Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، این روزها موضوع آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای بین ایران و ۴+۱ یکی از خبرهای داغ رسانه‌های داخلی و بین‌المللی محسوب می‌شود. هرچند که به اذعان بسیاری از تحلیلگران مسائل بین‌الملل، چندان هم نمی‌توان به احیای برجام خوش‌بین بود. در همین راستا، مصاحبه‌ای با «دکتر جان هارپر» -استاد سیاست خارجی دانشگاه «جانز هاپکینز»- انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان نیز جزء افرادی به حساب می‌آید که آینده خوبی برای برجام متصور نیست و اعتقاد دارد که بایدن نمی‌تواند شرایط ایران را برای ارائه تضمین بپذیرد.

این تحلیلگر آمریکایی همچنین در خصوص افزایش لفاظی‌های مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر آمادگی آنها برای حمله به ایران اظهار می‌کند که در اسرائیل بر سر «عاقلانه بودن این موضوع» اجماعی وجود ندارد و می‌افزاید که حتی کشورهای منطقه –که برخی از آنها عادی‌سازی روابط با اسرائیل را انجام داده‌اند- از جنگ با ایران استقبال نمی‌کنند.  

متن گفتگو با «دکتر جان هارپر» بدین شرح است:

- ایران اخیر سه شرط را برای بازگشت ایالات متحده به برجام تعیین کرده است که عبارتند از: باید بپذیرد مقصر وضعیت فعلی است، تحریم‌ها را یک‌جا بردارد و تضمین بدهد که هیچ دولتی در آمریکا دوباره این شرایط را تکرار نخواهد کرد. فکر می‌کنید دولت آمریکا سه شرط مذکور را می‌پذیرد؟

در پاسخ به این سوال باید گفت خیر.  اگرچه کاملا قابل درک است که چرا دولت ایران بر چنین تضمینی اصرار دارد، اما پذیرش این شرط برای دولت بایدن ممکن نخواهد بود. برجام یک «توافق اجرایی» است و نه یک معاهده تایید شده توسط سنای ایالات متحده که از نظر قانونی برای دولت آینده الزام آور شود. دولت جمهوری خواه آتی به چنین توافق اجرایی متعهد نخواهد بود. به نظر می‌رسد که دولت جدید ایران با طرح این شرط می‌گوید بازگشتی به برجام وجود نخواهد داشت.

- علیرغم اعلام آمادگی و استقبال دو طرف در خصوص ازسرگیری مذاکرات، به نظر می‌رسد با توجه به افزایش تنش‌ها امکان احیای برجام حداقل در آینده نزدیک وجود ندارد. نظر شما در این خصوص چیست؟

مذاکرات جدیدی در آینده نزدیک انجام خواهد شد، اما احیای برجام بسیار بعید است. بحث‌هایی در واشنگتن در مورد یک توافق دوجانبه کاملاً جدید بین ایالات متحده و ایران جریان دارد، اما تا اینجای کار نمی‌توان به چنین چیزی خوش بین بود.

- چند وقتی هست که لفاظی‌های مقامات اسرائیلی مبنی بر آمادگی آنها برای حمله به ایران بیشتر شده است. به نظر شما آیا واقعا اسرائیلی‌ها جرات چنین کاری را دارند و به تبعات آن فکر کرده‌اند؟

در اسرائیل در مورد عاقلانه بودن حمله پیشگیرانه به ایران اتفاق نظر وجود ندارد. احتمالا در دولت کنونی این احتمال کمتر از دولت قبلی است. من فکر نمی‌کنم «دوستان» جدید اسرائیل - مراکش، امارات، بحرین - از جنگ جدیدی علیه ایران که توسط اسرائیل آغاز شده است، استقبال کنند. عربستان سعودی همچنان در برابر اقدامات تلافی جویانه ایران آسیب پذیر است و احتمالا امروز از چنین حمله‌ای حمایت نخواهد کرد. همچنین، دولت بایدن نمی‌خواهد با ایران وارد جنگ شود.

در عین حال، حامیان حمله در اسرائیل از غنی‌سازی اورانیوم ایران فراتر از محدودیت‌های برجام به عنوان استدلالی برای حمله استفاده خواهند کرد. اگر برجام به طور کامل از بین برود –که اکنون خیلی هم دور از ذهن نیست- در دوره جدید و خطرناکی قرار خواهیم گرفت که در آن ممکن است مهار اسرائیل برای آمریکا سخت‌تر باشد. شاید در چنین شرایطی، حامیان حمله پیش‌دستانه در آمریکا افزایش پیدا کنند.

منبع: ایسکا نیوز

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ایران اسرائیل ایسکا نیوز مذاکرات هسته ای احیای برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۶۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی

تحلیل‌گران سیاسی در آمریکا می‌گویند که جنبش اعتراضی دانشجویان در روز‌های گذشته در حمایت از حقوق مردم فلسطین برابر اسرائیل، یک شکاف نسلی در موضوع اسرائیل ایجاد کرده و تمایل جوانان برای به چالش کشیدن سیاستمداران و مدیران دانشگاه‌ها در سراسر آمریکا را بیش از پیش جدی کرده است.

به گفته تحلیل‌گران این شکاف و افکار جوانان آمریکایی در حمایت از فلسطین موجب شده که تیم دموکرات‌ها خطر انتخاب نشدن جو بایدن ۸۱ ساله را به عنوان رئیس جمهور بعدی آمریکا در انتخابات پیش رو بیشتر احساس کنند و حتی احزاب مخالف بایدن را نیز با این خطر جدی مواجه کرده است.

«عمر واسو»، استادیار علوم سیاسی دانشگاه کالیفرنیا در این رابطه گفت: ما در حال حاضر شاهد شکاف نسلی در آمریکا هستیم و این موضوع در دراز مدت چالشی برای حزب دموکرات خواهد بود.

دانشجویان دانشگاه کلمبیا در نیویورک طی هفته گذشته کارزار همبستگی با فلسطین را ایجاد کرده که از آن زمان تا کنون با بازداشت‌های منظم از سوی مقامات دانشگاه روبه‌رو شده است. هرچند برخورد مقامات دانشگاه کلمبیا با این تظاهرات بیش از حد خشن بوده ولی همچنان اعتراض‌های مشابهی در دانشگاه‌های دیگر این کشور ادامه دارد.

تصاویری از بازداشت خشونت‌آمیز دانشجویان، اساتید و روزنامه‌نگاران توسط افسران پلیس نیز خشم بیشتری بین دانشجویان ایجاد کرده است.

عمده بحث‌های اصلی دانشجویان در تظاهرات خود علیه مسئولان دانشگاه این است که باید نوع و میزان حمایت دانشگاه‌ها از اسرائیل مشخص شود.

کاخ سفید و احزاب طرفدار اسرائیل، دانشجویان را به دامن زدن به یهودستیزی متهم کرده‌اند ولی هیچ کدام از این اتهام زنی‌ها نتوانسته اراده دانشجویان را در کاهش اعتراضات کاهش دهد.

نظرسنجی‌های متعدد نشان می‌دهد که بیشتر شهروندان آمریکایی از آتش‌بس دائمی در غزه حمایت می‌کنند ولی با علم به این موضوع هنوز بایدن حمایت قاطع خود را از اسرائیل حفظ کرده است.

تحلیل‌گران می‌گویند این اصرار بایدن برای ادامه حمایت آمریکا از اسرائیل هزینه بسیاری برای حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری خواهد داشت.

دموکرات‌ها در طولانی مدت نمی‌توانند برای مردم آمریکا و به خصوص جوان‌تر‌ها بهانه‌ای برای شرکت در انتخابات داشته باشند و به نظر می‌رسد باید سیاست خود را نسبت به اسرائیل تغییر دهند.

دانشجویان معترض درگیر سیاست حزبی ایالات متحده نیستند. از شعار‌های این چند روز اخیر دانشجویان این‌گونه برمی‌آید که آن‌ها تنها حمایت از فلسطین را جستجو می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • فریدمن: اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • کاشی، استاد دانشگاه: این تحلیل که جز خشونت راهی نمانده ایران را به کجا می برد؟ این وضعیت همه را می ترساند/ جامعه دارد خودش را به نحو تازه ای، تعریف می کند/ ما در یک نقطه آغاز قرار داریم؛ این نقطه آغاز به مراتب رادیکال تر و مهم تر از عصر مشروطه است
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد