Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، خدابنده نیز به عنوان یکی از شهرستانهای هشت گانه استان زنجان با وجود منابع غنی و ظرفیت های بسیار در بخش های مختلف همچنان با مشکلاتی دست به گریبان است که رفع این مسایل و زدودن غبار محرومیت از چهره آن نیازمند توجه و همت عالی مسوولان، مدیریت صحیح و برنامه ریزی اصولی است و درحالی که به گفته معاون اجرایی رییس جمهوری، دهمین مقصد استانی سفر آیت الله رییسی به استان زنجان برنامه ریزی شده و در اواخر هفته جاری انجام خواهد شد، این، فرصت مغتنمی است تا مسایل شهرستان بررسی و راهکارها و تدابیر لازم برای خروج از برخی بن‌بست‌ها و محرومیت موجود از سوی رییس جمهوری و اعضای هیات دولت ارایه و عملیاتی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

                                                                   

 شهرستان خدابنده در جنوب استان زنجان واقع شده و با حدود پنج هزار کیلومتر مربع وسعت، یک چهارم مساحت این استان را به خود اختصاص داده است. این شهرستان با پنج بخش، هفت شهر و بیش از ۲۲۰ روستای دارای سکنه، ۱۶۴ هزار نفر جمعیت دارد.

۷۰ درصد جمعیت شهرستان خدابنده در روستاها ساکن می باشند، در زمان حاضر این شهرستان ۲۲۹ روستای دارای سکنه دارد که ۱۸۲ روستا بالای ۲۰خانوار هستند.

پایین بودن سرانه تخت بیمارستانی، مشکلات آب شرب در مناطق روستایی، نبود امکانات صنایع تبدیلی، غیر استاندارد بودن برخی از محورهای ارتباطی شهرستان و نرخ بالای بیکاری و مهاجرت از جمله مشکلاتی است که شهرستان خدابنده با آن ها مواجه است.

رفع مشکل کمبود فضای بیمارستانی و سرانه تخت در شهرستان خدابنده با احداث بیمارستان جدید ۲۲۰ تختخوابی در دستور کار قرار گرفته است.

سرانه تخت بیمارستانی در خدابنده در سال ۹۳، حدود ۶ دهم به ازای هر هزار نفر بود و این رقم با ارتقای ظرفیت بیمارستان امیرالمومنین(ع) به ۱۷۶ تخت، به سرانه یک تخت به ازای هر هزار نفر رسید که در مقایسه با میانگین استانی و کشوری همچنان پایین است.

به گفته فرماندار خدابنده ساخت بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی جدید در این شهرستان به پیشرفت نزدیک ۴۰ درصدی رسیده است.

                                                 

گفتنی است با تسریع در ساخت و بهره‌برداری از بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی حضرت رسول اکرم (ص)، پایین بودن سرانه تخت بیمارستانی نسبت به جمعیت در این شهرستان جبران شده و میزان این شاخص در خدابنده از میانگین کشوری نیز بالاتر خواهد رفت.

بیمارستان ۲۲۰ تختخوابی حضرت رسول اکرم (ص) در پنج طبقه ساخته می شود و ۲۰ هزار مترمربع زیربنا خواهد داشت.

فعالیتهای کشاورزی در شهرستان خدابنده زمینه بسیار مناسبی را برای ایجاد صنایع تبدیلی و واحدهای فرآوری محصولات کشاورزی در این شهرستان فراهم کرده است که برای توسعه این صنایع باید حمایت ها و تسهیلگری ها مورد توجه قرار گیرد.  

فرماندار خدابنده با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۷۰۰ هزار تن محصول کشاورزی در این شهرستان تولید می شود، گفت: خام فروشی محصولات کشاورزی در این شهرستان یک مشکل مهم است که حل این مشکل در گرو توسعه صنایع تبدیلی است.

                                                         

وجود راه‌های استاندارد ارتباطی از مولفه های مهم توسعه است، ولی شهرستان خدابنده در این زمینه با مشکلات عدیده ای مواجه است که بخش بزرگی از آن ناشی از عدم تکمیل پروژه های راهسازی و نیمه تمام ماندن آنها است.

به گفته فرماندار خدابنده پیشرفت پروژه ۲ بانده کردن محور راه سلطانیه - قیدار - کبودرآهنگ پس از چندین سال معطلی و کُند بودن اجرای پروژه، امسال با تزریق اعتبار با جدیت بیشتری به جریان افتاده ولی به سرانجام رسیدن آن نیازمند اختصاص اعتبار است.

                                                     

بیگدلی تعریض جاده ابهر – قیدار را از دیگر طرح های دارای ضرورت در شهرستان عنوان کرد و افزود: این راه ارتباطی از جاده‌هایی است که به واسطه داشتن میزان تردد بالا از مسیرهای پر حادثه استان محسوب می شود، از این رو تعریض آن به یکی از ضروریات و البته مطالبه مردم شهرستان های ابهر و خدابنده تبدیل شده است.

نرخ بالای بیکاری در شهرستان خدابنده و افزایش مهاجرت به ویژه مهاجرت جوانان به یک چالش مهم در این منطقه تبدیل شده است.

بر اساس آخرین گزارش های منتشر شده پیرامون نرخ بیکاری، میزان بیکاری در شهرستان خدابنده ۱۳.۷ درصد است در حالی این نرخ در کل استان زنجان ۱۱.۹ درصد اعلام شده است.

به باور مسوولان، متاسفانه میزان بیکاری افراد تحصیل کرده در خدابنده بالا است و در این شرایط ایجاد و راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی با ظرفیت اشتغالزایی بالا می تواند تا حدی مسائل و مشکلات اشتغال را رفع کند.

مشکل کم آبی و وجود مشکل در تامین آب شرب به ویژه در مناطق روستایی از دیگر مسائلی است که شهرستان خدابنده با آن دست به گریبان است.

به گفته نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی در زمان حاضر زنگ خطر مشکل آب به صدا درآمده و امروزه این بحران شبیه به مسائل امنیتی شده و در این میان خدابنده به لحاظ منابع آبی وضعیت خوبی ندارد و این موضوع بارها در جلسات مختلف در حضور مسوولان استانی اعلام شده است.

                                                              

سید البرز حسینی افزود: برای جبران کمبود آب در شهرستان خدابنده، تامین آب برای کشاورزی و آب شرب مورد نیاز شهرستان از سد تالوار و سد گلابر باید با جدیت در دستور کار قرار گیرد.

برچسب‌ها خدابنده دولت زنجان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خدابنده دولت زنجان خدابنده دولت زنجان شهرستان خدابنده ۲۲۰ تختخوابی استان زنجان سرانه تخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۵۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیازمند شبکه تنظیم‌گری کشوری هستیم

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید محمد صادق امامیان هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف با اشاره به اینکه چطور باید تنظیم گر‌های جدا از هم را در ساختار دولت به یک ساختارمتمرکز نهادی وضع کنیم، گفت: هر تنظیم گر یک نهاد بالا دست دارد. به عنوان مثال ستاد تنظیم بازار زیر مجموعه وزارت صمت است یا ساترا زیر مجموعه صدا وسیما است و همگی نیازمند یک نهاد بالا دست برای تمرکز شدن فعالیت را طلب می‌کنند.

وی ادامه داد: امیدواریم در جلسه آتی، بازیگران مهم عرصه را به سمت بخش خصوصی بیاوریم و بیشتر نسبت به مشکلاتی که دارند آگاه شویم. در این جلسه هم سعی داریم به گفتگوی میان تنظیم گر‌ها بپردازیم. 

* به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم

امامیان خاطر نشان کرد: ما به مفهومی به اسم شبکه تنظیم گری کشوری نیاز داریم. در کشور‌های مختلف دنیا همه شبکه‌های تنظیم گری دارند در حالی‌که ما خیلی به تکثیر شبکه‌ها به عنوان نیاز جامعه مدیریت نیاز داریم. ما مسئله‌ای به اسم هویت حرفه‌ای مشترک داریم که در آن همکاری جمعی تنظیم گران به منظور ارتقا و تثبیت مفهوم تنظیم گری به عنوان خلأ بیش از هر چیزی حس می‌شود. ما در ساختار یک وزارت خانه یک مجموعه رگولاتوری داریم که چند تا دپارتمان اجرایی هم در زیر مجموعه آن قرار دارد که اگر بخواهیم آن‌ها را از از نظر سازمان اداری استخدامی و مقررات اداری برررسی کنیم هچ تفاوتی وجود ندارد. باید گفت که رگولاتور جنس متفاوتی از این نهاد است و وظایف متفاوتی دارد و این را باید به مسئله به رسمیت نشناختن هویت در کشور مربوط دانست که در این خصوص ضعف داریم.

وی ادامه داد: در تنظیم گری ما اختلاف نظر‌های زیادی داریم و چطور می‌توان انتظار از وزیری داشت که سیاسی انتخاب شده است و توقع داشت که تنظیم گری را به صورت صحیح انجام دهد. چطور می‌توان از سایر بخش‌ها انتظار داشت که تفاوتی را در این خصوص قائل شوند. حتی ترویج استاندارد‌های حرفه‌ای مشکل دیگری است که تنظیم گر‌ها با آن‌ها روبرو هستند.

نقش شبکه تنظیم گری می‌تواند قدرت چانه زنی دولت را با بخش خصوصی و حتی با سازمان‌های دولتی بالا ببرد و وقتی تنظیم گر‌ها کنار همدیگر باشند می‌تواند هم گرایی آن‌ها باعث یک مذاکره قدرتمند شود

امامیان گفت: نقش شبکه تنظیم گری می‌تواند قدرت چانه زنی دولت را با بخش خصوصی و حتی با سازمان‌های دولتی بالا ببرد و وقتی تنظیم گر‌ها کنار همدیگر باشند می‌تواند هم گرایی آن‌ها باعث یک مذاکره قدرتمند شود.

وی از جمله ضرورت‌های ایجاد شبکه تنظیم گران در کشورمان را نیازمند ایجاد هویت حرفه‌ای مشترک میان تنظیم گران دانست و بیان داشت: از دیگر موارد در این خصوص می‌توان به همکاری جمعی تنظیم گران به منظور ارتقا و تثبیت مفهوم تنظیم گری به عنوان بخش واقعی نظام حکمرانی اشاره کرد. عبور از محدودیت‌های رسمی موجود و شکل گیری بستری جهت تعاملات افقی عملیاتی و سازنده، ترویج استاندارد‌های حرفه‌ای و روال‌های مطلوب تنظیم گری و توانمندسازی تنظیم گران هم در این خصوص به عنوان یکی از موارد ضروری به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: افزایش ظرفیت هماهنگی، همگرایی، سازگاری و ایجاد رقابت تنظیمی مثبت میان تنظیم گران و رفع تداخلات کاربردی، جلوگیری از قاعده گریزی بخش خصوصی و انسداد مسیر‌های دور زدن تنظیم گران، کاهش ریسک‌های ناشی از عملکرد بد و مقطعی یکی از تنظیم گران با توجه به ارتباط موثر با دیگر تنظیم گران، ممانعت از ایجاد دوقطبی آزاد سازی مطلق و بی قاعدگی در مقابل ملی سازی و تصدی گری دولت حرکت در جهت منطقی کردن انتظارات جامعه از دیگر مواردی است که ضرورت ایجاد شبکه تنظیم گران در ایران است.

* افتتاح درگاه ملی مجوز‌ها اقدام موثر دولت درتسهیل گری

مصطفی زمانیان رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری افتتاح درگاه ملی مجوز‌ها در دولت را یکی ازاقدامات موثر درتسهیل گری خواند و عنوان کرد: این اتفاق که در دولت رقم خورد یک نوع مراقبت برای اصلاح ساختار حکمرانی بود که طعم شیرین تنظیم گری را به عموم مردم چشاند و به عنوان یک کارشناس باید بگویم نقطه عظمت در حکمرانی، اصلاح ساختار‌های دولت و تمرکز در نقش تنظیم گری به نفع مردم بود.

* باید به طراحی و شبکه مشترک تنظیم گری برسیم

دکتر سیاح رئیس مرکز پایش و توسعه کسب و کار‌ها در ادامه این نشست، موفق شدن و اثر بخشی تنظیم گری را نیازمند رعایت اصول و مقرراتی توسط خود تنظیم گران دانست و خاطر نشان کرد: در مسیر تنظیم گری یک سری آسیب‌هایی دیده می‌شود که اگر برطرف شود می‌تواند مشکلات را برطرف کند. ما در این مسیر یا خیلی راست هستیم یا خیلی سمت چپ یا سیاه هستیم یا سفید و خیلی در میانه حرکت نمی‌کنیم و حتما باید این موضوع در میان نهاد‌های تنظیم گر حل شود.

وی ادامه داد: اکثر پیمانکارانی که با دولت کار می‌کردند یا از کشور رفتند و یا دیگر تمایلی به حضور در پروژه‌ها را ندارند. تا وقتی فعالیت بخش خصوصی و چالش‌های آن‌ها برای مسئولان مهم نیست و حتی در دستگاه قضایی سودجویی به رسمیت شناخته نمی‌شود نباید انتظار داشت که این مسایل در کشور حل شود.

وی با اشاره به اینکه تنظیم گری نگاهی شاخص و بهینه است، تصریح کرد: با این نگاه باید به داد تنظیم گران موجود رسیده شود که خلاف مسیر و اهداف اصلی خودشان حرکت نکنند و برای این التزام باید به طراحی و شبکه مشترک تنظیم گری برسیم و سند تحول تنظیم گری را متناسب با سیاست دولت پیش ببریم.

* لزوم ایجاد یک مرکز مدیریت عالی برای هدایت تنظیم گران

منایی نماینده سازمان تنظیم بازار به اولویت دهی موضوعات در شبکه تنظیم گری اشاره کرد و گفت: برای این که یک نهاد بالا دستی برای هماهنگی میان تنظیم گران باشد ایجاد یک مرکز مدیریت عالی که مسلط به کنش و واکنش هر کدام از این تنظیم گران باشد در کشور لازم است و باید به سمت راه اندازی این چنین نهادی حرکت کنیم.

باید برای من تنظیم‌گر مشخص شود که سازمان‌های مرتبطی که با آن‌ها ارتباط دارم کدام دستگاه‌ها هستند و در این مسیر باید با یک سازمان دهی منسجم به سراغ تشکیل یک نهاد بالا دستی اقدام کنیم

وی ادامه داد: باید برای من تنظیم گر مشخص شود که سازمان‌های مرتبطی که با آن‌ها ارتباط دارم کدام دستگاه‌ها هستند و در این مسیر باید با یک سازمان دهی منسجم به سراغ تشکیل یک نهاد بالا دستی اقدام کنیم.

* نقش اندک تنظیم گران در نگارش سند تحول محسوس است

حامدی نماینده سازمان بورس در ادامه این جلسه گفت: باید تفکیک کرد که منظور تنظیم گر دولتی است یا خصوصی. در نگارش سند تحول، تنظیم گران نقش اندکی داشتند و در این مسیر وقت زیادی از وزارت اقتصاد و سایر تنظیم گران بخشی گرفته شد که این امر به تنهایی و مشورت نگرفتن از سایر دستگاه و تنظیم گران یک کار اشتباهی است و به نظرم یک سند شکست خورده‌ای است.

وی ادامه داد: در خصوص تنظیم گران ایران ما لایه‌های تنظیم گری داریم و دغدغه تنظیم گران دولتی در حوزه مالی و اقتصادی دغدغده تنظیم گران دیگر نیست و به خاطر این دور هم نشستن سایر تنظیم گران دور یک میز به نظر درست نیست وباید شئونات مختلفی داشته باشد یا لایه‌های مختلفی داشته باشد. در انگلستان وقتی به سمت شورای رقابتی می‌رویم به این صورت است که همه را در کنار همدیگر جمع کردند در حالیکه در کشور ما این موضوع یا اتفاق نمی‌افتد یا به ندرت می‌توان انتظار چنین مهمی را داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان
  • حکم 10 ساله محرومیت هوادار سپاهان؛ رسیدگی قضایی به تخلف در دادسرا
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • بهره مندی ۱۶۱ روستای لرستان از آب شرب در دولت سیزدهم
  • آئین غبار روبی و گلباران مزار شهدای پیرانشهر بمناسبت روز معلم
  • اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در مارگون و بهمئی
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • خانه ملت محلی برای حزب‌بازی نیست
  • سارقان در کمتر از سه ساعت در خدابنده دستگیر شدند
  • نیازمند شبکه تنظیم‌گری کشوری هستیم