Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود الهی فرد کارشناس بورس کالا در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با معاملات بلوکی در بورس کالا اظهار کرد: سفارشات بلوکی به معنی تجمیع سفارشات خرد مشتریان در قالب یک سفارش کلی توسط کارگزار و سپس اقدام به خرید از طریق سامانه بورس، تحت عنوان یک سفارش کلی است. در نتیجه کارگزار برای یک گروه از مشتریان متقاضی یک کالای خاص فقط می تواند با یک قیمت وارد فرآیند خرید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بورس کالا در ادامه اظهار کرد: در صورتی که کارگزار موفق به خرید گردد سیستم براساس اولویت زمان ثبت سفارشات مشتریان توسط کارگزار، نسبت به تخصیص مقادیر درخواست‌های مشتریان اقدام می کند. بنابراین اگر کارگزار  به واسطه رقابت قیمتی با سایر کارگزاران متقاضی همان کالا ، موفق به خرید کل مقدار سفارش نشود، مشتریانی که سفارش آن ها زودتر  از دیگران در سیستم سفارشات مشتریان ثبت شده است ، موفق به خرید و دریافت کالا می شوند.

بیشتر بخوانید

 رشد ۸ هزار واحدی شاخص کل در آخرین روز کاری هفته/ سایه رفع قیمت گذاری دستوری بر برخی نمادها

الهی فرد در ادامه تصریح کرد: بیش ترین کاربرد معاملات بلوکی برای اقلام خرد و دارای متقاضی زیاد نظیر سیمان و لاستیک است. که البته سفارشات آن ها برای مقایر بسیار کم هم مجاز است.

این کارشناس بورس کالا در رابطه با مزیت های روش معاملات بلوکی گفت: یکی از مزیت های این روش کاستن از حجم سفارشات و همچنین کاهش حجم کاری کارگزار و خود بورس کالا است.  ولی این روش می تواند موجب بروز مشکلاتی هم برای کارگزار شود. یکی از مشکلات می تواند این باشد که ممکن است همه مشتریان، روی یک قیمت واحد توافق نداشته باشند و کار کارگزار برای استخراج یک قیمت واحد برای تمامی سفارشات تجمیع شده را سخت نموده و همیشه جای اعتراض برای مشتریان ناراضی باقی بماند.

این کارشناس بورس کالا بیان کرد: مورد دیگری که ممکن است منجر به بروز مشکل گردد حالتی است که کارگزار به واسطه رقابت با سایر کارگزاران، موفق به خرید تمام سفارش تجمیعی مشتریان خویش نگردد و این موضوع به نوبه خود، موجب حذف سفارشات آخر مشتریان خواهد شد. معمولا مشتریانی که موفق به خرید نمی شوند به کارگزار و بورس معترض می شوند. البته که بورس کالا می تواند برای این موارد برنامه داشته باشد.

الهی فرد در رابطه با شفافیت قیمت ها در این روش معاملاتی گفت: به نظر می رسد گرچه این مدل معاملات بلوکی موجب سهولت و تسریع در انجام معاملات می شود ولی با توجه به این که یک قیمت واحد (کلی) برای تمام سفارشات تجمیعی در نظر گرفته می شود لذا از شفافیت معاملات ممکن است کاسته شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس کالا معاملات بلوکی کارشناس بورس کالا معاملات بلوکی موفق به خرید یک قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۱۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد

به گزارش خبرنگار مهر بازار بورس امروز در اخرین روز معاملاتی هفته با افت ۳۹۰۱ واحد به کار خود پایان داد و شاخص کل به عدد ۲,۲۶۴,۹۲۴ رسید.

همچنین شاخص هم وزن نیز با ۴۲ واحد رشد به عدد ۷۵۰,۸۴۳ رسید.

از نمادهایی که امروز موجب افت شاخص کل شدند می‌توان به نمادهای فملی، فولاد، کچاد، فارس، کگل و شستا اشاره کرد.

با کاهش حجم معاملات سهام و حق تقدم سهام به ۶.۵ میلیون برگه در بازار روز جاری، ارزش معاملات خرد رقم دو هزار و ۸۲۷ میلیارد تومان را ثبت کرد. همچنین حقیقی‌های بازار نیز روند خروج سرمایه از بازار را ادامه دادند تا خالص خروج پول حقیقی از بورس امروز به ۲۱۴ میلیارد تومان برسد.

در معاملات امروز نماد فن افزار بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن ۹۲ میلیارد تومان بود.

پس از فن افزار، ثفارس بیشترین ارزش معاملات را داشت و شستا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد کرومیت و فملی در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات نیز سهام شستا با تعداد ۵۵۴ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۹۶۴ سهم در صدر قرار گرفته است. ذوب در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وبملت تعلق داشت. دو نماد کرمان و وتجارت نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

در معاملات چهارشنبه، ۵۸ نماد صف خرید داشتند و ۴۲ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۳ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۴ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش ۲۲ درصدی به ۲۴۹ میلیارد تومان رسید.

کد خبر 6094265 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • پراپ تریدینگ: سفری هیجان‌انگیز در دنیای معاملات با سرمایه شرکتی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • اتفاق جالب در معاملات روز گذشته کپشیر!
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • افت نزدیک به ۳۰۰۰ واحدی شاخص در معاملات صبحگاهی بورس
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • هوشمندسازی و مجازی‌سازی فرآیند حمل و نقل کالا در یزد