Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه ساله و در فصل برداشت محصول زعفران ۲ شهرستان تربت‌حیدریه و زاوه که رتبه نخست تولید زعفران جهان را به خود اختصاص داده‌اند، شاهد حضور گردشگران ایرانی و غیرایرانی در مزارع زعفران هستند.
این گردشگران همچنین با حضور در بازارهای قدیمی و سنتی این خطه ضمن تهیه سوغات و هدایای مورد نیاز خود، از آثار تاریخی تربت‌حیدریه نیز بازدید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

   
نخستین جشنواره گردشگری زعفران در تربت‌حیدریه امسال به همت اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر تربت حیدریه و بخش خصوصی این خطه از ۱۶ تا ۲۳ آبان ماه جاری برگزار شد.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه به عنوان میزبان اصلی جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: جشنواره گردشگری زعفران با هدف معرفی ظرفیت‌های حوزه گردشگری و کشاورزی زعفران و با کمک بخش خصوصی برگزار شد.
علی محمدی افزود: امسال نمایشگاهی از صنایع دستی و سوغات در محل رباط طبسی تدارک دیده شد و تمام برنامه‌های جشنواره گردشگری زعفران، در همین مکان تاریخی برگزار گردید.
وی اظهار داشت: یکی از سیاست‌های میراث فرهنگی و گردشگری آن است تا رویکرد گردشگری کشاورزی را احیا کند و از آنجا که منطقه تربت‌حیدریه مهد تولید زعفران، ابریشم و پسته است از این فرصت استفاده شد تا همزمان با فصل برداشت زعفران موضوع گردشگری کشاورزی نیز دنبال شود.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه گفت: در این جشنواره علاوه بر زعفران سایر صنایع دستی، اقامتگاه‌های بوم‌گردی و آیین و رسوم روستاها نیز معرفی شد.
محمدی افزود: در مدت برگزاری جشنواره زعفران بیش از هزار نفر گردشگر داخلی و خارجی از مزارع زعفران و آثار تاریخی تربت حیدریه بازدید کردند و  روز ۲۳ آبان نیز قطار گردشگری با حضور گردشگران ایرانی، اصحاب رسانه استان و مدیران اقامتگاه‌های بومگردی از مشهد به تربت حیدریه آمد.

وی ادامه داد:قطاری که دیروز وارد تربت حیدریه شد، چهارمین قطار گردشگری است که از مشهد به مقصد شهرهای استان اعزام شده و برای دومین بار است که وارد تربت‌حیدریه شده‌ است.
تربت‌حیدریه در کنار مشهد ظرفیت بالایی برای جذب گردشگر دارد
معاون گردشگری اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز گفت: تربت‌حیدریه در کنار مشهد ظرفیت گردشگری بالایی دارد و با توجه به ورود گردشگران خارجی به ویژه زائران عراقی، از این ظرفیت استفاده خواهد شد.
یوسف بیدخوری افزود: جشنواره گردشگری نیز نشان داد هماهنگی و نظم خوبی بین مدیران این خطه در برپایی این دورهمی بزرگ فرهنگی وجود دارد.
معاون استاندار و فرماندار ویژه تربت‌ حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: استفاده از ظرفیت میراث فرهنگی لازمه توسعه این شهرستان است و ظرفیت‌های بالقوه در این حوزه باید به فعل تبدیل شود و برای مردم درآمدزایی داشته‌باشد.
حسین شرافتی‌راد با اشاره به سفر سالانه ۱۰ میلیون زایر و گردشگر از گذرگاه تربت‌حیدریه به سمت مشهد افزود: اگر محصولات کشاورزی و صنایع دستی این خطه به خوبی معرفی شوند تربت حیدریه به توقفگاه و استراحتگاه موقتی خوبی برای زائران امام رضا(ع) که از شرق و جنوب کشور به مشهد می‌آیند تبدیل می شود و سطح درآمد شهروندانش افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: تحقق این مهم، وظیفه مجموعه مدیریتی این شهرستان است و امسال نیز دستگاه‌های مرتبط، حرکت خوبی را رقم زدند که امید است حاصل آن رضایت مردم منطقه باشد.
یک پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به گسترش اقامتگاه‌های بومگردی و در راستای احیای میراث از دست رفته هر منطقه، جای خالی ایجاد گنجینه‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی در حوزه بومگردی محسوس است.
محمد شریفی‌تربتی افزود: اقامتگاه‎ بومگردی در هر منطقه جغرافیایی دارای پیشینه‌ تاریخی و فرهنگی خاص آن منطقه است که می‌تواند به عنوان شناسنامه‌ای از حوزه پیرامونی آن منطقه برای گردشگران جالب توجه باشد.
تربت‌حیدریه و زاوه  دارای ۴۵۰ جاذبه تاریخی و گردشگری، یک روستای ملی و یک شهر ملی ابریشم‌کشی و تعداد ۸۰ اثر تاریخی هستند که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
از مجموع بیش از ۱۱۸ هزار هکتار زمین زیرکشت زعفران در ایران، استان خراسان رضوی با بیش از ۹۰ هزار هکتار و ۸۰ درصد تولید و استان خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار و حدود پنج درصد تولید به ترتیب بیشترین میزان کشت و تولید این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.
همچنین از مجموع ۹۰ هزار هکتار زمین زیر کشت زعفران در این استان، بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار و معادل ۱۲ درصد به شهرستان تربت‌حیدریه و از مجموع افزون بر ۵۰ هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه، ۱۲ هزار هکتار معادل ۱۷ درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.
برداشت زعفران در سه اقلیم سرد (جلگه رخ تربت‌حیدریه)، معتدل (شهرستان زاوه) و گرم (شهرستان مه‌ولات) از ۱۵ مهر آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه دارد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

برچسب‌ها گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تربت حیدریه زعفران اصفهان میراث فرهنگی اقامتگاه بوم گردی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تربت حیدریه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی تربت حیدریه زعفران اصفهان میراث فرهنگی اقامتگاه بوم گردی جشنواره گردشگری گردشگری زعفران میراث فرهنگی صنایع دستی تربت حیدریه هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۶۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و… که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و… را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب