراز
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • جزییات ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی | جزییات این طرح چیست؟
  • تسهیلات خاص برای خانواده‌های دارای فرزند چندقلو
  • جمع آوری ۲۵۴ معتاد متجاهر در مشهد