Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@01:31:17 GMT

درخواست رئیس جمهور پیشین افغانستان از ایران

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۹۱۸۴۹

به گزارش تابناک به نقل از شفقنا، رئیس جمهور پیشین افغانستان با بیان این که حوادث تروریستی اخیر نشان می‌دهد که با استقرار صلح دایمی و تحکیم امنیت و ثبات هنوز فاصله داریم، گفت‌: بدون تردید مشکلات اقتصادی و امینتی افغانستان بر منطقه و به خصوص بر کشور های همسایه تاثیر ناگواری خواهد داشت و تا زمانی که بی ثباتی در افغانستان ادامه یابد کشور های همسایه و منطقه نیز از آن به شدت متاثر خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به آموزه های دینی گفت: بر اساس ارزش های دین اسلام و اصول بنیادین در روابط بین الملل مبنای استوار تعامل مسلمانان با سایر ملل التزام به نیکی و عدالت است. بنابر این با توجه به این‌که محوریت نیکی و عدالت در روابط بین المللی مزیت نسبی فرهنگ و تمدن اسلامی شمرده می‌شود، ایجاب می‌کند که مسلمانان با رویکرد فرهنگی و تمدنی در عرصه بین المللی و روابط با سایر جوامع بشری ظاهر شوند و هویت و پیام واقعی دین اسلام را به جهانیان ارائه بدهند.

وی با بیان این که افغانستان با این‌که حدود چهار دهه آتش و آسیب جنگ را مظلومانه تحمل کرده اما افتخار دارد که از فتنه و منازعه مذهبی در امان است، گفت: حوادث تروریستی اخیر که در کابل، قندوز و قندهار با نام داعش صورت گرفت و قلب تمام مردم ما را جریحه‌دار کرد، حقیقتا دسیسه ای علیه افغانستان برای دوام بی ثباتی و به منظور تعقیب اهداف سیاسی بیگانگان در منطقه است.

کرزای در ادامه گفت: داعش پدیده‌ای وارداتی است که با دیانت تاریخ و فرهنگ جامعه افغانی هیچ وجهه سازوگاری ندارد.
اگر به‌صورت دقیق‌تر به قضایای افغانستان نگاه کنیم، روشن می‌شود که افغانستان و مسایل آن در چهل سال اخیر به ویژه در جهان اسلام یا مورد غفلت بوده و یا به گونه گزینشی و موردی به آن پرداخته شده است.

کرزی افزود: همه می‌دانند که افغانستان در اثر تجاوز پیاپی قدرت‌های جهانی و مداخلات منطقه‌ای بارها شاهد جنگ های خونین و طولانی بوده و ملت مسلمان افغانستان به خاطر دین و سرزمین اسلامی شان سال‌های متمادی به جهاد و دفاع پرداختند.
وی با اشاره به تحولات اخیر افغانستان، تصریح کرد: تحولات اخیر که باعث فروکش نمودن شعله آتش جنگ و زمینه ساز قطع جنگ و خونریزی در کشور ما دانسته می‌شود، مورد استقبال ما است و از این‌که امروز مردم افغانستان خبر ناگوار جنگ و کشتار را نمی‌شوند یا کمتر می‌شنوند بسیار خرسندیم اما واقعیت این است که وضع دشوار کشور ما و حوادث تروریستی اخیر نشان می‌دهد که با استقرار صلح دایمی و تحکیم امنیت و ثبات هنوز فاصله داریم.

کرزای در ادامه اظهار کرد: موقعیت ژئوپولیتیک افغانستان طوری واقع شده که تحولات داخلی افغانستان با اوضاع بیرونی و به گونه خاص با اوضاع منطقه پیوند ناگسستنی دارد و اما درست و سنجیده آن است که کلید حل مسئله را در گام نخست ما مردم افغانستان در داخل کشور خود جستجو کنیم. به این منظور ما راه حل مسئله افغانستان را در مشورت و مراجعه به مردم افغانستان می‌دانیم؛ زیرا که ثبات سیاسی و برقراری صلح پایدار بدون جلب رضایت و حمایت مردم بدست نمی آید.
این دیپلمات پیشین افغانستان همچنین بیان کرد: افغانستان به لحاظ تاریخی و فرهنگی در راستای ایجاد مشروعیت و تحکیم اقتدار حاکمیتی دارای تجربه طولانی و برخوردار از مکانیزم های سنتی و مردمی خاص خود است که توسل به آن در شرایط کنونی هم موثر و ضروری و غیر قابل اجتناب است.
وی با تاکید بر این که فرصت به دست آمده در افغانستان برای رهایی از جنگ و خشونت و برقراری صلح و ثبات دایمی نباید از دست برود، گفت: به دلیل تاثیر متقابل اوضاع سیاسی افغانستان و منطقه به ویژه در عرصه اقتصاد و امنیت ما نیازمند همکاری بیشتر و همراهی بهتر کشور های منطقه هستیم. بدون تردید مشکلات اقتصادی و امنیتی افغانستان بر منطقه و به خصوص در کشور های همسایه تاثیر ناگواری خواهد داشت و تا زمانی که بی ثباتی در افغانستان ادامه یابد کشور های همسایه و منطقه نیز از آن به شدت متاثر خواهند شد. از کشور های همسایه و به خصوص جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم که برای ثبات و امنیت خود و منطقه با افغانستان همکاری صادقانه کنند.

رئیس جمهور پیشین افغانستان با خطاب قرار دادن کشورهای دخیل در قضایای افغانستان گفت: از جامعه جهانی به خصوص قدرت های بزرگ دخیل در قضایای افغانستان می‌خواهیم که اگر واقعا نگران امنیت خود و جهان هستند و به تعهدات شان در قبال افغانستان و مردم افغانستان استوارند در این مرحله مهم و حیاتی برای ایجاد صلح و ثبات و عبور از وضع شکننده و دشوار کنونی با مردم افغانستان همکاری کنند. در غیر آن صورت آسیب و ضربه جبران ناپدیزی به افغانستان، منطقه و جهان وارد خواهد شد.

گفتنی است:وبینار بین المللی علمای جهان اسلام و تحولات جدید افغانستان با حضور علما،نخبگان و کارشناسان کشورهای منطقه توسط مرکز فعالیت های فرهنگی و اجتماعی تبیان با همکاری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با محورهای شاخص ها و معیارهای تشکیل حکومت اسلامی، دولت فراگیر، تأمین امنیت، احقاق حقوق ملت و کسب مشروعیت بین‌المللی برگزار شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی فاطمه اسدی زلزله جنوب ایران زلزله رئیس جمهور پیشین افغانستان کرزای داعش طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی فاطمه اسدی زلزله جنوب ایران زلزله پیشین افغانستان کشور های همسایه مردم افغانستان بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۱۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!

وزیر خارجه انگلیس با طرح ادعاهایی علیه ایران، گفت اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند.

به گزارش ایسنا، دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه و در اظهاراتی گفت «پیشنهاد سخاوتمندانه‌ای» برای آتش‌بس ۴۰ روزه در غزه در مقابل آزادی اسرا اسرائیلی وجود دارد.

طبق گزارش الجزیره، وی مدعی شد: ایران با حمایت از حماس در غزه و حوثی‌های یمن (انصارالله) و حزب‌الله لبنان موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

این ادعا در حالی است که انگلیس به همراه آمریکا بارها به خاک یمن حمله کرده‌اند و از حامیان رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه بوده‌اند.

ایران هم بارها اعلام کرده نیروهای مقاومت در منطقه بر اساس منافع کشورهای خود، به مبارزه علیه اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

کامرون که در ریاض صحبت می‌کرد، ادامه گفت: اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند زیرا این امر در طولانی مدت به سودش خواهد بود. راه‌حل ۲ دولتی در طولانی مدت امنیت اسرائیل را تضمین خواهد کرد.

اخیرا نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا توافق آتش‌بسی که به حماس پیشنهاد شده را «بسیار سخاوتمندانه» توصیف کرد و گفت حماس باید هرچه سریع‌تر درباره آن تصمیم‌گیری کند.

او مدعی شد که حماس در میان غیرنظامیان مخفی می‌شود و پایان‌نیافتن جنگ غزه به این دلیل است که حماس سلاح‌های خود را کنار نگذاشته، اسرا را آزاد نکرده و خود را تسلیم نکرده است!

بلینکن همچنین مدعی شد که اجرای راهکار ۲ دولتی در مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه «بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس» خواهد بود.

او همچنین با طرح این ادعا که حماس تنها مانع حصول توافق آتش‌بس در جنگ غزه است، گفت سران جنبش مقاومت فلسطین باید هرچه سریع‌تر درباره پیشنهادی که به آن‌ها شده تصمیم‌گیری کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • بازدید معاون اجرایی رئیس‌جمهور از طرح آبرسانی به شهرستان بهمئی
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • تاکید ایران و گرجستان بر اهمیت تحکیم صلح و امنیت منطقه
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور