Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان اظهار داشت: با تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر سرانجام پس از ۶ سال این تجهیزات از سوی یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل متحد) تحویل این اداره کل شد که پس از نصب و آموزش، فاز اول خانه خلاق صنایع دستی استان فعالیت خود را به زودی آغاز خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: خانه‌های خلاق با رویکرد دستیابی به اهداف توسعه پایدار تحت نظارت سازمان ملل متحد یونیدو، خدمات آموزشی، علمی و توسعه‌ای به جامعه هدف ارائه می‌دهند که به تبع در استان نیز این خدمات را همراه با ایجاد زیرساخت‌های انعطاف‌پذیر، ارتقای صنعت فراگیر و پایدار و تقویت نورآوری به فعالان بخش صنایع‌دستی کردستان ارائه خواهد داد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان ادامه داد: فعالیت اصولی خانه خلاق صنایع دستی بی‌شک شتاب دهنده متمرکز و قلب تپنده تحولات صنایع دستی و هنرهای سنتی است و تولیدات این خانه همگام با تکنولوژی روز دنیا، متناسب با محیط زیست پایدار و هویت ایرانی، اسلامی رقم خواهد خورد.

گویلیان اضافه کرد: ایجاد فضای استفاده روزمره از صنایع دستی، پشتیبانی خدماتی و هویتی از اهالی این حوزه، ارائه خدمات به استارت آپ‌ها و اصلاح گردش مالی در اکوسیستم آن تنها بخشی از آن چیزی است که بعد از فعالیت رسمی این خانه انجام می‌شود.

او ابراز امیدواری کرد که به زودی شاهد رسیدن سایر تجهیزات خانه خلاق صنایع دستی کردستان باشیم تا بتوان فاز‌های بعدی این خانه را راه‌اندازی کرد و بدون شک این اقدام موثر نویدبخش آینده روشن در حوزه صنایع دستی و هنرهای سنتی استان است.

رشته‌های اصیل صنایع دستی کردستان که در حال حاضر فعال بوده و دارای برند ملی و یا بین المللی هستند شامل نازک کاری و هنر‌های چوبی (خراطی)، گلیم سنه و بیجار، سازسازی سنتی، زیورآلات سنتی، کلاش بافی، نساجی سنتی، شال بافی (مرخز بافی)، ارغوان بافی و گلیم بافی است.

مهمترین مراکز تولید صنایع دستی در کردستان به ترتیب شهر‌های سنندج، مریوان، سروآباد، سقز و بانه و سپس بیجار، قروه، دیواندره و دهگلان هستند که متنوع‌ترین و بیشترین رشته‌ها در شهر سنندج وجود دارد.

بیش از ۴۵ هزار هنرمند کردستانی در ۴۲ رشته مختلف صنایع دستی فعالیت می‌کنند که از مجموع رشته‌های فعال در استان،۲۱ رشته بومی است.

یونیدو یا سازمان توسعه صنعتی ملل متحد یک سازمان تخصصی سازمان ملل متحد است که مقر آن در وین است. هدف اصلی این سازمان ارتقاء و تسریع توسعه صنعتی در کشور‌های در حال توسعه یا اقتصاد‌های در حال گذار و توسعه روابط صنعتی بین‌المللی است.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع دستی میراث فرهنگی سنندج خانه خلاق صنایع دستی صنایع دستی کردستان ملل متحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۵۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی

مرتضی صفری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی گفت: با حمایت‌های استاندار آذربایجان‌غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و در این زمینه ۸۰ طرح در حال اجرا است.

وی با ابراز تأسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته  افزود: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان نخستین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بنا‌های تاریخی و خانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری در ادامه  گفت: تعدادی از بنا‌های تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بنا‌های تاریخی را برعهده دارند که متأسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بنا‌های با ارزش استان در حال تخریب است.

به گفته  مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی، برای حفاظت بنای تاریخی، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بنا‌ها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بنا‌ها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره غذاهای سنتی (آش نغوزه) در چناران برگزار می‌شود
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • تامین بیش از یک میلیارد دلار ارز برای کالاهای اساسی
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی