Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، در تاریخ 28 مهرماه سال جاری بخشی از کارخانه بسته بندی مواد غذایی طبیعت در زرندیه ساوه دچار حریق شده و خسارت قابل توجهی به کارخانه وارد شد.

امروز محمد مختاریانی مدیر عامل شرکت طبیعت اعلام کرد با وجود اینکه حدود یک ماه از آتش سوزی کارخانه طبیعت می‌گذرد، اما هیچ یک از دولتمردان برای کمک به حفظ تولید و اشتغال 3 هزار نفر در این کارخانه حتی دلجویی نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی میزان خسارت واردشده به این کارخانه را 2700 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: وزارت صمت به عنوان متولی تولید حتی حاضر به تشکیل یک جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید برای بررسی جوانب و کمک به حل مشکل به وجود آمده بر اثر آتش‌سوزی گسترده در کارخانه طبیعت نیست.

وی افزود: طی یک ماه گذشته ستاد تسهیل استان یک جلسه برای بررسی وضعیت به وجود آمده  برگزار کرده است که حتی مصوبات آن نیز اجرایی نشده است.

مدیرعامل شرکت طبیعت با بیان اینکه حفظ اشتغال  3000 نفری این کارخانه یکی از دغدغه های مهم مدیران این شرکت است، تصریح کرد: اغلب دولتمردان و به ویژه  شخص رئیس جمهور بارها و بارها درسخنان خود به اشتغال‌زایی و افزایش تولید اشاره کرده‌اند، اما سوال اینجاست که چرا برای کمک به حل مشکلات شرکت طبیعت به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ کالاهای اساسی در زمینه روغن نباتی، برنج، رب گوجه فرنگی، چای و تن ماهی و حفظ اشتغال طی سال‌های اخیر هیچ  اقدامی انجام نمی‌شود؟

وی افزود: با توجه به کم کاری برخی دولتمردان طی یک ماه گذشته جا دارد، رئیس جمهور شخصا برای کمک به حل مشکلات این واحد تولیدی دست به کار شود و دستورات لازم را برای بررسی جوانب موضوع  و کمک به حل مشکلات صادر کند.

مدیرعامل شرکت طبیعت متذکرشد: به رغم خسارت سنگین وارد شده و تعطیلی کارخانه، تمامی کارکنان حقوق و مزایای خود را تا کنون دریافت کرده‌اند و برنامه ریزی های لازم برای پرداخت حقوق ماه جاری نیز انجام شده است، اما واقعیت این است که معلوم نیست ادامه این روند تا چه زمانی مقدور خواهد بود.

مختاریانی در مورد وضعیت برآورد خسارت و عملکرد صنعت بیمه در پرداخت خسارت گفت: بررسی‌های لازم برای برآورد خسارت انجام شده است، اما متاسفانه تا کنون صنعت بیمه حتی یک ریال خسارت آتش سوزی کارخانه طبیعت را پرداخت نکرده است.

وی افزود: شرکت بیمه طرف قرارداد حتی اجازه آواربرداری نیز نداده است و وضعیت کارخانه به همان شکل باقی مانده است و امکان بازسازی کارخانه وجود ندارد.

*در این زمینه خبرنگار فارس با بیمه مرکزی تماس گرفت که یک مقام مسئول در بیمه مرکزی با بیان اینکه معمولا این کارخانه‌ها توسط یک شرکت بیمه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند، اما با توجه به ارزش بالای کارخانه با شرکت‌های دیگر بیمه به صورت کنسرسیومی و اتکایی با بیمه مرکزی تحت پوشش قرار می‌دهند، در این زمینه باید به روند کارشناسی بررسی علت خسارت و تعیین میزان دقیق خسارت و تعهد بیمه‌گر توجه کرد.

خبرنگار فارس همچنین با ابراهیم کاردگر مدیرعامل بیمه دانا تماس گرفت که وی گفت: یک تیم تخصصی از طرف هیأت مدیره برای بررسی روند خسارت در کارخانه طبیعت به سرپرستی جناب آقای فرامرز خجیر تشکیل دادیم که این تیم جلسات متعددی با مدیران و مدیرعامل طبیعت داشته و روند بررسی جلو می‌رود.

خبرنگار فارس در تماس با فرامرز خجیر مساله را با وی مطرح کرد که وی گفت از صبح روز حادثه در محل مورد بیمه به اتفاق مدیران شرکت بیمه دانا و معاون اتکائی بیمه مرکزی حاضر شدیم که مشاهده شد ماموران آتش نشانی در حال عملیات اطفاء حریق بودند.

وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله جلسه فوق العاده هیأت مدیره در شرکت بیمه دانا تشکیل و مقرر شد کارگروهی متشکل از واحدهای فنی ، حقوقی ، مالی و حراست جهت بررسی روند پرونده تشکیل شود.

به گفته خجیر، در جلسه کارگروه مقرر شد جهت بررسی علت حریق از یک تیم سه نفره از کارشناسان رسمی دادگستری و ارزیابان مستقل بیمه مرکزی و جهت بررسی خسارت ساختمان، ماشین آلات ، اثاثیه و موجودی محل مورد بیمه از کارشناسان حقوقی و حقیقی مورد تأیید بیمه مرکزی استفاده شود و نیز از خدمات شرکت حسابرس نیز جهت بررسی خسارت استفاده می شود .

وی گفت کار بررسی خسارت ماشین آلات ، ساختمان و اثاثیه به شرکت محک سنجش پایدار که ارزیاب خسارت حقوقی و مورد تأیید بیمه مرکزی می باشد محول شده است و کار ارزیابی خسارت موجودی به کارشناسان حقیقی واگذار شده است.

وی گفت تاکنون جلسات متعددی بین کارشناسان ارزیاب و همکاران بیمه گذار برگزار شده است و در حال جمع آوری مستندات و مدارک مورد نیاز جهت بررسی و کارشناسی خسارت می باشند.

خجیر گفت: در مورد علت حریق تاکنون تیم سه نفره بررسی علت حادثه اظهار نظر نکرده است و از طرفی  آتش نشانی شهرداری ساوه اعلام نموده است که فاقد کارشناس است و قادر به اعلام علت آتش سوزی نیست.

خجیر گفت: سالن آتش گرفته حدود 40 هزار مترمربع است که دستگاه‌های بسته بندی برنج، چای و تولید روغن و رب گوجه فرنگی در آن قرار گرفته است و خط تولید رب سالم مانده و مشکلی ندارد، بخش بسته بندی چای و تولید روغن دارای ماشین آلات خارجی است. عمده سرمایه شرکت طبیعت در ضلع دیگر و روبروی سوله آتش گرفته قرار دارد که خوشبختانه خسارتی نداشته و سالم مانده است.

خجیر گفت: بیمه نامه این شرکت دارای پوشش اتکایی مناسب با 12 شرکت بیمه و بیمه مرکزی، می باشد.

عضو هیات مدیره بیمه دانا همچنین گفت: خوشبختانه بیمه‌گذار تاکنون همکاری خوبی با ما داشته و باید مستندات سازه و ساختمان و همچنین مستندات ماشین‌آلات را بیاورد و تحویل کارشناسان گردد و کار ارزیابی خسارت و نیز  آواربرداری صورت گیرد ، اجازه پاکسازی کامل بعد از اتمام کار کارشناسان داده خواهد شد.

وی این را هم گفت که وقتی علت حادثه مشخص شد و منع قانونی نداشته باشد، طبق تعهد بیمه نامه و میزان تعهدات بیمه‌گر، بخشی از خسارت به عنوان علی‌الحساب به بیمه‌گذار پرداخت می‌شود .

خجیر در مورد اینکه اعلام میزان خسارت به میزان 2700 میلیارد تومان چقدر کار حرفه‌ای است، گفت: بعید می‌دانم عدد خسارت به این رقم برسد. مدیران شرکت به صورت مکتوب 2400 میلیارد تومان اعلام خسارت کردند و کل بیمه‌نامه 4600 میلیارد تومان بوده که خوشبختانه قسمت مهم مورد بیمه شده سالم بوده و آتش نگرفته است . بنابراین قطعا میزان خسارت کمتر از این رقم است اما باید اجازه دهیم روند کارشناسی انجام شود و کارشناسان رقم واقعی خسارت را اعلام نمایند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: آتش سوزی طبیعت بیمه کارشناسان عضو هیات مدیره بیمه دانا مدیر عامل طبیعت میلیارد تومان کارخانه طبیعت بیمه مرکزی شرکت طبیعت ماشین آلات برای بررسی بیمه دانا شرکت بیمه جهت بررسی کمک به حل آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۴۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری

رعیتی فرد, معاون وزیرکار چند روز پیش درباره جمع بندی نهایی لایحه پیشنهادی در خصوص امنیت شغلی کارگران گفت: این لایحه را (شنبه 8اردیبهشت ماه1403)به دفتر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواهیم برد تا اصلاحات لازم روی آن انجام و به تایید دولت برسد و سپس در مجلس تصویب شود.

به گزارش تسنیم، بخش عمده ای از اصلاحات در این زمینه پیرامون امنیت شغلی کارگران است که رعیتی فرد، معاون وزیرکار درباره اصلاح قانون کار و پیشنهادات دولت گفته است: قبلاً برای مشاغل غیرمستمر و پروژه‌ای این قانون در دولت قبل مطرح شد که اگر پروژه بیش از چهار سال طول کشید، تا پایان پروژه کار کارگر به صورت دائمی ادامه پیدا کند و در غیر این صورت مشمول مقرری بیمه بیکاری شوند. چون قبلاً کارگران پروژه‌ای مشمول مقرری بیمه بیکاری نبودند. از اسفندماه گذشته کلیه نیروهای پروژه‌ای مشمول این قانون شدند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: طرح اصلاح قانون کار ما به عنوان لایحه به مجلس جدید خواهد رسید و در مجلس یازدهم مطرح نخواهد شد.

وی در پاسخ سوالی پیرامون جزئیات تغییرات بیمه بیکاری با بیان اینکه «در نرخ بیمه بیکاری و 3درصد سهم کارفرما تغییری ایجاد نشده است» گفت: ما با مطالعه تجربه بیمه بیکاری در چند کشور مطرح جهان، به این نتیجه رسیدیم که در برخی کشورها تنها کارفرما حق بیمه پرداخت نمی‌کند و سهمی نیز کارگر پرداخت می‌کند.

تنها در ایران است که ما سهم 3درصدی کارفرما را داریم که در اصلاح قانون بیمه بیکاری ما پیشنهاد افزایش شمول آن را دادیم. زیرا قبلاً دامنه شمول کارفرمایان ملزم به پرداخت حق بیمه بیکاری کمتر بود و برای مثال کارفرمایانی که در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی بودند، مشمول قانون بیمه بیکاری نمی‌شدند و کارگران پروژه‌ای نیز مشمول بیمه بیکاری نبودند.

رعیتی فرد با تاکید بر بحث اصلاح قانون بیمه از کارافتادگی گفت: اگر در انتهای دوره منتهی به بازنشستگی فردی دچار از کارافتادگی نیز نمی‌شد، مشمول قانون بازگشت به کار نبوده و بیمه بیکاری دریافت نمی‌کرد.

ما پیشنهاد دادیم که فقط اگر مشخص شود کارگر از کارافتاده و ناتوان است تا پایان دوره منتهی به بازنشستگی به کار بازنگشته و مقرری بیمه بیکاری نگیرد و در غیر این صورت محروم نشود. البته منابع صندوق بیمه بیکاری ما نیز محدود است و باید بتواند در شرایط بحرانی مانند کرونا ناگهان نرخ بیکاری بالاتری رقم خورد، بتواند افرادی که سال‌ها بیمه‌پردازی کردند را تحت پوشش خود قرار دهد.

رعیتی فرد در ادامه با آوردن آماری اظهار کرد: تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری ما در سال1401 حدود 240هزار نفر بود که اکنون این رقم به 160 هزار نفر کاهش یافته است. این کاهش مقرری بگیران حاکی از کاهش نرخ بیکاری است. با آیین نامه جدید که در این حوزه تنظیم شده، امید داریم این رقم از امروز نیز در آینده کمتر شود.

وی تصریح کرد: درباره بحث بازگشت به کار، تفاهمنامه ای سه جانبه را با تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای امضا کردیم که طبق آن کسانی که مقرری بیمه بیکاری مشمول آن‌ها می‌شود، حتماً باید بعد از شش ماه با فراخوان‌های انجام شده از سوی سازمان تامین اجتماعی و سازمان فنی‌وحرفه‌ای آموزش ببینند.

اگر آن‌ها نتوانند در همان محل قبلی مشغول به کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی خودشان نسبتی ندارد، آموزش فنی‌وحرفه‌ای برایشان لحاظ شود و به بازار کار در رشته کاری دیگری بازگردند.

معاون وزیر کار افزود: اینکه کارگر بیکار شده مدام در حالت بیکاری و دریافت مقرری باقی بماند، دیگر نباید ممکن شود و باید الزامی بوجود بیاید که نیروی کار بیکار شده به بازار کار خود بازگردد. جدول فعلی مقرری بیمه بیکاری ما فعلا تا 50ماه است که به نسبت همه کشورهای جهان بیشتر انجام می‌پذیرد.  برای متاهل‌ها 50ماه بیمه بیکاری و برای مجردها 36ماه (3سال) مقرری می‌پردازیم. این درحالی است که کسی که با وجود مقرری بیمه بیکاری دیگر به سر کار نمی‌رود، در دوره طولانی فاصله از کار، برگشتنش به محیط تولید سخت می‌شود و ما باید تلاش کنیم که افراد با آموزش به محیط کار برگردند. زیرا اکنون در بازار کار نیازمند افراد ماهری هستیم که بیش از چندین سال در یک حوزه کار کردند.

رعیتی فرد اضافه کرد: دستورالعمل این آیین نامه جدید که محصول توافق ما با سازمان تأمین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای است، تصویب و به استان‌ها ابلاغ شده است و افراد بیکار شده باید به چرخه آموزش و سپس بازار کار بازگردند.

  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس
  • اعتراض مردم به روند کند ساخت طرح ۸۱۰۰ واحدی
  • روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در پارسال
  • سال گذشته شاهد روند کاهشی نرخ بیکاری در کرمانشاه بودیم
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • مهلت ثبت نام پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد پیام نور تمدید شد
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • اعطای نشان ملی اقتصاد مقاومتی به " شرکت آرد هشترود "
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری